Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 10:47 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 10. rész (azonnali kérdések, tárgysorozatba vételek)
DK: visszaadják-e Újpestnek a kórházát?

A több mint százezres - vonzáskörzetével együtt közel kétszer ekkora - Újpest valamennyi kórházát bezárták az utóbbi években, pedig a helyiek kórházat akarnak - mondta Varju László (DK), ezzel a megfelelő szolgáltatások biztosítását kérve azonnali kérdésében a miniszterelnöktől.

Újpesten legyen újra egészségügyi ellátás, kórház! - kérte ellenzéki politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök - a kérdést kétségtelenül jogosnak nevezve - megemlítette: egy kormánydöntés szerint november 30-ig egyeztetnie kell a kijelölt kormánytagnak a kerület vezetőjével arról, mi legyen a most üresen álló épület jövője, "tehát várjuk, hogy a polgármester úrral meg tudjunk egyezni".

Viszonválaszában a DK-s politikus örömét fejezte ki az egyeztetés miatt, "normális, tisztességes egészségügyi ellátást" kérve a térségnek.

Az újpestiek majd eldöntik, mit szeretnének, és a kormány kijelölt egy minisztert, hogy tárgyaljon a polgármesterrel arról, hogy mi legyen ezzel az üresen álló épülettel - közölte viszonválaszában Orbán Viktor, reményét fejezve ki, hogy mindenki számára kielégítő megoldás születik.

Tárgysorozatba vételi kérelmek

Ezt követően a parlament lefolytatta a ritka betegségben szenvedők támogatásának elősegítéséről, a helyi önkormányzatok pénzügyi függetlenségének helyreállításáról, az energiaárak csökkentése érdekében a rezsicsökkentések végrehajtásáról, valamint az állampárti vezetők és a diktatúra állambiztonsága hivatásos állományának egyes közhivatalok viseléséből való kizárásáról szóló törvénymódosítások tárgysorozatba vételi kérelmeinek vitáit.

Ezután bizottsági jelentések vitájával folytatta munkáját a Ház.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 20:42
Címkék: Varju László, Orbán Viktor, több mint, utóbbi években, helyiek kórházat, megfelelő szolgáltatások,
Kommentek
Koronavírus - MSZP: a budapesti járványügyi helyzetről is tájékozódna az Országgyűlés népjóléti bizottsága
felszabadításáról.

Ezt követően Budapest, mint a járvány szempontjából kiemelten veszélyeztetett nagyváros járványelleni védekezéséről, különösen az idősotthonokban kialakult járványügyi helyzetről és az intézmények járványügyi ellenőrzéséről tájékozódhatnának a képviselők Müller Cecíliától és Karácsony Gergely főpolgármestertől.

Korózs Lajos elmondta, a napirendi javaslatban szerepel több ellenzéki, a járvány elleni védekezésről, annak társadalmi és gazdasági hatásainak mérsékléséről szóló javaslat tárgysorozatba vétele is.

Az ellenzéki politikus közölte, a bizottsági ülésen mindenképpen tisztázni kell, miért volt szükség "rapid módon" kiüríteni a kórházi ágyakat. Azt is firtatta, honnan kapta Orbán Viktor miniszterelnök azt az információt, hogy május 3-án tetőzik a járvány, miközben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter néhány nappal korábban azt mondta, a tetőzés júliusban várható.

Selmeczi Gabriella, a népjóléti bizottság fideszes alelnöke kedden közölte, a
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 11:11
Koronavírus - DK: a védekezésre kell költeni a kormányzati kommunikációs forrásokból!
A költségvetési bizottság DK-s elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy az általa vezetett szakbizottság aznapi ülésén a kormánypárti képviselők leszavazták a Demokratikus Koalíció erről szóló beadványát.

Varju László azt mondta, hogy a kormány pár héttel ezelőtt 150 milliárd forintot különített el "propagandára". Hangsúlyozta, hogy a DK ebből 24 milliárd forintot akart átirányítani a koronavírus-járvány elleni védekezésére. A DK alelnöke hozzátette, a kormány és a Fidesz szégyellje magát, mert fontosabb számára a "propaganda", mint az emberek biztonsága.

