Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 02:47 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vajdasági Jaffa szelet
Hozzávalók:

Tésztához:

4 tojás
24 ek cukor (kb. 48 dkg)
24 ek liszt (kb. 48 dkg)
24 ek tej
1 sütőpor
6 ek étolaj

Krémhez:

3 ek Extra Jam (baracklekvár)
20 dkg cukor
2,5 dl víz
1 narancs

Tetejére:

15 dkg csokoládémáz

Elkészítése:

1 egész narancsot tegyünk be a fagyasztóba.

A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 2 lapra.
Krém készítése:

A lekvárt a cukorral és a vízzel elkeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk. Ha kihűlt, az egyik lap tésztát morzsoljuk bele, majd reszeljük hozzá a fagyasztóból elővett narancsot. Az így kapott krémet kenjük rá a maradék piskótalapra.

Vízgőz felett olvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejét.

Link
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 13:16
Címkék: Vajdasági Jaffa, Extra Jam, tojást habosítsuk, sütőporral elkevert, tésztát sütőpapírral, kész piskótát,
Kommentek
sajtos muffin
szerint só
Tetejére
felvert tojás
szezámmag

ELKÉSZÍTÉSE

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze. Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk. A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk. A tésztákat egyesével kinyújtjuk kb 10×20 cm-es téglalappá és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval. A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a
faciendum, 2018. május 10. csütörtök, 20:18
Tallóztam
édességet szeretnétek az akár az ünnepi asztalra tálalni. Azt megígérhetem, hogy láthatatlanná válik, miután elfogyott .

Hozzávalók:

3 tojás
6 dkg cukor
10 dkg liszt
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál vaníliakivonat, vagy egy fél vanília kikapart magjai
80 ml tej
5 dkg olvasztott, langyos vaj
40 dkg hajszálnyira szelt alma
szeletelt mandula a tetejére

Elsőként készítsük el a tésztát. Keverjük el a lisztet a fahéjjal. A három tojást habosítsuk fel a cukorral, majd adjuk hozzá a fahéjas lisztet, dolgozzuk össze jól, majd adjuk hozzá a vaníliát, apránként a tejet, végezetül az olvasztott vajat is.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A almákat tisztítsuk meg, és éles késsel, vagy mandolinnal, vagy aki a gyorsaságra és a praktikumra megy és nincs otthon mandolinja csatlakozhat hozzám, és le is reszelheti a négyoldalas reszelő gyalu oldalán, én így csináltam.

Az almaszeleteket forgassuk bele a tésztába, majd a
horvathnemagdi, 2018. április 27. péntek, 11:42
Na ezt kipróbálom
szódabikarbónát, a sót és egy bögre lisztet, keverjük össze habverővel vagy kézi robotgéppel. Adjunk hozzá még egy bögre lisztet és keverjük össze. Tegyük hűtőszekrénybe 60 percre a tésztát.

Készítsük el a krémet: Keverjük ki a tojássárgáját a cukorral majd tegyük bele a lisztet és a tejet, kavarjuk össze habverővel vagy robotgéppel, lassú tűzön kezdjük főzni. Közben folyamatosan kavargassuk, amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és ízesítsük vaníliaaromával, hagyjuk hűlni. A vajat alaposan habosítsuk fel és keverjük hozzá a krémet.

Vegyük ki a hűtőből a tésztát és osszuk 6 egyenlő részre, nyújtsunk belőle 6 lapot. Előmelegített sütőben, vajjal kikent tepsi hátulján süssük mindegyik lapot pár percig, amíg egy kis színt kapnak. A tortalapokat kenjük meg a krémmel és tegyük őket egymásra, szórjuk meg kókuszreszelékkel. Hagyjuk állni pár órát, majd szeleteljük. Jó
aranyag, 2017. december 05. kedd, 20:11
BÖGRÉS RAFFAELLO TORTA
2 db tojás
1 bögre cukor
200 g tehéntúró
1 kiskanál szódabikarbóna
1/2 kiskanál só
2 bögre liszt
kókuszreszelék(a díszítéshez)
krémhez:
3 tojássárgája
1 bögre cukor
3 evőkanál liszt
500 ml tej
vaníliaaroma
200 g vaj

Verjük fel a tojást a cukorral majd adjuk hozzá a tehéntúrót, a szódabikarbónát, a sót és egy bögre lisztet, keverjük össze habverővel vagy kézi robotgéppel. Adjunk hozzá még egy bögre lisztet és keverjük össze. Tegyük hűtőszekrénybe 60 percre a tésztát.

Készítsük el a krémet: Keverjük ki a tojássárgáját a cukorral majd tegyük bele a lisztet és a tejet, kavarjuk össze habverővel vagy robotgéppel, lassú tűzön kezdjük főzni. Közben folyamatosan kavargassuk, amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és ízesítsük vaníliaaromával, hagyjuk hűlni. A vajat alaposan habosítsuk fel és keverjük hozzá a krémet.

