Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 22:21 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Horvát-magyar - Szurkolói összecsapások, egy magyar megsérült, egyet őrizetbe vettek
Közel száz magyar szurkoló érkezett autóbuszokkal szerdán Splitbe, őket rendőrök fogadták és elkísérték szálláshelyükre. A futballszurkolók azonban nem sokkal később újra összeálltak, majd elindultak a város központja felé, a tengerpartra, és útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták. Ekkor találkoztak horvát drukkerek egy csoportjával és dulakodásra került sor. A rendőrség azonnal közbelépett, hat férfit őrizetbe vett, köztük egy magyar állampolgárt is. Egy magyar drukkert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A nap folyamán több rendbontás is történt a dalmát városban.

Szerda délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe.

Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert letartóztatott, az incidensben senki nem sérült meg. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen.

A horvát-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtezője kapcsán rendkívüli biztonság intézkedéseket vezettek be a városban. A stadion területén ötszáz fős biztonsági személyzet ügyel majd a rendre, és 1500 rendőr vigyáz a szurkolók biztonságára a város területén.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 09:41
Címkék: magyar megsérült, futballszurkolók azonban, város központja, rendőrség azonnal, magyar állampolgárt, magyar drukkert,
Kommentek
A Szeged két évvel hosszabbított Mirko Aliloviccsal
A klub honlapja emlékeztetett: a 34 éves horvát válogatott kapus 2018-ban igazolt a szegediekhez, és szerződése 2021. június 30-ig szólt.

A bosnyák Izvidac, a spanyol León, a szlovén Celje, majd a Veszprém után a Tisza-partra megérkező Alilovic 78 meccsen lépett pályára a szegedi csapatban, ebből 32-szer a Bajnokok Ligájában, ahol már három gólt szerzett. A magyar bajnokságban 42 találkozón két gólt jegyzett. A Magyar Kupában négy meccset játszott, 2019-ben Debrecenben tagja volt kupagyőztes együttesnek.
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 20:03
Szijjártó: továbbra is célunk, hogy magyar űrhajóst küldjünk a Nemzetközi Űrállomásra
A tanácskozáson, amelyet az Európai Unió Tanácsának horvát elnöksége kezdeményezett, és amelyről Szijjártó Péter Facebook-oldalán is hírt adott, szó volt az űrszektor és az űralapú innovatív szolgáltatások szerepéről, valamint azok felhasználásáról a Covid-19 okozta válságból való kilábaláskor.

"Felvetődhet a kérdés, hogy lehet, hogy egy külügyminiszter foglalkozik az űrrel kapcsolatos kérdésekkel. Erre az a válaszunk, hogy mivel az űr Magyarország határain kívül található, ezért külügyi kérdés" - jegyezte meg hozzászólásában a miniszter.

Hozzátette: ebben az évben ünnepeljük a negyvenedik évfordulóját annak, hogy az első magyar űrhajós elindult az űrbe. "Ma már a külügyminisztériumnak dolgozik különleges tanácsadóként, az űrkérdések tehát közel állnak a szívünkhöz" - közölte.

Elmondta, hogy létrehoztak egy átfogó nemzeti űrstratégiát, amellyel növelni szeretnék a magyar cégek szerepét a szektorban. Mivel az űrkutatást a jövő iparágának tekintik, az helyet kapott a válságból való
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 18:31
Horváth Roland lesz az Érd női kézilabdacsapatának edzője
honlapján jelentette be, hogy a szakember, aki eddig a Békéscsabát irányította, korábban pedig Siófokon is dolgozott, nyártól veszi át az együttest.

"Érd városa megérdemli a kézilabdát, a szurkolók és a lakosok szeretik a sportot, ez a mindennapokban is érződik. Nem lesz könnyű feladat, hiszen a nulláról kezdjük a szezont, körülbelül 14 új játékosnak kell összeszoknia, ehhez türelem, kitartás és biztatás kell mindenki részéről, de foggal-körömmel fogunk harcolni az NBI-ben maradásért." - nyilatkozott Horváth Roland, akinek munkáját Gridnyeva Szvetlana kapusedző és Maurer Szandra erőnléti edző segíti majd.

A korábbi vezetőedző, Szabó Edina április 28-án jelentette be, hogy tíz után távozik a klubtól az Érdi Sport Kft. megváltozott finanszírozási feltételei miatt. Korábban közölte, hogy anyagi okok miatt az érdiek felnőtt keretének minden tagjával közös megegyezéssel szerződést bontottak.

A Szabó Edina, Rácz Mariann edzőpáros 2010 óta hatszor vezette bajnoki bronzéremig az érdi csapatot, amely
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 13:11
Tour de Hongrie - A cél változatlanul a Pro Series-kvalifikáció
között.

"Reményeink szerint jövőre innen tud indulni a Giro, a Tour de Hongrie pedig készen áll arra, hogy a 2020-as tervet 2021-ben valósítsuk meg. Talán még több nagycsapattal, és elképzelhető, hogy akár már a Pro Series részeként" - mondta. Kitért rá: a járvány miatt számos verseny nem fogja tudni megugrani a kritériumokat, miután nem fogják megrendezni azokat.

Szilasi elárulta: a verseny új időpontjának keresésénél október közepét tűzték ki, hiszen eddigre általában lezárulnak a nagy viadalok, ráadásul a horvát körverseny utáni napokban sorra kerülő Tour de Hongrie révén a régió két viadala egymást erősítette volna. Ám a nemzetközi szövetség (UCI) módosított, augusztus 1-jén induló versenynaptárában ez az egyik legzsúfoltabb hónap - a Giro d'Italia október 3-tól 25-ig tartana, míg a Vuelta a Espana október 20-án kezdődne, és november 8-án érne véget -, ezért elkezdtek keresni egy kora őszi időpontot. A választás pedig a Tour de France idősávjára esett, amelyre augusztus 29. és szeptember 20.
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 12:41
Illegális bevándorlás - Személyautóban tíz szír migránst szállító embercsempészt ítéltek el Tatabányán
Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint az elkövető autóját március 26-án éjjel állították meg. Az illegális menekültek a kocsiban egymás ölében ültek, a csomagtartóból három ember került elő.

