Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:08 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - A Szocialisták és Demokraták képviselőcsoportjában marad a DK
A DK ügyvezető alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártjuk elnökségének arról kellett döntenie, hogy az S&D-hez vagy a liberálisokhoz csatlakozzanak.

Molnár Csaba saját választási szempontjaikat ismertetve hangsúlyozta, hogy csak olyan frakcióba hajlandóak beülni, amelyik támogatja az Európai Egyesült Államok létrehozását, az európai minimálbér, az európai minimálnyugdíj és az európai családi pótlék bevezetését, valamint hatékonyan lép fel klímavédelmi kérdésekben. Hozzátette, a DK képviselői nem szívesen csatlakoznának olyan frakcióhoz sem, amelyik áldását adja arra, hogy a Fidesz az Európai Néppártban maradjon.

Az Európai Egyesült Államok ügyében és az Orbán Viktorral szembeni határozott fellépésben az S&D illetve a liberálisok között nincs jelentős különbség - közölte. A DK azonban úgy látja, hogy a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségében határozottabban tudják képviselni az európai minimálbér, az európai minimálnyugdíj és az európai családi pótlék bevezetésének programját valamint a klímavédelmi ügyeket - tette hozzá.

A döntésről már tájékoztatták a két érintett frakciót - mondta a politikus.

Molnár Csaba azt is bejelentette, hogy ő fogja vezetni a DK európai parlamenti delegációját. Egy kérdésre válaszolva közölte: négy képviselőjük közül ő az egyetlen, aki már a második ciklusban dolgozik az EP-ben és a politikai munka alapvetően a rutinon és a személyi kapcsolatokon alapszik. Hozzátette: dolgoznak azon, hogy többi EP-képviselőjük, például listavezetőjük, Dobrev Klára is fontos közjogi pozíciót kapjon.

Más témában kérdezték arról, hogy a Momentum saját főpolgármester-jelöltet akar indítani az előválasztáson. Molnár Csaba emlékeztetett, a Momentum azt ígérte, hogy a főpolgármesterjelölti előválasztás nyertesét támogatja, a DK ezért nem tartja a korábbi megállapodás felrúgásának, ha a párt az előválasztáson saját jelöltet állít.

Kérdezték arról is, hogy továbbra is Karácsony Gergely főpolgármesterjelöltségét támogatják-e, amire azt felelte, hogy a pénteki elnökségi ülésen "semmiféle változtatási igény nem merült fel".

Molnár Csabát reagáltatták arra a sajtóhírre is, hogy az MSZP hétvégi, választmányi ülésén téma lehet a szocialisták és a DK estleges összeolvadása. Az EP-képviselő azt felelte, a DK elnökségi ülésén nem foglalkoztak ilyen felvetéssel. Hozzátette, hogy ilyen javaslat sem a szocialistáktól, sem máshonnan nem érkezett hozzájuk.

Az ügyvezető alelnök emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke már évekkel korábban javasolta egy egységes Demokrata Párt létrehozását, bár Molnár Csaba azt nem tudta megmondani, hogy ennek nőtt vagy csökkent az esélye. Hangsúlyozta, az őszi önkormányzati választáson azonban közös ellenzéki jelöltekre van szükség a fideszes jelöltekkel szemben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 13:56
Címkék: Molnár Csaba, Európai Egyesült Államok, Európai Néppártban, Orbán Viktorral, Demokraták Progresszív Szövetségében, Dobrev Klára,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Mráz Ágoston Sámuel: a hála nem váltható egy az egyben szavazatokra
Mráz Ágoston Sámuel kifejtette: ha az emberek elégedettek a helyi vezetőkkel, az az önkormányzati választáson az alacsony részvételben vagy a váltóhangulat hiányában mutatkozhat meg. Egyértelműen nem váltható szavazatokra a hála, de hatással van a kampányra vagy akár a kihívók személyére, a részvételi adatokra - összegzett.

A májusi európai parlamenti választás (EP-) eredménye az elemző szerint jó iránymutatást ad a mostani becsléshez, mert a jelenlegi, polarizált politikai helyzet elősegíti, hogy pártpreferencia szerint szavazzanak a választók. Ugyanakkor csak felerészt lehet számolni az EP-adatokkal, hiszen a helyhatósági választáson "személyekről döntünk" - tette hozzá.

Kijelentette: matematikailag segíthet az ellenzéknek a teljes összefogás, de kérdés, hogy van-e lemorzsolódás, vagyis olyan ellenzéki szavazó, akinek nem tetszik a "nagy összefogósdi". Utalva a közelmúltban a főváros egyes kerületeiből kiszivárgott hangfelvételekre, kérdésként tette fel azt is, hogy a választók elhiszik-e:
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 20:21
Önkormányzat 2019 - Gyurcsány: nem érdemes jósolni a részvételi adatokból
Úgy fogalmazott, volt, amikor a magas választási részvétel az ellenzéknek kedvezett, volt amikor a kormányoldalnak, "ezért aztán volt is, amikor el is tévedtünk ebben az elemzésben".

Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva a győri polgármester-választással kapcsolatban sem kívánt találgatásokba belemenni. Elmondta, a napokban mindent elmondtak az ügyben, most a választókon a sor, hogy döntsenek.

Dobrev Klára, az DK EP-képviselője azon reményének adott hangot, hogy a választók megértették, milyen gátlástalan és erkölcstelen a "Fidesz uralta önkormányzatiság". Hangsúlyozta, arra számítanak, hogy az ország számos helyén vissza tudják venni a falvakat, városokat és az embereknek járó európai uniós támogatásokat a Fidesztől.
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 11:51
Önkormányzat 2019 - Karácsony Gergely: Budapestet ki kell venni a NER fogságából
ki kell venni "a NER fogságából". A Nemzeti Együttműködés Rendszere ugyanis se nem nemzeti, se nem együttműködő, de elég szilárd rendszernek tűnik, ami korrupcióból, cinizmusból, az emberek félrevezetéséből áll - fogalmazott.

Karácsony Gergely elképzelései közül elsőként az ötszáz millió forintnál értékesebb ingatlanok tulajdonosaira kivetendő adót említette. Hangsúlyozta, nem általános ingatlanadóban gondolkodik, csak a nagy vagyonokat akarja adóztatni ezen a módon.

Bejelentette, hogy megválasztása után kitiltja Budapest területéről a Lokál című ingyenes napilapot. Az újság helyett egy új, ingyenes, pártsemleges, önkormányzati lapot akarnak kiadni - tette hozzá.

A politikus a legszigorúbb átláthatósági intézkedések bevezetését ígérte, amelyek keretében az elmúlt öt év minden önkormányzati szerződését nyilvánosságra akarja hozni. Hozzátette, ez nemcsak a fővárosi önkormányzatra, de az önkormányzati cégek szerződéseire is vonatkozik.

Elmondta, hogy pert indítanak a 3-as metró "felújításnak
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 16:16
Európai Parlament: fel kell lépni az álhírek és a külföldi választási beavatkozások ellen
A brüsszeli plenáris ülésen 469:143 arányban elfogadott dokumentumban rámutattak arra, hogy "az összes fontosabb európai választás előtt külföldi beavatkozás tapasztalható", legyen szó a közösségi médiában futó dezinformációs kampányokról, a választási infrastruktúrát célba vevő informatikai támadásról, illetve egyes pártok támogatásáról.

Noha a tagállamokban a pártoknak és jelölteknek teljes egészében vagy részben tilos külföldi pénzügyi támogatásokat elfogadniuk, a külföldi szereplők megtalálják a kiskapukat - figyelmeztettek.

Mint írták, a beavatkozás a legtöbb esetben Európai Unió-ellenes, szélsőséges és populista jelölteknek kedvez.

A képviselők mély aggodalmuknak adtak hangot "az Európában terjedő álhírek legfőbb forrását, az orosz propagandát" illetően, és határozottan elítélték a nyugat-balkáni és a keleti partnerségbe tartozó országok függetlenségének aláásását célzó kísérleteket.

Az EP a keleti stratégiai kommunikációs munkacsoport állandósítását, valamint költségvetésének
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 15:01
Önkormányzat 2019 - Fülöp Erik: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amelyik komolyan veszi a környezetvédelmet
akciójukat is ismertette, ezek között említette, sikerült elérniük, amit a hatóságoknak nem, hogy az egyik Pest megyei település utcájáról eltakarítsanak egy rákkeltő azbesztpala-lerakatot.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, a lakossági fórum házigazdája is azt hangoztatta, hogy a környezetvédelem, a természetvédelem nem egy balliberális privilégium, hanem a hazaszeretettel szorosan összefüggő terület.

A mozgalom megjelenésének zöld színére utalva arról beszélt, hogy miután az LMP az EP-választáson "bedőlt", a Mi Hazánkra fokozott felelősség hárul ezen a területen.

Csereklye-Klapwijk Krisztina, a Mi Hazánk váci polgármesterjelöltje, a Zöld Hazánk társelnöke elmondta, a Pest megyei város tíz választókerületében indulnak és kompenzációs listát is állítottak.

