Belépés
2019. december 06. péntek | 49. hét | 340. nap | 01:18 | Miklós
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
5 perc idegeskedés akár 6 órára is leállíthatja a teljes...
5 perc idegeskedés akár 6 órára is leállíthatja a a teljes immunrendszert - kitálalt a neves neurológus
Szerző: Titkok szigete 2 hét ezelőtt

Valami olyat fedezett fel, ami miatt gyógyszeripari vállalatok támadják. Külső hatások tartanak minket stresszben, és ez generálja a különféle betegségeket, a gyengülő immunrendszert?
Egy váratlan felfedezés, és annak összefüggései

A 76 éves Dumitru Constantin Dulcan neurológus már 1981-ben megírta az Inteligenta materiei - azaz szabad fordításban

Az anyag intelligenciája - című könyvét, amellyel jelentősen felkavarta a román tudományos élet állóvizét.

Szerinte alapvetően stresszben tart minket a média és a társadalom, hogy profitra tegyenek szert!

Dulcan professzor már akkor előre látta, hogy milyen hatással lesz az emberek életére, egészségre a stressz, és a negatív gondolkodás.

Három évvel ezelőtt az Adevarul lap készített vele interjút, ebből következzen most pár, fontos részlet.
A stressz és az idegeskedés leállítja az immunrendszert?

Milyen hatással van a stressz az emberi szervezetre? Mely mechanizmusok váltanak ki betegségeket?

A stressz egy fizikai, vagy érzelmi traumára adott reakció, amely kihatással van az idegsejtek működésére, a DNS-re, illetve az immunrendszerre.

A stressz például blokkolja az idegsejtképződést, aminek következtében idős korban Alzheimer-kór alakulhat ki.

A stressz a DNS-lánc megváltoztatásában is szerepet játszik, ezért lehetséges az, hogy stresszes körülmények között valaki hamarabb megöregszik, egyszerűen leépül.
5 percnyi idegeskedés 5-6 órára leállíthatja a szervezetünk védőrendszerét

Ami pedig az immunrendszer működését illeti, egy 5 perces dühroham, erős stresszhatás akár 5-6 órára blokkolhatja az immunrendszer aktivitását.

Ez pedig azt jelenti, hogy leáll a limfocita sejtek képződése, így a kórokozók könnyebben bejuthatnak a szervezetbe, ahol betegségeket robbanthatnak ki.

A professzor úr úgy véli, hogy a mai modern társadalom is hozzájárul a stressz kialakuláshoz.
Hirdetés

Rengeteg előnye van a technológiai fejlődésnek, de a gyorsaság, amivel ez az iparág halad előre, meghaladja a biológiai alkalmazkodó képességünket.

A médiából származó rengeteg negatív hírt képtelenek vagyunk feldolgozni, ezek mind leülepszenek bennünk.
Kerüljük el a stresszhatásokat

Mit lehet tenni, hogy ezek a stresszhatások ellen hatékonyan védekezni tudjunk?

Minden embernek azt tanácsolom, hogy változtasson a gondolkodásmódján - jelenti ki.

"Törekedjen arra, hogy ne stresszelje a mellette élő embert, mert ha én stresszessé válok, akkor a környezetem is azzá válik."

Ha ez sikerül, akkor máris sokat tettünk az egészségünkért, a lelki harmóniánk megteremtéséért.

Ennek eléréséhez az országok vezetőinek szemléletváltására is szükség van, hiszen a döntéshozóknak is meg kell érteniük, hogy ahhoz, hogy egy társadalom, egy országközösség lelkileg egészséges maradjon, nem csak gazdasági alapismeretekre van szükség, hanem ismerni kellene a társadalmak pszichológiai működését is.

Az étkezésnek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben?

Három fehér méregpor van: a sok só, a fehér cukor és a fehér liszt. Senki sem akar teljes kiőrlésű kenyeret enni.

Miért fogyasztunk fehér kenyeret, aminek semmi tápértéke nincs?

A teljes kiőrlésű kenyér egészséges a szervezetre.

A dohányzás is nagyon káros, az adalékanyagokról nem is beszélve, és akkor még ott vannak a színezőanyagok is.

Ezeket tartsuk észben minden nap, és gondoljuk végig azt, hogy megéri-e idegeskedni, vagy stresszel teli életmódot folytatni.

Ha igazak ugyanis a professzor állításai, akkor a stressz és a harag tulajdonképpen ha csak közvetve is, de öl...

Link
lilagondolatok, 2019. augusztus 04. vasárnap, 09:18
Címkék: Dumitru Constantin Dulcan, neves neurológus, különféle betegségeket, gyengülő immunrendszert, váratlan felfedezés, anyag intelligenciája,
Kommentek
A vártnál erősebben nőttek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban januárban
Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala szerdán közölte, hogy éves összevetésben 1,6 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak januárban. Elemzők 1,5 százalékot vártak a decemberben mért 1,9 százalék után.

