Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 10:24 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
hihetetlen....
Nézem, hogy mióta nem írtam. Csak történtek a dolgok....a másik lányom is beteg let, így az éjszakáim nem voltak egyszerűek és gondtalanok. Volt, hogy arra ébredtem, hogy az egyik lányom alig kap levegőt és csak "fuldoklik" , majd kiderült, olyan fájdalmai voltak egy lábgörcs miatt, hogy nem tudott megszólalni, és a hörgő görcs csak nehezítette a helyzetet. Szörnyű az éjszaka közepén erre ébredni és gyorsan keresni hol van, és hogyan segíthetek, hogy jobban legyen.
Duduska hétfőn már iskolába ment, Mona pedig velem marad szerdáig.
Teltek a napok, és egyszer csak én is kidőltem és átaludtam egy fél napot, nagyon zsongott a fejem, és szédültem és és és...majd lefeküdtem egy Algopyrinnel kísérve és teljesen jól ébredtem fel 4-5 óra múlva. Egész este csak filmeket néztünk így, hiszen a pihenés hiánya megviselt kicsit.
Hétvégén már elkezdődött a kisfiamnak a külön matekozás. Egyik barátnőm segít neki, aki egy angyal, már nagyon régóta barátnők vagyunk, és most olyan büszke vagyok rá, ráadásul olyan ügyesen tanít, és tanítja a gyerekeimet, hogy csak csodálom, milyen fantasztikus a gyerekekkel!
Vasárnap szülőknél voltunk, és elérkezett a hétfő! Jaj a hétfő! DE nekünk a mai nap egész jól sikerült! Már reggelről éreztem más lesz ez a nap! Kicsit odabújtam a drágámhoz, hogy megölelgessem,miután elvittem két gyermekemet a sulibuszhoz.
Reggelire bundás kenyeret sütöttem, majd ment segíteni egyik barátunkhoz, én meg Moncsikával nekiláttam a takarításnak. Hatalmas takarítás vette kezdetét. Először a bejáratnál az előszobát homok és portalanítottuk, a papucsokat, a cipőket, az öltöző falat....majd jött a nappali, hihetetlen micsoda por ül meg itt ott, majd az ablakok, az átjáró, a fürdő, az olvasó sarok, az ebédlő. Még a konyha várat magára, de kicsit leültem. hihetetlen pörgés volt. Nem is csoda, hogy egy egész kávé. és egy üveg kóla landolt ma bennem :-)
minden szennyes és pléd mosásra került. Nincs megállás, hiszen holnap rengeteg sütés és előkészület vár rám, mert a gyerekek országjáró kirándulásra indulnak. és még a dolgozószobát is meg kell csinálnunk, mert jön Misi segédkezni a kedvesemnek, hiszen van pár munka amit szeretne megcsinálni,így nem nekem kell mindig kiszaladni hozzá, vagy félbehagyni akármit. Cserébe elvisszük majd kicsit lazítani ide oda délután, vagy esténként. persze nekem sem lesz egyszerű a hetem, már szerda, csütörtök munka van és rohanás. indul egy újabb munka projekt mellette, ezért is szeretném befejezni a nagytakarítást, mert akkor már nem lesz időm és energiám az éneklés, a műsorkészítés és az éjszakai munka mellett. Néha kell egy kis hajtás, hogy utána lehessen kicsit lazítani. Most amúgy is elég nehéz napjaink voltak és vannak, ránk fér már a változás :-)
A kert csodaszép, és szerencsére átjutottunk vasárnap a szomszéd telekre is, és tettünk vettünk.
Hűvösebbek lettek a napok,de még mindig kellemes a kora délután, így a mosás gyorsan szárad, tehát célszerű a sok sok pléd, és miegymás kitisztítása, meg a cipőké :-)
Hát akkor hajrá konyha, aztán jöhet a bevásárlás , a gyerekeknek amúgy is még egy kicsit tanulniuk kell!
Csodaszép napot kívánok! és munkásat, hogy sok sok energiája legyen mindenkinek a napi tevékenységeikhez! Puszi
dundulino, 2016. szeptember 26. hétfő, 16:26
Címkék: másik lányom, egyik lányom, lábgörcs miatt, hörgő görcs, éjszaka közepén, pihenés hiánya,
Kommentek
A kókuszolaj fajtái – melyiket válasszam
Ki kell próbálnod a kókuszolajat, hihetetlen egészséges olaj, segíti a fogyást és számtalan egészségmegőrző és betegségmegelőző hatása van. Azonban a kókuszolaj a legtisztább formájában a legegészségesebb. Mint mindenben, ebben is oda kell figyelnünk a beszerzésnél, hogy valóban jó minőségű kókuszolajat vegyünk.

