Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:22 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Káposztaropogós
Regenor kúrába illeszthető étel, persze kell mellé némi zsíradék is

Hozzávalók: 1 fej kisméretű friss káposzta (1 kg)
3 tojás,
kukoricapehely dara (zsemlemorzsa helyett),
só, bors (ízlés szerint),
és zsír a sütéshez.

Így készítsd:
1. Vágd a káposztát vékony cikkekre. Fontos, hogy a torzsája megmaradjon, mert az fogja össze a leveleket!
2. Ezután 5 percre tedd a káposztát lobogó, forró vízbe.
3. Verd fel a tojásokat, és ízesítsd kedvedre.
4. Csöpögtesd le a káposztát és panírozd: forgasd a darabokat tojásba, majd a morzsába.
5. Süsd a szeletek mindkét oldalát aranybarnára forró zsírba.

Fantasztikus üde, ropogós finomság a végeredmény!
Friss, tavaszi ízzel, isteni finom!




suzymama, 2019. március 11. hétfő, 15:37
Címkék: káposztát vékony, torzsája megmaradjon, fogja össze, káposztát lobogó, darabokat tojásba, szeletek mindkét,
Kommentek
káposzta
A káposztából nem csak töltött káposzta és káposztás tészta készülhet.

Bundázhatjuk, tölthetjük, és frissen kisüthetjük. Mártásokkal tálalva tökéletes egytálétel!
Tepsis sült káposzta

Vágjuk vékony szeletekre a káposztát úgy, hogy a torzsa összetartsa a leveleket.

Kenjük be sózott felvert tojással. Szórhatunk rá zsemlemorzsát és sajtot, és tegyük 180 fokos sütőbe 15 percre.

Az ízesítéshez bármilyen fűszert használhatunk!

Bundázott sajtos káposzta

Forrázzuk le a káposzta leveleit sós vízben. Hagyjuk kihűlni.

Vágjunk le egy szerelt sajtot, és forgassuk bele egy vagy két káposztalevélbe. Panírozzuk be az így elkészült tekercset.

Frissen sütve fogyasszuk!
faciendum, 2018. november 22. csütörtök, 22:51
Hawaii káposztasaláta
Hawaii káposztasaláta


Hozzávalók

Hozzávalók:
1 kis fej zsenge káposzta
1 alma
1 nagyobb sárga répa
1 narancs
fél doboz konzerv darabolt ananász
10 dkg majonéz
1 pohár tejföl

bors



Elkészítés: A káposztát legyaluljuk vagy vékony szálakra vágjuk. Az almát felkockázzuk, a répát vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük. Tálba tesszük a darabolt ananásszal együtt, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a narancs kifacsart levével, összeforgatjuk.

A majonézt a tejföllel összekeverjük, a káposztára öntjük, alaposan összeforgatjuk, és hűtőben érleljük 1-2 órát tálalás előtt.
vorosrozsa66, 2018. november 05. hétfő, 19:12
Savanyú káposztán sült oldalas.
Savanyú káposztán sült oldalas.

Hozzávalók:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
70/80 dkg zsírosabb oldalas (4 nagyobb
darabra vágva.)
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma- préselve
3/4 tasak magyaros fűszerkeverék
2 evőkanál víz.
.....a hozzávalókból pácot készítek, a húsokat jól megforgatom benne...hagyom állni.
A káposzta hozzávalói
70 dkg savanyú -vékony szálú káposzta
3 evőkanál étolaj
4 evőkanál víz
....a káposztát a két hozzavalóval kb.25-20 percig jól megpárolom.
Egy 20 x 25 cm tepsit vékonyan kikenünk olajjal.
Káposztát egyenletesen el kell osztani
A húsokat kicsit belenyomkodba bele kell tenni.
A husokra még elosztottam a maradék páclevet és megszórtam fokhagymaporral...
A káposzta
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:09
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
darált
sertéspörkölt, 4 evőkanál cukor, 2 dl étolaj.
Két deci langyos tejbe apró darabokban belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy
evőkanál cukrot, megszórjuk egy evőkanál liszttel, és hagyjuk megkelni.
A többi lisztet dagasztótálba borítjuk, teszünk bele három evőkanál zsírt, egy teáskanál
sót, és a felfuttatott élesztőt. Apránként annyi tejjel dagasztjuk ki, hogy megfelelő állagú
kelt tészta alapot kapjunk.
Letakarjuk, és langyos helyen egy órát kelni hagyjuk.
A savanyú káposztát, ha szükséges, egyszer átmossuk, kinyomjuk a vízből és kisebb
darabokra vágjuk. Egy lábasba egy deci étolajat hevítünk, ráborítjuk a káposztát, és néha
átkeverve, fedő alatt megpároljuk. Felét kivesszük a pörköltes lángoshoz, a többiben
négy evőkanál cukrot megkaramellizálunk.
A megkelt tésztát négyfelé választjuk. Kettőt pörkölttel, kettőt édes káposztával fogunk
tölteni.
A bucikat egyenként kisodorjuk, nagyobb téglalapokra felvágjuk. Ezek egyik végébe
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Székely csalamádé – Ropogós és sokáig eláll!
eláll!



