Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 18:49 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EURO-2016 - Elítélte az orosz sportminiszter a zavargásokat, a kezdeményezők megbüntetését ígérte
Mutko szerint egyesek nem azért mentek el a stadionba, hogy labdarúgó-mérkőzést nézzenek. Hangsúlyozta, hogy az ilyen magatartás szégyent hozott Oroszországra. Kijelentette, hogy a zavargások kezdeményezőit azonosítani fogják és meg fogják büntetni. Vizsgálják, hogy az erőszakos szurkolók az oroszországi elosztásban megszerzett vagy szabadon vásárolt jeggyel jutottak-e be a stadionba,

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vasárnap fegyelmi eljárást indított az Orosz Labdarúgó Szövetség ellen a Stade Velodromban az orosz szurkolók rasszista magatartása és általuk kirobbantott zavargások, valamint a pirotechnikai eszközök használata miatt. A kérdésre, hogy lesz-e fellebbezés, ha az UEFA elítéli az orosz szövetséget, Mutko kijelentette: ez lehetséges, de elismerte, hogy "orosz szurkolók megzavarták a közrendet".

A miniszter úgy vélekedett, hogy az UEFA valószínűleg pénzbírságot fog kiszabni a kedden kihirdetendő döntésében (az orosz médiában megjelent prognózisok szerint ennek mértéke 50 ezer euró lehet). Mutko kijelentette: vizsgálják, hogy a rendzavarók az oroszországi elosztás során, avagy szabadon vásárolt jeggyel jutott-e be a stadionba. Kifogásolta azonban emellett, hogy az ellentáborok szektorai nem voltak megfelelően elválasztva egymástól.

A stadionban a mérkőzés alatt és az azt követően történt erőszak a folytatását jelentette azoknak az összetűzéseknek, amelyek már csütörtökön elkezdődtek Marseille-ben előbb az angol és francia, majd a később a hozzájuk csatlakozott orosz szurkolók között. A szombati mérkőzést megelőzően már a kikötőben és a belvárosban is könnygázt vetett be a francia rendőrség a zavargások megfékezésére.

Az orosz állami média-konglomerátumhoz tartozó Vesztyi.ru híroldal szerint az oroszokat megdobálták. Az orosz belügyminisztérium közlése szerint a mérkőzést megelőzően egyetlen orosz szurkolót sem vettek őrizetbe.

A BBC orosz szolgálata szerint az incidenst közvetlenül az robbanthatta ki, hogy átlőttek egy petárdát az orosz szektorból az angolba, de több médium tudni véli: a hangulatot az fűtötte fel, hogy közösségi oldalakon nyugati kommentárok nevében provokatív, oroszellenes bejegyzések jelentek meg, amelyek később hamisnak bizonyultak.

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint mintegy 30 orosz szurkoló támadt rá az angolokra, a szektorukba betörve. Megpróbálták leszaggatni az angol zászlókat és megdobálták az ellentábor tagjait.

A marseilles-i orosz konzulátusnak nincsen tudomása arról, hogy a zavargások során az orosz szurkolók közül bárki is súlyosan megsérült volna. A nap folyamán napvilágot látott nem hivatalos értesülések szerint egy angol néző állapota életveszélyes, további háromé pedig súlyos, egy orosz állampolgár ellen pedig súlyos testi sértés miatt eljárást indult. Mutko később a TASZSZ-nek nyilatkozva cáfolta az életveszélyes sérülésről szóló híreket és kijelentette, hogy az előállított orosz szurkolót elengedték. A marseille-i orosz képviselet összesen 35 sérültről tud.

Az orosz média egyébként túlnyomórészt győzelemként ünnepelte az angolok, mint az Eb egyik legerősebb válogatottja ellen elért 1-1-es döntetlent. A zavargásokra vonatkozó kommentárok némelyike kitért arra, hogy a rasszista megnyilvánulások és az ellentáborok közötti összecsapások nem ritkák a hazai lelátókon sem. Elemzők emlékeztettek rá, hogy noha az orosz szurkolókra a külföldön okozott rendbontás az elmúlt években többnyire nem volt jellemző, a 2012-es Eb-n, a varsói, ugyancsak 1-1-re végződött lengyel-orosz mérkőzést megelőzően súlyos tömegverekedés robbant ki. A lengyel fővároson skandálva átvonuló orosz szurkolókra lengyel futballhuligánok támadtak akkor. A "varsói csatában" 15-en sérültek meg, 183 személyt pedig őrizetbe vettek.

