Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 00:09 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Különleges oktatófilmmel segíti a magyar vízilabdát Faragó Tamás
A Magyar Vízilabda Szövetség csütörtöki beszámolója szerint a 67 éves legendás játékos a szervezet részére bocsátotta azt a filmet, amelyet egykoron az Egyesült Államokban forgattak vele, s amelyben a sportág alapjait mutatja be a tanulni vágyóknak.

"Az ötlet a pillanatnyi helyzetből fakadt, hiszen a fiatalok is kénytelenek az interneten, e-mailben edzésprogramokat nézegetni, tájékozódni. Gondoltam ez az anyag is segítség lehet számukra" - fogalmazott Faragó Tamás, aki régen nyári "szórakozásként" a kaliforniai Stanford Egyetemen tartott tréningeket, továbbképzéseket, ezeket pedig rögzítették, és egyfajta kézikönyvként kapták meg a diákok. "Büszke vagyok arra, hogy nincs olyan része a világnak, ahol játsszák a vízilabdát, ott ne ismernék, nem látták volna, sőt mondhatom, ne tanultak volna belőle" - tette hozzá.

A gyakorlatok nagy része ugyan vízben zajlik, de az olimpiai és világbajnok szerint így is sokat segíthet a játékosoknak: "Töretlenül hiszem, hogy a mentális tréningnek nagy szerepe van, és ezt kevesen alkalmazzák. Ha gondolatban elképzeled a feladatot, lefekszel, és a tökéletes mozdulatsort egyszer, kétszer, tízszer, százszor végrehajtod, akár rövid idővel óriási hatása lesz. Arról nem beszélve, hogy itt többször visszanézheted, ami még inkább javítja annak az esélyét, hogy rögzüljön az, aminek rögzülnie kell. Ez a mentális része, behunyom a szemem, elképzelem. A gyakorlati része a lakásban, az udvaron, kertben, valahol egy fal segítségével elvégezhető. A kettő együttes hatásáról gondolom azt, hogy mérhetetlenül sokat segít."

A játékosságra is építő bemutató érzékelhetően a technikai tudás elsajátítását célozza meg. A sorozat - amely a szövetség kommunikációs felületeit tekinthető majd meg - pénteken indul, az első részben a labdafelvételi technikák szerepelnek.

"Nagy köszönet Tamásnak, hogy nyilvános felhasználására a rendelkezésünkre bocsájtotta ezt a szenzációs videóanyagot, amely nem véletlenül népszerű az egész világon. Ahol űzik ezt a sportágat, ott hozzátartozik az oktatáshoz, remélhetőleg most nálunk is nagy segítséget nyújt úgy az utánpótláskorú játékosoknak, mint a felnőtt játékosoknak egyaránt" - mondta Vári Attila, az MVLSZ elnöke, aki szerint fontos, hogy azok a sportolók, akik ennyire népszerűek és meghatározzák a világ sportját, mennyit tudnak segíteni. "Faragó Tamás az elmúlt évtizedekben bebizonyította, nemcsak a medencében, hanem azon kívül is példaértékű cselekedetekkel bír, számtalan fiatal játékost tanított meg vízilabdázni. Boldog vagyok, hogy ilyen hatékonyan segíti most is a munkánkat!"

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 15:31
Címkék: Faragó Tamás, Magyar Vízilabda Szövetség, Egyesült Államokban, Stanford Egyetemen, Vári Attila, magyar vízilabdát,
Kommentek
A következő évadban pótolja több külföldi fellépését a Szegedi Kortárs Balett
Pataki András balettigazgató közölte, a tavaszi kényszerű leállás miatt az együttes több külföldi fellépése is elmaradt, de sikerült újrafoglalni az előadások időpontjait, és a Magyar Kulturális Központ meghívására a terveik között szerepel egy New York-i vendégjáték is. Bartók Béla halálának 75. évfordulója alkalmából háromszor áll színpadra az együttes, fókuszban Juronics Tamás koreográfiájával, A fából faragott királyfival, amelyet Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok felkérésére 2012-ben nagy sikerrel játszottak a Müpa Bartók Béla Hangversenytermében.

