Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 15:57 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilvalekváros táska
Hozzávalók
50dkg krumpli, 5dkg vaj (margarin ráma), 30dkg fél grízes liszt, 8 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 1 tojás, csipetnyi só, 15 dkg szilvalekvár , liszt a gyúrótábla kiszórásához.

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. Áttörjük krumplitörővel, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, cukrot, sütőport, tojást, és a tésztát jól összedolgozzuk. A gyúrótáblát jól lisztezzük ki (mert a tészta nagyon ragad) majd a tésztát . 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki . pohárral szaggassuk ki a közepére kis szilvalekvár halmokat rakunk, félbehajtjuk, és a széleit jól nyomkodjuk le , hogy a lekvár ne csurogjon ki . A táskákat sütő papírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Még melegen megszórhatjuk porcukorral.Link
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:36
Címkék: gyúrótábla kiszórásához, krumplit héjában, tészta nagyon, táskákat sütő, összedolgozzuk, szilvalekváros,
Kommentek
Lekváros papucs, Sós kocka
Szilvalekváros papucs
1 kg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag szárított élesztő
50 dkg margarin
20 dkg zsír
4 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál só (sótól függ)
1 üveg szilvalekvár
Lekenésre:
1 tojás
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük,a sóval,sütőporral, élesztővel,elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral,majd hozzáadjuk a tojássárgáját,tejfölt.
Jól összegyúrjuk,ne legyen kemény,esetleg,ha szükséges még adhatunk hozzá tejfölt. Vékonyabbra kinyújtjuk (nem kell pihentetni),felcsíkozzuk,úgy ,hogy kockákat kapjunk,( a nagysága attól függ, ki mekkora papucsot szeretnénk sütni,ez most 2.5x2,5 cm volt).
Minden kockába lekvárt teszünk,két sarkát összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe ,légkeverésesnél 2 tepsit is tehetünk egyszerre.
Készre sütjük kb 25-30 perc alatt. Ebből a tésztából pogácsát,sajtos rudat is lehet készíteni. Sokáig el áll! Kiss Imréné
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:19
Csaknem kétszáz fellépő szórakoztatja a közönséget a 14. PanyolaFeszten
A zenei, irodalmi és gasztronómiai rendezvény a "vidék báját" szeretné egy kicsit más formában megmutatni a Tisza, a Szamos és a Túr folyók közelében fekvő községbe érkezőknek - közölték a szervezők.

A zenei- , sport- és gyerekprogramok, kiállítások és irodalmi estek mellett ebben az évben is lehetőségük lesz a látogatóknak a panyolai portákra betekinteni, azaz a helyiek beengedik a vendéget a saját udvarukra.

Az idén "workshop" formában szerveznek szilvalekvárfőzést, lesz ciberekóstoltatás, de az érdeklődők megtanulhatják például a híres, helyben termő szilvából elkészített ételek fortélyait és a kültéri kemence építésének rejtelmeit is. A sportkedvelőket biciklis és kenutúrákkal várják, emellett főzdelátogatást és templomtúrákat egyaránt szerveznek, a térségi főzőcsapatok pedig a helyi tájjellegű ételeket készítik el a betyárlevestől a szilvalekváros csavart fánkon át a málékásás töltött káposztáig.

Lesz néptáncbemutató, táncház és pálinkakóstoltatás, a zenei és irodalmi programrész
velemenyezd, 2019. július 20. szombat, 14:31
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska



Hozzávalók két személyre:

20 dkg liszt
1 dl tejföl
13 dkg vaj
csipet só
Szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a sóval, hozzáteszem a darabokra vágott vajat, ezzel összegyúrom, majd a tejföllel. Hűtőbe teszem pár órára, vagy egy éjszakára.

Kinyújtom lisztezett deszkán négy milliméteresre a tésztát, majd a szélén kezdem a lekvárral történő megkenését. Behajtom a megkent részt, levágom, apró rudakra vágva sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom. Ugyanígy járok el a következő sorokkal is. 170 fokon sütöm addig, míg színe kezd lenni. Kiszedés után porcukorral megszórom. Nagyon laktató és finom sütemény!

