Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 16:03 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lehet-e cukorbetegen gyalogolni?
Lehet-e cukorbetegen gyalogolni?

Ma világszerte több millió ember szenved cukorbetegségben. A 65 éven felüliek körében minden második ember inzulinrezisztenciában is szenved, amelyet a cukorbetegség előszobájaként is lehet tekinteni. Azoknak, akik magas vércukorszinttel rendelkeznek, kiemelten figyelni szükséges a szív- és érrendszer egészségére. A cukorbetegség további komoly betegségeket - szívroham, szélütés - is hozhat magával, de nagy az esélye a neuropátia, a látásromlás, illetve a veseelégtelenség kockázatának is. Ezért nagyon fontos, hogy még idejében életmódot váltsunk, mert így meg lehet előzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. Akkor sem kell megretteni, ha valakinél már diagnosztizálták a cukorbetegséget, hiszen a betegség megállapítását követően, ha egészségesen táplálkozik a cukorbeteg személy, ha ügyel arra, hogy a testsúlya ideális legyen és aktív életet él, akkor nem kell a cukorbetegség tüneteitől és szövődményeitől tartania.

A gyaloglás egy nagyon jó módja a testedzésnek. Persze mielőtt belevág az életmódváltásba, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. A gyaloglás voltaképpen a testedzés egyik formája, amely fokozni képes az inzulinérzékenységet, illetve megakadályozza vagy késlelteti a cukorbetegség szövődményeinek kialakulását.

A gyaloglásnak más előnye is van a többi sporttal szemben. Bárhol és bármikor lehet gyalogolni. Hiszen lehet gyalogolni a saját otthonunkban, a munkahelyen, gyaloglunk városnézés közben, de nagyon jól tesszük, ha hosszabb-rövidebb távoknál sem kocsival, hanem gyalogszerrel megyünk.

Mielőtt belevágna tehát a gyalogló programba, mindenképpen beszéljen erről kezelőorvosával. Azt azonban már jó, ha most tudja, hogy a gyalogláshoz szüksége lesz egy pár kényelmes cipőre, hiszen fontos, hogy gyaloglás közben kellemesen érezze magát, de ha a cipője kényelmetlen, akkor ezt az állapotot igencsak nehéz elérni. Gyaloglás során mindig legyen önnél egy kártya vagy valamilyen adathordozó (karkötőre, nyakláncra is fel lehet fűzni), amelyen világosan le van írva, hogy Ön cukorbeteg. Így bármilyen gond is adódna, azonnal meg tudja kapni azt a segítséget, amelyre szüksége van. Jó, ha gyaloglás során van Önnél gyorsan felszívódó szénhidrát is, ha esetleg leesne a vércukorszintje.

Lényeges, hogy egyenletes terepen gyalogoljon, hogy minél nagyobb biztonsággal tudjon edzeni. Edzés előtt és után mindenképpen mérje meg a vércukorszintjét. Orvosától feltétlenül kérdezze meg, hogy milyen érték között kell tartania a vércukorszintjét, vagyis a biztonságos edzésnél mi számít az Ön esetében túlságosan magasnak vagy éppen alacsonynak.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 20:24
Címkék: cukorbetegség előszobájaként, cukorbetegség további, veseelégtelenség kockázatának, 2-es típusú, betegség megállapítását, cukorbeteg személy,
Kommentek
A chiamag...
kálciumtól lesznek szilárdabbak a csontok és segít, hogy a fogad ép maradjon. nagyszerű a csontritkulás megelőzésére, az emésztés javítására valamint a véralvadás és a szív- és izomösszehúzódás elősegítésére. Ha naponta fogyasztasz egy kis aztékzsályát gyönyörű körmöd és hajad lesz. A benne található ómega-6 segít továbbá az anyagcsere megfelelő működésében és csökkenti a cukorbetegség tüneteit is. A chiagél (a chiamag vízbe áztata gél szerű lesz) lassítja a szénhidrátok cukorrá válását, ezért a cukorbetegenek nagyon jó.
A chiamag a benne lévő antioxidánsokkal erős gyulladásgátló, ízület regeneráló, lassítja az öregedést. Olyan magas a benne lévő antioxidánsok szintje, hogy védi a sejteket a szabad gyököktől. Ezáltal védi a szervezetet a rossz étkezés és a stressz hatásaitól, valamint az Alzheimer-kór kialakulásától. Az öregedés lassításában is szerepet játszik.

