Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 15:40 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - A régiós folyamatokat követte a magyar piac
A részvénypiac forgalma 15,2 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1 aktuális csatornán elmondta: biztató kezdet után megfordult a hangulat a magyar piacon, a BUX több mint 0,8 százalékos eséssel zárt. A nap vesztese a Mol és az OTP volt. A forint a reggeli erősödés után zárásra 314 forint fölé gyengült újra. A nyugat-európai tőzsdék emelkedéssel tudtak zárni, például a német DAX index 1,6 százalékos emelkedést produkált.

Mint az értékesítési vezető kifejtette, a forint és a forinteszközök lekövették a régiós folyamatokat. A kelet-európai piacok esését azzal magyarázta, hogy a Fed szerda esti ülésén nem várnak kamatemelést, de világos iránymutatásra számít a piac. Mivel a délután publikált amerikai munkaerőpiaci adatok is nagyon jók lettek, a kelet-európai eszközöket elkezdték eladni, ennek tudható be, hogy a régió Nyugat-Európával ellentétesen mozgott - fejtette ki.

A Mol 80 forinttal, 2,66 százalékkal 2922 forintra gyengült, 3,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,70 százalékkal 11 270 forintra esett, forgalmuk 8,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,44 százalékkal 452 forintra erősödött, forgalma 265,1 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 90 forinttal, 1,71 százalékkal 5345 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4265,97 ponton zárt szerdán, ez 53,37 pontos, 1,24 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 18:15
Címkék: Csépai Miklós, Gránit Bank, Magyar Telekom, régiós folyamatokat, magyar piac, részvénypiac forgalma,
Kommentek
Kövér: szigorodhatnak a fegyelmi szabályok az Országgyűlésben
készül az ellenzék, ez azzal a különbséggel következett be, hogy ötvözték az eddig kipróbált eszközöket.

Arról, hogy szükséges-e házszabály módosítása, azt mondta: ettől függetlenül is gondolkodnak azon, hol kell finomításokat végezni.

Ami történt, felveti annak igényét, hogy áttekintsék, kell-e változtatni a fegyelmi rendelkezéseken - jelezte.

Úgy tűnik, ami azokban eddig volt, nem elég visszatartó erő - tette hozzá.

Arról, hogy a tiltás megakadályozza-e a jövőben ezeket a folyamatokat, azt mondta: nem optimista, de ha ez az ellenzék állandó taktikai eszköze, akkor legalább "fájjon nekik".

A mostani házszabály alapján pénzbírságra tett javaslatot a történtek miatt - erősítette meg.

Más büntetést egyelőre nem javasolt, mert - elmondása szerint - hagyja, hogy "ülepedjen benne az élmény".

Kövér László közölte: lélekben nem voltak felkészülve arra, hogy csak az akadályozza meg az ellenzéki fizikai erőszakot, hogy csak egyharmadnyi mandátummal rendelkeznek, és
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 21:32
Szijjártó: lehetőség nyílik Magyarország és Kambodzsa együttműködésének szorosabbra fűzésére
közölte: a magyar külügyi hálózatot nagymértékben bővítik, és Kambodzsa fővárosában nagykövetségi irodát nyitnak, így az együttműködés személyi bázisa sem hiányzik majd.

Kifejtette: Kambodzsa a világnak abban a térségében található, ahol az egyik legdinamikusabb integráció, az ASEAN (Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége) van, és a magyar külgazdasági célok szempontjából fontos ez az integráció. Ugyanakkor ezt a térséget a természeti katasztrófák nagyon súlyosan érintik, ami ösztönözheti a migrációs folyamatokat, és mivel Magyarország szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, Magyarország több javaslatot is tett Kambodzsa támogatására - magyarázta.

Mint mondta, Magyarország javasolja, hogy az EU a következő többéves keretköltségvetésben több pénzt fordítson Kambodzsa fejlesztési támogatására, valamint az EU és az az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szorosabban működjön együtt a térség fejlesztése érdekében.

