Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 22:07 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Roberto Alagna és Aleksandra Kurzak lép színpadra a Ring Estély díszvendégeként
A Ring Estélyen a két énekes egyebek mellett a Pillangókisasszonyból énekel duettet, de a Rómeó és Júlia, a Szerelmi bájital, az Otello és a Gianni Schicchi részletei is megszólalnak előadásukban.

Az esten elhangzó dalokat a Ring-ciklushoz kapcsolódva választották ki, reflektálva a gyűrűre, a házasságra, hiszen ők maguk is egy párt alkotnak az életben. A műsorban így többek között Desdemona és Otello, valamint Cso-Cso szan és Pinkerton szerelmi kettőse mellett Micaela és Don José kettőse hangzik el - mondta el Roberto Alagna az estről tartott pénteki budapesti sajtóbeszélgetésen.

Hozzátette, hogy Donizetti Szerelmi bájitalából is hallhat a közönség duettet, és ennek a műnek szintén megvan a wagneri kapcsolata, hiszen Trisztánra és Izoldára utalnak benne vissza. A művész kiemelte: a zene az zene, legyen akár egy egyszerű dal, nem kell mindennek Wagnernek lennie.

Aleksandra Kurzak az estélyen a duettek mellett Lauretta áriáját is előadja Puccini operájából. Mint a művésznő elmondta, a színpadon nem szabad házastársként viselkedniük egymással, annak ellenére, hogy az életben azok. Minden fellépésen a maximumot kell kihozniuk magukból - hangsúlyozta, hozzátéve: természetesen izgulnak és aggódnak egymásért a színfalak mögött.

A gálaműsor A nürnbergi mesterdalnokok nyitányával kezdődik, majd Nádasdy András nyitótánc-koreográfiáját 50 fiatal amatőr táncos adja elő Gulya Róbert Wagner-újragondolására, a Ring Walzerre. Csajkovszkij Csipkerózsikájának keringőjét Mráz Kornélia készíti, Alija Tanykpajeva és Majoros Balázs Wagner-duettjét Wayne Eagling koreografálta. A 19. századi operarepertoárból válogató program áriáit Roberto Alagna és Aleksandra Kurzak mellett az Opera két magánénekese, Megyesi Schwartz Lúcia és Szegedi Csaba, valamint Francesca Provissionato olasz mezzoszoprán adja elő, zongorán Szennai Kámán működik közre.

Az est második részében Szüts Apor zongoraművész-zeneszerző Wagner-átiratát Rujsz Edit koreográfiáján keresztül a Magyar Nemzeti Balett szólistái - Balaban Cristina, Boros Ildikó, Tatyjana Melnyik, Karina Szarkisszova, Balázsi Gergő Ármin, Jurij Kekalo, Leblanc Gergely, Rónai András József és Tyimofejev Dmitrij - fogalmazzák meg mozgásban. A fináléhoz közeledve pedig még egy Röhnrad-artista is színre lép, aki Puccini Pillangókisasszonyának Zümmögő kórusát teszi látványosabbá.

Az esten A Ring gyűrűi címet viselő évadhoz kapcsolódva a nemzetközi operairodalom remekei mellett Richard Wagner népszerű művei csendülnek fel. A műsorban a Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara mellett a Magyar Nemzeti Balett táncosai és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, valamint énekes, táncos és hangszeres szólisták is fellépnek.Az est házigazdája Morvai Noémi televíziós műsorvezető és Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója lesz. Az opera három művészeti igazgatója is részt vesz az esemény megvalósításában, Kocsár Balázs karmesterként, Anger Ferenc és Solymosi Tamás pedig rendezőként. Munkájukat Aczél András társrendező segíti, a kórus megbízott karigazgatója Csiki Gábor.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 13:02
Címkék: Roberto Alagna, Aleksandra Kurzak, Ring Estély, Ring Estélyen, Gianni Schicchi, Donizetti Szerelmi,
Kommentek
Díjak átadásával zárult az Operaház évada
tiszteletére.A Magyar Nemzeti Balett a CAFe Budapest részeként mutatta be Hans van Manen három darabját, amelyek közül kettő először szerepelt magyar együttes repertoárján. A Nemzeti Táncszínházzal együttműködésben a Müpában volt látható Balanchine Téma és variációk című koreográfiája, az Erkel Színházba felújított koreográfiával, díszletekkel és jelmezekkel tért vissza A bahcsiszeráji szökőkút.

Az Erkel Színházban a nemzetközi operaélet több sztárja fellépett, köztük Alexandra Kurzak, Roberto Alagna, Anna Netrebko, Yusif Eyvazov, valamint Ramón Vargas és Leo Nucci. Az Opera Zenekart a neves magyar karmesterek mellett vendégként Christian Badea, Oliver von Dohnányi, Eugene Kohn, Pier Giorgio Morandi és Stefan Soltész is vezényelte.

