Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 04:17 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Budapesti Értéktőzsdén is áresést hozott a március
A közleményben szerint márciusban a blue chipek közül a Magyar Telekom és a Richter mérsékeltebben, az OTP és a Mol intenzívebben esett.

Az összesített márciusi forgalom kimagasló, 500,8 milliárd forintos szintre ugrott, ez messze meghaladta a februári 302,4 milliárd forintos kereskedési értéket, még jobban a bázis 282,8 milliárd forintos forgalmát. A 22,8 milliárd forintos napi átlagos kereskedési érték is bőven magasabb volt, mint a megelőző hónap 15,1 milliárd forintos egy napra jutó forgalma, illetve a bázis 14,1 milliárd forintos napi kereskedési értéke.

Márciusban a koronavírus globális hatásai miatt befektetői bizonytalanságot, változékony árakat és összességében csökkenő indexeket hozott a világ tőkepiacain. A megnövekedett pozíciózárási kedv miatt világszerte megélénkültek a tőkepiacok, a forgalmi adatok rég nem látott kereskedési aktivitást mutattak. A jelentős esések mellett erőteljesebb visszapattanásokat is lehetett észlelni, miután a kormányok, a jegybankok és a szupranacionális szervezetek ugyanis több érdemi mentőintézkedést is közzétettek - mutat rá a BÉT összeállításában.

A nemzetközi hangulat alól a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciója sem tudta függetleníteni magát, itthon is intenzíven csökkentek és emelkedtek az árak, és a szektorszintű különbségek is hasonlóak voltak.

Márciusban a vezető papírok közül az OTP a 10 ezer forintos lélektani határ körül mozgott, végül 28,5 százalékos áreséssel, 9500 forinton zárt. A bankpapír adta a havi forgalom 58,7 százalékát, ennek az egyetlen papírnak 294 milliárd forint volt a kereskedési értéke. A Richter ebben a hónapban 0,6 százalékkal 6175 forintos záróárra esett. A Mol-részvény a globális olajipari áreséssel együtt mozgott, végül 18,4 százalékkal, 1930 forintig esett. A Magyar Telekom is lefelé tartott, 8,2 százalékkal, 365,5 forintig esett - írja a BÉT közleményében.

A kisebb forgalmú papírok zöme is mínuszos hónapot zárt márciusban, körülbelül 25-30 százalékkal csökkent a 4iG és az Opus, miközben a felsorolt részvény kereskedése megnövekedett, milliárdos forgalom mellett zajlott.

A befektetési szolgáltatók versenyét márciusban szoros csatában az Erste (256,7 milliárd forintos duplikált forgalom) nyerte, őt a Concorde Értékpapír (234 milliárd forint), majd a Wood & Company (211,8 milliárd forint) követte - közölte a Budapesti Értéktőzsde.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 11:11
Címkék: Budapesti Értéktőzsdén, Magyar Telekom, Budapesti Értéktőzsde, Concorde Értékpapír, közleményben szerint, blue chipek,
Kommentek
BÉT - Iránykereséssel indulhat a kereskedés
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában kifejtette: iránykeresés várható a nyitásban a Budapesti Értéktőzsdén, miután kedden alábbhagyott a vételi kedv, a BUX index délelőtt nekifutott a 36 ezer pontos ellenállásnak, de lefordult onnan.

A vezető részvények közül az OTP a 9500 forintos szint felett tudott zárni, amely már fontos támaszként funkcionál. A Mol árfolyamában nem változtak a meghatározó szintek, 2000 forintnál támasz, 2100 forintnál ellenállás található. A Richter emelkedése ismét megakadt a 7000 forintos ellenállásnál, kedden korrekció indult a papír árfolyamában, a támasz 6800 forintnál található. A Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 380-400 forintos sávban mozog.

Varga Zoltán kitért arra, hogy hamarosan a piacra kerülhet a Richter új gyógyszere, amely az Esmya helyére léphet. A relugolix még fejlesztési-engedélyezési fázisban lévő nőgyógyászati szer, amelynek két indikációjához kapcsolódóan az értékesítési jogokat a Myovant
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 08:36
Opus Global: hatályba lép a Budapest-Belgrád vasútfelújítási szerződés
A közlemény szerint a CRE közös irányítású magyar-kínai konzorciumban a tőzsdei társaság közvetett, 51 százalékos tulajdonában lévő RM International Zrt. fele részben vesz majd részt a munkálatokban, a beruházás összértéke 2,078 milliárd dollár.

A modern logisztikai folyosó magyarországi szakaszára a Magyar Államvasutak (15 százalék) és a Kínai Népköztársaság (85 százalék) által létrehozott, Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. írt ki pályázatot, amelyen a CRE Konzorcium nyerte el a megbízást.

A háromtagú konzorciumban a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft. és a China Railway Electrification Engineering Group (Magyarország) Kft. képviseli a kínai állami vasúttársaságot. Az R-Kord Kft., valamint a Mészáros és Mészáros Kft. közös leányvállalataként működő RM International Zrt. pedig az Opus Global Nyrt. érdekeltsége.

Kiemelték, az RM International Zrt. 50 százalék, míg két kínai partnere együttesen további 50 százalék arányban vesz részt a konzorciumban, ennek megfelelően
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 16:12
Elemzést készített a 4iG-ről az Edison nemzetközi elemzőház
időszakból, így ez további megbízásokat generálhat az informatikai vállalat számára.

Az elemzőház értékelése szerint a 4iG növekedési kilátásai 2020-2022 között jelentősek, a menedzsment által középtávon várt, évi 20 százalékot meghaladó növekedés megalapozott.

