Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:43 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarország részvétele stratégiai cél a CeBIT digitális szakkiállításon
Pana Petra, külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta: Magyarország idén 2. alkalommal jelenik meg önálló nemzeti standdal az 1970 óta megrendezett kiállításon, ami a szakma egyik legfontosabb iparágspecifikus eseménye. A megjelenéssel a magyar digitális innovatív exportképes termékeket és szolgáltatásokat pozícionálják elsősorban a német és az európai piacokon. A részvétel a kiállításon kifejezi azt is, hogy Magyarország elkötelezett a digitális innováció iránt, a német partnerek magas hozzáadott értéket szolgáltató cégeket találhatnak a magyar digitális ipar szereplői között - húzta alá.

Deutsch Tamás, Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos közölte: az eseményre több mint 200 ezer szakmai érdeklődőt várnak, a látogatók 90 százaléka üzleti döntéshozó. A világ minden pontjáról 3000 vállalkozás mutatja be újításait, szolgáltatásait, közöttük több mint 500 startup vállalkozás. Ismertetése szerint idén 340 millió forint költségvetési forrást használtak fel a magyar megjelenés finanszírozására.

Pana Petra kifejtette: az IKT-szektor a második legnagyobb foglalkoztató a kiskereskedelmet követően, a szoftverek és szolgáltatások exportja évi 20-25 százalékos növekedést mutat, hozzávetőleg 600 milliárd forintot tesz ki. Ezzel a teljes hazai export hozzáadott értékének mintegy 10 százalékát adja az ágazat. A teljes külügyi intézményrendszer, a külgazdasági attasék is segítik a cégek üzletkötését - jelezte. A kiválasztott magyar cégek világszínvonalú teljesítményt nyújtanak az Ipar 4.0, a kiberbiztonság, a beltéri lokalizáció, vagy a holografikus megjelenés területén.

Deutsch Tamás közölte: a CeBIT-en a tavalyihoz hasonlóan 21 magyar vállalkozás vesz részt, közöttük 12 kiállítóként, 9 szakmai előadóként. Ismertetése szerint a magyar részvétel, a kiválasztás nyilvánosan zajlott, a felhasznált összeg egyebek mellett a 400 négyzetméteres stand bérleti díját, gyártatását, szállítását, felállítását tartalmazza. Euró milliókban mérhető a tavalyi megjelenés által generált üzletek értéke, és erre számítanak a 2018-as rendezvényen is - közölte.

Kitért arra, hogy Magyarország ott van a digitális fejlesztések európai és világtérképén, ami a DJP létrehozásának egyik célja volt. Világos üzenetnek nevezte az új kormányzati struktúrában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) létrehozását, mindaz amit eddig tettek, és ezután tesznek, hatékonyabb, az erőforrásokat koncentráló kormányzati szerkezetben tud létrejönni. Jelezte, hogy készül egy előterjesztés, ami a következő 3-5 évre meghatározza azt a legfontosabb 8-10 világrendezvényt, amelyen az ország digitális ország standdal vesz majd részt.

Major Gábor, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) főtitkára közölte: az idei már a harmadik alkalom, hogy az IVSZ, DJP és a KKM közösen dolgozik az exportpiacok megnyerésén. Az IVSZ 5. kutatása szerint 630 milliárd forint a magyar szoftver és szolgáltatásexport értéke, ami dinamikusan nő. A magyar és a német piacot számos termelővállalat köti össze, az Ipar 4.0 a termelési folyamatok, fejlesztés, értékesítés, beszállítói lánc digitalizálásának szoftveres-szenzoros segítéséről szól. Az ország pozíciójának javításához aktívan kell részt venni a folyamatban, amire kitűnő terep a CeBIT. Több mint 50 jelentkezőből választották ki a kiállítókat és előadókat, akiket a felkészülésben is segítettek - jelezte.

A sajtótájékoztatón Sohajda Júlia, a CeBIT-en megjelenő The Safeskin startup képviselője elmondta: a cég értéktárgyak őrzésére kifejlesztett négy termékét mutatja be a Cebiten, köztük egy virtuálisan a telefonhoz kötött őrzőszeme és a telefon törés megakadályozására kifejlesztett tokot. Az Apple-lel közösen dolgoznak egy lopásbiztos tok kifejlesztésén, amire már két bejegyzett szabadalommal rendelkeznek. A kiállításon viszonteladói és forgalmazó partnereket keresnek - mondta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 14:51
Címkék: Pana Petra, Deutsch Tamás, Technológiai Minisztérium, Major Gábor, Elektronikai Vállalkozások Szövetségének, Sohajda Júlia,
Kommentek
Ősszel 15 napon át várja a közönséget a Design Hét Budapest
A Mission: Design szlogen köré épülő rendezvénysorozaton adják át a Magyar Formatervezési Díjat, valamint az idén 10 éves Design Management Díjat. A 15 napos esemény Nyitott Stúdiók programja lehetőséget ad a tervezői műhelyekbe való bepillantásra, lesznek sztárdizájner-előadások, termék- és divatbemutatók, kiállítások, dizájntúrák, workshopok és kerekasztal-beszélgetések.