Néhány fajtáját ugyanis más olajokkal keverik vagy potenciálisan mérgező vegyi anyagokkal kezelik és módosítják. A kókuszolaj népszerűségének köszönhetően számos különböző formáját fejlesztették ki. Ezért van olyan típusa, ami rossz és nem elégíti ki a szervezeted igényeit.

Ez az útmutató segít abban, hogy eligazodj a kókuszolaj fajtái között
Szűz, hidegen sajtolt kókuszolaj - az igazi és a legjobb kókuszolaj! A szűz kókuszolaj az érett kókuszdió húsából származó olaj. Ez egy jó, zsíros olaj, ami a kókusz hús hidegen sajtolásának eredményeként keletkezik. Nincs szükség semmilyen kémiai anyagra, hogy kivonják belőle a jó minőségű olajat, egész egyszerűen a ledarált
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 21:36
Együk magunkat fiatalra
a legtermészetesebb módon a helyes táplálkozással tudjuk elérni. Összegyűjtöttünk néhány ételt, amik segítenek abban, hogy lelassíthatjuk az öregedést.

Mandula
Két marék mandula elfogyasztása elegendő ahhoz, hogy a napi ajánlott E-vitamin-mennyiséget magunkhoz vegyük. Az E-vitamin antioxidáns ereje megvédi az agyunkat az öregedéssel összefüggésben kialakuló hanyatlástól. Így hát, ha nem akarunk elbutulni, legyünk mandulaevők!

Bogyós gyümölcsök
A bogyós gyümölcsökben hihetetlen mennyiségű C- és E-vitamin található, valamint bioflavonoidok, amik a bőrünk szerkezetét erősítik. A sötét színű, kékesfekete bogyók tartalmazzák azt a speciális bioflavonoidot, amit anthocyaninnak neveznek és azért nevezetes, mert a kapillárisok falát tartja rendben. Javul a mikrocirkuláció, csökken a vízvisszatartás, valamint a visszerek és a duzzadt erek is visszahúzódnak. Az eperben magas az elligicsav-tartalom, és szuper hatékony a rákot okozó szennyeződések
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 13:37
A két favágó
Az erdőben egymás mellett dolgozott két favágó. A fák törzseinek hatalmas volt az átmérője. Sokat kellett fáradozni a fakitermeléssel. Mindketten egyformán jól kezelték a fejszét, de a munkamódszerük nem egyezett: az első kitartó munkával vágta a fába fejszéjét, egyiket a másik után. Ritkán és akkor is csak rövid szünetet tartott. A másik favágó óránként megpihent.
Naplementekor az első favágó csak a munka felét végezte el. Izzadtan és fáradtan tette le a már életlen szerszámot. Szinte teljesen kimerült. A második, szinte hihetetlen, de befejezte a munkát. Egyszerre kezdték a favágást és a fák is nagyjából egyformák voltak. Az első favágó nem hitt a szemének.
- Nem értem a dolgot - mondta. - Minden órában kiadós pihenőt tartottál és mégis előbbre vagy.
- Igen, láttad, hogy minden órában megálltam pihenni. Amit viszont nem láttál az az volt, hogy a szünetet arra is felhasználtam, hogy mindig megélezzem a fejszémet - mondta a másik favágó.