A magnézium tartalom miatt hasznos kismamáknak, segít ellazulni, és oldja a menstruációs görcsöket. Ha érzékeny vagy néhány
lenke1964, 2018. március 23. péntek, 16:51
Diabétesszel a világ tetején
Diabétesszel a világ tetején

Nem csak álmodozott arról, hogy a világ tetejére érjen. Szó szerint felkapaszkodott a világ legmagasabb csúcsaira.
Will Cross meghódította már mind a hét kontinens legmagasabb hegyeit, és elérte az Északi- és a Déli-sarkot is. Mindezt cukorbetegen.

? Meg akartam mutatni az embereknek, hogy egy diabéteszest nem a cukorbetegsége határozza meg. A diabétesz menedzselhető, kontrollálható, uralható, még a legszélsőségesebb körülmények között is.

Willt 9 évesen diagnosztizálták 1-es típusú cukorbetegséggel, mindez azonban nem akadályozta az ifjú titánt abban, hogy világhódító terveket szövögessen.

? Soha nem akartam focista lenni, vagy baseballjátékos, mindig a mászás vonzott. Már kisgyerekként kimásztam a kiságyból, felmásztam a bútorokra, a függönyre, mindenre, amire lehetett.
lovaszmarika, 2017. február 09. csütörtök, 15:52
Így teszi tönkre a testünket a cukorbetegség
leegyszerűsítve) azt jelenti, hogy bár a szervezetünk elegendő mennyiségű, a cukor feldolgozásához szükséges inzulint termel, azt a sejtjeink nem képesek megfelelően hasznosítani, idővel pedig a hasnyálmirigy sem tud a megnövekedett inzulinigénynek eleget tenni. Ennek hatására a felhasználatlan cukor a vérkeringésben marad, és fokozatosan tönkreteszi a szervezetünket. Lássuk, milyen veszélyei vannak, ha nem veszünk tudomást a cukorbetegségről.

A cukorbetegség 5 meglepő tünete

Nem minden cukorbetegen észlelhetők a tipikus tünetek: a kiolthatatlan szomj, a folyamatos
vécézés, a végtagok zsibbadása. Figyeljünk a következőkre is: lehet, hogy valami gond
lehet a vércukrunkkal, ha ezeket észleljük.
A diabétesz többszörösére növeli a szív- és érrendszeri betegségek, a szívroham vagy
az érelzáródás rizikóját, ráadásul sokkal korábbi életkorban jelennek meg ezek a problémák,
mint más, nem cukorbeteg egyéneknél. A vérben lévő cukor ugyanis irritálhatja, gyulladásba
ametiszt54, 2017. január 21. szombat, 17:39
Cukorbetegek világnapja - Tudatos életvezetéssel cukorbetegen is teljes élet élhető
Az egyesület szerint a legfontosabb az, hogy az egyébként igen súlyos szövődményekkel járó betegség minél előbb kiderüljön, és arra, hogy rossz diagnózis esetén is sokféle eszköz áll a beteg rendelkezésére, illetve hogyan védekezzünk a diabétesz romboló hatásaival szemben.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény idézi Füzesi Brigittát, a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének elnökét, aki szerint a cukorbetegséggel lehet, de eleinte nem könnyű együtt élni, hiszen ez gyakran teljesen új életmód kialakítását jelenti, miközben az élet más területein változatlanul helyt kell állnia a betegnek.

Valamennyi érintettnek, beleértve a családtagokat is, sok segítségre és türelemre van szüksége a megfelelő ismeretek elsajátításához - tette hozzá.

