Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 06:39 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Emelkedett a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban
A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 3 ezerrel, 222 ezerre nőtt a június 8-án zárult héten. Elemzők enyhe csökkenésre, 218 ezres számra számítottak.

Már a 223. egymást követő héten, 2015 márciusa óta áll 300 ezer alatt ez a szám. A 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiac robusztus erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag 2500-zal, 217 ezer 750-re nőtt. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 2 ezerrel, 1,69 millióra emelkedett a június 1-jei héten. Már a 113. egymást követő héten, 2017 április eleje óta áll kétmillió alatt ez a szám, tükrözve a munkaerőpiac feszességét.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 7750-nel, 1,68 millióra kúszott fel. Ez a szám a 110. hete áll kétmillió alatt.

Az amerikai munkaerőpiac a teljes foglalkoztatottság körüli szinten mozog továbbra is, de a kereskedelmi viták hatására az utóbbi hónapokban már kevesebb új munkahelyet hoztak létre. Májusban a vártnál jóval kisebb mértékben, 75 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottak száma, a bérek pedig az utóbbi nyolc hónap legkisebb ütemével nőttek.

A foglalkoztatottság növekedésének lassulása felszította azokat a félelmeket, hogy erősen fékezhet a gazdaság. Az eddigi adatok azt mutatják, hogy a második negyedévben meredeken lassult a hazai össztermék (GDP) növekedése meredeken lassult a kiugró első negyedév után.

Az atlantai Fed előrejelzése szerint április-júniusban 1,4 százalékkal mérséklődhet az évesített negyedéves GDP-növekedés, szemben az előző negyedévben mért 3,1 százalékkal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:03
Címkék: Egyesült Államokban, munkanélküli segélyt, washingtoni munkaügyi, szezonálisan kiigazított, első alkalommal, június 8-án,
Kommentek
Donald Trump szerint az általa bírált négy képviselőnőnek bocsánatot kell kérnie Amerikától
demokrata törvényhozó nőknek", akik "hangosan és rosszindulatúan" bírálják a kormányt, vissza kellene menniük azokba az országokba, amelyeknek "a kormányai katasztrofálisak, a világon a legrosszabbak, legkorruptabbak és alkalmatlanok, ha egyáltalán van működő kormányuk".Az elnök nem nevezte néven a képviselőnőket, de az amerikai politikusok és a sajtó "azonosította" őket: Ilhan Omarról, Alexandria Ocasio-Cortezről, Rashida Tlaibról és Ayanna Pressley-ről van szó. Valamennyien az Egyesült Államokban születtek, kivéve Ilhan Omart, aki Szomáliából menekültként érkezett 1992-ben az Egyesült Államokba. Ocasio-Cortez felmenői Puerto Ricóból származnak, Rashida Tlaib palesztin gyökerű, Pressley pedig afroamerikai.

Az elnök össztűz alá került, és amikor a héten egy Dél-Karolinában tartott nagygyűlésen visszatért Ilhan Omar minnesotai képviselőnőre, a résztvevők azt skandálták: küldd haza őt! Trump másnap elhatárolódott ettől, de aztán megváltoztatta a véleményét, és "remek embereknek" nevezte a
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 20:02
Vártnál kevésbé javult a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban júliusban
A pénteken közölt előzetes adatok szerint a mutató 98,4 pontra emelkedett a júniusi 98,2 pontról. Szakértők 98,5 pontra számítottak.

Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója 89,3 pontról 90,1 pontra nőtt, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató értéke ugyanakkor 111,9 pontról 111,1 pontra gyengült.

A Michigan egyetem hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.

A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felmérés keretében legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjú keretében.
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 17:42
Visszaesett az adóparadicsomokban bejegyzett cseh cégek száma
Eszerint a cseh cégek 2,47 százalékát az adóparadicsomokból ellenőrzik.

