Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:15 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Liliomfi zenés változatát mutatja be márciusban a Madách Színház
A darab főszerepében Nagy Sándort láthatják a nézők, a további szerepekben Szerednyey Béla, Magyar Attila, Serbán Attila, Barabás Kiss Zoltán, Barát Attila, Jenes Kitty, Kovács Gyopár, Ladinek Judit, Dobos Judit, Tóth Angelika és Berényi Dávid lép színre. Az előadást Szente Vajk rendezi - közölte a színház az MTI-vel.

Bár a Liliomfi egy "korszerű musical köntösébe" öltözik, a történet az eredeti műhöz hasonlóan a XIX. században játszódik majd, a szereplők pedig a színdarabból és a Makk Károly által készített filmből is ismert figurák lesznek, például Szellemfi, Camilla kisasszony és Kányai fogadós, a vándorszínészek, a balatoni vendégek, valamint a szerencsétlenül járó ifjabb Schwartz is felbukkan majd.

Szente Vajk Szigligeti Ede darabjában új színekre, új lehetőségekre is bukkant, és olyan kérdéseket feszeget például, hogy meddig megy el az ember a boldogságáért, a szülők hogyan próbálják meghatározni a fiatalok életét és mennyire van ebben igazuk - írják a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 12. szombat, 15:21
Címkék: Madách Színház, Nagy Sándort, Szerednyey Béla, Magyar Attila, Serbán Attila, Barabás Kiss Zoltán,
Kommentek
A magyar kultúra napja - Programok Nógrád megyében
Balassagyarmaton Takaró Mihály irodalomtörténész tart előadást A száműzött magyar irodalom - Wass Albert, Tormay Cécile, Nyírő József címmel kedden este a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Az eseményt az Örökség Kulturális Műhely programsorozatának keretében rendezik.

Ugyancsak 22-én Pásztón Molnár László Jászai-díjas színművész Hazám című önálló estjét rendezik meg a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központban az intézmény és a Balassi Bálint Színház szervezésében.

Szécsényben a 28. Nemzetközi versmondó- és népdaléneklő versenyt tartják meg a városi művelődési központban 26-án.

Salgótarjánban több programot is tartanak a magyar kultúra napján. A Zenthe Ferenc Színház Hunyady Sándor Lovagias ügy című vígjátékát mutatja be Márkus Alfréd és Verebes István zenés betétjeivel és szövegátirataival, a főbb szerepekben Koltai Róberttel és Vándor Évával.

A Balassi Bálint Megyei Könyvtárban Karinthy örök címmel 23-án, szerdán láthatnak vidám irodalmi műsort a nézők a Szabad
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 18:42
Pozsgai Zsolt és a Kassai Thália Színház kapja idén a Madách-díjat
Beáta festőművész és Siket Marianna keramikus kiállítását. A két alkotó kapja meg a város Horváth Endre-díját, amelyet hagyományosan a Madách-ünnepségen adnak át. Ezt az elismerést olyan, Balassagyarmathoz kötődő képzőművészek kapják, akik alkotásaikkal országos és nemzetközi elismerést szereztek.

A központi ünnepségen, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban Skuczi Nándor, a megyei önkormányzat elnöke adja át az ez évi Madách-díjakat.

A méltatás szerint a pécsi születésű Pozsgai Zsolt író, színházi és filmrendező, producer 1996-ban Magyarországon elsőként állította színpadra Madách Imre Férfi és nő című drámáját a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. 2008-ban, Az ember tragédiája bolgár fordításának megjelenése idején nagy sikerű beavató előadást rendezett Szófiában. Dramaturgként vett részt Az ember tragédiája azeri fordításában, és jelenleg tárgyalásokat folytat a mű bakui bemutatásáról. Több tanulmányt publikált Madách elfelejtett drámai műveiről színházi szaklapokban a kilencvenes
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 11:41
Zenés előadások, vígjátékok láthatók a fővárosi színházakban szilveszterkor
A legtöbb színházban dupla előadást játszanak december 31-én, emellett több helyen pezsgővel, üdítővel, süteménnyel várják azokat, akik színházban töltik a szilveszter estét.

A Vígszínházban a Molnár Ferenc regénye nyomán készült Pál utcai fiúk című zenés darabot játsszák délután és este, a Pesti Színházban, szintén két alkalommal, a Játszd újra, Sam! című Woody Allen-vígjáték látható.

A Madách Színházban délután és este is a Meseautó című, a legendás film alapján készült zenés darab szerepel a műsoron. Az Orlai Produkció a Belvárosi Színházban a Férjek és feleségek című előadást játssza délután és este, míg a Hatszín Teátrumban a Párterápia látható ezen a napon szintén két alkalommal.

A Centrál Színházban ugyancsak kétszer látható hétfőn a My Fair Lady, G. B. Shaw darabjának musicalváltozata a férfi és a nő örök párviadaláról. A szegény virágáruslány történetét feldolgozó művet Tompos Kátya és Alföldi Róbert főszereplésével játsszák.

A Katona József Színházban délután és este A két
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 14:20
Danis Lídia kapta a Domján Edit-díjat
A Domján Edit Alapítvány a vidéken játszó tehetséges fiatal színésznők művészetének elismerésére hozta létre a díjat, amelyet évente egyszer adnak át Domján Edit színművész születésnapjához kötődően. A díj odaítéléséről a vidéki színházak javaslatai alapján dönt a kuratórium.

