Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 15:25 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Leállt a termelés a jászberényi Electrolux fagyasztóláda üzemben
A tájékoztatás szerint a döntést 2019 szeptemberében jelentette be az Electrolux, az új vállalati stratégiával összhangban. A jövőben a felsőkategóriás termékcsoport gyártására fókuszál a magyarországi vállalat, a fagyasztóláda termékek gyártását pedig kiszervezik.

Az 1997 óta működő fagyasztóláda-üzem az eredeti terveknek megfelelően április 9-ig folyamatosan üzemelt. Az üzem 113 munkatárssal működött, akiknek egy része a jászberényi hűtőszekrénygyár másik üzemében tovább dolgozik, 82-en pedig végkielégítéssel távoznak a cégtől.

A tájékoztatás szerint a jászberényi telephelyen gyártják a szabadonálló felülfagyasztós és beépített hűtőket is, ezeket a termékcsoportokat a jelenlegi üzembezárás nem érintette.

Szintén Jászberényben működik a vállalat porszívógyára, amelynek átszervezése - szintén a tavaly szeptemberben bejelentett cégcsoporti döntés alapján - folyamatban van. Ez az üzem 2020. augusztusig működik, a gyártás kiszervezése 2021. január 31-én zárul.

A közlemény kitér arra, hogy az Electrolux kiemelten kezeli a COVID-19 koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet. Minden országban, ahol az Electrolux jelen van, a WHO ajánlásával összhangban megelőző intézkedéseket és szigorú irányelveket vezetett be, hogy megelőzze a koronavírus terjedését.

Jelezték: a Jászberényben 2019 szeptemberben bejelentett átszervezést nem érintette a kialakult járványügyi helyzet. Az átszervezés a korábban megkötött szociális megállapodás alapján megy végbe, biztosítva a rögzített kompenzációs csomag teljeskörű kifizetését és az érintett munkatársak elhelyezkedését támogató programokat. A veszélyhelyzet miatt azonban az egyéni álláskeresési konzultációk jelenleg online, telefonon érhetők el, de a munkaviszony megszűnését követően még három hónapig továbbra is biztosítottak az érintett munkatársak számára.

Az Electrolux évente több mint 60 millió háztartási és professzionális készüléket értékesít a világ több mint 150 országban. Az Electrolux csoport forgalma 2018-ban 12,4 milliárd euró volt, alkalmazottainak száma pedig 54 ezer.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 20:23
Címkék: Szintén Jászberényben, jászberényi Electrolux, tájékoztatás szerint, döntést 2019, felsőkategóriás termékcsoport, magyarországi vállalat,
Kommentek
Mintegy nyolcszáz embert bocsát el az Electrolux Jászberényben
A porszívógyártást és a szabadonálló hűtőgépek gyártásának jelentős részét Jászberényből külső partnerekhez szervezi át az Electrolux Groupa versenyképesség fokozása érdekében, az átszervezésre és a termelés-áthelyezésre 2020-tól kerül sor. A jászberényi szervezetátalakítás körülbelül 800 Electrolux dolgozót érinthet - írták.

Az Electrolux Group kedden bejelentette azt is, hogy csaknem 100 millió eurós befektetést tervez a nyíregyházi hűtőgépgyárában 2020 és 2023 között. Ez a legnagyobb volumenű Electrolux-beruházás Magyarországon, mióta a cég 1991-ben megkezdte működését az országban - tették hozzá.

Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója, aki egyben az Electrolux európai alelnöke a közlemény szerint azt mondta: tudják, hogy a jászberényi átszervezés sok dolgozójuk számára nehéz helyzetet teremt.

"Büszkék vagyunk kollégáink tapasztalatára és az elért eredményeikre, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az érintett munkatársainkat támogassuk"- fogalmazott.

