Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 19:59 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kormánypártok: Brüsszel nem áll le, még áterőltetné a migránsok elosztását
A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kifejtette: erre utal Dimitrisz Avramopulosz brüsszeli migrációs biztos friss nyilatkozata. Szerinte addig is, amíg nem sikerül átfogóan megállapodni a migrációs szabályokról, egy előzetes megállapodást kellene kötni a migránsok elosztásáról.

A kormánypárti politikus felháborítónak tartotta a nyilatkozatot, szavai szerint ez a mostani brüsszeli bizottság már ne javasoljon semmit. A Juncker-féle bizottságnak már lejárt a "szavatossága", az európai kormányfők javaslatára az Európai Parlament jövő héten megszavazhatja az új bizottsági elnököt és megkezdődik az új Európai Bizottság felállításának folyamata - mondta.

Nacsa Lőrinc a nyilatkozatot egyúttal erős figyelmeztetésnek nevezte mindenki számára, hogy a bevándorláspárti erők nem fognak leállni, és továbbra is erőltetik a migránsok kötelező elosztását. Továbbra is rá akarják kényszeríteni a saját akaratukat a tagállamokra, trükkökkel, ideiglenesnek mondott megállapodásokkal készülnek - fejtette ki.

"A harc tehátfolytatódik, a bevándorláspárti erőkkel és tervekkel ezután is meg kell küzdenünk"- fogalmazott, hangsúlyozva: a Fidesz-KDNP itthon és az Európai Parlamentben is mindent meg fog tenni azért, hogy a bevándorlást megállítsa. Kezdeményezni fogják a migránskártya program leállítását és a migránsvízum tervének visszavonását - jelezte.

Hozzáfűzte: megelőlegezett bizalommal vannak az új uniós vezetők, különösen az Európai Bizottság új vezetése iránt. Bíznak benne, hogy az eddiginél egy jóval józanabb és Európa biztonságát, jövőjét szem előtt tartó vezetéssel dolgozhatnak együtt a bevándorlás megállításért.

Nacsa Lőrinc rögzítette: olyan uniós vezetőkre van szükség, akik nem akarják saját akaratukat, így például a migránsok elosztását a tagállamokra erőltetni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 13:31
Címkék: Dimitrisz Avramopulosz, Európai Parlament, Európai Bizottság, Nacsa Lőrinc, Európai Parlamentben, migránsok elosztását,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Kovács Ferenc a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Nyíregyházán
A képviselőjelöltek bemutatásán Kovács Ferenc az elmúlt két ciklust nagyon nehéz, de eredményes és sikeres éveknek nevezte, ami mögött komoly és egységes csapatteljesítmény van.

Ilyen eredményeket egy-egy embernek nem lehet folyamatosan elérni, ehhez kellett egyrészt a Fidesz-KDNP-frakció, másrészt pedig egy színvonalas szakmai csapat, amely az elmúlt kilenc évben a polgármesteri hivatalban és az önkormányzat rendszerében dolgozott - fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, ez a két csapat a nyíregyháziak támogatásával szeretné folytatni a jelenlegi kiszámítható és felelősségteljes városvezetést, továbbvinni a megkezdett fejlesztéseket és beruházásokat.

Kovács Ferenc megjegyezte, 2014-hez képest három nyíregyházi választókerületben új egyéni képviselőjelölteket indít a Fidesz-KDNP. Gagna Csaba a Kertvárosban, Szenti Tibor a Hímesben, Nagy Szabina pedig Jósavárosban indul, a többi tizenkét választókerületben pedig a jelenlegi képviselők a kormánypártok jelöltjei.
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:48
LMP: a miniszterelnöknek is be kell látnia, hogy a klímaválság kezelése nemzeti sorskérdés
hogy a klímaválság kezelése a bizottsági elnök programjának kiemelt pontja, és reményét fejezte ki, hogy a magyar kormányfő is belátja: az európai klímacélok elérése globális, európai és magyar nemzeti sorskérdés is.

Az LMP társelnöke biztató kijelentésnek tartotta, hogy a magyar kormányfő a tárgyaláson pragmatikus hozzáállást ígért a témával kapcsolatban. Kendernay János ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet: Orbán Viktor pragmatizmusa nem volt tapasztalható az elmúlt időszakban, hiszen a kormánypártok nem engedték tárgyalni az Országgyűlésben az LMP a klímavészhelyzetről szóló javaslatát.