"Az adóparadicsomok egyre kevésbé töltik be eredeti legfőbb funkciójukat, tehát az adóoptimalizálás és a tulajdonosok eltitkolásának lehetőségét. Emellett a magas költségek is szerepet játszottak abban, hogy a cégek aránylag nagy számban kezdenek kivonulni az adóparadicsomokból" - mutatott rá Petra Stepánová, a Bisnode elemzője.

A legtöbb cseh cég Hollandiát (157), az Egyesült Államokat (147), Ciprust (36) és Luxemburgot (32) hagyta el. A másik oldalon Hongkongban és az Egyesült Arab Emirátusokban növekedett a bejegyzett cseh cégek száma.

Az adóparadicsomokban bejegyzett cseh cégek alaptőkéje a Bisnode számításai szerint 326,6 milliárd koronát (4167 milliárd forint) tesz ki. A legtöbb cseh cég Hollandiában (4443), az Egyesült Államokban (2903) és Cipruson (1904) van bejegyezve.

Az adóparadicsomokban bejegyzett cseh cégek elsősorban ingatlanközvetítéssel és általában kereskedelemmel foglalkoznak. Az elemzők
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 09:01
Tiltakozott az orosz külügyminisztérium a moszkvai amerikai nagykövetségnél
területén működő orosz diplomáciai képviseleteken és több, mint 60 alkalmazottnak nem adott vízumot. Az orosz fél a vízumkiadási folyamat amerikai "blokkolásának" feloldását sürgette és indítványozta a beutazási engedélyek kiadásának kölcsönös felújítását.

Andera Kalan, az orosz fővárosban működő amerikai diplomáciai képviselet szóvivője Twitter-bejegyzésben közölte, hogy az amerikai tanárok az orosz külügyminisztérium követelésére nyújtottak be diplomata útlevelet a vízumhoz. Mint írta, az Egyesült Államokban működő orosz iskolák tanárai ugyanilyen módon utaznak be.

Ezzel kapcsolatban a TASZSZ-nak az orosz diplomáciai tárca egy névtelenül nyilatkozó illetékese "dezinformálással" vádolta meg a követséget. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Facebookon azt írta, hogy az amerikaiak által emlegetett párhuzam nem állja meg a helyét, mert az orosz iskola Washingtonban a nagykövetség, New Yorkban pedig a főkonzulátus területén működik.

A The New York Times című napilap kedden arról írt, hogy a
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 18:52
Letakarták a párizsi Louvre-ban a mecénások listáján a Sackler család nevét
a francia hírügynökségnek nem kívánta elárulni, hogy mióta nem olvasható a gyűjtemény egyik legnagyobb mecénásának a neve a múzeum falain.

A Louvre ezen része 1996 óta, egy jelentősebb adományt követően viseli a Sackler család nevét. Július elején azonban a PAIN (Pain Addiction Intervention Now) nevű amerikai egyesület a múzeum előtt tüntetést szervezett, amelyen a szárny átnevezését követelték.

A Sackler család tulajdonában lévő Purdue Pharma gyógyszergyárat azzal vádolják az Egyesült Államokban, hogy úgy reklámozza OxyContin nevű opioid fájdalomcsillapítóját, mint amelytől szinte lehetetlen függővé válni, miközben tisztában van azzal, hogy ez nem igaz. Ezért a Nan Goldin fotóművész által vezetett amerikai szervezet arra ösztönöz a világban minden kulturális intézményt, hogy szakítsa meg a hivatalos kapcsolatot a családdal.

Jean-Luc Martinez, a Louvre igazgatója az RTL francia kereskedelmi rádiónak adott interjúban elmondta: a múzeum nem nevezi át a szárnyat, mert az már nem viseli a
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 18:02
BÉT - Erősödtek a vezető részvények
elmaradt a várakozásoktól, ennek megfelelően több mint 6 százalékkal csökkent az árfolyama.