A korábbi évekhez hasonlóan több vidéki város is kapcsolódik a rendezvénysorozathoz, így országszerte mintegy 250 program közül válogathatnak majd az érdeklődők. Az 5. Design Hét Sopron, a több tucat eseményt felvonultató Design Hét Pécs és a fesztiválhoz tavaly csatlakozott Design Hét Győr is várja az érdeklődőket. A díszvendég ország programjainak szervezésében a Design Hét Budapest partnere Németország Budapesti Nagykövetsége és a budapesti Goethe Intézet - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.

A szervezők idén is várják a rendezvénysorozathoz önálló programmal csatlakozni kívánó
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 15:44
Tavaly 420 millió forintnyi üzletkötést segítettek a nemzeti kereskedőház irodái Szlovákiában
A társaság csütörtöki közleménye szerint a képviseletek 14 szakmai rendezvényt szerveztek és 29 vállalkozásnak biztosítottak lehetőséget 3 felvidéki szakkiállításon. A 7 felvidéki iroda a határokon átívelő magyar-magyar partnerkapcsolatok elmélyítését, a két ország vállalkozásai közti kapcsolatok kiszélesítését szolgálja - írták. Hozzátették, hogy a napi szintű együttműködés kialakításával ezer magyar érdekeltségű helyi vállalkozás csatlakozhatott a Kárpát-medencei gazdasági térhez.

A közlemény szerint a magyar vállalkozások versenyképességének erősítése érdekében a Felvidéken is megszervezik a határon túli MNKH Exportakadémiát, amely szakmai előadásokon, készségfejlesztő, gyakorlatorientált tréningeken, cégre szabott személyes konzultációkon ad tájékoztatást a sikeres exporttevékenységről, a felmerülő kockázatokról és azok megoldásairól, a kintlévőségek kezeléséről, illetve a nemzeti kereskedőház szolgáltatásairól. A képzési sorozat a gyakorlati ismeretek, a szakmai tudás és kiterjedt
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 13:38
Nagykőrösi lehet az Ország tortája
Marsa Éva Heléna a nagykőrösi Vanilia Gelarto Cukrászda tulajdonosa, cukrásza hatalmas sikert ért el az igazán rangos Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és Horeca Szakkiállításon Budapesten, ahol az általa készített műremeket beválasztotta a szakmai zsűri az ország első hat legjobb tortája közé. Az Országtorta 2018 versenyen a Velemi Vaníliás Gesztenye torta hatalmas sikert aratott, és arra is esélyes lett, hogy az Ország tortája lehessen ebben az évben.

"Az, hogy kimondták a nevemet, és a Velemi Vaníliás Gesztenye elhangzott, még most is olyan hihetetlen számomra. Majdnem sírva fakadtam az örömtől. Csodálatos érzés volt együtt fotózkodni a döntős tortákkal, kollégákkal, nagyon boldog voltam, hogy én is közöttük lehetek. Elszorult szívvel csak arra tudtam gondolni, hogy érdemes kitartani az álmok mellett. Dolgozni, időt- energiát nem sajnálni! Köszönet mindenkinek aki mellettem van, és segíti a munkámat, drukkol a következő fordulóhoz, ahol minden eldől."- írta Nagykőrös kiváló cukrásza
yaskane, 2018. február 12. hétfő, 10:22
OH: mintegy kétmilliárd forint a felsőoktatási hallgatók tanulási sikerességének támogatására
A projekt célja olyan rendszerek kialakítása, amelyek segítik a diákok felsőoktatásba való belépését és bennmaradását - írták.

Mint kifejtették, a program az átfogó fejlesztés érdekében a felsőoktatás számos szegmensére kiterjed. Bevezetik a többi között az országos felsőoktatási kompetenciamérést és ágazati rendszert alakítanak ki a tanulók szociális helyzetének nyomon követésére, továbbá funkcionális és tartalmi elemekkel bővül a digitális tankönyvtár.

Megújul a diplomás-pályakövető rendszer (DPR), továbbá lehetővé válik a felsőoktatásba való bejutás, illetve a lemorzsolódás, valamint a továbbtanulás jellemzőinek és a munkaerőpiaci elhelyezkedésnek az elemzése is.

Az OH a kutatások előkészítéseként a felsőoktatási információs rendszert megújítva adatbázisokat fejleszt. A projektben feldolgozott adatok és elemzések széles köre lehetővé teszi, hogy a felsőoktatási intézmények megfelelő támogatást biztosíthassanak a hallgatóknak képzésük eredményes elvégzésére - közölte a hivatal.