Olyan ropogós és finom, hogy örömmel kínálom minden húsos ételhez! Mi nagyon szeretjük, gyakran el is készítem!
Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben hagyjuk. Fél liter hideg vízben kevés cukrot
vorosrozsa66, 2018. július 04. szerda, 17:53
Szabó Gyuri bácsi tanácsai
SZABÓ GYÖRGY BÜKKSZENTKERESZTI FÜVES EMBER TANÁCSAI:

AGYDAGANAT:
Minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni a 2
nyaki ütőeret, kell bekenni és belemasszírozni napjában többször.
A teák elkészítésének módja minden zacskón rajta van, hogy áztatni, forrázni, vagy főzni kell-e?

AGYI VÉRELLÁTÁS:
Félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl.
almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

AGYI EREK TISZTÍTÁSA:
Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt
leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

ALLERGIA ÉS ASZTMA:
Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea,
ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni.
EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS
sz719eszter, 2018. május 15. kedd, 09:30
Kovászos uborka és káposzta recept
Hozzávalók:

12-14 közepes méretű uborka
1 közepes méretű káposzta
1 csokor kapor
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 szelet szikkadt kenyér
só (kb 2 evőkanál)
Elkészítése:

Az uborkát alaposan megmosom, hosszában bevágom. A káposzta külső leveleit leszedem, negyedelem, és vékonyan felszeletelem.

A kapor felét, a kissé megroppantott, pucolatlan fokhagymát és a babérlevelet leteszem egy 5 literes üveg aljára.

Erre rakom a káposztát az üveg feléig, jól lenyomkodom, ezután az uborkát is elhelyezem benne.
Ezután feltöltöm hideg vízzel, amit egy edénybe visszaöntök.

Megmérem, és literenként 1 ek sót adok hozzá, majd felforralom. Ha lehűlt, visszaöntöm az üvegbe. Rárakom a kapor másik felét, a szelet kenyeret és kiteszem a napra. 30 fok feletti hőmérsékletnél árnyékos helyen is beérik.

Estére be szoktam hozni, ha nagyon lehűl (20 fok alá megy) a levegő. Az uborka 3 nap alatt megérik,
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 07:39
Képek, videók
Káposztaropogós
oldlady38
2009. április 03. péntek, 18:57
pic43403_kaposztat_ker ek_
andomanyi
2012. január 02. hétfő, 17:25
A BÜFÉ-Kecskére káposztát
borcsamama
2010. szeptember 27. hétfő, 17:34
magyaros káposztatál.jpg
veronika74
2009. december 09. szerda, 23:27
Erzsónénénk káposztát főz
paparigo
2006. október 22. vasárnap, 23:35
megmaradjon bennünk
jakabgasparne
2009. december 06. vasárnap, 15:15
Fogjátok meg rókákat
dandej
2018. október 03. szerda, 23:46
Sajnos nincs aki fogja.
alvaro-hopihe
2017. január 29. vasárnap, 11:05
Tudom, nem fogja elolvasn
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 12:41
ki mindig fogja.jpg
yvett789
2015. május 27. szerda, 20:12
nem az fogja.gif
paka68
2015. április 22. szerda, 13:57
Fogja a lábát.gif
csalogany13
2013. július 22. hétfő, 13:11
A fejét fogja
csalogany13
2013. május 26. vasárnap, 15:43
Nem az fogja......jpg
sznejuci
2013. február 05. kedd, 18:58
Értelem nem fogja fel.gif
kkelly64
2013. január 05. szombat, 10:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.