A Kárpát-Haza OperaTúra tavaly ősszel Erdély és Partium nyolc városában, idén februárban további hat szomszédos ország nyolc magyar lakta településén mutatta be a Hunyadi Lászlót és A víg özvegy balettváltozatát. A 380 művész és munkatárs közreműködésével
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:33
Wagner-tematika és világsztárok az Opera jövő évadában
Eötvös Péter egyfelvonásosaival párba állítva szerepelnek műsoron.

Az Erkel színházbeli évad programjában Bach, Gluck és Weber, Schubert és Spontini, Lortzing, Marschner és D'Albert, Humperdinck, Wolf és Korngold, valamint Richard Strauss, Hindemith és Orff színpadi művei szerepelnek.

Az istenek alkonya júniusi premierjével válik teljessé az M. Tóth Géza-rendezte Ring-tetralógia, amelyet a tervek szerint 2018 novemberétől évente, ciklusformában játszik majd az Opera. A Ring Estély sztárvendége Roberto Alagna tenor és felesége, Aleksandra Kurzak lengyel szopránénekes lesz.

Az évad kínálatában több olyan előadás szerepel, amelyet Magyarországon vagy az Opera színpadán még nem láthattak az érdeklődők. Először találkozhat a budapesti közönség Rossini Olasz nő Algírban című vígoperájával és Offenbach A rajnai sellők című nagyoperájával.

Mozart-ősbemutatóval avatja fel az intézmény új játszóhelyét 2018. március 10-én: az Eiffel Műhelyház Bánffy Kisszínházában kerül színre A kairói lúd, avagy
velemenyezd, 2017. március 02. csütörtök, 14:02
Romániai magyar művészeket is díjaztak a romániai operaházak gáláján
A Bukaresti Nemzeti Operában vasárnap este tartott gálán díszvendégként lépett fel a jelentős nemzetközi operaénekesi pályafutással rendelkező Nelly Miricioiu román szoprán és Roberto Alagna világhírű francia tenor.

Az Agerpres hírügynökség hétfői jelentése szerint a gálán mintegy tizenöt díjat adtak át. A tavalyi évad legjobb előadásának járó elismerést a Jászvásári (Iasi) Nemzeti Operaház nyerte el a Carmen című előadásért, amelyet Karel Drgac állított színpadra.

A Kolozsvári Magyar Opera a legjobb gyermekelőadásért járó díjat vehette át Tóth Péter Árgyélus királyfi című előadásáért, amelyet Albu István jegyzett.

A legjobb karmesternek járó díjat a kolozsvári Horváth József kapta, aki a Kolozsvári Román Opera alkalmazottja. Ő a világhírű Andrei Serban rendezőtől vehette át a kitüntetést.

Minden operaház Kiválóság- és Életműdíjra javasolhatott személyeket. A Kolozsvári Magyar Opera Kele Brigitta énekművészt tüntette ki Kiválóság díjjal, aki pályafutását az erdélyi intézményben
velemenyezd, 2016. december 19. hétfő, 14:02
Kortárs táncelőadások dominálnak a leköszönő Benjamin Millepied utolsó párizsi évadjában
William Forsythe darabjait tűzte műsorra. Utóda szerint a 154 fős társulatnak "ahogy eddig is, nyitnia kell a kortárs művek felé", ugyanakkor Aurélie Dupont szerint két klasszikus balett a jövő évi 12 táncprodukció között "teljesen elégtelen".

Stéphane Lissner igazgató a dalszínházi kínálatban 11 új bemutatót tervez a jövő évadban, amelyek között kevésbé ismert operák, mint például Nyikolaj Andrejevics Rimszkij-Korszakov Hópelyhecske című műve is szerepel, de nagy klasszikusok is, mint a Carmen Roberto Alagnával a főszerepben vagy Richard Wagner Lohengrin című operájának a milánói Scalában bemutatott változatának felújítása René Papéval és Jonas Kaufmannal a főszerepben, valamint Wolfgang Amadeus Mozart Cosi fan tutte című operája Anne Teresa de Keersmaeker belga koreográfus rendezésében.

A jövő évadban öt rendező először visz operát színre Párizsban, köztük a belga Guy Cassiers, az ír Tom Creed és Mario Martone olasz filmrendező, valamint két francia színházi sztár, Guillaume Gallienne
velemenyezd, 2016. február 11. csütörtök, 15:05
A Carmen és A trubadúr az orange-i operafesztivál idei programján
lépett fel az orange-i antik színházban: 2006-ban Mozart Rekviemjében énekelt.