Az egyesület hétvégi rendezvényének mottója: "Tartsa kézben diabéteszét!", és a program során az elhangzó előadásokon szó esik a valójában egészséges étkezést jelentő diétáról, de az érdeklődők megtudhatják a több százezer embert érintő inzulinrezisztencia helyes
velemenyezd, 2016. november 11. péntek, 16:31
Érdekesség
kell-e a gyógyszeréért. Egy miniszteri rendelet ugyanis a mérések eredményétől tette függővé, hogy a cukorbetegek milyen és mennyire drága kezelésre jogosultak. Hasonlóan extrém esettel más cukorbetegek nem találkoztak, de szerintük is vannak furcsa kilengések.

Két különböző laboratóriumi vizsgálat lényegesen eltérő eredményt hozott - ezzel szembesült egy 59 éves, inzulinfüggő cukorbeteg nő. A vizsgálatot - amely az előző három hónap cukorszintjének az átlagát mutatja - negyedévente minden cukorbetegen el kell végezni. A mérés eredményétől a jelenlegi szabályok szerint nemcsak az függ, hogy milyen kezelést kap a beteg, hanem az is, hogy ingyen kapja-e. Ha az eredmény 8 százalék feletti, az OEP csak felerészben finanszírozza az inzulint, vagy át kell állnia egy kevésbé korszerű és jóval kényelmetlenebb kezelésre.

A cukorbeteg nőt január közepén megvizsgálták egy magánlaboratóriumban, ahol a negyedéves vércukorszintátlaga 6,9 százalékra jött ki. Egy héttel később a lakóhelye szerint
piroska0101, 2013. február 24. vasárnap, 10:23
Közös felelősség
legtöbbet publikált téma, mégis vannak olyan területek, ahol a betegek ismerethiánya állapotuk romlását okozhatja. A cukorbeteg-társadalom tájékoztatása érdekében országos mozgalom indult, melyet Hevesi Tamás előadóművész jelentett be. A kezdeményezés célkitűzése a HbA1c-szint fogalmának megismertetése és az ideális 7% alatti érték elérése. A mozgalom sikerében Kincses János, a MACOSZ elnöke a betegszervezetek szerepét kiemelten fontosnak tartotta.

"Egészségesebben" az egészségeseknél - cukorbetegen?"

A felmérés során a válaszok alapján megdöbbentő tényre derült fény: a megkérdezettek 21%-a nem tudta megmondani, hogy cukorbetegsége 1-es, vagy 2-es típusú! (Az 1-es típusú cukorbetegség többnyire gyermek-, vagy fiatal felnőttkorban alakul ki, a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek működése többnyire leáll, a hajlamot a veleszületett tényezők határozzák meg. A 2-es típus általában 40 év felett jelenik meg, elsősorban a túlsúly, a helytelen táplálkozás és a testedzés hiánya okozza, a
korall44, 2010. február 04. csütörtök, 12:01
Képek, videók
bruschetta_cukorbetege kne
gaby73
2014. október 05. vasárnap, 23:37
cukorbetegek.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:47
birsalmasajt-cukorbete gek
sarkadykati
2011. november 07. hétfő, 08:28
Cukorbetegek is fogyaszth
inoke
2009. november 25. szerda, 13:52
Cukorbetegséget gátlók.jp
pacsakute
2018. október 23. kedd, 21:29
Cukorbetegség.jpg
pacsakute
2015. május 27. szerda, 07:33
Cukorbetegségre.jpg
pacsakute
2014. június 29. vasárnap, 15:24
Cukorbetegség labordiagno
pacsakute
2014. június 18. szerda, 07:11
Cukorbetegség ellen.jpg
pacsakute
2014. május 30. péntek, 21:04
Lenmag és a cukorbetegség
pacsakute
2014. február 17. hétfő, 07:35
cukorbetegség 2
megyerimihaly
2014. január 18. szombat, 18:33
cukorbetegség
megyerimihaly
2014. január 18. szombat, 18:32
cukorbetegség ellen.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.