Havi összehasonlításban nem változtak a fogyasztói árak januárban. Elemzők 0,1 százalékos emelkedést vártak a decemberi stagnálás után.

Az erősen ingadozó élelmiszer- és energiaárak kiszűrésével számított maginfláció éves szinten 2,2 százalékon állt januárban,csakúgy mint az előző hónapban. Elemzők 2,1 százalékos emelkedést vártak.

Havi összevetésben 0,2 százalékkal nőtt a maginfláció, csakúgy mint decemberben, összhangban az elemzői várakozásokkal.

Éves összevetésben az élelmiszerek ára 1,6 százalékkal emelkedett, az energiáé viszont 4,8 százalékkal csökkent, utóbbi kategórián belül az üzemanyagok ára 10,1 százalékkal, a fűtőolajé pedig 8,1 százalékkal esett vissza. Havi összehasonlításban az élelmiszerek 0,2 százalékkal drágultak, míg az energiaárak 3,1
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 15:22
Brexit - Downing Street: aggályosak a Brexit halasztását célzó törekvések
számolt be, megtiltaná a kormánynak, hogy megállapodás nélkül léptesse ki az országot az EU-ból, és szintén a Brexit halasztásáról intézkedne abban az esetben, ha a kilépés március 29-én esedékes napjáig nem sikerülne életbe léptetni valamilyen megállapodást a Brexit feltételrendszeréről.

Theresa May hivatalának szóvivője a BBC-nek nyilatkozva vasárnap "mélységesen aggályosnak" nevezte e képviselői tervezeteket, mondván: e kezdeményezések azzal a veszéllyel járnak, hogy a parlament teljeséggel leállíthatja a Brexit-folyamatot. A Downing Street illetékese szerint "életfontosságú", hogy a választott politikusok teljesítsék a kilépésről szóló népszavazási döntést.

A kilépés feltételrendszeréről az EU-val novemberben elért megállapodást az alsóház azonban a héten a modern brit parlamentarizmus történetében példátlan, 230 fős többséggel elutasította.

Theresa Maynek a megállapodás alsóházi tárgyalási folyamata közben - a kormány szándékai ellenére - elfogadott törvénymódosítás alapján három
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 13:41
Amerikában a várakozásokkal összhangban alakult az infláció decemberben
Elemzők is 1,9 százalékot vártak a novemberben mért 2,2 százalék után.

Havi összehasonlításban 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak decemberben, míg az előző hónapban stagnáltak.

Az erősen ingadozó élelmiszer- és energiaárak kiszűrésével számított maginfláció decemberben havi összevetésben 0,2 százalékkal nőtt, csakúgy mint novemberben. Éves szinten 2,2 százalékon állt a maginfláció, nem változott értéke a novemberi 2,2 százalékhoz képest. A tényadatok összhangban állnak a várakozásokkal.

Éves összevetésben az élelmiszerek ára 1,6 százalékkal emelkedett, míg az energiáé 0,3 százalékkal csökkent, utóbbi kategórián belül az üzemanyagok ára 2,1 százalékkal esett. Havi összehasonlításban az élelmiszerek 0,4 százalékkal drágultak, míg az energiaárak 3,5 százalékkal csökkentek.

A friss inflációs adatok azt mutatják, hogy a gazdaság erős teljesítménye még nem keltett széles körben inflációs nyomást. Ez nagyobb mozgásteret tesz lehetővé az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 15:01
Brexit - Brit külügyminiszter: a megállapodás elvetése leállíthatja a folyamatot
Az alsóház a jövő héten, várhatóan kedd este szavaz a Brexit-megállapodásról, de egyelőre nincs meg a többség az EU-val elért 585 oldalas egyezség elfogadásához.

Jeremy Hunt a BBC brit közszolgálati rádió pénteki hírmagazinjának nyilatkozva elismerte, hogy a parlamenti aritmetika nehézségeket jelent a megállapodás elfogadtatásában. Kijelentette ugyanakkor: ha a képviselők elutasítják a Brexit-egyezményt, annak nem valamilyen másféle Brexit lenne a következménye, hanem "Brexit-bénultság", amely végső soron elvezethet oda, hogy "nem lesz semmiféle Brexit".

A külügyminiszter szerint ez "hihetetlen kárt" okozna a nép és a politika közötti bizalmi viszonyában, és Nagy-Britannia külföldi megítélésének sem tenne jót, ha nem tudná teljesíteni saját döntését a kilépésről.

A brit EU-tagságról 2016 júniusában tartott népszavazáson a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége arra voksolt, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az EU-ból.

Az elmúlt időszakban Theresa May miniszterelnök is több
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 11:31
Távozik hivatalából az amerikai igazságügyi miniszterhelyettes
A bizottság feladata annak feltárása, hogy vajon a 2016-os elnökválasztási kampány idején Donald Trump kampányának munkatársai összejátszottak-e oroszokkal.