A brit bulvársajtóban már februárban jelentek meg olyan értesülések, hogy két moszkvai rivális csapat, a CSZKA és a Szpartak fanatikusai összefognak majd verekedéseket fognak provokálni az angol szurkolókkal. A The Sun című napilap szerint egy Jurij nevű huligán a szerkesztőséggel a Facebookon keresztül lebonyolított üzenetváltásban azt állította, hogy a "kemény magok" tagjai külön kiképzőtáborban készültek az Eb-re.

Szakértők szerint az orosz futballhuligánok nyílt ellenszenvvel viseltetnek Oroszország politikai riválisaival szemben.

Marseille-ben a Rosszija 24 hírcsatorna beszámolója szerint vasárnap már nyugalom volt, a városból vasárnapra a 12 ezer orosz és 100 ezer brit szurkoló továbbutazott.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. június 12. vasárnap, 18:33
Címkék: Európai Labdarúgó Szövetség, Orosz Labdarúgó Szövetség, Stade Velodromban, orosz sportminiszter, kezdeményezők megbüntetését, ilyen magatartás,
Kommentek
Foci V.B. Orosz - Szaúd-Arábia 5:0
Fölényes győzelem született a v.b. első mérkőzésén: Szaúd-Arábia 5:0
A mérkőzés összefoglalója videó
Fegyelmi vizsgálatot indítanak a szaúdi játékosok ellen a csúfos kudarc miatt.
Videóban kért bocsánatot a szaúdi néptől és a koronahercegtől az oroszoktól a nyitómeccsen elszenvedett 5-0-s vereség miatt Turki Al al-Sejk, szaúdi sportminiszter. Ő volt az, aki a meccs előtti utolsó edzésen megszakította a tréninget és beszédet intézett a játékosokhoz.
Magamra vállalom a teljes felelősséget a koronaherceg és a nép előtt. El kell ismernünk, hogy ez a nemzedék erre képes" - közölte Turki Al al-Sejk. Szerinte az a baj, hogy a játékosok a szaúdi ligában túl sokat keresnek, ezért nem mennek külföldre, hogy nemzetközi tapasztalatot gyűjtsenek.
Korábban már mondtam, hogy egyetlen szaúdi futballista sem érdemel többet évi egymillió riálnál (72 millió forint). Erre sokan nekem támadtak, de ez a realitás" - tette hozzá.
A szaúdi szövetségnek volt
maroka, 2018. június 15. péntek, 17:28
Választás 2018 - Vona: a Jobbik szakpolitikai kormányzásra készül
Az ellenzéki politikus jelezte: neveket csak a választás után kíván mondani, azonban nem pártpolitikai és kommunikációs kormányzást szeretne, hanem a szakterülethez értő szakemberekre bízná a tárcákat. A pártpolitika lépjen vissza kettőt - fogalmazott a Jobbik elnöke, hozzátéve: szakmai konszenzusra törekednek, s figyelembe vennék az ellenzék, az érdekképviseletek és a civil szféra felvetéseit is.

Kifejtette: klasszikus tárcaszerkezetben gondolkodnak és 21. századi kormányzásra készülnek. Tizenegy minisztériumot hoznának létre és plusz egyként felállna egy miniszterelnöki hivatal, élén egy hivatalvezetővel. Miniszterelnökként egy általános és egy uniós ügyekért felelős helyettest szeretne. A hivatal végezné a kormányzati koordinációt, a belső ellenőrzést, a fejlesztési források stratégiai tervezését, az antikorrupciós tevékenységeket és az elszámoltatást - sorolta Vona Gábor.

