Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:08 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Börtönbüntetést kapott az ügyfeleit félmillió fonttal megrövidítő brit műkereskedő
A 69 éves Jonathan Poole elismerte bűnösségét 26 rendbeli csalásban és lopásban, 32 hasonló vádat azonban tagadott. Az általa ellopott festmények értéke mintegy félmillió fontra (168 millió forint) rúg - olvasható a BBC hírportálján.

A gloucesteri bíróságon az ügyész a Thomas Crown-ügy című nagysikerű hollywoodi filmhez hasonlította az ügyet.

A műkereskedő ügyfélkörébe nemzetközileg elismert hírességek tartoztak, mások között Miles Davis és John Lennon vagyonkezelői, gazdag műgyűjtők és Ronie Wood is, aki fiatal korában képzőművészeti iskolába járt, majd később megfestette zenész- és művésztársai társai portréit.

A neves műkereskedő által ellopott tárgyak között volt Diana hercegnő, Kate Moss, Mick Jagger, Bob Dylan, Jim Morrison és Bono portréja is.

Poole a közép-angliai Cottswoldsban két galériát is működtetett, híres zenészek, művészek portréival kereskedve. A galériákat később pénzügyi nehézségek miatt be kellett zárni. A műkereskedő megpróbált öngyilkosságot elkövetni.

"Miközben Thomas Crownt a kihívás inspirálta lopásra, mivel élete fullasztóan biztonságos volt, Jonathan Poole vagy játékszenvedélye pénzelése miatt lopott, vagy azért, hogy félretegyen öregkorára, illetve olyan életmódot finanszírozzon, amelyet nem engedhetett meg magának. Bár elismerte a rendőrségnek, hogy szerencsejátékos volt, soha nem fogjuk megtudni, mi motiválta őt ilyen nagymértékű lopásra" - mondta az ügyész vádbeszédében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. szeptember 12. kedd, 20:10
Címkék: Jonathan Poole, Thomas Crown-ügy, Miles Davis, John Lennon, Ronie Wood, Diana hercegnő,
Kommentek
Baseballütővel okozott koponyatörésért ítéltek el egy férfit Zalaegerszegen
Bartalné Mentes Judit az előzményeket felidézve közölte: a vádlott 2017 nyarán szerelmi kapcsolatba került a sértett feleségével, a nő hozzá és a férfi másodrendű vádlottként szereplő édesanyjához költözött. A két férfi között emiatt feszült viszony alakult ki, a vádlott korábbi nézeteltérésük miatt háza felgyújtásával is megfenyegette a sértettet.

Egy napon a férj az ismerőseit vitte kocsival, amikor megpillantotta felesége szeretőjét az út szélén. Megállt, hogy szóvá tegye fenyegető üzeneteit, ez a szóváltás pedig dulakodásig fajult.

Amikor a férj visszaült a kocsiba és elindult, a vádlott anyja téglával betörte az autó szélvédőjét, veszélyeztetve ezzel a bent ülők testi épségét.

A sértett a kocsiból kiszállva visszaindult az asszonyhoz. A nő fia ekkor egy baseballütővel úgy fejbe ütötte haragosát, hogy az az árokba esett, és felkelni már nem tudott, életveszélyes nyílt koponyatörést szenvedett.

A bíróság előtt a vádlottak azt állították, hogy nem ők okozták a sérülést, hanem egy
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 18:45
Dohánybolti betöréssorozat miatt ítéltek el négy férfit Budapesten
Ibolya Tibor közleménye szerint a négy férfi 2014 szeptembere és 2015 februárja között Budapesten és Pest megyei településeken több mint harminc betöréses lopást követett el, többnyire dohányboltokat fosztottak ki.

A széfet, készpénzt, dohányárut vittek el, összesen több mint 45 millió forint kárt okoztak. Ebből csaknem 30 millió forint értékű volt a dohányáru, amelyet egy ötödik vádlottnak mint orgazdának adtak el, általában a kereskedelmi ár feléért.

