Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 22:02 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - MSZP: elhárult az akadály a kórházi fertőzések kivizsgálása elől
Korózs Lajos úgy fogalmazott, továbbra sem nyugszanak a kedélyek a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult járványhelyzet ügyében, ezért azt várják, hogy az ott történtetről az emberi erőforrások minisztere is tájékoztatást ad majd a népjóléti bizottság hétfői ülésén.

A MSZP képviselője megerősítette, továbbra is úgy gondolják, hogy Kásler Miklósnak le kellene mondania, mivel személyes felelősség terheli az egészségügy alulfinanszírozottsága, az ágazatban dolgozók alacsony fizetése, a kórházi ágyak járvány alatti kiürítése, az alapellátás leállítása és az orvosi beavatkozások elhalasztása miatt.

Az egészségügyért is felelős miniszternek emellett azért is le kellene mondania, mert őt már a miniszterelnök sem veszi komolyan és nem hívja meg azokra a tárgyalásokra, ahol az egészségügy jövője dől el - tette hozzá Korózs Lajos.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 15:42
Címkék: Korózs Lajos, Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, Kásler Miklósnak, kórházi fertőzések, fővárosi Bajcsy-Zsilinszky, emberi erőforrások,
Kommentek
Magyar termelő adataival visszaélve adtak el igazolatlan származású napraforgót
Az esetről a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tett bejelentést a Nébihnél.

A bejelentés alapján a hatóság szakemberei vizsgálatot tartottak az érintett termelőnél. Ennek során bebizonyosodott, hogy a gazdálkodó 2019-ben nem termesztett és nem vásárolt, illetve nem tárolt be napraforgót, így nem is értékesíthetett.

Közölték, az ügy kivizsgálásában az olasz ICEA és a holland SKAL tanúsító szervezetek is közreműködtek. A keresztellenőrzések során beszerzett dokumentumokból kiderült: a számlákon a termelő neve és címe szerepel, azonban a számlaszám már egy magyarországi, konvencionális és ökológiai termelésből származó termények kereskedelmével foglalkozó cégé.

A napraforgó értékesítéshez mellékelték az érintett termelő angol nyelvű minősítő tanúsítványát, amit több ponton megváltoztattak.

A vizsgálat egyértelműen feltárta: az érintett napraforgó tétel származása, eredete, és így az ökológiai termelés ténye sem igazolt, így nyomonkövetése nem biztosított. Eddig mintegy 247,97 tonna
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 09:51
A fővárosi kormányhivatal ügyészségi vizsgálatot kezdeményezett a Mozaik utcai vizsgaállomás ügyében
Közleményükben azt írták: a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat a kormányhivatal "közlekedésfelügyeleti főosztályának több dolgozójával szemben a Mozaik utcai vizsgaállomást érintő visszaélések" gyanúja miatt.

A kormányhivatal számára kiemelten fontos az állampolgárok védelme, ezért minden bűncselekmény gyanújának kivizsgálásával kapcsolatban szorosan együttműködik a nyomozóhatóságokkal - olvasható a közleményben.

"A közszolgáltatásba vetett bizalom további erősítése érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala továbbra is mindenben együttműködik a nyomozó hatóságokkal" - fogalmaztak, majd hozzátették: a kormányhivatal az ügyben megtette a megfelelő jogi és működéséhez szükséges szervezeti intézkedéseket.
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 18:01
Európai Bizottság: az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) fokozta az átláthatóságot és a személyes adatok véd
felsorolta azokat az intézkedéseket, amelyek célja, hogy tovább könnyítsék az általános adatvédelmi rendelet alkalmazását valamennyi érdekelt fél, különösen a kis- és középvállalkozások számára azért, hogy előmozdítsák és továbbfejlesszék a valóban európai szemléletű adatvédelmi kultúrát és a határozott jogérvényesítést.

Az Európai Bizottság továbbá közleményt tett közzé, amely tíz olyan jogilépést határoz meg, amelyek a személyes adatoknak az illetékes hatóságok által a bűncselekmények megelőzése, kivizsgálása, felderítése és büntetőeljárás alá vonása érdekében végzett kezelését szabályozzák. Mindezek összehangolása a bűnüldözésben érvényesített adatvédelemről szóló irányelvvel jogbiztonságot teremt, és pontosan meghatározza a személyes adatok illetékes hatóságok általi kezelésének célját, valamint az ilyen adatkezelés tárgyát képező adatok típusait - közölték.

