Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 18:55 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ismét indul a világ egyik leghíresebb hosszú távú motorversenyén Györfi Alen
A Forty Racing szerdai közleménye szerint a 30 éves pilóta egy Yamaha R6-ossal vág neki a 200 mérföldes (322 kilométeres) versenytávnak, amelyet 57 kör alatt teljesít majd a mezőny a félig dőlt, félig normál egyesült államokbeli pályán.

Györfi tavaly 64 induló közül lett 13., az idén pedig ennél jobb eredményt szeretne elérni - ezúttal 76 motoros áll rajthoz a legendás viadalon.

Az elmúlt 82 év alatt Györfin kívül csak egy magyar, a 2015-ben tragikus körülmények között elhunyt Bitter Sándor szerepelt a Daytona 200-on, ő 2003-ban 14. lett.

"Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy az idén jobb eredményt érjek el, mint tavaly, a versenymotor a szerelőimnek köszönhetően tökéletes állapotban van, én pedig egy spanyolországi edzőtáborban készültem fel a versenyre" - mondta az MTI-nek Györfi, hozzátéve, hogy az időjárás-előrejelzések szerint 30 Celsius fokos hőségben rendezik majd a viadalt.

"A mezőny a tavalyinál népesebb és erősebb is lesz, a 76 rajthoz álló motorosból 10 korábban már nyert itt" - nyilatkozta a magyar versenyző, akinek a Facebook-oldalán élő közvetítésben tudják majd követni a szurkolók a futamot.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 14:46
Címkék: Györfi Alen, Forty Racing, Yamaha R6-ossal, Bitter Sándor, MTI-nek Györfi, világ egyik,
Kommentek
Corsi csapattársa lehet Amerikában a gyorsaságimotoros Győrfi Alen
A 29 éves magyar versenyző menedzsmentje arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Győrfi - aki a Daytona 200 elnevezésű, 322 kilométer versenytávú legendás viadalon idén márciusban 13. lett - több ajánlatot is kapott a tengerentúli sorozatban induló csapatoktól, de a Yamahákat üzemeltető Squid Hunter Racing érdeklődése a legkomolyabb. Ebben az istállóban szerepel Corsi, aki 2002 óta versenyez a gyorsaságimotoros-világbajnokságban, és 2008-ban a 125 köbcentiméteres kategóriában második volt.

Győrfi október végén Daytonában rajthoz állt az észak-amerikai bajnokság futamain, és - a mezőny végéről rajtolva - kétszer is dobogós helyen végzett.

"Megtisztelő számomra, hogy egy olyan világklasszis, mint Corsi csapattársaként számítanak rám" - mondta Győrfi Alen, hozzátéve, hogy már csak néhány részletkérdésben kell megegyeznie a csapattal. "Ha minden a helyére kerül, akkor lehetséges, hogy még az idén kiutazom Amerikába tesztelni, egy jó felkészüléssel pedig jövőre sikerülhet a legjobb ötben zárnom a Daytona
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:31
Dobogóra állt a gyorsaságimotoros Győrfi Alen Daytonában
A 29 éves magyar pilóta a tengerentúli sorozat legutóbbi hétvégéjén a hosszabb távú, 40 körös versenyen, majd az ezután rendezett két sprintfutam egyikén harmadik lett, míg a másik ötkörös viadalon negyedikként intették le. Az eredmények értékét növeli, hogy egy adminisztrációs hiba miatt Győrfi versenymotorja késve érkezett meg a helyszínre, és bár a szervezők engedélyével rajthoz állhatott, mindkét versenyt a mezőny végéről kellett elkezdenie.

Győrfi az idén márciusban 13. lett a világ egyik leghíresebb hosszú távú gyorsaságimotoros viadalán, a Daytona 200-on, amelyen csaknem 322 kilométer volt a versenytáv.