A
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:50
Magyar pálinkák is bemutatkoznak a jövő tavaszi düsseldorfi szakkiállításon
Az AMC 43 négyzetméteres közösségi standdal és három hazai kiállítóval jelenik majd meg, a kitelepüléssel azt szeretnénk elérni, hogy a magyar pálinka a régió kereskedelmi kapcsolataiban is méltó alternatívaként szerepeljen a minőségi aperitifek és röviditalok között - jelezte Daróczi László, az AMC ügyvezetője a közlemény szerint.

A ProWein történetében először a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közösségi standjának közvetlen szomszédságában lesznek elhelyezve az önálló standdal érkező magyar kiállítók, és megújult arculati elemekkel ösztönzik majd a magyar borok megízlelésére, megvásárlására a látogatókat - közölte Gál Zsombor, az MTÜ bor- és gasztromarketing főosztályvezetője. A tervek szerint a magyar borok mellett az MTÜ a magyar gasztronómia megismertetése érdekében kóstoltatásokkal és különleges cateringgel is készül.

A közlemény szerint az idei szakvásáron 60 ország 6615 kiállítója vett részt, több mint 58 ezer szakmai látogató érkezett 131 országból, hat év alatt 50 százalékkal
velemenyezd, 2017. november 29. szerda, 20:24
Kilencvenmilliárd dollár értékben szerződtek 719 új repülőgépre a Dubaji Légi Szalonon
A közel-keleti városban tartott szakkiállításon leadott legnagyobb megrendelés a helyi flydubai légitársasághoz köthető. A dubaji emír érdekeltségébe tartozó légitársaság 225 darab Boeing 737 MAX repülőgép vételére kötött szerződést összesen 27 milliárd dollár értékben. A gépek a flydubai hálózatának fejlesztését biztosítják, amelyre azok után kerül sor, hogy a tulajdonosi kör másik légitársaságával, az Emirates-szel jelentősen összehangolják üzemüket. Ez a legnagyobb géprendelés, amelyet közel-keleti légitársaság valaha leadott.

Dubajban a másik helyi légitársaság, az Emirates is nagy meglepetést okozott azzal, hogy bejelentették: 40 darab 787-10-es Dreamlinert vásárolnak a Boeingtől 15 milliárd dollár értékben. A Budapestre is közlekedő Emirates még 2007-ben adott le rendelést a rivális Airbus A350-es típusára, de a 70 gépre vonatkozó megrendelést 2014-ben visszavonták, és újrakezdték az értékelő folyamatokat. Ennek végeredménye, hogy az Airbus A350-es helyett a Boeing Dreamlinerét választotta a
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 15:23
Áder János: a körforgásos gazdaság a jövő egyik nagy lehetősége
Áder János hozzátette: a körforgásos gazdaságban az iparban és a mezőgazdaságban használt anyagokat különválasztják, külön dolgozzák fel és külön is hasznosítják.

Közölte: a szakkiállításon nagyon sok olyan magyar innovációt mutattak be a cégtulajdonosok, feltalálók, amelyek hosszú idő óta meglévő problémákra próbálnak megoldást találni. Példaként említette Budapest és a nagyvárosok szennyvíz- és ivóvízhálózatának elöregedését.

Az államfő elmondta: a kiállítók arról tájékoztatták, hogy elindult a verseny az erőforrásokért, ezáltal a papír, a műanyag ma már erőforrás és nem hulladék. Ráadásul a magyarországi cégeknek már a külföldi versenytársakkal is meg kell küzdeni, hogy jó minőségű, újrahasznosítható nyersanyagot kapjanak, amelyből aztán ipari terméket tudnak készíteni.

Áder János a hulladékokért való versenyt pozitívumként értékelte, mert mint fogalmazott: ha ez a szemlélet általánossá válik, akkor "több legyet tudunk ütni egy csapásra". Ugyanis ennek következtében csökkenteni lehet
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 15:02
Képek, videók
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
Magyarország én igy szere
irmus
2017. június 08. csütörtök, 17:47
nagy-magyarorszag-terk ep.
alvaro-hopihe
2017. június 01. csütörtök, 09:38
Magyarország messzire van
chillik
2017. március 24. péntek, 12:29
petrab.jpg
zsokica45
2018. január 17. szerda, 11:05
petra.....jpg
zsokica45
2018. január 17. szerda, 11:05
adri-petra.jpg
zsokica45
2018. január 17. szerda, 11:04
Petra2.
adakaleh
2017. május 09. kedd, 10:38
Aiso és- Petra.jpg
agica2004
2017. május 06. szombat, 22:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.