Vereb István
a Laudetur Kiadó vezetője
maroka, 2020. május 22. péntek, 08:49
Fahéj, vércukor és cukorbetegség
miatt, a vércukorszintjük ellenőrzésétől és a szövődmények kialakulásától. Kutatások igazolják, hogy a fahéj segíthet a cukorbetegség egyes tüneteinek leküzdésében. Egy kutatásba cukorbetegeket vontak be. Egy részük fahéjkiegészítést kapott, míg a többiek csupán placebót kaptak. A fahéj csökkentette az első csoport alanyainak vércukorszintjét és a koleszterinszintjük is csökkenő tendenciát mutatott.

Ugyan a fahéj nem tartalmaz sok vitamint és ásványi anyagot, mégis antioxidáns-tartalma miatt hihetetlen, hogy milyen egészségügyi előnyökkel jár a rendszeres fogyasztása. Az antioxidánsok azért nagyon fontosak a szervezetünk számára, mivel segítséget nyújtanak az oxidatív stressz csökkentésében, ami a sejtek károsodását idézheti elő. Egy vizsgálat során az derült ki, hogy a fahéj 12 héten át történő fogyasztása 14 százalékkal csökkentette az oxidatív stressz markerét prediabéteszben szenvedő felnőtteknél.

Egy másik vizsgálatba szintén cukorbeteg személyeket vontak be. Az emberek 12 hónapon
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 22:43
Közkedvelt ételek jótékony egészségügyi hatásai
plasztikai műtétek utáni felépülés gyorsítására alkalmazható.

Burgonya
A paradicsommal és a padlizsánnal közös, a burgonyafélék családjába tartozó növény családjának néhány tagja akár mérgező is lehet. Napjainkban a burgonya a legolcsóbb és egész évben bárhol kapható növény.
Egészségügyi hatásai közé a csont felépítésének fenntartása, a szív egészségének védelme, a krónikus gyulladások visszaszorítása, és a székrekedés megelőzése tartoznak.

Sütőtök
A sütőtök hihetetlenül gazdag tápanyagokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban, azonban kalóriatartalma igen alacsony. Sokféle kreatív módon vezetheti be a sütőtököt étrendjébe, desszertként, levesként, egy saláta részeként, előételként, vagy akár vajat helyettesítve.