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 27.
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:17
Augusztus 20. - Megnyílt a Magyar ízek utcája
"Évről évre százezres nagyságrendben látogatják a Magyar ízek utcáját, idén százötven kiállító, élelmiszer-termelő és -előállító, illetve vendéglátós települt ki portékáival a helyszínre, több kilométer mennyiségű kolbász fogy majd el a következő három napban" - mondta Novotny Antal, a rendezvény főszervezője az MTI-nek.

A Magyar ízek utcáját kilenc évvel ezelőtt a magyar gasztrokultúra sokszínűségének bemutatására hozták létre. Idén számos fűszerkészítő és termelő mutatkozik be, és a vendéglátósok is készítenek egy-egy erősebben fűszeres ételt.

"Ha az ember végigsétál egy fesztiválon, a legintenzívebben az illatok fogják meg, ettől kapunk kedvet ahhoz, hogy valamit megkóstoljunk, az illatokhoz pedig a fűszerek adják a legtöbbet. A magyar konyha különleges fűszerei közül találkozni lehet például a lestyánnal, a csomborral, a rozmaringgal, a tárkonnyal és természetesen a fűszerpaprika termelői közül is többet elhívtunk" - mondta a főszervező.

Novotny Antal hangsúlyozta, hogy az érdeklődők
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 12:03
Nagymama régi sütijei: 13 kihagyhatatlan
béles

Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojássárgája
fél dl tej
fél csomag sütőpor
5 dkg porcukor
csipet só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Méteres kalács

Hozzávalók:

6 tojás
20 dkg cukor( lehet por vagy kristály is)
1,5 dl olaj
1,5 dl langyos víz
38 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
1 tk szódabikarbóna
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Hájas leveles szilvalekváros sütemény

Hozzávalók:

50 dkg gondosan lekapargatott, ledarált háj (a fagyasztóból vettem ki és egy tál hideg vízben olvadt ki egy fél napon át)
20 dkg finomliszt
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 tojás
1 mokkáskanál só
2 dl kézmeleg fehérbor
1 dl kézmeleg víz
1 diónyi a fenti hájból
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Pozsonyi szemek

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20
tinka1951, 2018. május 26. szombat, 08:49
Hagyományos lakodalmas sütemények
Hagyományos lakodalmas sütemények


Napokig elállnak, jól bírják a szállítást és nagyon finomak! Ha vendégeket vársz, itt nézz szét!
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 21:06
szilvalekváros kevert süti
hozzávalók / 6 adag

6 db tojás
1 ek lágy sertészsír
20 dkg porcukor
30 dkg finomliszt
10 ek szilvalekvár
2 ek cukrozatlan kakaópor
18 ek víz
0.5 csomag sütőpor
1 kk fahéj
2 csomag vaníliás cukor

elkészítés

Először összekeverjük a folyékony összetevőket: tojás, zsír, víz, lekvár.
Hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, majd a sütőporos-fahéjas lisztet és a kakaót.
Sütőpapírozott vagy kivajazott tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba).
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x35 cm

forrás: nosalty.hu
faciendum, 2017. november 22. szerda, 08:35
Képek, videók
szilvalekváros párnácska
katalinkohut
2017. május 27. szombat, 18:47
Szilvalekváros hájas tész
irmus
2017. február 24. péntek, 16:18
Szilvalekváros hájas
irmus
2016. március 21. hétfő, 08:38
meg szilvalekváros párnác
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:35
Szilvalekváros Hájas tész
irmus
2015. február 23. hétfő, 17:54
szilvalekváros csokis őrü
sarkadykati
2015. január 20. kedd, 08:31
krumplit 10.09.
sarkadykati
2011. október 11. kedd, 04:23
imádom a krumplit
nayloon
2007. július 01. vasárnap, 19:50
Krumplit pucol Jennyvel
cseegu
2006. október 24. kedd, 06:17
Én is tudok Krumplit puco
carst
2006. május 14. vasárnap, 15:25
Hernyó tészta
dandej
2019. december 06. péntek, 22:33
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Pestós tészta
irmus
2018. január 25. csütörtök, 08:39
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.