"A mostani hosszabb távú futamon a márciusi beállításainkat finomítottuk, ez pedig meghozta az eredményt, a sprintversenyek előtt pedig maximálisan kihasználtuk az edzés adta lehetőségeket, így tovább gyorsultam, ennek is volt köszönhető az újabb harmadik, illetve a negyedik helyezés" - mondta az MTI-nek a Forty Racing motorosa, akinek a csaknem 30 fős mezőnyben a helyi pilóták mellett
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 09:41
Magyar sikerek és bukások a gyorsaságimotoros Alpok-Adria bajnokságban
A szervezők közleménye szerint az Alpok-Adria 125 GP kategóriájában Laczkó Máté az egyik futamon második, a másikon harmadik volt, míg 125 SP-ben Kovács Bálint egy második, Aszalós Zoltán egy harmadik helyezést ért el.

Superstock 600-ban Gyutai Adrián szombaton és vasárnap is pályarekordot futva másodikként ért célba, ezzel az összetettben feljött a harmadik pozícióba, ami már Európa-bajnoki részvételt ér. Ugyanebben a kategóriában Chrobák János szombaton negyedikként ért célba, vasárnap elesett, ahogyan az első napon Magda Attila is, akit csigolyatöréssel szállítottak kórházba. Bódis Richárd mindkét napon bukott.

Az IMRC-ben a 125-ösök mezőnyében Kovács Bálint győzött, Aszalós Zoltán második lett, Supersportban Oldal Imre legjobb magyarként második volt, Superstock 600-ban mindkét futamon Gyutai Adrián győzött, Chrobák János egy második, Győrfi Alen két harmadik helyezést csípett el. A csúcskategóriában, Superbike-ban Juhász Dávid mindkét versenyen diadalmaskodott.
velemenyezd, 2014. május 26. hétfő, 13:13
A hétvégén a Pannóniaringen versenyeznek a legjobb motorosok
A Vas megyei Ostffyasszonyfán található pályán a legjobb magyar motorosok állnak rajthoz, így a Superstock 600 kategóriában Talmácsi Gábor csapatának pilótái, illetve a bajnoki aranyért harcoló Győrfi Alen, Chrobák János, Magda Attila és a címvédő Gyutai Adrián, valamint a mezőny egyetlen női motorosa, Kis Viktória.

Az 1000 köbcentiméteresek között indul a Superbike-világbajnokság Superstock 1000 kategóriájában a legutóbbi versenyen hatodik Németh Balázs, Superbike-ban pedig a tavalyi bajnok Sárkány Dezső, illetve Bezzegh István és Juhász Dávid között várható nagy küzdelem.

A nézők pénteken szabadedzéseket, szombaton és vasárnap edzéseket, időmérőket és versenyeket láthatnak, ráadásul a tavaly elindított utánpótlás-bajnokság mezőnye a Magyar Motorsport Szövetség története során először versenyez a felnőttekkel egy időben és azonos helyszínen.
velemenyezd, 2014. május 21. szerda, 17:54
A szakágvezető szerint sikeres évet zártak a hazai gyorsaságimotorosok
A szakember pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy bár a sportág nem került az állam által támogatottak közé, s a saját lábán kellett megállnia, ennek ellenére a szlovák szövetséggel második éve folytatott együttműködésnek köszönhetően nemcsak a magyar, hanem az IMRC bajnokságot is megrendezte. Utóbbiban a magyarok mellett cseh, szlovák, román és lengyel motorosok indultak.

"Ebben az évben hatfordulós nemzeti bajnokságot rendeztünk hétvégenként két-két futammal hazai, cseh és szlovák pályákon" - összegzett Fekete János, aki hozzátette, nagy öröm volt a számukra, hogy a versenyzők két év után visszatérhettek a Hungaroringre. "Sokat jelentett ez a hazai motorosok számára, Mogyoródon szinte minden magyar versenyző rajthoz is állt, köztük a sportág egyetlen világbajnoka, Talmácsi Gábor, valamint egyetlen Európa-bajnoka, Győrfi Alen".