Az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (GDPR) 2018 júniusában lépett életbe. A rendelet a személyes adatok védelméről és az
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 16:21
Fővárosi Közgyűlés - Momentum: vizsgálóbizottság alakul a korrupciógyanús esetek kivizsgálására
A javaslat négypárti - MSZP, DK, Párbeszéd és Momentum - előterjesztésben kerül a testület elé, amelyet támogat Karácsony Gergely főpolgármester is. A főpolgármester-helyettes közölte azt is, a Fidesz is delegál tagokat a testületbe.

Mint mondta, az elmúlt években sok olyan budapesti ügy volt, amely a sajtó és a korrupciókutató civilek érdeklődésére tartott számot. Kiemelte: fontos, hogy utánajárjanak ezeknek az ügyeknek, levonják a tanulságokat, és ha kell, büntetőfeljelentést tegyenek. Szükségesnek nevezte a tapasztalatok beépítését is a fővárosi cégek gazdálkodásába.

A testületet Havasi Gábor (Momentum), Budapest egészségügyi tanácsnoka vezeti.

Havasi Gábor azt mondta: vizsgálni fogják a patkánymentesítésre 2018-ban kiírt közbeszerzést, az állatkerti Biodóm létesítését, a parkolási rendszer elmúlt 15 éves működését, a Rác fürdő projektet, a 3-as metró felújítását, a 4-es metró építését, az elektronikus jegyrendszer-projektet és a Bálna eladását.

Kerpel-Fronius Gábor elmondta:
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 10:51
Megújította együttműködési megállapodását a versenyhivatal és az Országos Gyógyszerészeti Intézet
Rigó Csaba Balázs kifejtette, a megállapodás értelmében a felek kölcsönösen tájékoztatják egymást, ha az érintett termékekkel összefüggésben jogszerűtlen kereskedelmi gyakorlatot, valamint versenyjogi vagy fogyasztóvédelmi problémát észlelnek. Ezen felül a versenyhivatal vállalta, hogy az OGYÉI-vel megosztja a piacelemzési és ágazati vizsgálatainak eredményeit.

Közölte, az elmúlt 20 évben a GVH húsz alkalommal szabott ki bírságot gyógyszer, gyógyászati segédeszköz, orvostechnikai eszköz, étrendkiegészítő, tápszer éskozmetikai termék ügyében. Tizenhét alkalommal a hivatalnak azért kellett eljárnia, mert az adott terméket hirdető cégek jogsértő módon gyógyhatást tulajdonítottak élelmiszereknek, illetve étrendkiegészítőknek, három alkalommal pedig kozmetikumokról derült ki, hogy vagy jogsértő módon hirdették a terméket vagy jogsértő dolgot állítottak róluk.

Rigó Csaba Balázs elmondta, a legutóbbi ilyen jellegű ügy tavaly volt, akkor 31 millió forintos bírságot szabtak C-vitamin tartalmú
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 13:32
A Nemzetközi Büntetőbíróság sajnálatát fejezte ki a munkatársai elleni lehetséges amerikai szankciók miatt
"Az amerikai elnök friss rendelete példa nélküli fenyegetés a Nemzetközi Büntetőbíróság mint független nemzetközi igazságügyi intézmény történetében" - fogalmaztak.

A döntés célja az, hogy nyomást gyakoroljon, és befolyásolja a bíróság tisztviselőinek független, objektív és pártatlan tevékenységét. A Nemzetközi Büntetőbíróság elleni támadás egyúttal támadást jelent a háborús bűncselekmények áldozatai ellen is, akik közül sokak számára a bíróság jelenti az igazságosság és igazságszolgáltatás utolsó reményét. A bíróság szilárdan kiáll munkatársai és tisztviselői mellett. Továbbra is határozottan elkötelezett, hogy önállóan és pártatlanul teljesítse az alapokmánya (az úgynevezett római statútum) és a részes államok által ráruházott feladatot, továbbá támogatásukra és együttműködésükre támaszkodik - közölték.