A
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 14:52
Megduplázták Romániában az energiapazarló háztartási gépek cseréjére szánt kormánytámogatást
Az idei támogatási programra, amelyre péntektől jelentkezhetnek a régi háztartási gépeiket energiatakarékosra cserélő polgárok, 40 millió lejt (2,74 milliárd forint) fordít a román állam. A tavalyi 20 millió lejes támogatás a meghirdetést követően egy hétre volt elegendő - emlékeztetett Dancila.

A környezetvédelmi minisztérium 200-tól 500 lejig (13 700 - 34 300 forint) terjedő összeggel támogatja a régi mosógépek, mosogatógépek, fagyasztóládák és légkondicionáló berendezések cseréjét típustól függően.

Tavaly mintegy 500 tonnányi, 13 ezer darab energiapazarló gépet adtak le a hulladékgyűjtőknél a programban résztvevők, idén 2500 tonna a terv - közölte Gabriela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter.

A program kidolgozására a több mint tíz éve indult roncsautó-program szolgált mintául, amelynek eredményeként több mint 600 ezer környezetszennyező használt autót vontak ki a forgalomból Romániában.
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:05
A román kormány támogatja a régi és energiapazarló háztartási gépek cseréjét
Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter közölte, hogy a lakosság számára hozták létre a programot, amely szerdán indul. A magánszemélyek ettől kezdődően jelezhetik, ha bezúzásra szánt használt háztartási eszközökkel rendelkeznek, és újat szeretnének vásárolni.

A miniszter közölte: a program keretében hűtőszekrényeket, fagyasztóládákat, mosógépeket és légkondicionáló berendezéseket lehet lecserélni értékjegyért cserébe, amely felhasználható egy új eszköz megvásárlásakor. Az értékjegyeket csak ugyanolyan típusú háztartási eszköz beszerzésére lehet felhasználni, és a régi gép beszolgáltatása is kötelező. A jegy értéke 200 lejtől (13 900 forint) 400 lejig (27 800 forint) terjed annak függvényében, hogy milyen típusú gépről van szó, illetve mennyire energiatakarékos az új eszköz.

A kormány összesen 60 ezer értékjegyet bocsát a lakosság rendelkezésére, a program összértéke 20 millió euró (6,5 milliárd forint). A kormány úgy tervezi, hogy több éven át működteti a programot.

A román
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 17:02
Nébih: takarmányozásra szánt kacsatetemeket találtak egy Bács-Kiskun megyei gazdaságban
A közlemény szerint a sertéstartó gazda elismerte, hogy a kacsatetemeket a sertések takarmányozására szánta.

A telep helyszíni ellenőrzésekor megállapították, hogy a gazdasági udvar egyik helyiségének padozatán mintegy 40 elhullott kacsa hevert. Ugyanebben a helyiségben, 4 műanyag zsákban, zsákonként 4-4 kacsatetemet, a fagyasztóládában további 21-et találtak a szakemberek. Az előtérben elhelyezett hordókban és vödörben kacsák vágásából származó bél, illetve egyéb vágóhídi hulladék állt. Az állati eredetű melléktermékek ráadásul jelöletlenek voltak, szállításukat dokumentum nem kísérte, és azok szállítására, tárolására, felhasználására az érintettnek engedélye sem volt.

A vizsgálat során kiderült, hogy a telepen nevelt sertések jelöletlenek, vásárlási dokumentáció hiányában az eredetük ismeretlen. Állategészségügyi státuszukról szintén nem állnak rendelkezésre a szükséges dokumentumok.

Az eljárás folyamatban van, a szabálysértő több százezer forintos bírságra számíthat - írta
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 09:31
Új igazgató a svéd Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyárának élén
tisztségben, aki a cégcsoporton belül az európai hűtőszekrénygyártás programvezetőjeként folytatja karrierjét.

A közgazdász-mérnök végzettségű Szentpéteri Ferenc 1986-ban került a jászberényi Lehel Hűtőgépgyárhoz. Szakmai pályafutása kezdettől fogva a céghez fűződik: előbb a termelés és a kutatás-fejlesztés területén dolgozott, később az Electrolux európai hűtőgépgyáraiért felelt, majd a kelet-európai régió ellátási-láncért felelős vezetője lett.