Az igazgató kitért arra, a járvány miatt jelentősek az együttes kiesései, támogatásaik is szűkültek, de bízik benne, legalább a tavalyival azonos nagyságú forrás rendelkezésükre áll majd, mert csak így tudják garantálni a táncosok foglalkoztatását és a tervezett programok megvalósítását.

Juronics Tamás művészeti vezető a csonka évadból romantikus mesebalett-sorozatának újabb bemutatóját, a Hamupipőkét emelte ki, melyet 34 alkalommal
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 18:53
Hamlet-előadást tesz közzé csütörtökön a Maladype Színház
A közönség és a színházi szakma körében is népszerű, többszörösen díjazott interaktív Hamlet-előadás ez alkalomból mindenki számára elérhető lesz a társulat Facebook-oldalán - olvasható a színház MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint felidézik, Balázs Zoltán, a Maladype alapítója és vezetője 2001 és 2008 között a Bárka Színház tagjaként számos mára legendássá vált előadásban tette le névjegyét rendezőként és színészként. Hamlet címszerepére 2003-ban kérte fel Tim Carroll, a londoni Globe Színház akkori főrendezője.

Tim Carroll a véletlen, a rögtönzés középpontba helyezésével az egyetlen lehetséges rendezői értelmezés helyett lehetőséget teremtett az előadás szereplőinek és a nézőknek is, hogy közösen fogalmazzák meg egyszeri és megismételhetetlen Hamlet-értelmezésüket.

A színházi estéken minden a helyszínen dőlt el: a szereposztás, a zenei aláfestés és a felhasznált kellékek. A rögtönzés komplex jellegéhez az is hozzájárult, hogy a néző maga választhatta ki a székét, illetve a
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 12:47
Vízilabda Eb - Märcz Tamás: leírhatatlan érzés hazai környezetben nyerni
"Az ilyen pillanatokért dolgozunk a stábbal. A kluboknál pedig azért tesznek sokat, hogy ezek a játékosok egyre jobbak legyenek. Az elmúlt időszakban több fiatal is +beleérett+ a nemzetközi mezőnybe, és ők, kiegészülve a klasszisainkkal egy olyan elegyet alkotnak, amely minden válogatott ellen ütőképes lehet. Azt gondolom, ezt az elmúlt pár évben nem mondhattuk el" - nyilatkozta az eredményhirdetést követően Märcz Tamás, aki Ivády Sándor, Gyarmati Dezső és Faragó Tamás után a negyedik vízilabdázó, aki játékosként, majd edzőként is "felért Európa csúcsára".

A szakember kiemelte, külön öröm, hogy most megtörtek egy 21 éves "böjti" időszakot, ráadásul hazai közönség előtt. Azt követően, hogy 2017-ben világbajnoki, 2018-ban pedig világliga-döntőt veszített el a gárda itthon, most valamit vissza tudtak adni a közönségnek - fogalmazott.

"Jó úton vagyunk, de nem kényelmesedhetünk el. Látjuk azt, miben kell még fejlődnünk ahhoz, hogy ne csak esélyesként, hanem nagy esélyesként menjünk ki az olimpiára,
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 21:59
Pethes Mária versei
PETHES MÁRIA VERSEI

Pethes Mária (Budapest, 1955. január 24.) költő, író, kiadó. Tanárai biztatására kislánykora óta ír. AlkotóHázat vezet Agárdon és internetes irodalmi oldalt működtet. Költő és festő. Munkássága igazi küldetés: szavai és képei letisztulttá varázsolják az embert, és szimbólumrendszerével olyan utat mutat, ami nagy segítségére lehet a megerősítésre vágyóknak.

Pethes MáriárólSe bújva, se áldvaA
menusgabor, 2020. január 26. vasárnap, 20:00
Ritkán hallható műveket ad elő Miranda Liu a Pesti Vigadóban
Szokolay és Bartók műve, valamint Faragó Béla Búcsú Váradtól - Kantáta Janus Pannonius verseire és Liszt Ferenc I. Mefisztó-keringő című alkotása a Magyar Kincsek sorozatban hangzik el a Concerto Budapest zenekarával, Rácz Zoltán vezényletével - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten közreműködik Váradi Zita szoprán, Németh Judit mezzoszoprán, Jekl László basszus, a Szent Efrém Kórus (művészeti vezető Bubnó Tamás) és Lukáts Andor színművész.

