Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 17:33 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kormánypártok: Brüsszel nem áll le, még áterőltetné a migránsok elosztását
A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kifejtette: erre utal Dimitrisz Avramopulosz brüsszeli migrációs biztos friss nyilatkozata. Szerinte addig is, amíg nem sikerül átfogóan megállapodni a migrációs szabályokról, egy előzetes megállapodást kellene kötni a migránsok elosztásáról.

A kormánypárti politikus felháborítónak tartotta a nyilatkozatot, szavai szerint ez a mostani brüsszeli bizottság már ne javasoljon semmit. A Juncker-féle bizottságnak már lejárt a "szavatossága", az európai kormányfők javaslatára az Európai Parlament jövő héten megszavazhatja az új bizottsági elnököt és megkezdődik az új Európai Bizottság felállításának folyamata - mondta.

Nacsa Lőrinc a nyilatkozatot egyúttal erős figyelmeztetésnek nevezte mindenki számára, hogy a bevándorláspárti erők nem fognak leállni, és továbbra is erőltetik a migránsok kötelező elosztását. Továbbra is rá akarják kényszeríteni a saját akaratukat a tagállamokra, trükkökkel, ideiglenesnek mondott megállapodásokkal készülnek - fejtette ki.

"A harc tehátfolytatódik, a bevándorláspárti erőkkel és tervekkel ezután is meg kell küzdenünk"- fogalmazott, hangsúlyozva: a Fidesz-KDNP itthon és az Európai Parlamentben is mindent meg fog tenni azért, hogy a bevándorlást megállítsa. Kezdeményezni fogják a migránskártya program leállítását és a migránsvízum tervének visszavonását - jelezte.

Hozzáfűzte: megelőlegezett bizalommal vannak az új uniós vezetők, különösen az Európai Bizottság új vezetése iránt. Bíznak benne, hogy az eddiginél egy jóval józanabb és Európa biztonságát, jövőjét szem előtt tartó vezetéssel dolgozhatnak együtt a bevándorlás megállításért.

Nacsa Lőrinc rögzítette: olyan uniós vezetőkre van szükség, akik nem akarják saját akaratukat, így például a migránsok elosztását a tagállamokra erőltetni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 13:31
Címkék: Dimitrisz Avramopulosz, Európai Parlament, Európai Bizottság, Nacsa Lőrinc, Európai Parlamentben, migránsok elosztását,
Kommentek
Ellenzék: ki kell hirdetni a klímavészhelyzetet
bizottságának elnöke azt mondta, ha a kormánytöbbség már akkor elfogadta volna az indítványt, akkor "nem kerültünk volna szégyenpadra" a madridi klíma-csúcstalálkozón.

Hozzátette, májusban azt is javasolták, hogy Magyarország kezdje el a klímatörvény, valamint a 2050-ig tartó dekarbonizációs útiterv kidolgozását.

Nunkovics Tibor, a Jobbik képviselője azt mondta, mindannyiukat meglepte, hogy a keddi szavazáson a kormánypárti képviselők támogatták a javaslatokat. Az azonban kérdés, hogy a kormánypártok valóban érdemi vitát akarnak folytatni a klímaváltozásról, vagy csak a nemzetközi partnereknek akarják mutatni, hogy fellépnek a klímaváltozás ellen - fogalmazott.

Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy lakosságarányosan számolva Kína után Magyarországon a legrosszabb a levegő. Hozzátette, a légszennyezettség miatt évente 13 ezer ember hal meg Magyarországon. Hangsúlyozta: az ellenzéknek egységes abban, hogy a kormánynak ki kell hirdetnie a klímavészhelyzetet.

Arató
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 14:22
Ellenzék: a demokrácia megcsúfolása, hogy csak fideszes jelöltek kerültek a médiatanácsba
adott a médiatanácsnak, amiket "akár Vlagyimir Putyin is megirigyelhetne". A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott: a testület bírálhatja el a rádiók és televíziók frekvenciaengedélyeit, vagyis a médiatanács akár indoklás nélkül megszüntetheti bármelyik adó működését. A kabinetnek ez sem volt elég, újabb kilenc évre kormánypárti tagokkal töltötték fel a médiatanácsot - sérelmezte.

