Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 06:36 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kik a menekültek ínségét enyhítették
Személyesen még nem láttam, de már 1981 óta Kismartonban (Au.) is található egy ötvenhatos emlékmű, melyet " Emeltettek a külföldön élő magyarok",
" Hálából az osztrák népnek, az osztrák vöröskeresztnek és egyéb segélyszerveknek, kik a menekültek ínségét enyhítették."

Mihelyt megtekintem magam is ezt az emlékművet, teszek fel róla majd fotókat.
azenujsagom, 2017. november 26. vasárnap, 05:12
Címkék: menekültek ínségét, ötvenhatos emlékmű, osztrák népnek, osztrák vöröskeresztnek, segélyszerveknek, vöröskeresztnek,
Kommentek
Történelmi emlékhely lett az 1948-as pócspetri események helyszíne
megakadályozni. A dulakodásban egy riasztólövés is eldördült, majd Takács Gábor őrvezető csőre töltött puskája a lépcsőhöz ütődve elsült, és a golyó halálra sebezte a rendőrt.

A községet megszállta az ÁVO, kijárási tilalmat rendeltek el, a kihallgatásokon szinte minden helybélit bántalmaztak, hárman közülük később belehaltak a verésbe. Királyfalvi Miklóst, a község segédjegyzőjét pár nappal később kivégezték, Asztalos János plébánost halálra ítélték, de az ítéletet másodfokon életfogytiglani börtönre enyhítették. A hatalom még tizennyolc embert ítélt különböző vádakkal szabadságvesztésre, de lényegében az egész falut meghurcolták. A történtek miatt Pócspetrin a rendszerváltásig rajta maradt a "rendőrgyilkos" bélyeg.

A pócspetri eseményekről Ember Judit rendező 1983-ban dokumentumfilmet készített, amelyet akkor betiltottak, az alkotást először 1989-ben láthatta a közönség. A rendszerváltás idején, 1990. január 17-én a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet, Asztalos Jánost és
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 16:51
Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a főbb európai piacok
tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,12 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,17 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,02 százalékos pluszban indította a kereskedést.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,13 százalékkal nőtt a nyitásban.

Az eurót 1,1042 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek délelőtt kilenc órakor, 0,11 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz.

A csütörtökön elhangzott kínai és amerikai nyilatkozatok némiképp enyhítették a világ két legnagyobb gazdasága közötti feszültséget. Európában sokat javított a hangulaton az is, hogy megoldódott az olasz kormányválság.

A pekingi vezetés azt ígérte, hogy nem fog azonnal válaszlépéseket tenni a Donald Trump amerikai elnök által a múlt héten bejelentett vámtarifaemelésekre, mivel fontosabbnak tartja, hogy tárgyaljanak a már kivetett pótvámok eltörléséről. Kao Feng, a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője csütörtökön kijelentette: Kínának számos lehetősége van arra, hogy
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 09:31
Jogerősen enyhítették a szalmabálákat felgyújtó piromániás férfi börtönbüntetését
A közlemény szerint a vádlottat különös visszaesőként négy rendbeli rongálás bűntettében találta bűnösnek a másodfokú bíróság csütörtökön. A 27 éves férfi piromániás mentális zavarban szenved - írták.

A vádlott, aki egy fuvarozócég sofőrjeként dolgozott, 2017 októberében és novemberében öt helyszínen - Alsónyéken, Csikóstöttösön, Gödrén, Mindszentgodisán és Magyarszéken - csaknem 9500 szalmabálát gyújtott fel. A tüzekben egy rakodógép is megsemmisült, az okozott kár mintegy 50 millió forint.

A tüzek továbbterjedése esetén erdők, mezőgazdasági területek, nagy értékű gépek kerültek volna veszélybe.

A korábban részben ugyanilyen bűncselekmények miatt hosszabb szabadságvesztésre ítélt férfit az elfogása után letartóztatásba helyezték. Büntetésébe a kényszerintézkedés alapján börtönben töltött időt a bíróság beleszámította.
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 12:31
Két vádlott büntetését enyhítették egy kedvezményes honosítási ügyben
Az elsőrendű vádlott az akkori Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál dolgozott, ukrán, orosz és szerb kérelmezők kedvezményes honosítási kérelmének elbírálásakor aláírásával igazolta, hogy az említettek tudnak magyarul, noha tisztában volt azzal, hogy ez nem igaz. A kérelmezők több esetben magyar állampolgárságot szereztek. Az egyes eljárásokban a volt kormánytisztviselőt vádlott-társai segítették.

A nyolcadrendű vádlott, aki szintén a bevándorlási hivatalnál dolgozott, ugyancsak valótlanul igazolta több kérelmező magyar nyelvtudását, így román és szerb vádlottak szereztek kedvezményesen magyar állampolgárságot.

A Fővárosi Törvényszék tavaly áprilisban első fokon az elsőrendű vádlottat hivatali vesztegetés elfogadása és hét rendbeli hivatali visszaélés bűntette miatt 5 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte és 8 évre eltiltotta az állami tisztviselői foglalkozástól. Tizenhat társát szintén korrupciós, hivatali és igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények miatt felfüggesztett
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 20:02
Enyhítették a volt szigetvári polgármester kérésének megfelelően szavazó képviselő börtönbüntetését - BŐVÍTETT
Az ügy harmadrendű vádlottjaként Kolovics Jánost, aki 2010 és 2014 között volt Szigetvár Fidesz-KDNP-s polgármestere, felbujtóként elkövetett hivatali vesztegetés és folytatólagosan, felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék tavaly június végén és egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen.