Szokolay Sándor hegedűversenye a zeneszerző legelső korszakának lezárultát reprezentálja, mert 1957-ben ezzel a művel diplomázott. A koncert következő száma a múlt század nagy magyar hegedűsét, Szigeti Józsefet idézi meg, hiszen Bartók neki ajánlotta az I. rapszódiáját, amelynek zenei anyagában tordai és temesi gyűjtésű táncdallam egyaránt ott rejlik.

A Magyar Kincsek sorozat további eseményein idén mások mellett a Muzsikás Együttes, Sárközy Lajos Jr. és Vásáry Tamás lép színpadra.
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 11:21
Januárban adják át a Szabad György Irodaházat
A csaknem kilencezer négyzetméteres épület, amelyben háromszázan dolgozhatnak a jövőben, egybeépült a 2-es metró Kossuth téri megállójának felszíni csarnokával. A metrócsarnok mellett hamarosan megnyílik egy nyilvános étterem és kávézó is.

A tervezésnél is figyelembe kellett venni, hogy az épület szerkezete a metróállomásra támaszkodik - mondta Wachsler Tamás. Az épület síkjából kiemelkedő homlokzati díszek, a faragott süttői mészkőből készült rizalit ugyan a vázákhoz és szobrokhoz hasonlóan azonos a szomszédos épületeken lévőkkel, a kőtömböket azonban könnyíteni kellett a korlátozott teherbírás miatt. Ezért üregessé vájták azokat.

A magastetős épületet sötétszürke természetes palatető fedi, a homlokzaton több mint ötezer ötszáz kőtömböt és ezernyolcszázötven műkőelemet helyeztek el.

A hatemeletes épület főbejárata nyugati irányba, a Duna felé néz, amely egy üvegtetős, természetes fénnyel megvilágított átriumos fogadótérbe nyílik. Innen az alagsoron át egy alagút visz az Országházba.
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 15:21
Adventi üzenet videón
A tavalyi évben különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák ,,Ecce, carissimi" című videójukat idén adventben is megnézésre, átelmélkedésre, imádkozásra ajánljuk. A különleges zenei és lelki élményt nyújtó felvétel segítséget nyújt advent üzenetének befogadásában.
A felvétel, melyet az esztergomi bazilikában, a szeminárium kápolnájában és a Szent Tamás-hegyen vettek fel, az első pillanattól magával ragadja a hallgatót.
Az Ecce, carissimi azaz Íme, kedveseim (Éneklő Egyház 13.) kezdetű énekkel, a középkori Magyarországon minden adventi vasárnap miséje előtt a templomban - ha az időjárás engedte, a templomon kívül - körmenetet tartottak. A visszatérő menetet éneklő gyermekek szólították meg: ,,Jöjjetek, fiaim..." majd mindnyájan e szavakkal léptek be és foglalták el a helyüket: ,,hogy megláthassátok..." A gregorián klasszikus stílusától eltérő dallam valószínűleg
maroka, 2019. december 07. szombat, 20:23
Képek, videók
Gyönyörű faragott bútoro
pacsakute
2018. január 16. kedd, 23:19
Festett, faragott polc
furaila
2017. szeptember 20. szerda, 16:45
Festett, faragott szekrén
furaila
2017. szeptember 20. szerda, 16:42
0 fából faragott.png
lovaszmarika
2017. március 07. kedd, 11:26
bagoly faragó.jpg
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 18:35
faragott-kertkapu.jpg
lenke1964
2016. április 20. szerda, 18:21
Szép faragott tojások.jpg
pacsakute
2016. április 05. kedd, 20:00
Faragott szent kepek
borigit
2016. március 23. szerda, 11:27
A fejfa faragó
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:12
Faragott emlékkép
azenujsagom
2015. augusztus 28. péntek, 03:50
Faragott tökök - Duna Pla
margoboszi
2014. december 19. péntek, 21:43
Csákánnyal faragó
sanci81
2014. november 11. kedd, 19:10
női vízilabda e_b végered
maroka
2020. január 25. szombat, 20:30
férfi vízilabda0124.jpg
maroka
2020. január 24. péntek, 20:43
női vízilabda0121.jpg
maroka
2020. január 21. kedd, 20:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.