A pártelnök ismertette: a nemzetstratégiai minisztérium a határon túli és az elvándorolt magyarok életével foglalkozna;
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 15:31
Pisztollyal ment kérdőre vonni a bírót a klubelnök
Két hét alatt a PAOK második hazai meccsét kellett lefújni furcsa körülmények között, most vasárnap az AEK elleni bajnoki ért véget a hosszabbításban úgy, hogy a szurkolók ellepték a pályát. De a szurkolók között volt a PAOK elnöke, Ivan Szavvidisz is,
AKI EGY PISZTOLLYAL AZ ÖVÉN RONTOTT A PÁLYÁRA.
A szurkolóknak és Szavvidisznek azzal volt gondja, hogy a csapat 89. percben szerzett - szinte biztosan győzelmet jelentő - gólját les miatt érvénytelenítették. Szavvidisz emiatt egyből a bíró felé vette útját, akit a korábbi híres játékvezető, a jelenleg a PAOK igazgatójaként dolgozó Lubos Michel azt mondta, hogy vegye biztosra, játékvezetői karrierje véget ért.
Az AEK játékosai a testi épségüket féltve levonultak az öltözőbe, ahonnan nem is tértek vissza. A meccset végül két óra halasztás után fújták le 0-0-s végeredménnyel, bár a játékvezető azt közölte a kétórás
bordat, 2018. március 12. hétfő, 19:03
Medvegyev kibővítette Mutko jogkörét a nagyszabású sportrendezvények ügyében
Mutko december 27-én lemondott a vb szervezőbizottságának elnöki posztjáról, helyét Alekszej Szorokin, a testület addigi ügyvezető igazgatója vette át, ám a kormány részéről továbbra is a miniszterelnök-helyettes koordinálta a munkát. Mutko december 25-én ideiglenesen - hat hónapra - átadta az orosz futballszövetség vezetését Alekszandr Alajev főigazgatónak. A személyi változásokra az orosz sportolókat ért doppingvádak miatt volt szükség.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága december 5-én szisztematikus doppingolással indokolva kizárta Oroszországot a februári phjongcshangi téli olimpiáról, egyben kitiltotta Mutkót - aki a 2014-es szocsi olimpia alatt sportminiszter volt - minden olimpiai eseményről. Ennek következtében a 169 kvótát szerzett orosz versenyző csak semleges zászló alatt vehet részt az olimpián.

Az orosz doppingbotrány miatt a politikus nyomás alá került a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) részéről is.
velemenyezd, 2018. január 29. hétfő, 19:39
Szekeres Pál miniszteri biztosként felügyeli a szociális intézmények kiváltási programját
A közleményben felidézték, az elmúlt évek egyik legfontosabb fogyatékosságügyi intézkedése az intézményi férőhely kiváltási program, amelynek célja, hogy az uniformizált szolgáltatások, nagy létszámú intézmények helyett élhetőbb, családiasabb környezetben éljenek a fogyatékos emberek, elérhetőek legyenek számukra a közszolgáltatások, a képzési és munkalehetőségek.

A kiváltás első körében, 2016 elejéig hatmilliárd forintból 600 ember hagyhatott el nagy szociális intézményt. A nemrég indult második körben - amely 2019 elejéig tart - 22 milliárd forintból 2500, majd 2023 végéig további 7500 ember költözhet ki 55 milliárd forintból - írta az Emmi.

Hozzátették, a program megvalósítását segíti a kiváltási programot kísérő, 2,5 milliárd forintos Társ projekt, melyben a szakemberek egy szakmai műhelyben kísérik figyelemmel és támogatják az egész kiváltási folyamatot.

A magyar kormány elkötelezett amellett, hogy a fogyatékos emberek életminőségét folyamatosan és minden eszközzel javítsa,
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:10
Phjongcshang 2018 - Medvegyev: a NOB hatni akart az orosz elnökválasztásra
Medvegyev, aki ismételten tagadta, hogy Oroszországban államilag támogatott doppingolás folyt, a csütörtöki moszkvai kormányülésen azt hangoztatta, hogy a NOB döntése az oroszok milliói számára súlyos csapást jelent. Sok sportoló számára pedig tragédia, mert a dél-koreai olimpia lehet az utolsó éremszerzési esélyük. Azt mondta, a kabinet támogatni fogja azokat a sportolókat, akik úgy döntenek, hogy egyéni alapon részt kívánnak venni a téli játékokon, ha erre megkapják a nemzetközi engedélyt. "Senkinek sincs joga ennek az ellenkezőjére utasítani őket" - jelentette ki. Az orosz kormány támogatni fogja azokat a sportolókat is, akiket a NOB megfosztott az olimpiai szereplés lehetőségétől - tette hozzá.