A bíróság részes államai közgyűlésének elnöke, O Gon Kvon nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy a példátlan intézkedés aláássa a büntetlenség elleni küzdelemre és az elszámoltathatóság
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 11:02
Borrell: aggodalomra ad okot az ICC tagjainak szankcionálást lehetővé tevő amerikai elnöki rendelet
Josep Borrell kiemelte, hogy az ICC nagyban hozzájárul a legsúlyosabb nemzetközi bűncselekmények elkövetőinek felelőségre vonásához és kulcsfontosságú szerepet tölt be az igazságosság és a béke megteremtésében, amelyet minden nemzetnek tiszteletben kell tartania és támogatnia kell.

"Elemezzük az Egyesült Államok elnökének döntését, hogy felmérjük annak minden következményét. Az uniós külügyminiszterek tanácsa véleményt fog megfogalmazni a kérdést illetően" - mondta.

Az Európai Unió szilárdan támogatja a Nemzetközi Büntetőbíróságot és munkáját - tette hozzá.

Csütörtökön Borrell videokonferencián vett részt az EU-tagországok és a keleti partnerségi programban részt vevő államok külügyminisztereivel.

Ezzel kapcsolatosan elmondta, a résztvevők az EU és az érintett országok kapcsolatainak stratégiai fontosságát hangsúlyozták, és határozott elkötelezettségüket fejezték ki az együttműködés folytatása mellett.

Emlékeztetett, az EU csaknem egymilliárd eurós (mintegy 350 milliárd
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 20:43
Netanjahu tragédiának nevezte az autista palesztin agyonlövését
Netanjahu a kormány szokásos vasárnapi ülésén sajnálatát fejezte ki a május 30-án a vele foglalkozó oktatási intézménybe igyekvő palesztin autista férfi megölése miatt. Amír Ohana belbiztonsági miniszter is részvétéről biztosította a családot, és az eset kivizsgálását ígérte.

Hallakot az óváros oroszlános kapujának közelében lőtték le a rendőrök, ahol korábban számos merénylet történt. Felszólították, hogy álljon meg, mert úgy látták, hogy fegyvert tart a kezében. Valójában csak egy mobiltelefont tartott édesapja izraeli médiának tartott beszámolója szerint, és nem értette a biztonságiak utasításait.

Az incidens szemtanúja szerint megijedt, futásnak eredt, mire a fegyveresek üldözőbe vették. Egy szeméttárolóba menekült, megpróbált elbújni, de utánamentek és legalább hétszer rálőttek.

Szintén a szeméttárolóba menekült az autista férfi egyik gondozónője is, aki ismerte, és többször is szólt a rendőröknek, hogy autista, sérült, de szavainak nem volt foganatja. Ijad Hallak azt ismételgette
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 15:12
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
KŐRÓZSA.jpg
feviroza
2014. november 11. kedd, 12:14
Kőrózsa.jpg
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 20:54
11 kőrózsa.jpg
feviroza
2014. május 22. csütörtök, 13:46
--kőrózsa.jpg
vrhatos
2007. december 16. vasárnap, 19:53
korozsak.jpg
boszormacs
2006. december 17. vasárnap, 08:15
A Bajcsy Zsilinszky utca
basikele
2013. június 25. kedd, 06:51
Bajcsy-Zsilinszky Endre.j
balazsmargit
2012. augusztus 08. szerda, 20:53
Bajcsy Zsilinszky út 22..
agica2004
2010. december 03. péntek, 13:21
Szemere Miklósnak 01.jpg
chillik
2018. január 02. kedd, 05:32
Szemere Miklósnak 02.jpg
chillik
2018. január 02. kedd, 05:32
Szemere Miklósnak 03.jpg
chillik
2018. január 02. kedd, 05:32
Miklósnak ? Bandi.jpg
chillik
2016. december 01. csütörtök, 03:11
Szent Miklósnak
etusmama
2013. december 05. csütörtök, 22:37
miklosnak.gif
dgenoveva
2010. január 12. kedd, 13:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.