A vádlottak 2014 őszén állapodtak meg abban, hogy betörésekkel szereznek pénzt és egyéb értékeket. Vettek egy személygépkocsit, amelyre különböző lopott rendszámokat szereltek fel, azzal mentek a helyszínekre. Az autót egy gyömrői tanyán tárolták, ahol a betörések előtt találkoztak. Itt egy lakókocsiban átöltöztek terepszínű vagy sötét ruhába, csuklyát és maszkot, valamint kesztyűt húztak, majd szerszámokat vettek magukhoz. Összehegesztett szögek is voltak náluk, előfordult, hogy ezeket a bűncselekmény helyszínén szórták szét, hogy az
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 11:01
Az amerikai szövetségi ügyész börtönbüntetést kér Michael Cohenra, Donald Trump volt ügyvédjére
A New York-i bírósághoz benyújtott beadványban a vádhatóság képviselője elismerte ugyan, hogy Michael Cohen együttműködött a Robert Mueller vezette különleges bizottsággal és - ahogyan a beadványban olvasható - "hasznos" információkkal segítette a vizsgálatokat az oroszok befolyásolási kísérleteiről a 2016-os amerikai elnökválasztás idején, de "kiadós" börtönbüntetést kért a volt ügyvédre.

Az ügyész részletesen felsorolta a Cohen által elkövetett bűncselekményeket, köztük az adó-, és banki csalást, egy pornószínésznőnek eszközölt pénzátutalást Donald Trump nevében, és a hatóság félrevezetését. Az ügyész 51 hónaptól 63 hónapig terjedő börtönbüntetést kért kiszabni a vádlottra.

Cohen már augusztusban elismerte bűnösségét, azt is, hogy hamis vallomásával félrevezette a kongresszusi vizsgáló bizottságokat, és enyhébb büntetés reményében együttműködött a Mueller vezette bizottsággal. A bizottság nyomozóinak a többi között kisebbíteni igyekezett a szerepét egy Moszkvában felépítendő
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 07:05
Nyolc és fél év börtönre ítéltek egy jánoshalmi férfit fia meggyilkolása miatt
A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 60 éves férfit. Döntésével az ítélőtábla enyhítette az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által kiszabott tíz év börtönbüntetést. Álláspontja szerint - tekintettel a vádlotti közrehatásra, a korábbi családi konfliktusokra, amelyeknek az apa elszenvedő alanya volt - az első fokon eljáró bíróság eltúlzottan súlyos büntetést szabott ki.

A 29 éves sértett 2017. február 15-én délelőtt a barátnőjével és az ismerőseivel borozott a Bács-Kiskun megyei városban található házukban, ahol a szüleivel és két testvérével lakott. Több liter bor elfogyott, amikorra - már szintén ittas - apja hazaért a munkából. Ebéd után a fiú - aki napközben kábítószert is fogyasztott - elment borért, majd folytatták az italozást. Délután négykor már csak az apa, a fia és egy ismerősük maradt a házban.

Az apa és fia között vita alakult ki, az idősebb férfi a konyhaasztalról felkapott egy kést és azzal a kezében ment ki a házból, közben folyamatosan dulakodtak. Az
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 11:33
Volt ügyvédjét bírálta, korábbi tanácsadóját dicsérte Trump az orosz beavatkozást vizsgáló bizottsággal kapcsol
mikroblog-bejegyzésében Trump Michael Cohent ostorozta, aki együttműködik a Mueller-bizottsággal.

"Michael Cohen azt kéri a bíráktól, hogy ne kerüljön börtönbe. Ez azt jelenti, hogy minden szörnyűséges dolgot megtehet, amelynek nem Trumphoz, hanem csaláshoz, nagy banki kölcsönökhöz van köze, és nem kell hosszú időt börtönben töltenie? Történeteket talál ki, hogy nagy és máris csökkentett büntetést érjen el a maga számára (...) Ennek érdekében hazudott és véleményem szerint teljes idejű börtönbüntetést kell kapnia" - írta Trump a volt ügyvédjéről.

Michael Cohen bűnösnek mondta magát abban, hogy hazudott a kongresszus tagjainak arról, Donald Trump mikor és milyen esetleges oroszországi beruházásokról tárgyalt. Azt állította, hogy egy Trump-torony moszkvai megépítéséről folyó tárgyalásokat már a 2016-os választási kampány előtt lezártak, miközben e tárgyalások még 2016 elején is tartottak.

Szombaton a CNN hírtelevízió azt jelentette, hogy Cohen tavasszal még azt gondolta, hogy kegyelmet kap
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 07:03
Macron kérésére a francia miniszterelnök fogadja a sárgamellényesek képviselőit és a parlamenti pártok vezetőit
fővárosban.

