Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 17:24 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diókrém torta
5 dkg őrölt diót leforrázol 4-5 evőkanál tejjel, 1 tasak tejszínes főző pudingot
felfőzöl 3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó
habosra keversz 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral/ízlés szerint/ 1-2 evő
kanál rummal,majd a krémbe kevered a diót és a pudingot Sajnos epés vagyok
és rá jöttem, hogy így sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krémek.

25 dkg darált dió
2 dl tej
1-2 evőkanál.liszt
1 citrom reszelt héja
1/2 dl rum
15 dkg cukor
20 dkg puha vaj
vaníliás cukor

A tejet felforraltam majd a diót összekevertem a 2 evőkanál. liszttel, a citromhéjjal
és a tejhez adtam, kevergetve sűrűre főztem pár perc alatt. Hagytam hűlni, néha
megkevertem. Már hidegen belekevertem a rumot.
A vajat a cukrokkal habosra kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a rumos
diós masszát. A kakaós piskótát négybe vágtam és megtöltöttem a krémmel.
Tetejét diódarabokkal díszítettem, majd ment a hűtőbe összeérni.


klarika47, 2018. december 25. kedd, 19:24
Címkék: krémbe kevered, pudingot Sajnos, krém mint, sima vajas, tejet felforraltam, diót összekevertem,
Kommentek
Alapvajkrém (mindenhez felhasználható)
golyót tudunk formálni, azonnal elvesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük. Most fél kiló vajat habüstben habverővel nagyon habosra kikavarunk, és a kihűlt cukrot nagyon vékony sugárban folytonos keverés közben belecsurgatjuk a kikavart vajba. Minél tovább keverjük a habverővel, a krémbe annál több levegőt viszünk bele, tehát annál könnyebb lesz.
Krémek alapvajkrémből

Csokoládékrém: Negyvenöt deka alapvajkrémhez hozzákeverünk két evőkanál kakaót és negyed csomag vaníliás cukrot.

Diókrém: Harminc deka vajkrémhez hozzákeverünk öt deka finomra darált diót és egy kávéskanálnyi rumot vagy három csepp rumesszenciát.

Mokkakrém: Negyed kiló alapvajkrémhez hozzákeverünk két kanál Ness-kávét.

Mogyorókrém: Négy deka mogyorót szép világossárgára pirítunk. A héját előbb egy zacskóban, majd rostán ledörzsöljük, azután a mogyorót megdaráljuk. Negyed csomag vaníliás cukorral együtt belekeverjük harmincöt deka alapvajkrémbe.

Narancskrém: Negyven deka egyszerű
bkisseva, 2016. február 02. kedd, 21:55
mézes receptek
Mézestekercs

6 tojás, 6 evőkanál cukor, 1,5 dl méz, 1,5 kávéskanál szódabikarbóna, 10,5 evőkanál liszt, fél marék darált dió. A tojások sárgáját a cukorral, a mézzel, a szódabikarbónával nagyon jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásfehérje kemény habját, az őrölt diót, és az egész masszát könnyedén összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben, nem túl forró sütőben sütjük. Enyhén lisztezett zsírpapírra borítjuk és főicsavarjuk. Ha kihűlt, diókrémmel megtöltjük.

Rakott mézeslapok

A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt. A lapokhoz: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 dkg zsír, 8 evőkanál tej, 3 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 tojás, késhegynyi őrölt fahéj. A krém: 4 dl tej, 4 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj. A máz: 2 tojássárgája, 4 evőkanál cukor, diónyi vaj. A 6 tojásból, 6 evőkanál cukorból, 6 evőkanál lisztből a szokásos módon piskótát sütünk, két egyforma tepsiben. Elkészítjük a lapokat. A.40 dkg megszitált lisztet gyúrótáblára
reifregina, 2015. november 24. kedd, 15:02
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le,
és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a
fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy
fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.
Mikulástorta
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt
citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió,
rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a
citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat
lassan belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és
előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
sárgabarackos buboréktorta ( cukormentes ) 2015
Barackos buboréktorta

Hozzávalók 16 szelethez:
170 g tojásfehérje
85 g xilit
80 g mandulaliszt - teljes mandulaőrlemény
60 g darált dió
40 g mogyorósra pirított vaj
30 g pörkölt, durvára tört dió

Sárgabarackos puhazselé-réteg
350 g 100%-os barackvelő
•60 g eritrit
4 g Nh pektin

Tejszínes diókrém
300 g 33%-os zsírtartalmú tejszínhab
170 g 2,8% zsírtartalmú tej
150 g 33% zsírtartalmú tejszín
6 db tojássárgája
80 g eritrit
40 g pirított, tört dió
20 g kukoricakeményítő
20 g rum
10 g finomra darált dió
1 db vaníliarúd
6,6 g porzselatin ötszörös mennyiségű vízzel hidratálva

Díszítő zseléréteg
110 g 100%-os barackvelő
20 g eritrit
2,4 g porzselatin ötszörös mennyiségű vízzel hidratálva

Roppanós csokoládéréteg
45 g diabetikus étcsokoládé

Díszítés 90-100db csoki koronghoz
1 db 30x40 cm es aranybuborék csokoládé
ibolya58, 2015. augusztus 21. péntek, 09:58
Diótortám!
DIÓTORTA

6 tojás sárgáját, 30 dkg cukorral , 15 dkg daráltdióval, 15 dkg liszttel , fél tasak sütőporral és 6 evőkanál vízzel jól kidolgozzuk, mint a piskóta tészta készítésénél, majd a 6 tojás felvert habját 3 részben könnyedén belekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben közepes tűznél megsütjük.

Krém: 30dkg porcukor, 30 dkg daráltdió, 30 dkg vaj. 1 dl forralt tej, egy kis rum.

A diót 1 dl forralt tejjel leforrázzuk és lefedjük, hűlni hagyjuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a hideg diómasszát és tetszés szerinti rumot.
A kihűlt tésztát hosszában elvágjuk, majd a lapokat félbevágjuk. Így 4 db tepsi hosszúságú tésztát kapunk. Egymásra helyezve megkenjük bőven diókrémmel, majd az egész tortát bekenjük kívül is. Villával megmintázzuk a külső diókrémet, és a tetejére fél diószemeket teszünk díszítésnek.

Ha kakaós tésztával
klementinagidro, 2015. június 05. péntek, 13:53
Tallóztam
almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 ( 1 dl) adag lesz belőle.

Mikulástorta

A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat lassan belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot és a vajat jól
horvathnemagdi, 2014. december 07. vasárnap, 10:57
Képek, videók
Diókrémes kávés süti
riki66
2015. október 26. hétfő, 21:06
diókrémes mézes kosárkák
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 17:27
diókrémem
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 17:24
diókrémes mézes.jpg
klarcsika
2011. október 30. vasárnap, 20:04
Diókrémes csokitojásaim
dnemethk
2011. április 20. szerda, 19:37
vajas muufin diókrémmel
ibolya58
2010. április 09. péntek, 18:10
diókrémes rolád
magdi06
2009. október 18. vasárnap, 17:04
diókrémes grillásrolád
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:39
facelift keveredés.JPG
ujlakimisi
2010. január 19. kedd, 17:00
Gyanúba Keveredve.hu.jpg
rambobby
2007. április 11. szerda, 07:11
Keveredés
saat
2006. december 20. szerda, 10:17
Pudingos somlói kocka.JPG
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 13:48
Epres-pudingos sütemény
vorosrozsa66
2018. május 22. kedd, 15:54
pudingos kocka
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:04
Pudingos-barackos krémes.
vorosrozsa66
2018. február 07. szerda, 18:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.