2004 óta ez lesz az első alkalom, hogy háromszor is játsszák ugyanazt az előadást a hatalmas térben, azaz mintegy 25 ezren fogják látni. Louis Désiré rendező kártyákból álló díszletbe helyezte a történetet, amelyet a kártyavetéssel foglalkozó cigánylányok jelenete ihletett. A Radio France Filharmonikus Zenekarát Mikko Franck vezényli.

Verdi A trubadúr című operáját kétszer tűzik idén műsorra Orange-ban, Manricót Roberto Alagna francia-olasz világsztár énekli, Azucena szerepében Marie-Nicole Lemieux kanadai mezzoszoprán lesz látható, aki először lép fel az antik színházban. Charles Roubaud rendezését egy lejtős térbe helyezte, ahol a helyszíneket videovetítésekkel fogják megidézni.

A jegyek több mint 85 százaléka már június közepén elkelt. Az igazgató szerint a "krónikus alulfinanszírozottság" miatt a fesztiválnak mindenképpen telt házas előadásokat kell létrehoznia ahhoz, hogy rendbe tudja tenni a büdzséjét. Az
velemenyezd, 2015. július 06. hétfő, 14:50
Metropolitan-, Globe- és Royal Shakespeare Company-felvételek az Uránia nyári műsorán
Júliustól kéthetente a Metropolitan korábbi előadásai elevenednek meg, köztük a Traviata, az Aida és a Carmen, Donizetti Az ezred lánya című operája és Lehár A víg özvegye.

Olyan sztárénekeseket hallhat a közönség, mint Dimitrij Hvorosztovszkij, Juan Diego Flórez, Renée Fleming, Johan Botha, Elina Garanca és Roberto Alagna. (A közelmúltban közülük többeket, így Flórezt, Bothát és Garancát élőben is hallhatta a magyar közönség, Hvorosztovszkij pedig 2016 áprilisában lép fel Budapesten.)

A színházi sorozatban még két Shakespeare-darabot láthat a közönség: a Tévedések vígjátékát és A velencei kalmárt. Műsorra tűzik továbbá John Webster Amalfi hercegnő című darabját is. Az előadásokat műfordítás alapján készült felirattal vetítik.

A részletes program és szereposztás az Uránia honlapján (urania-nf.hu) érhető el.
velemenyezd, 2015. június 19. péntek, 16:42
Népszerű operák és balettek az Uránia nyári programjában
mellett Händel, Rameau és Vivaldi műveiből állították össze, szereplői és története pedig két Shakespeare-színműből, a Szentivánéji álomból és A viharból született. A Joyce DiDonato és David Daniels főszereplésével színre vitt mű 2012-es világpremierje hatalmas sikert aratott világszerte - idézte fel a filmszínház az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

Július 30-án első alkalommal mutatják be Magyarországon Gounod Shakespeare-értelmezését, a Rómeó és Júlia Metropolitan-produkcióját, amelynek címszerepeit Roberto Alagna és Anna Netrebko énekli, augusztus 13-án pedig a hírhedt amerikai vadnyugat elevenedik meg Puccini zenei víziójában, A Nyugat lánya című műben a mozivásznon. A sajátos hangulatú "westernoperában" Deborah Voigt partnerei Marcello Giordani és Lucio Gallo.

A program Verdi Otellójának vetítésével zárul augusztus 27-én, Johan Bothával és Reneé Fleminggel a főszerepben.

A balettválogatásban július 6-án a San Francisco Balett előadásában Lera Auerbach A kis hableány című műve lesz
velemenyezd, 2014. július 01. kedd, 20:34
Képek, videók
roberto-cavalli-cowboy -bo
zskadi
2016. február 09. kedd, 22:02
Lisa és Roberto, mostaná
terimamy
2014. október 08. szerda, 13:07
v10Roberto Cavalli.jpg
szidnifox
2012. június 12. kedd, 19:09
roberto.jpg
andomanyi
2012. március 30. péntek, 16:20
Roberto Mateos
giginagyi
2012. január 24. kedd, 23:12
Robertóóó
kovacskatka81
2009. október 27. kedd, 10:14
Ildi fia-ROBERTÓ.jpg
margitmama
2009. július 06. hétfő, 13:24
roberto800.jpg
konoksag
2008. október 01. szerda, 07:04
Roberto_Donadoni.jpg
captainbodlair
2008. június 13. péntek, 07:38
Roberto Carlos
tommy89
2007. szeptember 27. csütörtök, 13:25
live@roberto
rafi_robi
2007. május 16. szerda, 08:44
aleksandra800.jpg
konoksag
2008. június 17. kedd, 07:30
cipők- estélyre.jpg
agica2004
2017. március 15. szerda, 17:12
Obama-estély.jpg
agica2004
2017. február 01. szerda, 14:36
M.Obama-estély.jpg
agica2004
2017. február 01. szerda, 14:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.