Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 17:36 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A test némán is árulkodik a vitaminhiányról
A testünk folyamatosan információt közöl velük. Így könnyen megtudhatjuk, hogy milyen az egészségi állapotunk, mikor érdemes betegségre gyanakodni, vagy szenvedünk-e valamilyen tápanyaghiányban.

A fejbőr korpásodásának sok oka lehet, de a leggyakoribb az, hogy hiányzik valamilyen tápanyag a szervezetünk számára. Általában az egészséges zsírsavhiányt jelzi. Az esszenciális zsírsavak közül az omega-3 zsírsavak a legfontosabbak, mivel ennek hiányában válhat szárazzá a fejbőrünk. Az alfa-linolénsav is nagyon fontos tápanyag a szervezetünk számára. Ez megtalálható a dióban és a lenmagban.

A B-vitaminok hiányát jelezheti a száraz és törékeny haj. A vékony és töredezett haj oka lehet például a folsavhiány, amely megtalálható a teljes kiőrlésű gabonafélékben. De a zöld leveles zöldségek is gazdag forrásai a folsavnak, például a spárga vagy a spenót.

Az ősz hajszálak megjelenéséért a réz hiánya tehető felelőssé. A réz szerepet játszik a melanintermelésben. Milyen táplálékok tartalmaznak rezet? Az osztriga, a kagyló és a gomba.

A B12-vitamin hiányának egyik legszembetűnőbb jele a sebek és a repedések megjelenése a szájüregben vagy az ajak belső felén. A baromfi és a tojás is tartalmaz B12-vitamint, így érdemes azt beilleszteni az étrendbe.

A körmök bordázottá válhatnak, ha túl sok gyomorsavat termel a szerveztünk. Ilyenkor nem hasznosulnak a szervezetbe juttatott ásványi anyagok és vitaminok. A probléma orvoslására sokan savlekötő gyógyszereket szednek, pedig a vízzel hígított almaecet is nagyon sokat segíthet, ráadásul még olyan enzimeket is tartalmaz, amelyek az emésztésre vannak jó hatással.

Ha annak ellenére fáradt, hogy elegendő időt szánt az alvásra, lehet, hogy D-vitamin-hiánya van. A D-vitamin hihetetlen, hogy mennyi energiát ad a szervezetnek. A legtöbb D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben, de természetesen a tejtermékben is megtalálható ez a vitamin.

Ha könnyen alakul ki zúzódás, véraláfutás a végtagjain, akkor elképzelhető, hogy C-vitamin-hiányban szenved. A C-vitamin nemcsak az erek egészségét szolgálja, de a kollagéntermelésben is részt vesz. C-vitaminban gazdag táplálékok: szeder, paprika, paradicsom, citrom, narancs, homoktövis, csipkebogyó.
Forrás: Link
pacsakute, 2020. április 08. szerda, 22:27
Címkék: test némán, testünk folyamatosan, egészségi állapotunk, fejbőr korpásodásának, szervezetünk számára, egészséges zsírsavhiányt,
Kommentek
Testjelek
Milyen vitaminhiányról árulkodnak testi tüneteid?
Sokszor a test egyes tünetei jelzésértékűek lehetnek, s figyelmeztethetnek bennünket arra, hogy valamiben hiányt szenved szervezetünk. De melyek ezek a tünetek, és mit fogyasszunk, hogy e hiánytüneteket megszüntethessük?
----Töredezett körmök: vas, cink, alapvető zsírsavak hiánya

hús, hüvelyesek,máj,belsőségek,tojás

----Berepedezett szájszöglet: B12, B6 vitamin, vas, folsav hiánya

Hús, hüvelyesek zöld színű zöldségek, paradicsom, cékla, élesztő, gabonafélék, kukorica

marhahús, sertéshús, belsőségek(pl. máj)