Vegyük ki a hűtőből a tésztát és osszuk 6 egyenlő részre, nyújtsunk belőle 6 lapot. Előmelegített
henihencsi, 2017. november 17. péntek, 15:28
Borított meggyes-mákos
hozzávalók / 4 adag

3 db tojás
10 dkg cukor
5 dkg finomliszt
8 g sütőpor
5 dkg mák
1 citromból nyert citromhéj
2 ek tejföl
25 dkg meggy
1 teáskanál fahéj (elhagyható)

elkészítés

Egy 22 cm-es forma aljába vágjunk sütőpapírt, az oldalát vajazzuk és lisztezzük ki, a sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
A tojást habosítsuk ki a cukorral, óvatosan forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztes mákot és a citromhéjjal ízesített tejfölt, ill a fahéjat.
Öntsük a masszát a formába, és szórjuk rá a kimagozott meggyet. Süssük kb. 40 percig (tűpróba!) Ha nagyon sülne a teteje, borítsunk rá fóliát.
Ha a torta megsült, hagyjuk a formában kb. 10 percig, majd pattintsuk le a karimát, és hagyjuk teljesen kihűlni. Borítsuk ki egy tányérra, húzzuk le róla a papírt, és díszítsük kedvünk
bkisseva, 2016. február 26. péntek, 07:56
Cseszkó- vagy vendégváró szelet
piskóta tetejét finoman megnyomva nem hallunk "buborékos" hangot, akkor készen vagyunk a sütéssel.

Főzött vaníliakrém készítése:
A lisztet a tejjel keverjük el a következő módon: először egy kevés tejet adagoljunk a liszthez, keverjük el, adjuk hozzá a tojást (amivel szintén keverünk), majd apránként öntsük hozzá a maradék tejet. Kaparjuk bele a vaníliarúd belsejét, vagy egy (Bourbon) vaníliás cukrot adjunk hozzá. Lassú tűzön sűrűre főzzük fel, majd hagyjuk kihűlni. Elektromos habverővel habosítsuk ki a margarint/vajat a porcukorral. Ha kellően kihűlt a tejes krém, akkor gépi habverővel jól keverjük össze a habos margarinnal/vajjal.

A sütemény összeállítása:
Alulra egy kakaós lap kerül, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótát, majd kenjük rá a krém másik felét, és fedjük be a másik kakaós lappal. Majd mehet pihenni a hűvösre (télen elég a spájz, nyáron hűtőbe)! Ahhoz, hogy szeletelhető legyen, a kakaós lapoknak a krémmel 1 napot puhulniuk kell. Tetszés szerinti
yvett789, 2015. január 09. péntek, 14:55
Túrótorta citrom sorbet jégkrémmel
Rama sütigyár recept
Túrótorta citrom sorbet jégkrémmel
Hozzávalók

A tésztához:

17 dkg liszt
10 dkg Rama Vajas íz
1/2 tasak sütőpor
5 dkg porcukor
1 csipet só
1 tojás sárgája
1 citrom héja
A töltelékhez:

50 dkg túró
5 evőkanál búzadara
18 dkg cukor
1 citrom leve
2 csomag vanillin cukorral
4 tojás

Elkészítés

1.A lisztet egy nagy tálban keverjük el a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, sóval, porcukorral, majd dolgozzuk el benne a Rama margarint és a tojás sárgáját. A keveréket hűtőben pihentessük, amíg elkészül a töltelék.
2.A 4 tojást (a tésztából kimaradt fehéréjét hozzáadva) habosítsuk fel a cukorral. A szűrőn villával áttört túróhoz adjuk hozzá a vanillin cukrot, a búzadarát, a citrom levét és a felvert
gabfe, 2014. szeptember 24. szerda, 20:27
Képek, videók
Vajdasági magyarok Hungar
menusgabor
2019. február 19. kedd, 21:20
Vajdasági mezők felett -
anci-ani
2013. október 14. hétfő, 13:38
Vajdasági mezok felett v.
anci-ani
2013. március 10. vasárnap, 18:20
Vajdasági szép,színes vis
lovagdamaerdosanna
2013. március 03. vasárnap, 13:27
1.Vajdasági mezők felett.
anci-ani
2012. június 30. szombat, 21:12
Vajdasági búzamezo.jpg
anci-ani
2012. június 22. péntek, 09:49
Vajdasági k.kiállitás
zsoka63
2009. augusztus 13. csütörtök, 23:53
vajdasági kiállításon-Lív
rece-fice
2009. február 09. hétfő, 15:16
vajdasági
rece-fice
2008. október 14. kedd, 13:15
Amikor a vajdasági embert
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:16
Nyuszi tojást fest
eva6
2018. március 30. péntek, 20:55
mivel szinezzük a tojást.
irmus
2018. március 25. vasárnap, 11:35
Ezt a tojást nem tyúk toj
anci-ani
2016. március 25. péntek, 23:58
Tojást festők
sanci81
2016. február 14. vasárnap, 11:48
ÚJ KÉP NYUSZI TOJÁST FEST
rochlitzne
2015. április 07. kedd, 14:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.