Amikor Orbán Viktor a gyermekeink iránti felelősségről beszél, akkor fontos lenne az is, hogy a kormány a klímaválság elleni küzdelemre több erőforrást csoportosítson át - hangsúlyozta.

Közölte azt is: az LMP reméli, hogy Magyarország teljesíti a bizottság kérését, és két - egy női és egy férfi - biztosjelöltet nevez majd meg, akik megfelelő szakkompetenciával rendelkeznek, képesek a bizottság munkáját
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 15:01
Önkormányzat 2019 - Fidesz: a kormánypártok a gyarapodást kínálják, míg az ellenzék csatatérré változtatná az ö
A politikus kiemelte: 25 nap múlva indul az aláírásgyűjtés, a jelöltállítás a finiséhez érkezett.

Kifejtette: arra számít, hogy mintegy 1200 polgármesterjelöltjük lesz, az ország négyötödében, 7,6 millióan választhatnak Fidesz-KDNP-s, vagy a kormánypártok által támogatott jelöltet.

A Fidesz-KDNP saját polgármesterjelöltet 783 helyen indít, és 370 esetben nem ők a jelölők, de támogatják az indulót. Ez 1153 települést jelent - közölte.

Hozzátette: Magyarországon 169, a tízezer lakosnál nagyobb lélekszámú település, mindenhol lesz jelöltjük, 146 a kormánypárté, 12 a támogatott, és 11 helyen még folynak az egyeztetések.

5-10 ezer fő közötti település 134 van, ebből 89 helyen lesz kormánypárti jelölt, 13 helyen támogatják a jelöltet, 32 település van, ahol nem lesz jelölt, hanem más konstrukciókban gondolkodnak.

Az 5 ezer fő alatti települések abszolút a függetlenek világa - fogalmazott Kósa Lajos.

Minden megyei közgyűlésben lesz a kormánypártoknak listájuk, amelyeken
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 12:04
Önkormányzat 2019 - Fidesz: a párt felkészült az őszi önkormányzati választásra
Áder János köztársasági elnök pénteken október 13-ára kitűzte az önkormányzati választásokat.

A Fidesz azt írta: felkészült az őszi önkormányzati választásra, alkalmas és a legtöbb településen már bizonyított, eredményes polgármesterjelöltekkel készül, akik a kormánnyal és a kormánypártokkal együttműködve képesek a magyar falvakat és városokat továbbfejleszteni.

A pártnak csaknem ezer településen van fideszes vagy Fidesz által támogatott polgármesterjelöltje. Ezeken a településeken mintegy 8 millió ember él - tudatták.

Budapesten Tarlós István főpolgármester a kormánypártok jelöltje, aki 2010 óta sikeresen vezeti a fővárost - írták, kiemelve: "Budapest minden téren fejlődik, Európa egyik legbiztonságosabb, legszebb és legdinamikusabban fejlődő városává vált".

Közölték: a választmány megállapította, hogy a "magyar települések jövőjét is veszélyezteti az ellenzék alkalmatlansága". Úgy fogalmaztak: "a közösnek hazudott alkalmatlan ellenzéki jelöltek mögött színlelt, álságos, hazug
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 17:22
Tusványos - Gulyás: a markáns, jobboldali, kereszténydemokrata pártok szerepeltek a legjobban az EP-választások
hangulat jellemző Magyarországon.

A választáson az a két párt erősödött meg, amelyik a legszélsőségesebb, illetve a legújabb formáció - fűzte hozzá, kiemelve: az, hogy ezek képviselői hogyan viselkednek Brüsszelben, azt a magyar választópolgároknak kell megítélniük.

A Demokratikus Koalíció (DK) nemcsak Magyarország, hanem Európa egyik legszélsőségesebb pártja, Dobrev Klára mégis az EP-alelnöke lehet. A Fidesz-KDNP nem viselkedett vele úgy, mint ahogy a DK és az ellenzék viselkedett a kormánypártok jelöltjeivel - állapította meg a miniszter.

Ursula von der Leyen új bizottsági elnökről azt mondta: a Visegrádi Négyeknek nem volt az az ambíciója, hogy egyedül jelöljenek elnököt. Az volt a cél, hogy olyan elnök legyen, aki alkalmas annak a koordinációs feladatnak az ellátására, amelyet egy bizottsági elnöknek el kell látnia. Nem hátrány az sem, ha értesült arról, hogy 2004 óta tíz új tagállam csatlakozott az unióhoz, és azóta is újabb három. Politikai előéletében nincs olyan, ami kizárná, hogy
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 16:11
A román alkotmánybíróság elutasította az alaptörvény módosítását
Klaus Iohannis államfő az általa kiírt referendumon megszerezte a választók hozzájárulását ahhoz, hogy Romániában tilos legyen amnesztiában részesíteni a korrupciós bűncselekmények elkövetőit, valamint ahhoz, hogy a kormány ne módosíthassa sürgősségi rendelettel a bűncselekmények meghatározását, a kiszabható büntetést, illetve az igazságszolgáltatás működését.