tej, tejtermékek, tojás

----Berepedezett ajkak: B2vitamin hiánya

tejtermékek

zöldség- és főzelékfélék, gabonafélék

hús, máj, vese, tojás

----Zsíros bőr, piros pöttyök: B2, B6 vitamin, cink vagy alapvető zsírsavak hiánya

tejtermékek

kagyló vagy rákfélék, szárnyasok, máj, tojás

zöldség- és
mkatus, 2010. november 19. péntek, 20:53
Sai Baba április havi tanítása
3.
Ha maláriás vagy, keserű kinint kell szedned. Ilyen gyógyszerre van szükség a betegség kikúrálásához. Tehát, ha szerencsétlenség sújt le rád, kezeld orvosságként, ami a javadat szolgálja. Az aranyat meg kell olvasztani, és kovácsolni kell, hogy ékszer legyen belőle. A gyémántot metszik, hogy még ragyogóbb legyen. Az élet bajai is az ember csiszolását szolgálják. A Szeretet képessé tesz, hogy még a nehézségekre is úgy tekints, mint ami javadat szolgálja.

Április 4.
Az orvosok vitaminhiányról beszélnek. Én ezt az I (Isten) vitamin hiányának nevezem, és Isten Nevének ismétlését írom elő rá orvosságként, amihez az Isten Kegyén és Dicsőségén való elmélkedés társul. Ez az I vitamin. Ez a gyógyszer. A fegyelmezett, szabályozott élet és szokások a kezelés kétharmada, a gyógyszernek az egyharmadnak kéne lennie.

Április 5.
Ha elnyered az Úr Kegyét, még a sorsot, a végzetet is legyőzheted. Ha egy üveg orvosságot veszel, a címkén ott a dátum, amit a gyógyszerkészítő tett rá, és a
mailona, 2009. szeptember 05. szombat, 19:09
Meddig akarsz élni ?
állandó stresszben élni, olyan rákkeltő anyagokat tartalmazó élelmiszert fogyasztani, melyek nem választódnak ki a szervezetből, hanem elraktározódnak a sejtekben. A környezet heves változásainak következményeként nemcsak a sejtek - mint a szervezet alapvető építőelemei - vannak negatív hatásoknak kitéve, hanem a szervek is, s így nem képesek funkciójukat ellátni.


Mivel már beszéltünk a vitaminhiányról, tudnunk kell, hogy a szervezet vitaminokkal és ásványi anyagokkal való hiányos ellátásának oka az emésztőrendszer és a belek rossz működése, melyek közvetlenül rést vesznek a már említett elemek felszívódásában. Helytelen működésük másodlagosan komplikációkat okozhat, melyek okai a szervek közötti kapcsolatban keresendők. Ha bekövetkezik ezeknek a szerveknek a méregtelenítése és regenerációja, így működésük helyreáll, akkor a szervezet önállóan is képes szabályozni és megfelelő mértékben
yaskane, 2009. május 04. hétfő, 08:53
Képek, videók
A vitaminhiányra
pacsakute
2015. szeptember 26. szombat, 16:02
Neman.png
sz719eszter
2016. november 29. kedd, 13:52
Nemannak.png
sz719eszter
2016. november 28. hétfő, 16:58
nemanim.jpg
drciccancs
2011. március 15. kedd, 13:57
NÉMÁN,AZ ISTENRE NÉZTEM..
angyalboszi
2009. október 06. kedd, 11:55
Szívetek némán......bmp
bongyi53
2009. február 24. kedd, 14:09
Neman, halkan.jpg
charlotteani
2009. január 21. szerda, 19:30
Neman boldogan.jpg
charlotteani
2009. január 21. szerda, 19:30
Némán sírok érted.bmp
bongyi53
2009. január 14. szerda, 21:19
némán sikit a lélek
jakabgasparne
2009. január 03. szombat, 06:41
némán is szeress
nyusa
2007. szeptember 16. vasárnap, 20:55
némán néznek le ránk.JPG
kacskaringo
2007. július 11. szerda, 02:33
némán szeretni.jpg
agica2004
2006. október 07. szombat, 14:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.