Belépés
2019. december 14. szombat | 50. hét | 348. nap | 04:35 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pisztráng kékre főzve
A pisztrángot vigyázva felbontjuk, nehogy a nyálkát leszedjük róla, mert akkor nem kékül meg!
Kimossuk, ecetbe mártjuk majd citromlével, sóval, babérlevéllel ízesített vízben kb. 15 percig főzzük.
Szedőkanállal óvatosan tálra tesszük, leöntjük olvasztott vajjal és burgonyával körítve tálaljuk.
(Farkát fogai közé szoríthatjuk, vagy a fejéhez köthetjük, így is megfőzhetjük!)
bubszi, 2010. november 18. csütörtök, 05:18
Címkék: pisztrángot vigyázva, nyálkát leszedjük, fejéhez köthetjük, szedőkanállal, babérlevéllel, szoríthatjuk,
Kommentek
Pisztráng kékre főzve 3.
Hozzávalók: 2,5 kg (10 db) pisztráng, 5 db citrom, 100 g teavaj, asztali só.

Elkészítése: A pisztráng felbontásakor vigyázzunk, hogy a bőrét borító nyálka ne mosódjék le róla. A megtisztított pisztrángot citromlében megforgatjuk, pár percig állni hagyjuk benne, majd forrásban levő sós vízben megfőzzük. A főtt pisztrángot ruhaszalvétára tálaljuk, és külön csészében adjuk az olvasztott vajat. Formázott vajas burgonyát adunk mellé.
bubszi, 2010. december 09. csütörtök, 21:21
Pisztráng kékre főzve 2.
(francia)

Elkészítése: Az elkészítése igen egyszerű, és a legjobb eredményt adja, de élő pisztrángok szükségesek hozzá. A feldolgozás előtt néhány perccel vegyük ki a haltartályból, öljük meg úgy, hogy fejüket valamely kemény tárgyhoz hozzácsapjuk. Távolítsuk el kopoltyújukat, belezzük ki őket egy kés hegyével, ne mossuk le, és ne is törölgessük le, hogy ne károsítsuk vagy távolítsuk el a halakat beborító vékony izzadmányréteget. Rakjuk őket egy teljes forrásban lévő, erősen ecetes rövid lébe. Gyengén főzzük 7-8 percen keresztül, 15 dkg-os pisztrángok esetén. A világoskék színűvé vált pisztrángokat vegyük ki, csepegtessük le. Tálaljuk egy szalvétára, körítésként adjunk hozzá angolosan (gőzben főtt) burgonyát, egy mártásos csészében félig olvadt, krémmé kevert vajat, amit néhány csepp citrommal ízesítettünk. A kék pisztrángot hidegen is fel lehet tálalni, olajos ravigote mártással vagy könnyű majonézmártással.
bubszi, 2010. december 09. csütörtök, 21:20
Pisztráng kékre főzve 1
.

Hozzávalók 4 db pisztráng, 4 dkg vaj, ecet (10 %-os), só.

Elkészítése: A megtisztított pisztrángokat néhány percre ecetbe áztatjuk, majd megsózzuk.

Mély tűzálló tálba 3 dl vizet öntünk és belerakjuk a sózott pisztrángokat. Aztán 6-8 perc alatt puhára főzzük, félidőben megforgatjuk.

Tálaláskor a halakat olvasztott vajjal meglocsoljuk. Köretnek vajas, petrezselymes burgonyát adunk.
bubszi, 2010. december 09. csütörtök, 21:20
Pisztráng kékre főzve
A pisztrángot vigyázva felbontjuk, nehogy a nyálkát leszedjük róla, mert akkor nem kékül meg!

Kimossuk, ecetbe mártjuk majd citromlével, sóval, babérlevéllel ízesített vízben kb. 15 percig főzzük.

Szedőkanállal óvatosan tálra tesszük, leöntjük olvasztott vajjal és burgonyával körítve tálaljuk.