Quinoa
Tápanyagtartalma szempontjából a quinoa a teljes kiőrlésűek közé tartozik, tehát a gabonát teljes egészében, bármilyen része eltávolítása nélkül használják fel. Ezzel szemben az őrölt vagy finomított alapanyagokból készült termékeket,
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 19:41
Bár Pio atya nem töltött sok időt katonai szolgálatban.....
Bár Pio atya nem töltött sok időt katonai szolgálatban, egy feljegyzett eset mégis nagy katonai jelentőséggel bír. Az alábbi eset szemtanúja volt Bernardo Rosini tábornok, aki abban az időben az Egyesült Légierőnél szolgált.
,,Ahányszor visszatértek a pilóták a küldetésről - mondja - egy szerzetesről beszéltek, aki megjelent az égben, hogy visszafordítsa a gépeket.- ez volt Pio atya- Mindenki nevetett ezeken a hihetetlen történeteken. De mivel ezek a történések ismétlődtek a parancsnok úgy döntött, hogy személyesen veszi elejét az ügynek. Egy repülőszázadot vezényelt, hogy megsemmisítsenek egy titkos német hadianyagraktárt San Giovanni Rotondo területén. Ezidáig senkinek sem sikerült ebbe az irányba menni a misztikus illúzió miatt, amely visszafordította a repülőket. Mivel ez már egy ideje folyt, a bázison nyugtalanság volt. Mindannyian kíváncsiak voltunk a művelet eredményére. Amikor a repülőszázad visszatért, elmentünk megkérdezni, hogy mi történt. Az amerikai parancsnok feldúlt volt.
maroka, 2020. május 19. kedd, 13:26
Várszegi Asztrik: Róma püspökeként mindenkihez köze volt
Közvetlen, emberséges és humoros főpap alakja rajzolódik ki előttünk Várszegi Asztrik visszaemlékezését olvasva. A pannonhalmi emeritus főapátot 2014-ben, II. János Pál szentté avatása kapcsán kérdeztük; az interjút most újra publikáljuk.
................
Miként emlékszik vissza II. János Pál pápa megválasztására?
- Nekünk, magyaroknak az ő megválasztása szinte hihetetlen volt: az, hogy a szocialista táborból kerüljön főpap a római székbe, korábban valószínűtlennek tűnt, és óriási meglepetést okozott. Utána pedig ő, aki tisztában volt a reális szocializmus mibenlétével, azzal a mondattal fordult a világhoz: ,,Ne féljetek!" Ez bátorítást adott a vasfüggönyön túl és másutt élőknek is.
Ez a hang - ellentétben a korábbi, a Kúriából kikerült pápák stílusával - új színt és világlátást hozott. Személyében nem az olasz pápák sora teljesedett ki, hiszen egy ,,kisebb" nép fiaként
maroka, 2020. május 17. vasárnap, 07:35
Tihanyi Árpád már nincs az 1956-os tudásbázisban
A forradalom leverése utáni Győri-perben, - mely a mosonmagyaróvári 1956. október 26-ai sortűz megtorlása, a népharag áldozataivá vált három ávós tiszttért való elégtétel - hét embert ítéltek halálra és végeztek ki. Nem beszélve Szigethy Attila tragikus körülmények közötti haláláról.
Mártírok, vértanúk ők.

A nemrég felfedezett 1956-os tudásbázisban a Diákok menüpont alatt található Hősök almenüben a Győri-per hét kivégzettje közül azonban csak két személyt nevesítenek meg. Földes Gábort ( I. rendű vádlott) és Gulyás Lajost ( III. rendű vádlott). Tihanyi Árpádot pedig már nem, holott október 26-án ő is Mosonmagyaróvárra jön a további vérengzések elkerülése végett, majd .... a per II. rendű vádlottja lesz!

A másik négy mártírhalált haltról sem tesznek említést: Czifrik Lajos, Kiss Antal, Weintrager László, Zsigmond Imre.

De nem csak ők hiányoznak. Még vagy kétszáz kivégzett személyről nem emlékeznek meg.
Mindösszesen tizenhét név és szócikk található a HŐSÖK
azenujsagom, 2020. május 16. szombat, 05:52
Képek, videók
hihetetlen.jpg
sz719eszter
2018. február 27. kedd, 09:34
Hihetetlenül finom diós-m
irmus
2018. február 04. vasárnap, 10:40
hihetetlen_20160715.pn g
astropapa58
2016. július 31. vasárnap, 10:53
hihetetlen_20160701_do mbó
astropapa58
2016. július 07. csütörtök, 22:06
hihetetlen_20160701.pn g
astropapa58
2016. július 07. csütörtök, 22:05
hihetetlen_20160701_sz űcs
astropapa58
2016. július 07. csütörtök, 22:05
Szinte hihetetlen
furaila
2016. június 23. csütörtök, 11:10
hihetetlen_20160226.pn g
astropapa58
2016. március 11. péntek, 11:08
hihetetlen_20160212.pn g
astropapa58
2016. február 15. hétfő, 10:33
16_o_hihetetlen.jpg
boszimobil
2015. november 19. csütörtök, 20:47
Hihetetlen barátság
sanci81
2015. szeptember 18. péntek, 17:13
dori lányom másik
csilla663
2010. május 23. vasárnap, 22:11
a másik gyönyörű lányom é
mufi56
2009. november 14. szombat, 13:58
noemy lanyom masik divat
csilla663
2009. április 13. hétfő, 17:15
másik lányom
uborka68
2007. április 06. péntek, 08:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.