Gréczy Zsolt (DK) úgy látta, hogy nem történt meglepetés, a Fidesz azt tette, amire az ellenzék számított. A kormánypártok azzal az erőfölénnyel élve, amit az államtól elvileg független intézmények "megszállásával szereztek meg", ismét bebetonozták az embereiket - fogalmazott.

Magyarországon a sajtószabadság halott, mert az újságírókat egy szalagkorláttal elválasztott karámba terelik a Parlamentben és a Képviselői Irodaházban, hogy ne tudjanak kérdezni a fideszes képviselőktől - jelentette ki, hozzátéve, az összes megyei lap pedig "gyakorlatilag Orbán Viktor kezében van".

Keresztes László Lóránt (LMP) azt mondta,
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 13:31
Krónika 4. rész (interpellációk)
lefolytatják.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 108 igen, 38 nem és 1 tartózkodó szavazattal jóváhagyta.

Fidesz: 2020 a családok éve

Selmeczi Gabriella (Fidesz) a családok érdekében hozott kormányzati intézkedéseket elevenítette fel, közte a hétpontos családvédelmi akciótervet, amelynek nagy része már el is indult. Úgy fogalmazott: a 2020-as büdzsé a családok évének költségvetése, a rendelkezésre álló több mint 2200 milliárd forint 2,5-szerese a 2010-es összegnek. A kormánypártok számára a család és a gyermek az első, szemben az ellenzékkel - mutatott rá.

Felidézte, hogy az ellenzéki pártok kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a családoktól, az őket támogató javaslatokat pedig nem szavazták meg.

Mindig fontosabbak voltak a multinacionális vállalatok és mindig a magyar családok kárára döntöttek - hangsúlyozta a fideszes politikus, aki arra volt kíváncsi, milyen további intézkedések segítik a jövőben a gyermekvállalást.

Novák Katalin, az EMMI államtitkára
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 17:42
Krónika 3. rész (bizottsági helyek, interpelláció)
Bizottsági helyekA parlament egyhangúlag szavazta meg, hogy Szakács László (MSZP) a gazdasági bizottságban Bangóné Borbély Ildikót (MSZP) , a törvényalkotásiban pedig Molnár Gyulát (MSZP) váltsa, akárcsak azt, hogy az utóbbi testületben pedig Bangóné Borbély Ildikó kapja meg Tóbiás László (MSZP) egykori képviselő helyét.

Interpellációk

A Jobbik a kórházi fertőzésekről tudakozódott

Lukács László György (Jobbik) - titkolózással vádolva a kormányt - a kórházi fertőzések számáról kérdezett interpellációjában, azt hangsúlyozva, hogy mára ezek közel annyi halálos áldozatot szednek, mint a közúti balesetek.

Évente egy kisebb falunyi lakosság hal bele abba, hogy a kórházi fertőzéseknek nem találja az ellenszerét a kormány, ráadásul nem is foglalkozik vele - jelentette ki, a fertőzések számát sokallva, az esetek dokumentálását és jelentését hiányolva.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: a kormány nemhogy
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 16:42
Fidelitas-kongresszus - Kövér: a fiatal nemzedéknek át kell vennie a magyar nemzetépítő politika stafétabotját
öregségetekre". Azt is tanácsolta, hogy a képernyő előtt töltött idő felét fordítsák arra, hogy bejárják Magyarországot és a Kárpát-medencét és közben olvassanak sokat.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke megköszönte a Fidelitasnak, hogy "jól harcolt" az önkormányzati választáson, megjegyezve, hogy az "nem sikerült úgy, mert nem 6-0-ra csak 2-1-re győztek".

Arról beszélt: jelentős átalakulás történt a választáson, úgy változott meg a politikai erőtér, hogy "egy az egyben" indult el az ellenzék a kormánypártok ellen.

Úgy fogalmazott: lehet azon "meditálni (...) hogy érhettük meg azt, hogy a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, vagy az antikommunisták összeálltak a globalistákkal, vagy a nemzeti radikálisok átszavaztak arra a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a zsidók kénytelenek voltak - vagy lehet, hogy jól is esett nekik - a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe, Kulcsár Gergelyt, aki
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 19:22
Fidelitas-kongresszus - Gulyás: ahhoz, hogy a polgári kormányzásnak legyen jövője, szükség van a Fidelitasra
Gulyás Gergely rámutatott: sokszor beszélnek arról, hogy a fiatalok nem támogatják olyan mértékben a jelenlegi kormánypártokat, mint amilyen mértékben a társadalom más korosztályai.

