Belépés
2020. május 28. csütörtök | 22. hét | 149. nap | 03:10 | Emil, Csanád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
399 nap legyőzhetetlenség.
Bearanyozták az évet a kézis lányok.
Az elmúlt egy évben elkényeztették a magyar szurkolókat fiatal női kézilabdázók: világbajnoki cím, három Eb-győzelem, világbajnoki ezüstérem is bekerült a gyűjteménybe. Tekintse át az M4 Sporttal az elmúlt 400 nap legfontosabb történéseit, mely alatt világversenyen mindössze egyszer kaptak ki a magyar korosztályos csapatok.
Veretlenül világbajnok..., hibátlan mérleggel Európa-bajnok..., minden meccsét megnyerte a korosztályos Eb-n..." - kezdődtek a hírek a magyar kézilabda utánpótlás csapatairól, egészen pontosan a női szakágról az elmúlt kicsivel több mint egy évben, megunni azonban aligha lehet őket. Röpke egy év alatt szinte minden korosztályos világversenyen a magyar válogatottak állhattak a dobogó legfelső fokára, a jót megszokni pedig nagyon könnyű.
A legnagyobb eredményt 2018-ban a junior válogatott érte el, megnyerte a júliusi, debreceni világbajnokságot. A vb-cím az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb sportpillanata volt. A telt házas, Norvégia elleni döntőt 28-22-re nyerte Golovin Vlagyimir együttese úgy, hogy a félidőben még az északi csapat vezetett a Főnix csarnokban.
Az együttes remeklésének köszönhetően 2018 júliusában a magyar női kézilabdázás negyedik világbajnoki címét ünnepelhette (az 1949-es nagy pályás és az 1965-ös, teremben szerzett felnőtt női elsőség, valamint a 2017-es ifjúsági strandkézilabda arany után). A csapat mindegyik mérkőzését megnyerte, a torna All Star-csapatába három magyar játékos is bekerült, Háfra Noémi, Pásztor Noémi és Faluvégi Dorottya személyében.
- A világbajnok magyar válogatott névsora (zárójelben az akkor aktuális csapataik):
Binó Boglárka (Győri Audi ETO), Hlogyik Petra (MTK Budapest), Suba Sára (GVM Europe-Vác), Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kuti Bettina (MTK Budapest), Klujber Katrin (Dunaújvárosi KKA), Lakatos Rita (GVM Europe-Vác), Szabó Kitti (NEKA), Giricz Laura (EUbility Group Békéscsaba), Pásztor Noémi (Budaörs), Tóvizi Petra (DVSC-TVP), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Hornyák Bernadett (GVM Europe-Vác), Kácsor Gréta (GVM Europe-Vác), Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)
.........


Egy évvel és 7 nappal később (vagyis 2019 júliusában) ugyanez a korosztály - a csapatösszetétel ugyan megváltozott, egyedül Kácsor Gréta nem öregedett még ki a világbajnok együttesből -, ezúttal is Golovin Vlagyimir irányításával, az Európa-bajnokságon is diadalmaskodott, mondanunk sem kell, a kontinensviadalon sem találtak legyőzőre a magyar lányok. A győri Audi Arénában rendezett tornán telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a döntőre érkező magyar és holland csapatot. Kácsorék nem bíztak semmit a véletlenre, a félidőben már hét góllal vezettek, végül 27-20-ra nyerték a finálét és így az Eb-t is.
Ezúttal sem maradt magyar játékos nélkül az All Star-csapat, Kácsor Gréta került be a legjobbak közé, Kuczora Csengét pedig a legjobb védőjátékosnak választották. Kisebb szívfájdalom lehet a magyar szurkolóknak, hogy az egész tornán remekül teljesítő, négy mérkőzésen - köztük a döntőn is - a meccs legjobbjának választott kapus, Herczeg Lili nem kapta meg a legjobb kapusnak járó elismerést.
- Az aranyérmes magyar válogatott névsora:
Albek Anna (HIB Graz), Arany Rebeka (Debrecen), Bánfai Kíra (MTK Budapest), Herczeg Lili (NEKA), Kácsor Gréta (Vác), Kellermann Dóra (Győr), Kuczora Csenge (Vác), Pál Tamara (Győr), Schatzl Natalie (Érd), Simon Armilla (Érd), Stranigg Zsófia (MTK Budapest), Szabó Dóra (Debrecen), Szilovics Fanni (Győr), Tóth Nikolett (Ferencváros), Vámos Petra (NEKA), Zsiborás Luca (Ferencváros)
............


