Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 00:13 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Szigorú előírások betartása mellett folytatódhat a válogatott úszók felkészülése
Az államtitkár leszögezte, a sporttörvény alapján a válogatott keretek működtetése a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), mint országos sportági szakszövetség kizárólagos hatásköre. Amennyiben a MÚSZ, a válogatott kerettag sportolók és felkészítő szakembereik - az arányosság és a szükségesség mérlegelése mellett - a további járványügyi intézkedések szigorú betartását biztosítani tudják, akkor az államtitkárság részéről az edzésszervezés nem kifogásolt.

Szabó Tünde hozzátette, az államtitkárság számára kiemelten fontos a magyar úszósport jövője, a válogatott versenyzők jövőbeni eredményes szereplése, az ehhez szükséges edzésmunka lehetőségének mihamarabbi megteremtése, ennél is fontosabb azonban a versenyzők és a velük foglalkozó szakemberek egészségének védelme.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke kedden jelentette be, hogy minden válogatottat érintő koronavírusteszt negatív eredményt hozott - az elmúlt kedden és pénteken összesen 243 vizsgálatot végeztek el -, így a tervek szerint jövő hétfőtől folytatnák a felkészülést. Az újraindulás Wladár elmondása szerint 87 versenyzőt érint. A sportvezető szerint minden tréning előtt orvosi vizsgálaton esnek majd át a versenyzők.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 16:42
Címkék: Magyar Úszó Szövetség, Szabó Tünde, Wladár Sándor, válogatott úszók, államtitkár leszögezte, sporttörvény alapján,
Kommentek
A kormányt és az ellenzéket is bírálta az LMP frakcióvezetője
A kormány folytatja a jövő felélését, hiszen a jövő évi költségvetési javaslatból sem olvasható ki a szükséges gazdaságpolitikai fordulat elindítása, amely önállóvá tenné az országot - fogalmazta meg kritikáját a politikus. Szerinte a legfontosabb szükségleti termékeket helyben vagy regionálisan kellene megtermelni, és nem egy másik kontinensről ide szállítani.

Azt mondta: a kabinet továbbra is a "profitéhséget" igyekszik kiszolgálni, míg a munkavállalókat egyre kiszolgáltatottabbá teszi. De a kormány az éghajlatváltozás ellen sem lép, klímastratégiája csupán a paksi bővítést akarja legitimálni - jelentette ki Keresztes László Lóránt.

Közölte azt is: a kormány bármikor kész a nemzeti érdekek ellen cselekedni, ezt tette a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt titkosításával vagy a paksi bővítés törvényének módosításával. A pártpolitikai csatákat pedig a járványhelyzetben sem tolta félre, holott az ellenzék együttműködést ajánlott - sorolta a bírálatokat.

Keresztes László Lóránt
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 12:42
BÉT - Folytatódhat a negatív korrekció
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött kommentárja szerint a pénteki esést követően hétfőn is a negatív tartományban nyithat a hazai tőzsde, azonban nem lehet kizárni, hogy ezt követően javul a nemzetközi befektetői hangulat.

A vezető részvények közül az OTP grafikonján 11 200 forint közelében húzódik fontos támasz, amelyet a 11 000 forintos szint követ, felül pedig 11 500 forintnál található ellenállási szint. A Mol jegyzése letörte az 1900 forintos támaszát, így technikailag további csökkenés várható, a következő támaszok 1860, majd 1800 forintnál húzódnak. A Richter árfolyama jelentős csökkenést mutatott pénteken, amennyiben vissza tudna kapaszkodni a 6600 forintos szint fölé, pozitív korrekció jöhet, ellenkező esetben viszont a 6400 forintos támasz felé veheti az irányt. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is a 380-400 forintos szintek között mozoghat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 641,50 pontos, 1,73 százalékos csökkenéssel, 36
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 08:20
BÉT - Folytatódhat a negatív korrekció
Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte, hogy a kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat miatt csökkenéssel indulhat a csütörtöki kereskedés.

Az Equilor elemzője kitért arra, hogy június végén tárgyalhat az INA-részvények visszavásárlásáról a horvát kormány a Mollal. Az INA értékelésére felkért Lazard befektetési bank szerdán az INA-tanács előtt ismertette előzetes elemzését, a végleges jelentés egy hónapon belül készülhet el. A horvát kormányfő nem zárja ki, hogy stratégiai befektető vásárolná vissza a pakettet, tekintettel a gazdasági válságra. Horvátországban július elején tartják az előrehozott választásokat, addig biztos nem kerül áttörés az ügyben.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nap első felében csökkenés várható a BÉT-en. Az amerikai jegybanki kommunikációt követően jelentős mértékben estek a tengerentúli banki részvények, ami hatással lesz az OTP árfolyamára is, mint
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 08:51
Krónika 10. rész (köznevelési törvény)
biztosítsa a szükséges szociális munkásokat, iskolapszichológusokat, de a családnak is megvan a felelőssége.

Az elnöklő Lezsák Sándor ezután lezárta a vitát.Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a vitában elhangzottakra reagálva azt mondta: kiderült, hogy számos ügyben "eszköz- és nem célvita" van a képviselők között; egyetértettek abban, hogy az iskolai erőszak és a bántalmazás elfogadhatatlan. Jelezte: bár a törvényjavaslatnak nem témája az iskolai erőszak, jövő kedden folytatódhat erről a vita az iskolaőrségről szóló törvényjavaslat kapcsán.