A szakember 2003 júliusában a jászberényi fagyasztóládagyár igazgatója lett, majd 2006-tól a hűtőszekrénygyárat is ő irányította. A két egység 2009-es összevonásától 2016 júniuság a kompresszoros hűtőszekrény- és fagyasztóládagyár igazgatója volt, ez idő alatt egy évig Svédország és Magyarország között ingázva a svéd hűtőgépgyárat is vezette megbízott gyárigazgatóként.

A hűtőszekrény-, fagyasztószekrény-, fagyasztóláda- és porszívógyártással foglalkozó Electrolux Lehel Kft. jászberényi és nyíregyházi telephelyei a vállalatcsoport kiemelt európai
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:21
Felfüggesztik a dél-alföldi pályázatot a háztartási gépek cseréjére
Az Otthon Melege Program háztartási nagygépcsere alprogramjára a dél-alföldi régióból szerda reggeltől lehetett pályázni vissza nem térítendő támogatásra hűtőszekrények, fagyasztószekrények, fagyasztóládák és mosógépek energia megtakarítást eredményező cseréjére.

A pályázati portálon beérkezett igénylések száma már meghaladta a 9900-at - közölte az NFM.

A közleményben emlékeztetnek a program pályázatainak benyújtása régiónként eltérő időpontoktól lehetséges.

Eddig a észak-alföldi régióban zajlott le, ahol ugyancsak az indulás napján függesztették fel a pályázást. Ott közel 6000 kérelem érkezett. A pályázatbenyújtás legközelebb az észak-magyarországi régióban nyílik meg, augusztus 14-én, hétfőn reggel 8 órakor.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások felhasználásával jelentősen javulhat a lakossági energia-felhasználás hatékonysága,
velemenyezd, 2017. augusztus 09. szerda, 12:51
Felfüggesztették az észak-alföldi régióban a háztartási nagygépcsere pályázatot
A tárca közleményében felidézte, hogy hétfőn reggeltől lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a hűtőszekrények, fagyasztószekrények, fagyasztóládák és mosógépek energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez az Otthon Melege Program idén májusban meghirdetett alprogramja keretében. A pályázatok benyújtása régiónként eltérő időpontoktól lehetséges.

A támogatás iránt már az első órában hatalmas volt az érdeklődés - közölte az NFM.

A pályázatok benyújtása legközelebb a dél-alföldi régióban nyílik meg, ahol augusztus 9-én reggel 8-tól lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A támogatások segítségével jelentősen javulhat a lakossági energiafelhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, nagymértékben hozzájárulva a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez. A 2014 szeptemberében indult program eredményeképpen eddig több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult - hangsúlyozta a
velemenyezd, 2017. augusztus 07. hétfő, 17:13
Képek, videók
jászberényi rendörség épü
zsokica45
2018. február 02. péntek, 09:24
jászberényi eső iviéknél.
zsokica45
2016. szeptember 09. péntek, 11:59
jászberényí.jpg
zsokica45
2015. április 20. hétfő, 10:16
jászberényi balra korház.
zsokica45
2014. december 14. vasárnap, 18:40
jászberényi.jpg
zsokica45
2014. január 28. kedd, 10:44
jászberényi kenyérosztás.
zsokica45
2013. augusztus 23. péntek, 09:17
Jászberényi emlék köszönö
joskaba45
2009. augusztus 22. szombat, 14:01
Jászberényi állatkerti ké
teveled
2009. január 11. vasárnap, 09:39
Bruno fia a jászberényi Á
picurcica
2007. július 01. vasárnap, 02:22
A jászberényi plébániatem
isukaking
2007. február 03. szombat, 19:53
Jászberényben
vickykecycca
2009. szeptember 12. szombat, 23:21
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
TÁJÉKOZTATÁS.jpg
fama2
2011. december 01. csütörtök, 15:36
Élet - tájékoztatás a hat
anci-ani
2011. június 14. kedd, 15:49
tájékoztatás.JPG
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.