Bősz Anett, a DK parlamenti frakciójának tagja úgy értékelt, hogy sem a tárgyi, sem a személyi feltételek nem adottak a megfelelő védekezéshez. A politikus kiemelte, bíznak az egészségügyi dolgozókban, de az elmúlt években nagyon sokan mondtak fel közülük, ezért nincs elég ember az ágazatban.

A Magyar Liberális Párt elnöke elmondta, hogy a költségvetési bizottság kormánypárti tagjai a hétfői ülésen nem
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 13:06
Ellenzék: ki kell hirdetni a klímavészhelyzetet
Csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón ellenzéki politikusok arra reagáltak, hogy kedden a parlament tárgysorozatba vette a klímavészhelyzet kihirdetéséről, illetve az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó teendőkről szóló, ellenzéki javaslatokat.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke emlékeztetett, hogy frakciója május elején nyújtotta be a parlamentnek a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló javaslatot. A fenntartható fejlődés bizottságának elnöke azt mondta, ha a kormánytöbbség már akkor elfogadta volna az indítványt, akkor "nem kerültünk volna szégyenpadra" a madridi klíma-csúcstalálkozón.

Hozzátette, májusban azt is javasolták, hogy Magyarország kezdje el a klímatörvény, valamint a 2050-ig tartó dekarbonizációs útiterv kidolgozását.

Nunkovics Tibor, a Jobbik képviselője azt mondta, mindannyiukat meglepte, hogy a keddi szavazáson a kormánypárti képviselők támogatták a javaslatokat. Az azonban kérdés, hogy a kormánypártok valóban érdemi vitát akarnak folytatni a klímaváltozásról, vagy csak
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 14:22
MSZP: a Fidesz a nagytőke oldalára állt
elutasította az indítványait.

A kormánypárti politikusok háromszor tagadták meg a munkavállalókat - jelentette ki. Először, amikor kihirdették a "rabszolgatörvényt", másodszor, amikor a parlamenti vitában a jogszabály eltörlése ellen szólaltak fel, harmadszor pedig amikor leszavazták a rendezett munkaügyi kapcsolatokról szóló előterjesztést - fogalmazott az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke.

A képviselő azt mondta, hogy egyik szeme sír, de a másik nevet, mert az Országgyűlés tárgysorozatba vette az éghajlatváltozási vészhelyzetből fakadó feladatokról szóló összellenzéki határozati javaslatot.

A sajtótájékoztatón Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke közölte: a rendezet munkaügyi kapcsolatokról szóló előterjesztés arról szól, hogy a kormány stratégiai partnereinek be kell tartaniuk a dolgozókat védő törvényeket.

A politikus hangsúlyozta, az MSZP továbbra is támogatja a szakszervezetek törekvéseit és minden parlamenti és parlamenten kívüli eszközt megragad annak érdekében, hogy a
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 14:11
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
része európai uniós jogharmonizációt szolgál, illetve a hazai joghatósági tapasztalat alapján született.

A döntés érinti az úgynevezett okosmérők felszerelésének szabályozását, a távhőszolgáltatási engedélyezésre vonatkozó szabályokat, a behozott kőolaj és a kőolajtermékek biztonsági készletezésével kapcsolatos számítási módszertant, illetve megszünteti az energetikai auditálásra kötelezett nagyvállalatok évente szükséges regisztrációs kötelezettségéhez kapcsolódó díjfizetést.Tárgysorozatba vételi döntésekAz Országgyűlés tárgysorozatba vett két ellenzéki előterjesztést: a Párbeszéd klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló törvényjavaslatát, valamint az éghajlatváltozási vészhelyzetből fakadó feladatokról szóló összellenzéki határozati javaslatot.

Személyi döntések

A képviselők arról is határoztak, hogy az igazságügyi bizottságban a DK-s Arató Gergely helyét a jövőben Sebián-Petrovszki László (DK) foglalja el, míg Arató Gergely a népjóléti bizottságban folytatja munkáját a
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 11:41
Krónika 8. rész (kérdések, tárgysorozatba vételi kérelmek, bizottsági jelentések vitája, napirend után)
politikus szerint a kormányzat csupán uniós kötelezettségként kezelte ezt a "valódi sorskérdést", és csak azért válaszoltak több százezren a kérdésekre pár nap alatt, mert a sajtó felfedezte a kérdőívet.