A digitális munkarend tapasztalatairól szólva azt mondta: rendkívüli hónapokon vannak túl, az oktatási rendszer pedig alapvetően jól vizsgázott.

A Jobbik felvetésével kapcsolatban - miszerint a korai gyermekkori integrációnak fontos szerepe van a későbbi erőszakmentességben - az államtitkár arra hívta fel a figyelmet: a kormány éppen ezért 2015-től kötelező óvodáztatást vezetett be.

A tankönyvellátásról szólva kiemelte: a
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:23
Virtuális kiállítás nyílik a szegedi Regionális Összművészeti Központ honlapján
Nátyi Róbert, a központ művészeti vezetője elmondta, hogy május végén, Szeged napjához kapcsolódva minden évben kortárs képzőművészeti seregszemlét - Nyári Tárlatot vagy Táblaképfestészeti Biennálét - rendeznek a Reök-palotában.

A járványhelyzet miatt március óta zárva tartanak az épület kiállítótermei, a soron következő Táblaképfestészeti Biennále azonban nem marad el, hétfőtől összesen 109 alkotást láthatnak tizenkét különleges 3D-s kiállítótérben az érdeklődők a központ honlapján (reok.hu) és közösségi oldalán - közölte a tárlat kurátora.

A művészettörténész szerint amennyiben sikeres lesz a kezdeményezés, a jövőben lehet a projektnek folytatása. Ahogy a világ összes múzeuma, kiállítóhelye és galériája átállt különböző virtuális tárlatok szervezésére és rendezésére, a REÖK is próbál a helyzetből előnyt kovácsolni.

Nátyi Róbert bízik abban, hogy nyártól folytatódhatnak a fizikális kiállítások is, a biennále után például egy acélszobrászati seregszemlét terveznek. Ezen a tárlaton a
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 15:52
Trianon 100 - LMP: a magyar nemzet egy és bonthatatlan
elfogadhatatlan.

Az LMP-s politikus szintén elfogadhatatlannak nevezte, hogy küzdeniük kell a magyar közösségeknek, hogy megkapják azokat a jogokat, amelyek megilletik őket. Nem nézhetjük tétlenül azt sem, hogy a magyarlakta régiók hátrányt szenvednek fejlesztéspolitikai szempontból is - fűzte hozzá.

A legpozitívabb példának a közös cselekvésre Keresztes László Lóránt a Székely Nemzeti Tanács által elindított európai polgári kezdeményezést hozta fel. Kitért arra is: jó okuk van bízni abban, hogy júliustól folytatódhat az aláírásgyűjtés és lehetőség nyílik arra, hogy jogi értelemben is érvényes lehessen a kezdeményezés.

Ez a nemzeti együttműködés és összefogás viszont egész Európa számára példát mutathat - hangsúlyozta, fontosnak nevezve, hogy anyaországi viszonylatban a nemzetpolitika ne lehessen pártpolitikai csatározások tárgya.

Ungár Péter (LMP) arról beszélt, hogy Trianon "velünk van" mindennap. Rámutatott: az európai uniós tagság önmagában nem oldja fel a trianoni traumát. Jelenleg
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 11:01
Szerződést hosszabbított főszponzorával a Győri VSE kajak-kenu szakosztálya
Kocsis Róbert, a klub elnöke elmondta: ez a szerződés megerősíti őket abban, hogy jó úton járnak és folytatják tevékenységüket.

Kitért arra, hogy az idei szezon versenyeit illetően még sok a bizonytalanság, a világbajnokságról sem lehet még biztosat tudni, ennek ellenére a sportolók készülnek a viadalokra és a jövő évre halasztott olimpiára. Hozzátette: a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenupáros és a kajakos Kopasz Bálint tavaly már kvótát szerzett az országnak az ötkarikás játékokra - csapatba kerülésük majd a hazai válogatóversenyeken dől el -, s bíznak abban, hogy az ugyancsak kajakos Kammerer Zoltán és Erdősi Csaba is kvalifikálni tudja magát.

Elmondta még, hogy a kijárási korlátozás ideje alatt az élsportolók szigorú szabályok mellett edzhettek, mostanra pedig szinte mindenki visszatért az egyesületbe, amelynek mintegy 550 tagja van.

"Az összes gyermek és felnőtt gőzerővel ott folytatja, ahol abbahagyta" - fogalmazott.

Mindhárom szakosztályban elkezdődtek az edzések, a
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 10:41
Koronavírus/labdarúgás - Elmarad egy mérkőzés az ukrán élvonalban
A 24. fordulós meccset azért kellett elhalasztani, mert a házigazdák együttesénél a játékosok és a klubszemélyzet tagjai közül többeket megfertőzött a koronavírus. Hogy pontosan hányan lettek betegek, arra nem térnek ki a bejelentésben.

Ukrajnában március közepe óta nem rendeztek mérkőzéseket a világjárvány miatt, a bajnokság szombaton (ma) folytatódhat.
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 17:32
Képek, videók
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
Így folytatódott.
halaszistvan
2007. október 14. vasárnap, 10:30
És az éj folytatódott...
lied
2007. január 21. vasárnap, 12:59
Felkészülési torna 2012.
kezikormend
2012. szeptember 28. péntek, 11:11
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.