A véleménynyilvánító népszavazás után mind a kormánypártok, mind az ellenzék alkotmánymódosító törvénytervezetet terjesztett a parlament elé: ezek előzetes normakontrollja ügyében hozott döntést csütörtökön az alkotmánybíróság.

Román médiaértesülések szerint a taláros testület mind a szociálliberális kormánytöbbség, mind a jobbközép ellenzék tervezetében azokat a rendelkezéseket kifogásolta, amelyek megtiltanák a parlamentnek és az államfőnek, hogy a korrupciós bűncselekmények elkövetőit amnesztiában részesítsék. A bukaresti média úgy tudja: az alkotmánybíróság szerint nem korlátozható az alkotmányban a parlament mozgástere, hogy
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 15:21
EU-tisztújítás - Az olasz kormánypártok Ursula von der Leyen megválasztásáról vitáznak
Matteo Salvini kijelentette, az Európai Bizottság új elnökét Angela Merkel német kancellár jelölte és Emmanuel Macron francia elnök támogatta.

A nagyobbik olasz kormánypárt vezetője megjegyezte, hogy Ursula von der Leyent Matteo Renzi korábbi olasz baloldali kormányfő pártja, az ellenzéki Demokrata Párt (PD), valamint a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) és a másik római kormánypárt, az M5S európai parlamenti képviselői is megszavazták. Az Európai Bizottság új elnöke iránti vegyes pártbizalmat Matteo Salvini "minestronénak", vagyis a lehető legvegyesebb zöldséglevesnek nevezte.

Ursula von der Leyen "bizonyos kérdésekben nagyon is baloldalra hajlik, mint például a gazdasági növekedés és a határok ellenőrzése" - jelentette ki a Liga vezetője. Hozzátette: aggódik Ursula von der Leyen megválasztása miatt.

Az Európai Bizottság elnökének megválasztásakor a két olasz kormánypárt ellentétesen voksolt: a Liga nemmel szavazott, az M5S frakciója pedig igennel.

A Liga egyik
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 20:22
Önkormányzat 2019 - A kormánypártok támogatásával készül a választásra T. Mészáros András érdi polgármester
Az Összefogás Egyesület szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: közgyűlésükön egyhangú szavazással döntöttek arról, hogy a Fidesz-KDNP-vel közös jelölteket indítanak az őszi választáson a Pest megyei településen.

Úgy fogalmaztak: "T. Mészáros András és csapata biztosítéka annak, hogy a korábban megkezdett építő munka folytatódhat. Ez a város valamennyi lakójának érdeke."

Az 1997-ben alakult érdi Összefogás Egyesület jobboldali civil szervezet, elnöke T. Mészáros András.

A Fidesz érdi szervezete korábbi közleményében - amelyben T. Mészáros András jelöltsége szerepelt - azt írta: a polgármester - kiváló együttműködésben a kormánnyal és a város országgyűlési képviselőjével - eddig mintegy 100 milliárd forint fejlesztési pénzt hozott a városba. A következő önkormányzati ciklusban legalább ennyire van szükség ahhoz, hogy Érd városa épülhessen - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 18:43
Képek, videók
kormánypárti.jpg
agica2004
2010. december 17. péntek, 11:28
dimitrisk1062673840.jp g
vicus076
2011. december 16. péntek, 11:09
pirosban Dimitris, a Sofő
szabozoli
2007. augusztus 22. szerda, 14:26
Európai Parlament.JPG
skorpiolilike
2011. augusztus 20. szombat, 05:33
Európai-parlament
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:44
Európai Parlament
paulina
2009. március 29. vasárnap, 10:51
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
József Lőrincz
dandej
2019. február 20. szerda, 21:40
szabó lőrinc késő.jpg
liliana01
2018. november 23. péntek, 19:49
Lőrincz Tamás.jpg
menusgabor
2018. november 01. csütörtök, 22:41
Árokháti Lörinc 01.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:26
Árokháti Lörinc 02.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:25
Árokháti Lörinc 03.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:25
Árokháti Lörinc 04.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:22
Árokháti Lörinc 05.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.