"A kormány nem engedhet meg még egy harmadik fekete szombatot" - mondta Gérard Larcher, a szenátus jobboldali elnöke, miután a Facebookon sárgamellényesek jövő szombatra is megmozdulást hirdettek Párizsba.

A prefektúra összesítése szerint a zavargásokban 263-an megsérültek, köztük 81 rendőr. A hivatalos tájékoztatás szerint 682 embert előállították, és közülük még 378-an voltak vasárnap este is őrizetben. Többségük gyorsított eljárásban a hét elején bíróság elé kerül és várhatóan börtönbüntetést kap.

Rémy Heitz párizsi főügyész szerint az őrizetbe vettek többsége vidékről érkezett, 30 és 40 év közötti, "társadalmilag beilleszkedett" férfi, aki azért jött a fővárosba, hogy összeverekedjen a rendőrökkel. Hozzájuk csatlakoztak ultrabaloldali és ultrajobboldali szélsőségesek, akik utasításokat adtak a feldühödött tüntetőknek, amikor a rendőrség elkezdte könnygázzal oszlatni a tömeget. A szélsőbaloldaliak antikapitalista jelszavakat skandáltak a tömegben, és feliratokat festettek a
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 10:36
Illegális bevándorlás - Az olasz parlament megszavazta Salvini szigorító intézkedéseit
Az olasz parlament alsóházában 336 képviselő szavazott igennel, 249 nemmel. A kormány bizalmi szavazásra bocsátotta a törvénycsomagot, amelyet ugyanígy fogadott el a szenátus is november 7-én.

Matteo Salvini már a szavazás eredménye előtt kijelentette, hogy a nevével fémjelzett rendelkezés-csomag forradalomnak számít, mivel minden korábbinál biztonságosabbá teszi az olasz városokat. Korábban azt mondta, ezek az intézkedések "szabályokat és rendet" kívánnak adni Olaszországnak.

A Salvini-rendeletként ismert intézkedéscsomag jelentősen szigorítja az olasz migrációs és nemzetbiztonsági rendszert. Az Olaszországba érkező bevándorlókat ezentúl a jelenlegi 90 helyett 180 napig tartóztatják fel a regisztrációs központokban a pontosabb azonosítás érdekében. A táborokat - amelyekből eddig a menedékkérők napközben szabadon távozhattak - lezárják.

Olaszország továbbra is nemzetközi menedékjogban részesíti a háború vagy más üldözés elől menekülőket, akiknek kérelmét kivizsgálják. Ezzel egy időben
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 20:10
Dortmundi merénylet - Tizennégy év szabadságvesztésre ítélték a Borussia Dortmund labdarúgócsapat elleni merény
A bíróság 28 rendbeli, nyereségvágyból elkövetett gyilkossági kísérlet és robbanószerrel visszaélés miatt szabta ki a büntetést a Sergej W. néven azonosított német-orosz kettős állampolgárra, aki 2017 áprilisában hajtotta végre a támadást.

Az ügyészség életfogytig tartó börtönbüntetést indítványozott.

Sergej W. beismerte a merénylet elkövetését, de hangsúlyozta, hogy célja nem az emberölés, hanem a félelemkeltés volt, és azt akarta elérni, hogy a riadalom hatására süllyedjen a BVB részvényének árfolyama a frankfurti tőzsdén. Állítása szerint ezért a robbanószerkezeteket úgy helyezte el, hogy ne sérüljenek meg a sportolók.

Előzőleg úgynevezett eladási opciót vásárolt 26 ezer euróért (8,4 millió forint) BVB-részvényekre, és arra számított, hogy több tízezer euró nyereségre tesz szert az értékpapír árfolyamának gyengülése révén.

A férfi 2017. április 11-én, a csapatot az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre szállító autóbusz ellen hajtott végre merényletet. Három
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 17:49
Képek, videók
Börtönbüntetés a gyermekn
furaila
2014. május 19. hétfő, 22:29
Jonathan Togo
kazikanyuszi
2015. július 25. szombat, 07:44
Jonathan Adams
kazikanyuszi
2015. július 22. szerda, 19:20
800px-Jonathans_Run_Fa lls
borigit
2015. február 12. csütörtök, 07:58
Jonathan Lipnicki
winxclubervin
2014. május 26. hétfő, 20:33
Jonathan II.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 16:01
Jonathan I.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 16:01
Jonathan III.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
Jonathan IV.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
Jonathan V.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
Jonathan VI.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
JonathanIX.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:55
JonathanVII.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.