Legutóbb, augusztus 11-én, az U17-es válogatott is felülhetett Európa trónjára. Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző lányai a kezdettől fogva kézben tartották a svédek elleni finálét, a skandinávok egyszer sem vezettek a találkozón. A magyar csapat végül 28-24-re győzött Celjében, és akárcsak az U19-es korosztály, százszázalékos teljesítménnyel lett Európa-bajnok. A torna legjobb játékosának Kajdon Blankát, a NEKA irányítóját választották, az Európa-bajnokság álomcsapatának jobbszélsője pedig a Győri Audi ETO KC játékosa, Kürthi Laura lett.
- Az aranyérmes magyar válogatott kerete:
Bánhidi Barbara (NEKA), Bukovszky Anna (Vác), Juhász Gréta (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győr), Horváth Nikolett (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújváros), Kubina Molli (NEKA), Kürthi Laura (Győr), Mérai Maja (NEKA), Nagy Laura (NEKA), Németh Kata (Dunaújváros), Rittlinger Lotti (Mohács), Vámos Mira (NEKA), Woth Viktória (NEKA), Zsigmond Panna (Ferencváros)
Emellett még említést sem tettünk arról, hogy az U16-os serdülő válogatott 2018. július 7-én Európa-bajnok lett a svédországi nyílt Eb-n - nem meglepő módon veretlenül, az U18-as válogatott pedig a 2018-as lengyelországi világbajnokság döntőjében mindössze két góllal kapott ki a nagy rivális oroszoktól, így végül egy vereséggel és vb-ezüsttel utazhatott haza Bohus Bea együttese.
Egy szó, mint száz, dübörög a magyar női kézis utánpótlás. A remek eredmények azt mutatják, fényes jövő vár a női szakágra, ehhez azonban meg kell találni a megfelelő munkakörnyezetet a biztos fejlődéshez, szerencsére sokan már a legjobb helyen vannak. A vb-győztes magyar lányok kivétel nélkül az NB I-es csapatokat erősítik, jó részük alapember a klubjában, ráadásul öten a Bajnokok Ligájában is szereplő topcsapatainkban, a Győrben (Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge) és a Fradiban (Háfra Noémi, Klujber Katrin és Márton Gréta) pallérozódnak, tehát a játéklehetőség, ami a fejlődés egyik legfontosabb tényezője az esetek zömében adott.
Szintén az ígéretes jövőt prognosztizálja, hogy az U18-as, U17-es korosztályok csapatainak gerincét a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) adja, ami azt jelenti, hogy működik, ráadásul jól működik - kizárólag a női szakágra vetítve - a 2013-ban felmenő rendszerben elinduló utánpótlásképzés Balatonbogláron.
Az alapok megvannak, szakértelemben nincs hiány, a játékosállomány adott, a tehetségek már a felnőtt válogatott ajtaján kopogtatnak...
maroka, 2019. augusztus 13. kedd, 11:50
Címkék: Golovin Vlagyimir, Háfra Noémi, Pásztor Noémi, Faluvégi Dorottya, Binó Boglárka, Győri Audi ETO,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Gurmai: a helyi igények szerint osszák el az uniós forrásokat!
pályázhatnának az uniós forrásokra, ellentétben a jelenlegi gyakorlattal, amikor "a Fidesz azt nézi, hogy melyik havernak játszható ki a pénz".

Az ellenzéki összefogás szükségességéről az MSZP-s politikus azt mondta, a Fidesz olyan politikai rendszert épít 2010 óta, amelyben a különböző világnézetű ellenzéki pártoknak szinte lehetetlen megerősödniük. Hozzátette: "mi, szocialisták túl vagyunk a sértődésen, ellenzéki partnereink pedig túl vannak a felesleges sértegetésen".

A Fidesz hatalma a legyőzhetetlenség mítoszára épül, ha azonban megtörik a varázs, az hatással lesz a választókra és Orbán Viktor "segédcsapataira" is - hangoztatta Gurmai Zita. A politikai küzdelemben "meg kell mutatnunk, hogy nemcsak igazunk, többségünk is van" - fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatón Katanics Sándor, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje programjából a veszprémiek lakhatási, szociális, közlekedési gondjainak mielőbbi megoldását emelte ki.