Schanda Tamás erre azzal felelt: a kormányzat saját honlapján tette közzé a kérdőívet, azt bárki kitölthette.

Mi nem a hisztériakeltésben, hanem a cselekvésben hiszünk - jelentette ki, hozzátéve, hogy Magyarország ezen a téren az utóbbi évben uniós szinten is példamutató lépéseket tett.

Tárgysorozatba vételi kérelmek

Ezt követően a parlament tárgysorozatba vételi kérelmek vitáját folytatta hét ellenzéki javaslattal kapcsolatban, amelyek a gerincvelő izomsorvadásban (SMA I) szenvedő gyermekek gyógyításáról, a túlmunkatörvény hatályon kívül helyezéséről, a munkavállalók szociális biztonságának megerősítéséről, a klímavészhelyzet kihirdetéséről, új Fővárosi Közgyűlés által elfogadott rendelkezések magyarországi érvényesítéséről, a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról és az
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:42
Krónika 19. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
menetéből, és a hétvégén gondolják végig "tudunk-e ezzel a törvénnyel valamit kezdeni".

Varju László (DK) szerint a javaslat az ellenzék elhallgattatása. Közölte: támogatja azt a javaslatot, hogy a most tárgyalt indítványok visszavonása után készüljön konszenzusos előterjesztés a témában.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint évek óta kettős mérce érvényesül a parlamentben, mert kormánypárti képviselők minden szankció nélkül sértegethetnek ellenzékieket. Kifogásolta, hogy a bizottságokban még tárgysorozatba sem vesznek szakmailag szerinte megalapozott ellenzéki javaslatokat.

Varga László (MSZP) szerint a kormánypártoknak azzal a címmel kellett volna a javaslatokat benyújtania, hogy egyes törvényeknek az önkormányzati választásokkal kapcsolatos retorziók miatti módosítása.

Hajdu László (DK) közölte, a javaslatokkal politikai értelemben gyámság alá helyeznék az ellenzéket.ZárszóVejkey Imre (KDNP), az egyik előterjesztő azt mondta, az elmúlt 15 óra általános vitája
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:31
Kocsis: az Országgyűlésben szerdán történtek is igazolják a fegyelmi változtatások szükségességét
- jegyezte meg a kormánypárti politikus.

A nemzetközi példákról szólva kiemelte, hogy az angol parlamentben a leghosszabb felfüggesztés 12 hónap volt, az érintett képviselő később le is mondott a mandátumáról. Egy képviselőt pedig azért függesztettek fel, mert hazugnak nevezte a védelmi miniszter - hozott egy másik esetet.

Kisstílű hazugságnak tartotta, hogy a plenáris ülésen megfosztanák a képviselőket a hozzászólás jogától, és az sem igaz, hogy elvennék a hozzászólás lehetőségét a tárgysorozatba vételről történő döntéskor. Utóbbi a viták a jövőben a törvényalkotási bizottságban zajlanak majd - jelezte Kocsis Máté.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a fegyelmi szabályok közé egyetlen új passzus sem került be, a meglévő szankciók váltak szigorúbbá. Ami eddig tilos volt, az ezután is az lesz - rögzítette, kiemelve: a képviselők tiszteletdíjának korábbi csökkentése láthatóan nem bírt kellő visszatartó erővel. Aki betartja a szabályokat, annak semmilyen szankcióra nem kell számítania -
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:33
Képek, videók
lipp lászló atya.png
maroka
2020. június 07. vasárnap, 22:42
Kovács László III,III-as
furaila
2020. január 31. péntek, 14:27
Bóka László őszi emlékkön
liliana01
2019. október 12. szombat, 15:59
lászló atya_in memori0825
maroka
2019. augusztus 25. vasárnap, 18:40
0 a Gulyás lászló festmén
lovaszmarika
2019. július 07. vasárnap, 19:09
SZKV-1982.-Nemes László.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:26
lászló_ dobogókő0427_10.j
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:36
lászló_ dobogókő0427_8.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:35
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.