Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 20:41 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lusta lángos
Lusta lángos

Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is.

Hozzávalók:
3 dkg élesztő, fél liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál só

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.

Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.


aranyag, 2014. február 08. szombat, 18:25
Címkék: élesztőt langyos, maradékot kiolajozott, fagyasztóban, megfuttatjuk, fokhagymával, kiszaggatjuk,
Kommentek
Lusta lángos
Lusta lángos

Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is.


Hozzávalók:
3 dkg élesztő, fél liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál só

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.

Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy. A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.

http://kiskegyed.blikk.hu
taltos1, 2016. június 12. vasárnap, 23:32
Csoóri Sándor
találkozásra s a kalandra -

Jegenyék, zöld, zöld szökőkútjaim,
záporozzatok tavaszt a magasba!


MENNYI JÁTÉK ÉS MENNYI FÖRTELEM!
Csonka szonett

Mennyi játék és mennyi förtelem!
Itt toll-labda száll, amott borzas aknák
Roncs autók közt tangóznak a kurvák.
Nekik a temető is táncterem.

S mindegy, hogy hétköznap vagy lángos ünnep
Dante szíve helyén szilva kéklik.
Nem ránt föl többé istenkéz az égig.
A pokol szeret minket s az is bűntet.

Hőskölteményt ha ma írnál, barátom
a férfinőről írj, ki kuncorogva
megy el vizelni minden zöld bokorba,

bár jól tudja, hogy több élete nem lesz.
A holttér hőse ő, önmagával is játszik,
s nevetve sír, míg bevérzik a
menusgabor, 2016. május 12. csütörtök, 19:00
Heti menü ajánlat - 2015. november 23 - 29.
Heti menü ajánlat - 2015. november 23 - 29.

Hétfő:

Előétel: Falusi káposztaleves
Főétel: Almás-burgonyás rakott csirkemell
Desszert: Habos ischler
Vegetáriánus ajánlat: Avokádós-mozzarellás saláta

Kedd:

Előétel: Savanyú májleves
Főétel: Burgonyagombóc szalonnás káposztával
Desszert: Hájas kráfli
Vegetáriánus ajánlat: Piacos lángos

Szerda:

Előétel: Tejes zöldborsóleves
Főétel: Csirkés-tejfölös tésztasaláta
Desszert: Banános-répás muffin
Vegetáriánus ajánlat: Bazalikomos-parmezános tésztasaláta

Csütörtök:

Előétel: Hagymaleves húsgombóccal
Főétel: Bácskai rizseshús
Desszert: Almakompót
Vegetáriánus ajánlat: Borsós-gombás rizottó

Péntek:

Előétel: Tárkonyos karfiolleves
Főétel: Krumplis rakott fasírt
Desszert: Bögrés csokis kocka
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos-ricottás lasagne

Szombat:

Reggeli: Májas-húsos
taltos1, 2015. november 22. vasárnap, 22:50
Lusta lángos
Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is.

Hozzávalók:
3 dkg élesztő,
fél liter tej,
1 kg liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál só

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk.
Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon
eva0817, 2014. augusztus 13. szerda, 07:18
Lusta lángos
Lusta lángos

Hozzávalók:

3 dkg élesztő,
fél liter tej,
1 kg liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál só

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk.
Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
magdus60, 2014. július 25. péntek, 19:38
Szép idézetek képen
kék,
Melyért a szív lángol, ég;
Kékek a csermelyhabok
Kikben a szent menny ragyog;
S kék szemed, szép Emmike,
Te szív legkedvesbike.



MINDHALÁLIG VÁNDOR

Pipacsszirom vörösére
nap küldi a sugarat,
lángos kedvük eggyé válik,
így köszöntik a nyarat.
-
Hátamon a kopott zsákom,
talpam alatt mehetnék,
vándor szívű aki szabad,
gyalogolni szeretnék.
-
Léptem alatt por ficánkol,
üdvözölnek jegenyék,
megpihenni fűbe fekszem,
őrzik álmom kék lepkék.
-
Így érjen a kóbor halál,
üljön büszke diadalt,
zengjen az ég, dübörögjön,
mosson el a
kannalidia, 2014. július 03. csütörtök, 23:01
x
nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
Megjegyzés:
A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Lusta lángos.

Bátaszéki sertésborda
Hozzávalók:
8 szelet sertésborda,
15 dkg reszelt sajt,
1 fej reszelt vöröshagyma,
1 dl olaj,
5 dkg vaj,
2 evőkanál paradicsompüré,
1 dl bor, só, törött bors,
1 ágacska rozmaring,
babérlevél.
A kivert hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban szép pirosra sütjük. Tetejére reszelt sajtot halmozunk, és forró sütőben ráolvasztjuk. A maradék olajban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 18:03
x
kihűljön.
Vaníliás, vagy puncspudingos krémet készítünk: 5 dl tejet felforralunk és 2 csomag pudingporral felfőzzük. A margarint 20 dkg cukorral kikeverjük é hozzáadjuk a pudinghoz. A kész krémet a tészta tetejére kenjük.
1 doboz Hulala tejszínt kemény habbá felverünk 2 csomag habfixálóval, és a krém tetejére simítjuk.
Kockákra vágva tálaljuk.
#869
2010. március 20. 15:04
Válaszolj!





- - [-]

Egyszerű lángos 1.
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt, 1 tojássárga, 2 közepes nagyságú főtt burgonya, 1-1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, a tetejére fokhagyma, reszelt sajt és tejföl.
Elkészítése: Fél dl langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt és belekeverjük a cukrot. Beleöntjük egy nagy bögrébe. Langyos helyen addig kelesztjük, amíg az élesztő "felfut" a bögre tetejére. Az áttört, főtt, még langyos burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, az élesztővel, és
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
Képek, videók
Lusta lángos recept.jpg
bongyi53
2014. április 10. csütörtök, 01:03
Lusta lángos.jpg
skorpiolilike
2011. február 19. szombat, 06:58
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
uh textil maradekok.jpg
katicacska
2012. április 22. vasárnap, 13:14
Fagyasztóba kerül.jpg
miday
2009. október 04. vasárnap, 18:46
Fokhagymával tűzdelt olda
irmus
2016. október 17. hétfő, 17:18
Dagadó fokhagymával teker
szakkonyviro
2008. május 15. csütörtök, 22:25
Dagadó fokhagymával teker
lalapapi
2008. május 15. csütörtök, 22:20
Dagadó fokhagymával teker
kovicsont
2008. május 15. csütörtök, 22:14
Dagadó fokhagymával teker
karmababa
2008. május 15. csütörtök, 22:07
Dagadó fokhagymával teker
karimas
2008. május 15. csütörtök, 22:01
Dagadó fokhagymával teker
harasziszi
2008. május 15. csütörtök, 21:55
Dagadó fokhagymával teker
felugyelo
2008. május 15. csütörtök, 21:46
Dagadó fokhagymával teker
arany88
2008. május 15. csütörtök, 21:38
Dagadó fokhagymával teker
andiba
2008. május 15. csütörtök, 21:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.