Szijjártó Péter közölte: emellett magyar vízgazdálkodási
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 17:22
Magyar Levente a FAZ-ban: abszurd vádakkal támadják Magyarországot
A lap újságírója, Christian Geinitz az államtitkárral folytatott beszélgetése alapján készített írásában kiemelte: Magyarország úgy érzi, igazságtalanul kirekesztik politikailag Európában.

A jogállamiság és a demokrácia hiányáról szóló vádaskodás abszurd, és a külföldi befektetők élénk érdeklődése azt mutatja, hogy Magyarország valójában szilárd, nyitott és megbízható ország - mondta a FAZ-nak Magyar Levente.

Aláhúzta: az üzletemberek számára a politikai stabilitás, a kiszámíthatóság és a versenyképesség fontos, és ezek a feltételek már régen nem voltak annyira jók Magyarországon, mint most, amit nagyra értékel az ipar Németországban, Magyarország legfontosabb gazdasági partnerénél.

Mint mondta, Orbán Viktor kormányzásának 2010-es kezdete óta az Audi folyamatosan fejleszti motorgyárát Győrben, a Mercedes megnyitotta kecskeméti üzemét és jelenleg a gyár kapacitásának megkétszerezésén dolgozik, a BMW pedig egymilliárd eurós beruházással üzemet épít Debrecenben, ami az "évtized döntése" és
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 14:03
Illegális bevándorlás - Szijjártó: Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása
migrációról című dokumentumok az európai érdekeket egyáltalán nem jelenítik meg - húzta alá

Magyarország olyan Európai uniót akar a jövőben is, ahol a karácsony karácsony marad, betlehemmel és karácsonyfával. Európának ragaszkodnia kell saját hagyományaihoz, örökségéhez, ma ezért ellen kell állni minden olyan kísérletnek, amely az unió népesség összetételének végzetes megváltoztatására irányul.

A magyar álláspont szerint Európában nem menekültkérdés van, hanem migrációs kérdés. A migrációs folyamatokat pedig meg kell állítani. Magyarország az illegális bevándorlókra illegális bevándorlókként és nem menekültekként tekint. A miniszter kijelentette, a magyar kormány éppen ezért New Yorkban nemmel fog szavazni az ENSZ migrációs és a menekültügyi csomagjára is.

"Vannak olyan szükséget szenvedő emberek, akiknek otthonában háború zajlik, akiket otthonaik elhagyására kényszerítenek terrorszervezetek. Ezeket az embereket segíteni kell, helyben, vagy a hazájukhoz legközelebbi biztonságos helyen" -
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 17:02
Helyettes államtitkár: a vidéki egyetemeknek népességmegtartó szerepük is van
államtitkára azokat a globális változásokat ismertette, amelyekre Magyarországnak is fel kell készülnie.

Megemlítette: Magyarország az Európai Unió és az OECD legnyitottabb gazdaságú tagja, amit az bizonyít, hogy jelentős működőtőke érkezik az országba. Aláhúzta: ezek a vállalatok világszínvonalú technológiát és innovációt telepítenek ide, amihez az oktatásnak is fel kell zárkóznia.

Kiemelte: zajlik a negyedik ipari forradalom, amely ismét jelentősen megváltoztatja a társadalmi és gazdasági folyamatokat, és új kihívások elé állítja az emberiséget. Példaként említette, hogy 2030-ra az energiaigény 50, a vízigény 40, az élelmiszerigény pedig 35 százalékkal nő.

A helyettes államtitkár felhívta a diákok figyelmét arra is, hogy a diploma megszerzése után nemcsak az az út áll előttük, hogy alkalmazottként elhelyezkednek valamelyik cégnél, hanem saját vállalkozást is alapíthatnak. Azzal tudják segíteni településüket, ha saját gazdasági társaságuk minél több helyi embernek ad majd megélhetést -
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 15:21
ENSZ-javaslat - Szijjártó: Magyarország elutasítja az ENSZ menekültügyi csomagját is
ezt elutasították, ami "rendkívül árulkodó" - fogalmazott.

Szijjártó Péter kitért rá: az ENSZ tagállamainak útvonalakat és lehetőségeket kellene biztosítaniuk a migránsoknak, hogy munkavállalási vagy családegyesítési céllal belépjenek egy ország területére - ez a csomag "legárulkodóbb" pontja - ez is mutatja, hogy nem menekültekről van szó, hanem arról, hogy azokat juttassák ide, akiket a migrációs csomaggal nem lehet.