A vizsgálat adatai szerint a férfi a migránsokat a román-magyar határ közelében, Magyarország területén vette fel gépkocsijába, hogy őket Ausztriába vigye.

A Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt az ügyészség indítványa alapján 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. Ennek letöltése után kitoloncolják és három évig nem léphet Magyarország területére.
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 16:23
BÉT - Mérsékelt emelkedéssel indulhat a kereskedés
forintos támaszra, mert egyelőre nem távolodott el érdemben az árfolyam onnan, de, ha a következő időszakban ez alá gyengül a papír, jelentős tér nyílhat lefelé.

A Richter a 6800 forintos szinttől el tudott rugaszkodni, a következő rövid távú ellenállás 7 ezer forintnál található, azonban továbbra sem zárható ki egy negatív korrekciós hullám.

A Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 380-400 forintos szintek között mozoghat.

A piacot is befolyásoló események közül Varga Zoltán kiemelte, hogy a horvát állam továbbra is vissza szeretné vásárolni az INA részvényeit. Tomislav Coric horvát környezetvédelmi és energiaügyi miniszter kedden újságíróknak elmondta, hogy továbbra sem tettek le a szándékukról, a Lazard tanácsadó cég június 10-ig készül el az előzetes becslésekkel, illetve az értékeléssel, ezt követően a kormány érdemi döntést hozhat az ügyben. Korábban április közepére ígérték az ajánlatot, azonban a koronavírus-járvány kitörése, illetve egyéb okok miatt nem sikerült időben elkészülni -
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 08:31
Koronavírus - Enyhítene a korlátozásokon az osztrák kancellár
egy hete tudta meg, hogy fertőzött; emiatt kollegáikon és az intézménybe járó összes gyereken elvégezték a tesztet. Egyelőre nem tudni, hogy a 40 személyből hányan kapták el a fertőzést, ezért az óvodát átmenetileg bezárták.

Ezzel egy időben megkezdődtek az érettségi vizsgák Ausztriában, kedden német nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról a diákok, szerdán angolból, csütörtökön matematikából, pénteken pedig franciából, latinból vagy görögből vizsgázhatnak; jövő szerdán pedig spanyol, olasz, horvát vagy magyar nyelvből lehet érettségizni. A végzős diákok május elejétől járnak újra iskolába, hogy felkészülhessenek a megmérettetésre.

A "koronaérettséginek" is nevezett vizsgán a korábbiaktól eltérően kevesebb a követelmény: a szóbeli elmarad (ha valaki javítani szeretne, kérheti, hogy szóban is tehesse). Az írásbeli dolgozatot három tantárgyból lehet megírni, az érettségi osztályzatot pedig részben a dolgozat eredményéből, részben pedig az év végi osztályzat alapján állapítják meg. A
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:02
Trianon 100
Európában, de a lehető legrosszabb értelemben. A győztesek célja nem a stabil, hosszú távú béke megalapozása volt, hanem érdekérvényesítés, hegemóniájuk bebetonozása, az ellenfél teljes kiiktatása - ,,Jaj a legyőzöttnek!"

Mi, magyarok joggal érezzük úgy, hogy bár semmiféle ráhatásunk nem volt a ,,nagyok" ügyeire, az ostor mégis rajtunk csattant.
Ezeréves határokat roppantottak össze, arányait tekintve a Magyar Királyság szenvedte el a legnagyobb veszteséget: Horvátország nélkül számított területének több mint kétharmadát, magyar anyanyelvű lakosságának egyharmadát.

A vesztesek sokszor maguk is elhiszik, hogy bűnösök, főleg ha évtizedeken át tartó diktatúrában az iskolában is ezt tanítják neki. Megérdemeltük,

mert ,,mi kezdtük a háborút",
mert csúnyán bántunk a nemzetiségeinkkel,
mert amúgy is létszámbeli kisebbségben voltunk Magyarországon,
mert végre nemzetállamok jöttek létre egy idejét múlt képződmény
klarika47, 2020. május 24. vasárnap, 11:11
Képek, videók
magyar-horvát
noelle
2007. július 08. vasárnap, 09:32
összecsapás.jpg
agica2004
2011. január 18. kedd, 12:19
sasok összecsapása.jpg
agica2004
2011. január 17. hétfő, 15:57
Song Yeon megsérült.gif
pacsakute
2012. november 06. kedd, 19:14
a hurrikánban megsérült d
mecsery
2012. november 03. szombat, 02:12
Megsérült Máté
korosigaborne
2011. június 21. kedd, 15:22
Timosenko őrizetben.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 13:42
angyali őrizetben.gif
agica2004
2010. november 17. szerda, 12:51
őrizetben.jpg
agica2004
2009. június 12. péntek, 13:56
Szoros őrizetben
pvse
2007. október 27. szombat, 22:09
PP Mi azonban
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 17:44
Vernazza központja.jpg
skorpiolilike
2013. február 16. szombat, 18:23
Újpest központja.jpg
snbela44
2012. január 19. csütörtök, 00:20
Újpest központja.jpg
sarkadykati
2012. január 18. szerda, 10:24
Baden központjában
mari60
2011. július 24. vasárnap, 12:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.