A valóság az, ha megnézik a Medián kutatását, akkor abból az derül ki, hogy a 30-39 éves korosztály körében a legerősebb a Fidesz támogatottsága, mintegy 50 százalékos. Nincs még egy korosztály, ahol ilyen sokan szavaznának a Fidesz-KDNP szövetségére - értékelt a miniszter.

Kiemelte: a Fidelitas jól végzi a munkáját, és csak néhány évet kell előre hozni, hogy a 18-30 éves korosztály körében is hasonlóan sikeresek legyenek. Bár ott is vezetnek, de nem olyan arányban, mint a 30-39 évesek körében - jegyezte meg Gulyás Gergely.

Hozzátette: az önkormányzati választások után minden korábbinál egyértelműbb, hogy vagy "együtt van jövőnk, vagy együtt van múltunk". Reményének adott hangot, hogy az előbbi valósul meg, de ahhoz, hogy a polgári kormányzásnak legyen jövője Magyarországon, szükség van a Fidelitas
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 14:31
A "tiszteletnyugdíj" az év szava Németországban
Pénteken ismertetett döntésük indoklása szerint ez a kifejezés jellemzi a legjobban 2019 közéleti vitáit. Az új nyugdíjellátási formáról november elején állapodtak meg a kormánypártok, csaknem egy évig tartó vita után. A hivatalosan alapnyugdíjnak (Grundrente) nevezett intézmény arra a szociáldemokrata követelésre épül, hogy a társadalomnak az öregségi nyugdíjminimumnál nagyobb járandósággal kell elismernie mindazok teljesítményét, akik 35 év szolgálati idő után vonulnak nyugdíjba. Ezt biztosítja az új juttatás, amely a mindenkori nyugdíjminimumnál 10 százalékkal nagyobb összegre egészíti ki az érintettek járandóságát.

A GfdS elnökségéből és tudományos munkatársaiból álló zsűri először 1971-ben, 1977 óta pedig minden évben megvizsgálja a közbeszédben gyakran előforduló szavakat, kifejezéseket - régieket és új szóalkotásokat -, majd kiválasztja azt, amely szerinte a leginkább jellemző az adott évre, és összeállít egy listát a további legfontosabb szavakból.

A tiszteletnyugdíj után, a lista
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 18:39
Fidesz-KDNP: felháborító, hogy Pikó egyhavi bért elvesz Józsefvárosban
Mint mondta, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idejének gyakorlata tért vissza, hatalomra kerülve a baloldal mindig megszorításokkal lát munkához.

Kifejtette: Pikó András mintegy 700 embertől - köztük bölcsődei nevelőktől, óvónőktől, szociális és egészségügyi dolgozóktól - vesz el egyhavi bért.

Felidézte, hogy Józsefváros a kormánypártok vezetése alatt 2013 óta mindig előteremtette az év végi juttatás fedezetét, évente csaknem 140 millió forintot.

Vörös Tamás bírálta, hogy a kerület új vezetése 150 millió forinttal többe kerül majd, mint az előző. Kiemelte: a polgármesternek a saját testületén kellene takarékoskodnia, és nem azokon, akik több megbecsülést érdemelnének.
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 18:42
Képek, videók
kormánypárti.jpg
agica2004
2010. december 17. péntek, 11:28
dimitrisk1062673840.jp g
vicus076
2011. december 16. péntek, 11:09
pirosban Dimitris, a Sofő
szabozoli
2007. augusztus 22. szerda, 14:26
Európai Parlament.JPG
skorpiolilike
2011. augusztus 20. szombat, 05:33
Európai-parlament
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:44
Európai Parlament
paulina
2009. március 29. vasárnap, 10:51
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
József Lőrincz
dandej
2019. február 20. szerda, 21:40
szabó lőrinc késő.jpg
liliana01
2018. november 23. péntek, 19:49
Lőrincz Tamás.jpg
menusgabor
2018. november 01. csütörtök, 22:41
Árokháti Lörinc 01.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:26
Árokháti Lörinc 02.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:25
Árokháti Lörinc 03.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:25
Árokháti Lörinc 04.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:22
Árokháti Lörinc 05.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.