(Farkát fogai közé szoríthatjuk, vagy a fejéhez köthetjük, így is megfőzhetjük!)
bubszi, 2010. december 07. kedd, 17:33
Pisztráng kékre főzve
4 konyhakész pisztráng
1 vöröshagyma (kisebb is megfelel)
fél csokor petrezselyemzöldje
1 sárgarépa
125 ml fehérbor
2 babérlevél
1 citrom
1 evőkanál só
Elkészítési idő: kb 70 perc
Energiatartalom: 347 kcal/1450 kj adagonként

Egy nagyobb lábasban tegyünk oda 2 liter vizet, és hagyjuk felforrni.
Közben a citromot mossuk meg, és vágjuk félbe, az egyik felet tegyük félre, a másikat pedig vágjuk szeletekre. A sárgarépát mossuk meg, hámozzuk, majd szeleteljük fel. A vöröshagymát valamennyire tisztítsuk meg, de még ne hámozzuk meg. Ha a víz közben felforrt, akkor tegyük bele az előkészített sárgarépát, vöröshagymát és citromot. Továbbá öntsük bele a bort, és rakjuk bele a babérleveleket is. Így főzzük tovább fél órán át.
Közben a pisztrángokat hideg, folyó víz alatt mossuk meg, de a bőrüket hagyjuk rajtuk. Ha letelt a fél óra tegyük bele a lébe a pisztrángokat, és adjuk hozzá a
klerierzsi, 2010. április 12. hétfő, 10:45
Pisztráng kékre főzve
Alakkímélő lakoma.
Hozzávalók:

4 db pisztráng (kb. 1,2 kg)
egy kisebb vöröshagyma
szemes bors
szegfűszeg, babérlevél
4-4dl száraz fehérbor és
borecet
1 csokor petrezselyem
feketebors


Elkészítés:

A halakat belezzük ki úgy, hogy a bőrét borító nyálkaréteget meg ne sértsük. Sózzuk be kívül-belül.

Forraljunk bő két liter vizet. Dobjuk bele a hagymát, amibe előzőleg szegfűszeget tűztünk, egy-két babérlevelet, néhány szemes borsot, a csokorba kötött petrezselymet, pici sót.

Öntsük bele a bort, a borecetet. Ha jól kiforraltuk, öntsük az előkészített halakra és fedő alatt, lassan gyöngyözve főzzük egy negyed órán át.

Szűrőkanállal emeljük ki a halat, és citromszelettel tálaljuk. Kínáljunk mellé zsenge párolt zöldséget.
kohlinka, 2009. november 15. vasárnap, 03:04
Képek, videók
Rozmár pisztráng fejjel
sanci81
2017. július 19. szerda, 17:09
Pisztráng sütés után
irmus
2017. május 14. vasárnap, 13:47
Pisztráng sütés előtt
irmus
2017. május 14. vasárnap, 13:38
Pisztráng filé
irmus
2016. szeptember 17. szombat, 09:01
Sűlt pisztráng-sűlt krump
irmus
2016. május 10. kedd, 17:39
Pisztráng,rákkal
soosistvan
2016. január 05. kedd, 20:32
ponty, keszeg, pisztráng
sarkadykati
2015. december 28. hétfő, 12:35
K1 pisztrángos 1.jpg
gabfe
2014. szeptember 09. kedd, 18:14
a pisztrángos tónál
orban47
2014. augusztus 16. szombat, 18:36
albota,pisztráng, komplex
relisisi
2014. július 22. kedd, 20:26
albota,pisztráng, halász
relisisi
2014. július 22. kedd, 20:26
pisztrángok
illatos
2014. június 15. vasárnap, 15:59
A vármezöi pisztrángos-tó
farkas1945
2014. január 10. péntek, 12:53
PISZTRÁNGOS TELEP
gyemantszocske
2013. május 05. vasárnap, 20:00
PISZTRÁNGOK
gyemantszocske
2013. május 05. vasárnap, 19:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.