Rosensteint Donald Trump annak ellenére hagyta meg hivatalában, hogy tavaly szeptemberben a The New York Times című lap arról írt: egy ideig az elnök lejáratásán munkálkodott. A miniszterhelyettes február elején, az új igazságügyi miniszter, William Barr várhatóan sikeres szenátusi meghallgatása után távozik.

Amerikai sajtóértesülések szerint Rosenstein nem a Fehér Ház nyomására távozik. A Fox televízióban Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője is azt közölte: az elnök, vagy a Fehér Ház "nem akarta eltávolítani" Rosensteint. Emlékeztetett arra: a 2017-ben kinevezett Rosenstein eleve két esztendőre vállalta a megbízatást.

A 69 éves William Barr 1991 és 1993 között, a néhai George H. Bush elnöksége idején egyszer már irányította a tárcát. Elkötelezett republikánus politikusnak tartják, akit Donald Trump 2018 decemberében
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 19:53
Elemzők: a jegybank egy "finom mozdulatot" tett a monetáris politika normalizálása felé
Takarékbank vezető elemzője nem számít a monetáris kondíciók szigorítására a jövő év közepéig, akkor is először a nem-konvencionális eszközök visszavonására kerülhet sor. Ez egyrészt a forintlikviditást nyújtó swapállomány fokozatos szűkítésével, másrészt az egynapos kamatoklassú emelésével történhet, majd azt követheti az alapkamat lassú, fokozatos emelése 2020 közepétől.

Jelezte: a tartósan laza magyarországi monetáris kondíciókat a nemzetközi környezet is támogathatja, mivel a Fed jövőre leállíthatja a kamatemelési ciklust, míg az EKB 2019 második felére várt kamatemelése későbbre tolódhat.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank Hungary makrogazdasági elemzője jelezte: az Erste Bank kamat-előrejelzései változatlanok maradtak, a keddi állásfoglalás lényegében összhangban van azzal a várakozásukkal, hogy 2019-ben nálunk is elindul a normalizáció folyamata a monetáris politikában, és a bankközi kamatok lassú emelkedő pályára kerülnek majd. A 3 hónapos BUBOR kamatláb 2019 végén várakozásuk szerint 0,85
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 17:41
5000 éve bevált tippek a kánikula enyhítésére...
Segít az Ajurvéda

Indiában tudják, mi a kánikula! Az Ajurvéda, a legősibb indiai orvostudomány hasznos tanácsokkal segít “túlélni" a hőséget. Nagy A. Csongor, az SVL (Science of Vedic Life, a Védikus élet tudománya) alapítója ad nekünk tippeket.


Indiában mindenki ismeri, hogy melyik növényeknek van hűtő és fűtő hatása a szervezetre. Ez az indiai konyha alapja. Úgy néz ki, eljött az ideje eltanulni nekünk is az indiaiaktól ezt a hasznos tudományt.

Mit együnk, igyunk kánikulában? Hogyan lehet elviselhetőbbé tenni a hőséget? A szélsőséges időjárás mindig egyensúlyzavart okoz a szervezetben. Ha nem tudjuk, mit kell tennünk ilyen esetekben, akkor az kisebb-nagyobb mértékben elkerülhetetlenül emésztési zavarokhoz, különböző gyulladásokhoz vezet. Ilyenkor mindig fokozottan kell vigyázni az egészségünkre! Mit tegyünk?

Mit igyunk, ha kínoz a hőség?
A jeges italok jól eshetnek ilyenkor, de leállíthatják az emésztést és emésztési
suzymama, 2018. június 08. péntek, 08:46
Képek, videók
idegeskedés.jpg
anci-ani
2011. május 12. csütörtök, 08:47
róma constantin emlékmű
lacipecsenye
2012. december 28. péntek, 11:44
I. constantinusz.jpg
06mohild
2012. október 23. kedd, 17:18
32 Constantinus I.jpg
opuntia
2012. szeptember 22. szombat, 11:07
31 Constantinus I.jpg
opuntia
2012. szeptember 22. szombat, 11:06
30 Constantinus I.jpg
opuntia
2012. szeptember 22. szombat, 11:06
29 Constantinus I.jpg
opuntia
2012. szeptember 22. szombat, 11:06
28 Constantinus I.jpg
opuntia
2012. szeptember 22. szombat, 11:06
torta neurologia.......jp
zsokica45
2014. január 10. péntek, 21:22
Szent János kh. neurológ
grafikak
2006. november 12. vasárnap, 19:38
Vénás betegségek ellen.jp
pacsakute
2018. április 06. péntek, 20:50
Egyes betegségekre, probl
irmus
2018. február 02. péntek, 08:17
Pajzsmirigy betegségek
pacsakute
2015. március 09. hétfő, 19:06
viragpor-betegsegek.jp g
astropapa58
2013. október 16. szerda, 18:30
autóimmun betegségek.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.