Az eltiltott versenyzők anyagi, szakmai és foglalkoztatási támogatásának szándékát Vitalij Mutko sportért felelős miniszterelnök-helyettes is megerősítette a kormányülés utáni sajtótájékoztatóján.

Közölte, hogy az NOB által az Oroszország ellen lefolytatott vizsgálat költségei fejében követelt 15
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 13:48
Phjongcshang 2018 - Jövő héten dönt az orosz Olimpiai Gyűlés a részvételről
háromszoros volt világbajnok, Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) ellnőrző tanácsának elnöke szavai szerint Oroszország nélkül "sánta" lesz az olimpia. Mint mondta, a NOB döntése nem volt váratlan, de ő mégis abban bízott, hogy a "tiszta" sportolóknak megengedik a saját zászló alatti szereplést.

Jolanda Csen volt atlétikai világbajnok arra figyelmeztetett, hogy a bojkott-felhívások miatt az Olimpiai Charta értelmében akát két ciklusra is eltilthatják Oroszországot.

Pavel Kolobkov orosz sportminiszter egyelőre csak annyit mondott, hogy Oroszország várja azokat a hivatalos dokumentumokat, amelyek alapján a NOB végrehajtó bizottsága meghozta döntését. Szavai szerint részletes kommentár csak a dokumentumok ismeretében adható.

Alekszandr Zsukov, (OKR) elnöke Lausanne-ban egyebek között azt is hangsúlyozta, hogy a NOB visszavonja az OKR ellen bevezetett retorziókat, ha a phjongcshangi olimpiai orosz szabálysértések nélkül zajlik le. Mint mondta ebben az esetben visszavonják az orosz sportolók
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 07:04
Hoppál Péter: Japán és Magyarország 2019-re kulturális csereprogramokkal készül
kultúrát, a Kodály-módszert számos tanintézményben sikeresen alkalmazzák, a magyar zeneműveket a nagyközönség repertoárszinten ismeri. Hozzátette: az olimpiát 2020-ban Tokióban rendezik, amelyre az ország már nagyon készül, így a magyar kultúra és művészet 2019-es bemutatkozása Japánban különleges lehetőség és a magyar közönség is magas színvonalú japán produkciókat tekinthet majd meg.

Hoppál Péter elmondta: Tokióban kétoldalú tárgyalást folytattak Hajasi Josimasz japán kulturális, oktatási és sportminiszterrel, majd a Japán-Magyar Baráti Társaság vezetőségével. Az államtitkár látogatást tett a Musashino Zeneakadémián is, ahol - mint kiemelte - a professzori kar mintegy 80 százaléka részt vett valamilyen magyarországi képzésen, a japán intézményben Kodály és Bartók szobra is látható.

A visegrádi négyek ünnepi hangversenyén két Kodály-mű, a 150. genfi zsoltár és az Ave Maria hangzott el Hoppál Péter vezényletével Bartók, valamint lengyel, cseh és szlovák szerzők darabjai mellett. Palanovics
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 14:53
Képek, videók
Kezdeményezés-HÉT
1vargaildyko
2016. január 04. hétfő, 10:36
kezdeményezés.jpg
kanna-san
2007. január 23. kedd, 14:30
0 OV a zavargások szerv
lovaszmarika
2012. október 21. vasárnap, 15:29
London -zavargások.jpg
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 13:31
Magyar Labdarugó Válogato
agica2004
2014. július 01. kedd, 14:56
fradi labdarúgó szo.törté
lacipecsenye
2011. november 10. csütörtök, 16:05
Felcsúti labdarugó akadém
megyerimihaly
2010. január 29. péntek, 18:25
Felcsut labdarugó akadémi
megyerimihaly
2010. január 29. péntek, 18:23
73_sp_labdarugo_valoga tot
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:37
Labdarúgó EB.jpg
citrokhan
2006. május 20. szombat, 17:44
stade-velodrome-marsei lle
zinedine_zidane
2012. június 05. kedd, 16:04
0 egy oroszlán 9d519cd5.g
lovaszmarika
2018. október 18. csütörtök, 18:22
orosz lopakodóT-50.jpg
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:27
OROSZLÁN, CUKI,PNG.png
rochlitzne
2018. augusztus 14. kedd, 12:51
egy oroszlán.jpg
sz719eszter
2018. május 15. kedd, 08:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.