Mint mondta, szándékuk az, hogy bevonják a döntésekbe a
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 21:12
ccCcc
csak éppen ezek a szenvedélyek egészen más jellegűek.

Mivel igen nagy nyomás alatt élnek, a Nyolcasoknak rögeszméjévé válik önmaguk védelme, a támadásoktól szembeni sérthetetlenségük biztosítása. Gyakran tesznek ésszerű lépéseket ennek érdekében: megváltoztatják a telefonszámukat, magándetektívet bérelnek fel vagy egyszerűen eltűnnek. Csakhogy idővel az állandó fenyegetettség érzése miatti stressz, valamint az a tudat, hogy mindeddig még senki sem győzte le őket, létrehozza bennük a legyőzhetetlenség téveszméjét. Hinni kezdenek abban, hogy nekik semmi sem árthat, és kezdenek téveszméik kialakulni önmagukkal és az erejük nagyságával kapcsolatban. Megalomániássá válnak, mindenhatónak és sérthetetlennek érzik magukat - abszolút erejükben mintha egy istenséghez lennének hasonlóak.

A Nyolcasok ezen a szinten úgy szilárdítják meg a hatalmukat, hogy másokat rettegésben tartanak, és elérik, hogy állandóan félteniük keljen a biztonságukat. Az átlagos Nyolcasok is
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:20
Adolf Hitler autói.
1886-os feltalálása óta az autó hatásosan formálja a történelmet, Hitler is igyekezett mindenhol bevetni, ahol úgy érezte, hasznára válhat. Németország legyőzhetetlenségét a világ legerősebb versenyutójával, az Auto Unionnal és egy 750 km/h-s sebességre képes Mercedesszel bizonygatta. Puccsistaként még árengedményért könyörgött egy autókereskedőnek, kancellárként viszont már begyűjtötte a Mercedes legszebb luxusautóit. Hitler nem volt klasszikus autórajongó, csak egy márkáért, a Mercedesért bolondult igazán, hatalomra kerülése előtt szabályosan könyörgött egy kis árengedményért. Mégis a világ legnagyobb autógyártójává vált Volkswagen köszönheti létrejöttét a náci vezérnek, akinek még jogosítványa sem volt.

Reich Paul von Hindenburg elnök 1934-ben bekövetkezett halála után szolgálai autóját egy 6 hengeres 6.2 literes luxus Mercedes-Benz 24/100/140 PS-t Hitler örökölte. Igaz, a náci párt vezető nagyon keveset utazott ezen a "Mercedes"
schuro, 2018. március 18. vasárnap, 19:38
Választás 2018 - Gyurcsány: megtört a legyőzhetetlenség mítosza
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke csütörtökön Salgótarjánban tartott lakossági fórumán kifejtette: ha az ellenzéki pártok egységesen lépnek fel, akkor április 8-án kisebbségben maradnak a jelenlegi kormányzó pártok.

Az ellenzéki politikus a József Attila Művelődési Központban arra hívta fel a mintegy 350 résztvevő figyelmét: szinte függetlenül attól, hogy lesznek-e még visszalépések vagy sem, és bármi is a pártszimpátia, a győzelemre legesélyesebb jelöltre kell szavazni a választókerületekben.

Gyurcsány Ferenc a DK választási kampánya keretében tartott fórumon azt mondta, hogy "rájár a rúd a miniszterelnökre", miután kiderült, "végső soron ő maga is hagyta jóvá" azokat a pályázatokat, amelyek többek között a vejéhez kötődnek.

"Az ő számukra ennek a választásnak egyre inkább nem az a tétje, hogy megőrzik-e a hatalmat, hanem az a tétje, hogy megőrzik-e a szabadságukat" - fogalmazott a DK elnöke.

A volt miniszterelnök szerint a Fidesz és a kormány nem foglalkozik az embereket érintő,
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 20:32
Catherine Horel: Horthy Miklós meghatározó, de ellentmondásos szerepet játszott a magyar történelemben
Catherine Horel.

Bethlen kényszerű távozása után már "baj volt", hozzá hasonló képességű politikus alig kapott lehetőséget az ország irányítására. A nehézségeket a korabeli szellemi elit is érzékelte és az 1930-as években sokkal kritikusabban viszonyult Horthy rendszeréhez, mint az előző évtizedben - tette hozzá.