Az amerikai piacon délután enyhén rossz hangulatban folytatódott az iránykeresés. Délután több gyorsjelentést is publikáltak. Török Lajos ezek közül kiemelte a Morgan Stanley beszámolóját, amely a vártnál enyhén jobb eredményeket közölt, és a bank részvénye kicsit feljebb is van. A szerdán este zárás után jelentő Netflix új felhasználóinak száma azonban jelentősen elmaradt a várakozásoktól, sőt, az Egyesült Államokban tíz év óta először csökkent a felhasználók száma, ennek megfelelően több mint 10 százalékot esett a részvény a nyitásra - mutatott rá a vezető elemző.

A Mol 22 forinttal, 0,73 százalékkal 3030 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,40 százalékkal 12 650 forintra nőtt, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,23 százalékkal 436 forintra emelkedett, forgalma 60 millió forint volt.

A
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 18:02
Paul McCartney musicalt ír egy filmklasszikusból
években már készült egy musical Amerikában Sheldon Harnick dalszövegeivel és Joe Raposo zenéjével. A darabot a Michigani Egyetemen mutatták be, de szerzői jogi kérdések miatt éveket csúszott a bemutató. Mire 1991-ben kitűzték a színházi premiert, Raposo rákban elhunyt. A 2006-os off-Broadway felújítást vegyes érzelmekkel fogadták a kritikusok. A The New York Times hiányolta a film átütő érzelmi erejét a darabból.

A film egy későbbi adaptációja, amelyet Keith Ferguson és Bruce Greer írt, az Egyesült Államokban turnézik templomokban és iskolákban.

Bill Kenwright felidézte, hogy ő még az amerikai feldolgozások előtt, pályafutása kezdetén Frank Caprától jóváhagyást kérte filmje musicalfeldolgozásához, de akkor csak kedves hangú visszautasítást kapott. Évtizedekkel később azonban felajánlották neki a lehetőséget, ekkor kereste meg Paul McCartneyt a tervvel.

A világhírű zenész, a Beatles egykori tagja elmondta, eddig nem gondolt arra, hogy musicalt írjon, de a Lee Hall-lal és Kenwrighttal való
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 09:21
BÉT - Az OTP húzta fel a BUX-ot
folyt, miközben a nemzetközi befektetői hangulat inkább negatív, a nemzetközi piacokon kisebb korrekciók vannak.

A BUX index a pozitív tartományban zárt, ami kizárólag az OTP-nek köszönhető. A bankpapír több mint másfél százalékos pluszban volt, és a forgalom nagy részét is adta. A többi vezető részvény esetében kis profitrealizálás, illetve kisebb negatív korrekció volt látható - mondta.

Az elemző szerint a befektetők most már a következő kamatdöntő ülésekre koncentrálnak. Az Egyesült Államokban folytatódik a gyorsjelentési szezon. Bár a vállalatok alapvetően pozitív meglepetésekkel szolgáltak, most inkább profitrealizálás, csökkenő mozgás látható az amerikai részvénypiacokon, miután a napokban új történelmi csúcsot tudtak elérni - tette hozzá.

A forint piacán erőteljes gyengülés volt tapasztalható, az euró/forint árfolyam 326-ról 327 közelébe ment fel. Semmilyen hír nem jelent meg, ami ezt indokolta volna, valószínűleg portfólió- vagy tőkeátrendeződés van a piacon. A közelgő kamatdöntések
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 17:43
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
A munkanélküli balladája
chillik
2016. október 09. vasárnap, 06:46
Munkanélküliség
megyerimihaly
2013. január 02. szerda, 10:35
Munkanélküli 1..jpg
anci-ani
2012. június 07. csütörtök, 23:31
munkanélküliség.png
agica2004
2011. május 23. hétfő, 13:32
Munkanélküli
lovaszmarika
2011. április 09. szombat, 15:14
munkanelkuli.jpg
yoz69
2010. március 23. kedd, 19:09
munkanelkuli.jpg
koattila79
2010. március 23. kedd, 19:01
Washingtoni utca reszlet
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 11:23
Washingtoni cseresznyevir
pacsakute
2015. május 14. csütörtök, 20:58
washingtoni látkép
mecsery
2012. január 09. hétfő, 04:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.