A környezettudományok doktora szerint meglepő, hogy jelölti indulása után egyszerre minden vetélytársa "zöld" politikus lett; hirtelen fákat, virágokat akarnak ültetni, de szerinte ezen ötletek többsége szakmailag nem állja meg
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 20:52
Önkormányzat 2019 - Dobrev Klára: fel kell szabadítani az összes magyar várost és falut
A politikus országjáró kampányának fórumán hangoztatta: a választáson "meg kell mutatni Európának, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral".

Dobrev Klára arról beszélt, hogy van egy vágyott, másik Magyarország, ahol a politikusok azzal foglalkoznak, hogyan lehet jobbá tenni az életet, emelni a nyugdíjakat, mit lehet tenni az egészségüggyel, hogyan lehetnek jobbak az iskolák és mit lehet tenni azért, hogy ne menjenek el a fiatalok az országból.Ezek a politika legfontosabb kérdései, Orbán Viktor miniszterelnök beszédeiben azonban minderről nincs szó - tette hozzá. Állítása szerint évente egy kisvárosnyi ember hal meg Magyarországon, mert nem kap időben egészségügyi ellátást, az elmúlt tíz évben csökkent az iskolások tudása és a 20-40 éves korosztály 60 százaléka külföldre ment dolgozni.

Kitért arra is, hogy a családtámogatások - a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) - nem jut el a szegényebbekhez; az országban 1,4 millió,
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 20:22
Elítéli a hibridháborús gyakorlat székelyföldi megszervezését az RMDSZ elnöke
Az RMDSZ államfőjelöltje Ion Cristoiu publicista internetes műsorában ítélte el a Concordia 19 elnevezésű hadgyakorlat helyszínválasztását, állásfoglalását a Maszol.ro kolozsvári hírportál idézte kedden. A szimulációval ugyanis szerinte azt sugallják, hogy a térség lakói nemzetbiztonsági kockázatot jelentetnek.

"A hadseregnek természetesen gyakorlatoznia kell az ország területén. De szerintem elfogadhatatlan Botea tábornok magyarázata a székelyföldi helyszínválasztásra: Donbaszról és Dél-Oszétiáról beszélt mint hasonló helyzetekről. Ott, kérem, igazi háborúk zajlottak, amiről nálunk szó sincs" - mondta az RMDSZ elnöke. Hozzátette: ha valaki a hadsereg vezetőségéből a grúziai vagy az ukrajnai helyzetre asszociál Székelyföld esetében, az vagy félreértett valamit, vagy manipulálni próbál.

Az RMDSZ elnöke arra reagált, hogy Marian Botea dandártábornok, a hadsereg vezérkari főnökségének hadműveleti vezetője a Donyec-medencében és Dél-Oszétiában történtekkel példálózva támasztotta alá a székelyföldi
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 14:11
Önkormányzat 2019 - Deutsch: Soros embere bevándorláspárti polgármesterekkel telepíttetné be a migránsokat
városokat, önkormányzatokat viszont, amelyek hajlandók befogadni illegális migránsokat, uniós fejlesztési pénzekkel jutalmazná.

Látható - folytatta -, hogy "töretlen lendülettel keresik Sorosék (...), főleg az illegális migránsok befogadását elutasító országokban, azokat a bevándorláspárti polgármestereket, települési vezetőket, akik hajlandóak a migránsok betelepítésére", és ezért EU-s forrásokat ígérnek nekik.

Deutsch Tamás ennek alapján különösen nagynak tartja az október 13-i önkormányzati választás tétjét: szavai szerint ugyanis ha bevándorláspárti ellenzéki polgármesterek kerülnek a magyar települések élére, akkor ők teljesítenék Sorosék elképzeléseit, és a magyar városokba is betelepítenének migránsokat.

A Timmermans-Karácsony-találkozót az EP-képviselő úgy értékelte: az egy bevándorláspárti megállapodás előkészítése volt, hogy utat nyisson annak, hogy Budapestre is illegális bevándorlók százait, ezreit vagy még többeket telepítsenek be.

"Ennek a magyar polgárok számára elképesztő
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 15:01
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
Szocialisták 01.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 02.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 03.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
Szocialisták 04.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
szocialisták- nuku.jpg
agica2004
2012. február 13. hétfő, 16:59
András-Kati- Molnár Anita
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:01
SZKT-Molnár-Magda P.-Ábra
agica2004
2017. május 15. hétfő, 16:44
molnár imre.jpg
zsokica45
2017. május 09. kedd, 11:41
Botka-Molnár.jpg
agica2004
2017. február 19. vasárnap, 13:24
szülinap molnár frigyesné
zsokica45
2016. augusztus 27. szombat, 20:41
Molnár Emma
irmus
2016. augusztus 06. szombat, 18:35
MOLNÁR INCIKE
1vargaildyko
2016. június 07. kedd, 05:40
Molnár Incikétől
pommerevi54
2016. február 28. vasárnap, 21:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.