Horthynak súlyos felelőssége van a második világháborúba való belépés, a Szovjetunió elleni hadüzenet kapcsán, amit főként kérlelhetetlen antibolsevizmusa és a német hadsereg legyőzhetetlenségébe vetett hite motivált. A döntés során Horthy nem vetett számot azzal, hogy milyen tragikus következményei lehetnek e háború elvesztésének az egész ország számára - mutatott rá Catherine Horel.

A náci Németország szövetségeseként sodródó ország súlyos tragédiája a holokauszt: több mint 400 ezer zsidó származású magyar állampolgár deportálása, majd meggyilkolása néhány hét leforgása alatt 1944 május-júniusában. Emiatt a fehérterrorhoz hasonló, de az áldozatok számát tekintve
velemenyezd, 2017. március 14. kedd, 07:05
Csá, kétharmadom, csá!
he?!

Az nem lehet, hogy a zemberek kiszerettek belőlem! Csak az lehet, hogy ti elszabotáltátok, ellazsáltátok a napot, mikor tudtátok mi múlik ezen. Nem voltatok ideológiailag elég képzettek, hogy fölmérjétek, máris pörög a Bukás videó, és tuti nem kell ma délig várni, hogy a fogatlan manusz is mirajtunk röhögjön! Lyukat téptek a nimbuszomon, oda a kétharmad és oda a legyőzhetetlenség mítosza is miattatok! A centrális erőtér már csak egy bennfentes viccnek látszik mióta Gépont kifecsegte, "politikai termékekkel" nézzük hülyének a mieinket is. Mégsem hittem, hogy ti hagyjátok ezt megtörténni! A baloldal megosztott maradt, az LMP nem állt be a sorba, a Jobbik és a mikropártok is elindultak önállóan, az eredmény mégis akkora saller, hogy egy hétig rajzolja körbe elzuhant pártunk testét a politika-baleseti helyszínelés.

Kész nem nyert! Mi
bordat, 2015. február 23. hétfő, 19:50
Trója
mindig "ahogy Homérosz megénekelte" szavakkal fejezi be a maga részét.

A város bukását a trójai király, Priamosz fiának a választása okozta. Parisz azt a kétes és veszélyes megbízást kapta, hogy döntse el, ki a legszebb, Héra, Helené vagy Aphrodité. Az istennők lelkiismeretlenül megvesztegették Pariszt. A királyfi kényszerű választását nem egyszerűen a tetszés vagy a vesztesek bosszújától való félelem vezérelte, választania kellett a gazdagság és egész Ázsia trónja, a bölcsesség és legyőzhetetlenség, valamint a spártai király, Menelaosz feleségének, Helenének szerelme között, aki a világ legszebb asszonyának hírében állt. Választása Helenére esett, s ezzel tíz évig elhúzódó tragédiát indított el, mely elpusztította népe városát, s számtalan férfi, asszony és gyermek életébe került.


A trójai háború fordulópontja akkor következett be, amikor a görögök megépítették a
cologne53, 2014. október 25. szombat, 17:29
Képek, videók
O.V.- legyőzhetetlen.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 15:09
Legyőzhetetlen.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 23. vasárnap, 09:06
A Legyőzhetetlen.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 06. csütörtök, 07:23
A Legyőzhetetlen Wutang.h
rambobby
2007. szeptember 06. csütörtök, 07:23
A Legyőzhetetlen Shaolin.
finike
2007. július 31. kedd, 11:25
A Legyozhetetlen Shaolin.
rambobby
2007. február 17. szombat, 09:00
klicsko-vlagyimir-.jpg
agica2004
2015. december 12. szombat, 19:39
vlagyimir-klicsko-boks z.j
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:08
Vlagyimir Klicsko.jpg
agica2004
2014. július 02. szerda, 14:38
vlagyimir-putyin.jpg
agica2004
2014. június 01. vasárnap, 15:54
-vlagyimir-putyin-es-f ele
agica2004
2013. június 28. péntek, 17:37
20121111-vlagyimir-kli csk
agica2004
2012. november 11. vasárnap, 15:19
20120829-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:08
20120310-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:56
20110926vlagyimir1.jpg
agica2004
2011. szeptember 29. csütörtök, 13:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.