Megjegyezte: készpénz alapú beavatkozásokkal is segítenék a migrációs folyamatokat, ami a migránskártyák további elterjesztését jelentené, a migránskártyák hatását a közvetlen közelünkben, a Nyugat-Balkánon már láthattuk.

A tárcavezető közölte: a menekültügyi csomag szerint az ENSZ elvárja a tagállamoktól, hogy a bevándorlók szabadon, ellenőrzés nélkül közlekedhessenek egy országon belül, és a letartóztatásokat, őrizetbe vételeket vissza kellene szorítani. Ez olyan biztonsági kérdés, amelyből nem engedhetünk, hiszen ez kísérlet a határsértések következmények nélkülivé tételére -
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 14:21
Palkovics: ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság
kényelmét bolt, étterem, 19 szobás panzió, bankautomata, útdíj fizetési lehetőség és üzemanyagkút is biztosítja.

A tulajdonos kiemelte, hogy a fejlesztéssel tizenhat új munkahely jött létre.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos a hazai közlekedés-fejlődés történetének egyik fontos állomásának nevezte az átadót. Úgy vélte, a 21. század hajnalán egyre több ilyen fejlesztésre van szükség, mert növeli a versenyképességet, felgyorsítja a gazdasági folyamatokat.

Megemlítette, hogy "Pannónia Szívében" számos hasonló beruházás indult el, ezek közé sorolta a mezőgazdasági mintagazdaságok létrejöttét, Felcsúton a stadion és a sportcsarnok megépülését, Martonvásáron a kompakt neutronforrás és az agrár innovációs centrum megvalósítását. A még el nem kezdett fejlesztések között említette Kajászón a világszabadalomnak minősített biofoszfát üzem, Bicskén pedig az intermodális csomópont megépítését.

A sajtóanyag szerint az Autohof Óbarok beruházásnál kiemelt
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 12:52
Húszmilliárd forint értékben kötött monetáris politikai célú kamatcsere ügyleteket az MNB
A közlemény szerint az ötéves és a tízéves futamidőn is 10-10 milliárd forint volt a meghirdetett mennyiség, amelyre a bankok 45 milliárd, illetve 49 milliárd forint összegben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB az ötéves és a tízéves lejáraton is 10-10 milliárd forint értékben kötött üzleteket a bankokkal. Az öt- és tízéves MIRS-tenderen 21, illetve 20 bank vett részt.

Az MNB a tendereken meghirdetett kamat meghatározásakor a monetáris politikai cél mellett figyelembe veszi a piaci folyamatokat is. A MIRS árazása az aktuális piaci jegyzésekhez képest történik, így a piaci árak változásával a tendereken meghirdetett kamatok a monetáris tanács által előre meghatározott keretek között módosulhatnak.

A jegybank közleményében emlékeztet: az MNB Monetáris Tanácsa szeptemberben a monetáris politikai célú kamatcsere-eszköz fokozatos, 2018 végéig történő kivezetéséről döntött.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 17:08
Képek, videók
nőkben zajló folyamatok s
jencuska1970
2008. június 01. vasárnap, 17:38
Csépai Gábor.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 10:13
Revel.Arcadia.Granite. jpg
kathyvp
2018. július 07. szombat, 10:57
Gránit-szobor 01.jpg
chillik
2017. október 02. hétfő, 05:07
Gránit-szobor 02.jpg
chillik
2017. október 02. hétfő, 05:07
Gránit-szobor 03.jpg
chillik
2017. október 02. hétfő, 05:06
A rongy éneke a gránithoz
chillik
2016. december 29. csütörtök, 14:41
Granite Rock Shoreline at
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:11
Granite Coastline at Sunr
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:11
Gránit hegyek.jpg
pacsakute
2014. december 29. hétfő, 22:14
textúra gránit.jpg
liza1
2014. szeptember 03. szerda, 20:27
Gránit sziklák, Mahé szig
06mohild
2013. szeptember 02. hétfő, 05:35
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.