A szakágvezető megemlékezett a tragikus körülmények között elhunyt Rosivall Ágostonról is, aki a Superstock 1000-es kategóriában posztumusz bajnoki címet nyert. A
velemenyezd, 2013. október 25. péntek, 18:26
Gyorsaságimotoros ob - Sikeresen tért vissza a szakág a Hungaroringre
Fekete János, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) szakágvezetője azt mondta az MTI-nek kedden: a hétvégén a nézők leginkább a boxba való belépésre is feljogosító jegyeket vásárolták, hogy testközelből láthassák a versenyzőket.

"A Slovakiaringen rendezett futamhoz hasonlóan ezúttal is 98 motoros állt rajthoz, köztük Talmácsi Gábor, Győrfi Alen, Bódis Richárd, Chrobák János és Gyutai Adrián" - mondta az MTI-nek a szakágvezető, aki hozzátette, külön köszönettel tartoznak a Hungaroring menedzsmentjének, amiért megnyitotta a célegyenesben található úgynevezett gold tribünt.

A kétnapos ob szombati napján a több mint 10 év után újra Magyarországon versenyző Talmácsi Gábor új pályarekordot (1:52.458 perc) ért el a Superstock 600-as kategóriában, amelynek világbajnoki sorozatában szerepel.

Fekete János azt mondta, az eseményen minden kategória futamai élvezetes versenyeket és nagy csatákat hoztak, amelynek köszönhetően remélhetőleg sikerült népszerűsíteniük a hazai motorsportot.
velemenyezd, 2013. május 21. kedd, 16:13
Talmácsi Gábor több mint 10 év után újra Magyarországon versenyez
Fekete János, a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) gyorsasági szakágának vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Supersport-vb-n versenyző Talmácsi mellett a magyar motorsport jelenlegi legjobbjai, így a Superbike-vb betétfutamain rendszeresen részt vevő Németh Balázs, Győrfi Alen, Bódis Richárd, a tavalyi Alpok-Adria-sorozat két bajnoka, Chrobák János és Gyutai Adrián, továbbá a többszörös magyar bajnok Rizmayer Gábor és Juhász Dávid is elindul a hétvégi ob-futamon. Az eredeti tervek szerint a korábban szintén a Superbike-vb-ben érdekelt Kurucz Ferenc is rajthoz állt volna, ő azonban a versenyre készülve kedden súlyos balesetet szenvedett a Hungaroringen, eltört a combcsontja, és meg kellett operálni.

"Talmácsit, Chrobákot, Némethet, Gyutait és Bódist a 600 kcm-esek mezőnyében, míg Rizmayert, Győrfit és Juhászt az ezresek viadalán láthatják a kilátogató nézők" - mondta Fekete János, aki hozzátette, a verseny nyílt nemzetközi, s kategóriánként az első 10 helyezett pénzdíjban is
velemenyezd, 2013. május 15. szerda, 16:12
Képek, videók
győrfi pál és arany jános
maroka
2020. április 16. csütörtök, 16:43
Györfi Lehel
sztojkaeszter
2009. március 06. péntek, 18:03
Szülinap-Győrfi.bmp
zsokanita
2008. szeptember 28. vasárnap, 19:25
Győrfi Irénke+Virág Magd
takacsjozsefne
2008. szeptember 18. csütörtök, 14:55
Györfi Norbert
kissb_8a
2007. július 21. szombat, 14:30
Győrfi András Festőművész
rambobby
2007. április 11. szerda, 07:55
Motorversenyen mi:)
virdzsi
2006. június 28. szerda, 00:32
A Világ Leghíresebb Vasút
finike
2007. szeptember 23. vasárnap, 09:44
A Világ Leghíresebb Vasút
rambobby
2007. szeptember 08. szombat, 14:54
A világ.jpg
liliana01
2020. május 25. hétfő, 19:38
moz világos kék.jpg
durcimarcika
2020. május 15. péntek, 10:01
virus-világ.jpg
menusgabor
2020. április 02. csütörtök, 21:42
Az egész világ.jpg
liliana01
2020. március 09. hétfő, 19:05
Katar-a vilag leggazdagab
menusgabor
2020. március 06. péntek, 19:05
Világ jó fűszerei .jpg
pacsakute
2020. március 03. kedd, 13:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.