Az Edison szerint a vállalat részvényeinek fair értéke diszkontált cash flow értékelés alapján 1005 forint. A 4iG részvényei a jelenlegi árfolyamon P/E alapon a régiós átlaghoz képest 50 százalékos diszkont értéken forognak a Budapesti Értéktőzsdén.

Az Edison becslése alapján a vállalat árbevétele idén elérheti a 49,1 milliárd forintot, a befektetők által elért osztalék hozam pedig a jelenlegi árfolyamon számolva 4,3 százalék.

A vállalat árbevétel-arányos EBITDA-ját az elemzők 2022-ig évente 8-10 százalék között várják, azonban az elemzés szerint ha a 4iG tovább tudja növelni a tisztán informatikai szolgáltatásokból származó bevételeit, úgy akár 30 százalék fölötti bruttó haszonkulcsot és kétszámjegyű EBITDA margint is elérhet a
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:50
BÉT - Csökkenéssel indulhat a kereskedés
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte, hogy a nemzetközi befektetői hangulat romlása miatt negatív korrekcióra lehet számítani a nyitást követően a Budapesti Értéktőzsdén.

Kifejtette, a vezető részvények közül az OTP továbbra is a 9000-9500 forintos sávban, a Mol a 2000-2100 forintos tartományban mozog, szerinte ebben nem várható érdemi változás, de a támaszok felé indulhatnak az árfolyamok. A Richter papírja ismét a 7000 forintos szint felett zárt, a meghatározó ellenállás 7140-7150 forint között húzódik, aMagyar Telekom a 380-400 forintos tartományban mozoghat továbbra is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 235,01 pontos, 0,67 százalékos emelkedéssel, 35 143,13 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol kedden 2 forinttal, 0,10 százalékkal 2050 forintra erősödött, 2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 90
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 08:23
BÉT - Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy optimistább hangulatban kezdődhet a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A nemzetközi piacokon kisebb emelkedés látható, a magyar tőzsde is vélhetően ezt fogja követni, az OTP-nél 1,5-2 százalék körüli emelkedés lehet a nap folyamán.

Móró Tamás elmondta, hogy a német alkotmánybíróság kedden dönt az Európai Központi Bank (EKB) kötvényvásárlási programjának jogszerűségéről. Ha a döntés támogatja az EKB-t, az a részvénypiacokat segítheti, ha viszont elutasítják, akkor eladás jöhet a tőzsdéken.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője az MTI-nek küldött elemzésében kiemelte, továbbra is változékony a nemzetközi befektetői hangulat, a hétfői lejtmenet után kedden pozitív korrekció jöhet Európában, így a Budapesti Értéktőzsdén is. A vezető részvények közül az OTP árfolyamában 9 ezer forintnál húzódik fontos támasz, míg 10 ezer forintnál ellenállási szint. A Mol grafikonján továbbra is 2 ezer forintnál található
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 08:41
BÉT - Emelkedéssel kezdődhet a kereskedés
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött előrejelzésében kiemelte, pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, a csütörtöki csökkenés után emelkedés várható a nyitásban, mivel jelentősen javult a nemzetközi befektetői hangulat.

Az OTP árfolyama újabb támaszt tört le csütörtökön 8200 forintnál, amely már ellenállásként funkcionálhat pénteken. A Mol továbbra is a 2000 forintos szint felett mozog, mely támaszt jelent, ellenállási szint pedig 2100 forint közelében található. A Richter jegyzése a 6200 forintos támasz közeléből kezdett felfelé korrigálni, ellenállás 6600 forint közelében található. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is a 360-380 forintos tartományban mozoghat - fejtette ki Varga Zoltán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 492,56 pontos, 1,51 százalékos csökkenéssel, 32 217,99 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 19,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 08:31
BÉT - Iránykereséssel indulhat a kereskedés
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek pénteken küldött előrejelzésében kiemelte, meglehetősen változékony a nemzetközi befektetői hangulat, emiatt határozott irány nélkül kezdődhet pénteken a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.

Kifejtette, a vezető részvények közül az OTP árfolyama letörte a 9 ezer forintos szintet, csütörtökön sem sikerült visszakapaszkodni efölé, így alapvetően negatív a bankpapír technikai képe, a támasz 8500 forint közelében húzódik. A Mol árfolyama a jelentős olajpiaci fordulat miatt nagymértékben tudott emelkedni, elérte a lélektanilag igen fontos 2 ezer forintos szintet, amelynek szignifikáns áttörése esetén további emelkedés jöhet a 2100 forintos ellenállás irányába.

A Richter árfolyama lefelé korrigált, 6000 forintnál fontos támasz található, míg 6400 forintnál lehet a meghatározó ellenállási szint a gyógyszergyártó grafikonján. A Magyar Telekom ismét a 360 forintos szint alatt zárt, amely továbbra is kiemelten fontos szint, áttörése
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 08:32
Képek, videók
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
budapesti szanatórium.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:38
Budapesti-reggel-2016- 12-
lilagondolatok
2016. december 13. kedd, 10:38
A budapesti Állatkert
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:22
Budapesti béke.jpg
chillik
2016. február 20. szombat, 05:28
Budapesti tervek 2016
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:24
Elefántház -Budapesti áll
pacsakute
2016. január 24. vasárnap, 17:40
budapesti_hajnal.jpg
lilagondolatok
2015. december 02. szerda, 05:44
Budapesti szmog.jpg
kicsoda57
2015. november 08. vasárnap, 15:43
közlemény0317.png
maroka
2020. március 17. kedd, 11:52
közlemény.jpg
maroka
2020. március 09. hétfő, 22:33
Közlemény
eva6
2019. március 30. szombat, 17:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.