A 2018-as Domján Edit-díjat Takács Katalin, a kuratórium elnöke és Szakonyi Károly kuratóriumi tag adta át pénteken Tatabányán, a Macbeth előadása után - olvasható a Magyar Színházi Társaság MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Danis Lídia 2004-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd a Vígszínházban eltöltött éveket követően három szegedi évad után 2014-ben a Jászai Mari Színház első önálló társulatának alapító tagja lett. "Azaz úgy tartozik az ország legfigyelemreméltóbb színésznői közé, hogy szakmai sikereinek nagy részét vidéki színházban érte el" - hangsúlyozzák a közleményben.

Mint írják, tatabányai alakításai közül kiemelkedik a Tartuffe Dorine-ja, A salemi boszorkányok Elizabeth
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:25
Ingyenes ünnepi rendezvényeket tart a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
program nyolc helyszínen zajlik, a program végén pedig az Országgyűlés elnöke és az NGYSZ elnöke ajándékokat ad át a résztvevőknek.

Háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket látnak vendégül december 10-én különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből a Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényen, amelyet az NGYSZ huszonhetedik éve rendez Budapest Főváros Önkormányzatával közösen. A WestEnd City Center Cinema City mozitermében fellépnek a Budapesti Operettszínház művészei, a szervezők pedig ajándékokkal is várják a gyerekeket.

Az NGYSZ és az MKB Bank meghívására 1500, az ország különböző részeiből és a határon túlról érkező, nehéz anyagi körülmények között élő gyermek tekintheti meg A diótörő című mesebalettet az Erkel Színházban december 16-án. A Karácsonyi Gyermekgálát 21. alkalommal rendezik meg, eddig összesen 27 ezer gyermek vehetett részt a programon.

Az állandó karácsonyi rendezvények idén kiegészülnek a Madách Művészeti Iskola és Sárközi
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 17:31
Az ember tragédiája 1. - Először játssza Madách főművét a Vörösmarty Színház
Noha a székesfehérvári az ország legrégebbi teátrumai közé tartozik, Az ember tragédiáját eddig még sosem játszották a színpadán - idézte fel a december 1-jei bemutató kapcsán az M5 kulturális csatorna Kult30 című műsorának hétfői adásában az előadás egyik rendezője, az intézmény művészeti vezetője, Bagó Bertalan.

Mint hozzátette, a mostani feldolgozást Hargitai Ivánnal, Horváth Csabával és Szikora János igazgatóval közösen jegyzik: a négy rendező négyfelé osztotta a darabot, Madách szövege azonban így is erős kapocsként, ráadásul komoly "társulatépítő feladatként" működik - jegyezte meg.

Bagó Bertalan elárulta: a címben szereplő szám arra utal, hogy a produkció folytatását tervezik.

A teátrum négy vezető kortárs magyar drámaírót kért fel arra, hogy dolgozzák fel Az ember tragédiáját. Természetesen nem az a feladat, hogy versenyre keljenek Madách Imrével, a 19. század közepe óta azonban eltelt annyi idő, hogy érdemes legyen megnézni, mi nyomja a lelkét a mai kor alkotóinak - mondta Bagó
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 18:48
Budapest - Madách
Úgy két hónapja vettem jegyet a Madách Színházba, Zsóka és Sandra kívánsága volt. Most vannak idehaza. Musicalra kellett, hiszen Sandra három órás komoly szöveget nehezen értene, magyar nyelv tudása azért nem olyan kiterjedt. Kedden vonattal mentünk Pestre, s előtte kibéreltem egy apartman lakást a Thököly úton. Minden simán működött, a lakás kitűnő volt. Onnét elgyalogoltunk a Madáchba, ahol az Operaház fantomját néztük meg.
Aztán a Kossuth tér, a lányok még nem látták a kivilágított Parlamentet, Nagyon tetszett nekik. Zsóka húsz éve volt utoljára, Sandra azért többször, hisz a nyarakat itt töltötte.
Alvás, majd haza. Jó volt, sok sétával, élményekkel.
Az ilyen dolgokat meg kell ismételnünk.
sandrapolke, 2018. november 01. csütörtök, 08:05
Képek, videók
Bp,Madách Színház
bodajne
2010. augusztus 07. szombat, 22:34
Madách Színház
peaisland
2010. január 06. szerda, 18:46
Madach Szinhaz
fkriszta33
2007. március 23. péntek, 08:50
Szép darab marhahús
sanci81
2016. február 04. csütörtök, 17:12
Darabán j2.JPG
gezemice1949
2016. január 31. vasárnap, 16:16
Darabán j1.JPG
gezemice1949
2016. január 31. vasárnap, 16:16
első darabok tepsiben
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:41
Két darab kétpengős
felfedezo2
2015. augusztus 07. péntek, 12:28
021 koktél - 1 darab
bartherzsebet
2015. március 08. vasárnap, 14:38
020 koktél - 1 darab
bartherzsebet
2015. március 08. vasárnap, 14:38
szikla darabok.jpg
bbbarbara
2015. január 13. kedd, 21:00
modern darab SK.
dnemethk
2014. május 12. hétfő, 22:36
Csipkés darabok.jpg
farkas1945
2013. június 21. péntek, 16:18
Különleges darabok.jpg
farkas1945
2013. június 15. szombat, 15:02
Kreativ darabok.jpg
farkas1945
2013. június 15. szombat, 15:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.