Az elsőrendű vádlottat, Z. L. M. volt önkormányzati képviselőt hivatali vesztegetés elfogadása és hűtlen kezelés miatt két év börtönre, a másodrendű vádlottat, M. G.-t jogerősen 1 millió 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte akkor a Pécsi Törvényszék.

Az ügy azért került a táblabíróság elé, mert a törvényszék ítélete ellen az elsőrendű vádlott védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. A tavaly júniusi ítélethirdetésen Kolovics János szintén fellebbezett a határozat ellen, amit később visszavont, így a Pécsi Törvényszék ítélete az ő esetében is jogerőre emelkedett.

A vádirat szerint
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 19:02
Enyhítették a volt szigetvári polgármester kérésének megfelelően szavazó képviselő börtönbüntetését
Az ügy harmadrendű vádlottjaként Kolovics Jánost, aki 2010 és 2014 között volt Szigetvár Fidesz-KDNP-s polgármestere, felbujtóként elkövetett hivatali vesztegetés és folytatólagosan, felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljárt Pécsi Törvényszék tavaly június végén.

Az elsőrendű vádlottat, Z. L. M. volt önkormányzati képviselőt hivatali vesztegetés elfogadása és hűtlen kezelés miatt két év börtönre, a másodrendű vádlottat, M. G.-t jogerősen 1 millió 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte akkor a Pécsi Törvényszék.

Az ügy azért került a táblabíróság elé, mert a törvényszék ítélete ellen az elsőrendű vádlott védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. A tavaly júniusi ítélethirdetésen Kolovics János szintén fellebbezett a határozat ellen, amit később visszavont, így a Pécsi Törvényszék ítélete az ő esetében is jogerőre emelkedett.

A vádirat szerint jogszabályváltozások miatt a szigetvári víziközmű-szolgáltató társasága
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 16:31
Enyhítették a mezőkövesdi takarékszövetkezeti fiók korábbi dolgozóinak ítéletét
Fórizs Ildikó elmondta: a jogerős ítélet szerint az első- és a másodrendű vádlottnak 6 év 6 hónapot kell fogházban töltenie, míg a harmad- és a negyedrendű vádlott 5 év 6 hónap fogházbüntetést kapott.

A szóvivő emlékeztetett: elsőfokú ítéletében az Egri Törvényszék 2017 decemberében mind a négy vádlottat folytatólagosan elkövetett sikkasztás és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt találta bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat 8 év, a másodrendű vádlottat 7 év 8 hónap, a harmadrendű vádlottat 7 év 4 hónap, a negyedrendű vádlottat pedig 7 év börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik akkor fellebbeztek.

A négy vádlott a takarékszövetkezet mezőkövesdi kirendeltségén dolgozott. Az elsőrendű vádlott volt a kirendeltségvezető, őt távollétében a másodrendű vádlott helyettesítette. Munkakörükből adódó lehetőségeiket kihasználva 2003 és 2012 között nem létező személyek nevére kötöttek kölcsönszerződéseket, a kölcsönt pedig saját maguknak
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 18:42
Enyhítették annak a férfinak a büntetését, aki egy vádlottat akart szökésre rávenni
A vádlott, J. Róbert László megkísérelt rábírni egy ügyvédet: vegye rá védencét, Tanyi Györgyöt, hogy a lábán viselt elektronikus nyomkövető eszköz eltávolításával szökjön meg a házi őrizetből, menjen külföldre, és vigyen magával olyan iratokat, amelyek Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatosak.

Amikor az ügyvéd egyértelművé tette, hogy nem kívánja felbujtani védencét a fogolyszökésre, a vádlott 20 millió forintot ajánlott a részére, ha mégis megteszi. Az ajánlatot az ügyvéd visszautasította.

A "vesztegetés bírósági eljárásban bűntette miatt indult ügyben" az elsőfokú bíróság egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a vádlottat.
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 16:32
Képek, videók
Menekültek--.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:31
O.V.-Menekültek.jpg
agica2004
2015. szeptember 27. vasárnap, 18:46
20150908menekultek-men eku
menusgabor
2015. szeptember 14. hétfő, 21:06
20150901menekultek-mig ran
menusgabor
2015. szeptember 01. kedd, 17:51
O.V.-menekültek.jpg
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:30
Menekültek Montebourgban,
agica2004
2015. június 22. hétfő, 16:34
Menekültek Montebourgban
agica2004
2015. június 22. hétfő, 16:34
O.V.-menekültek.png
agica2004
2015. február 04. szerda, 17:26
menekültek.jpg
feviroza
2014. június 20. péntek, 12:19
menekültek.jpg
agica2004
2013. december 06. péntek, 18:14
1.51otvenhat.jpg
menusgabor
2017. október 29. vasárnap, 12:08
_Ötvenhat műegyetemistái.
furaila
2008. november 30. vasárnap, 23:57
Osztrák tárnicska
dandej
2017. augusztus 15. kedd, 09:20
osztrak-magyar.jpg
menusgabor
2017. február 14. kedd, 19:16
osztrak-magyar(3).jpg
menusgabor
2015. január 29. csütörtök, 15:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.