Belépés
2020. február 16. vasárnap | 7. hét | 47. nap | 19:33 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bizarr képek az orvoslás történelméből, 1900-1940
A mellkas röntgen, Dr. Maxime Menard párizsi Cochin kórházának radiológiai osztályán, 1914
Wiener Ambulance, az 1881-ben alapított bécsi önkéntes mentőegylet tagjai.
Dr. Elizabeth Bruyn egy lóvontatású mentőkocsin, Egyesült Államok, 1911 körül.
Orvosi rendelő egy kórházi vonaton, 1900 körül.
A beteg belélegzi a fájdalomcsillapítót "Twilight Sleep" a szülési fájdalom enyhítésére, 1939. július.
Oxigén adagolása egy újszülöttnek, Berlin, 1939. július.
Egy beteg vastüdőben, 1938 körül. A légzésbénultak életben tartására fejlesztették ki a köznyelvben csak vastüdőnek nevezett szerkezetet, ami a börtönévé is vált, hiszen életüket kizárólag a géphez kötve, abban fekve tölthették. Az első vastüdőt 1927-ben készítette Philip Drinker és Louis Agassiz Shaw a Harvard egyetemen. A készülék nem volt más, mint egy nagy acélhenger, amelyből csak a páciens feje látszik ki. A hengerrel összekötött villamos szivattyúgép a légnyomás ütemes változtatásával kényszeríti szabályos emelkedésre és süllyedésre a beteg mellét, így biztosítva számára a folyamatos légcserét.
Az ápolók egy lélegeztetőgép kezelését tanúlják, 1938 körül.
Gerald Blackburn, egy oxigén sátorban a Princess Beatrice Kórházban, 1937 körül.
Egy nő, elektromos inhaláló készüléket használ az influenza kezelésére, 1929 körül.
Egy Németországi kórház légúti betegei, mentolos és az eukaliptuszos gyógyszereket inhalálnak, 1930 körül.
Egy nő maszkot visel a spanyolnátha idején, amely az első világháború után tört ki, 1919
R. Dubois anesztetizáló gépe, Franciaország, 1913 körül.
Vérnyomásmérés 1932 körül.
Fény-fürdő kezelés, Berlin, 1929 körül.
Gyógyászati kvarclámpa kezelés, 1930 körül. Bach és Jasionek német professzorok találták fel az olvasztott hegyi kristályból készült és higanygőzökön keresztül vezetett, villamos árammal világítóvá tett ú. n. hanaui kvarclámpát (azért kvarcból, mert az átereszti az ibolyántúli sugarakat is), amelynek az a sajátsága, hogy főként nagy gyógyító hatású láthatatlan ultraviola sugarakat bocsát ki magából. Ezáltal a kvarclámpa gyógyereje sokszorosan felülmúlja a napsugár hatását.
Masszírozó gép az Egyesült Államokból, 1928 körül.
DF Angier (balra) és Dr. LF Kebler, az Élelmiszer és Gyógyszerészeti Hivatal igazgatója, bemutatja az új magasító nyújtóeszközt, 1931 körül.
Elektromos fürdő a vérkeringés javítására, 1938 körül.
Sebészeti kötszer készítése a Vöröskereszt központjában az Ohio Ohio-i Cincinnatiben, 1915 körül.
Az akkori legmodernebb röntgengép, Frankfurt, 1929 körül.
Védőruhás orvos a mandzsúriai pestisjárvány idején, 1914 körül.
Felboncolt holttestek a Philadelphia-i Jefferson Medical College bonc termében, 1902 körül.
Dr. Lewis Albert Sayre gerincferdüléses beteget vizsgál, 1850 körül.
Egy szülészet, 1900 körül.


schuro, 2018. március 17. szombat, 21:17
Címkék: Maxime Menard, Wiener Ambulance, Elizabeth Bruyn, Egyesült Államok, Twilight Sleep, Philip Drinker,
Kommentek
Orbán Balázs: azért sikeresek a rendszerváltó politikusok, mert nem izmusok, hanem az ország pragmatikus érdeke
Orbán Balázs a Reformátusok szárszói konferenciáján Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselővel vitatkozott, Fiatal politikusok - paradigmaváltás a politikában címmel.

Ungár Péter unikumnak nevezte, hogy az ország rendszerváltó politikusai és mai vezetői között ilyen mértékű személyi kontinuitás van, és szerinte ennek negatív következménye, hogy a kormány a mai napig a '90-es években az SZDSZ-szel folytatott vitáit ismétli, ezt a vitát vetítve ki olykor Soros Györgyre, olykor az Európai Unióra.

A személyes folytonosság "belterjes és mozdulatlan vitákhoz vezetett", holott generációs viták helyett ideológiai alapú vitákra lenne szükség - mondta.

Erre reagálva Orbán Balázs úgy fogalmazott: a rendszerváltó, az országot jelenleg vezető fideszes politikusgeneráció éppen azért sikeres, "mert lejött az izmus alapú politizálásról, amit az ellenzék mind a mai napig nem tud megtenni", és a Kárpát-medencében élők érdekeit szem előtt tartva politizál.

Ungár Péter kiemelte: a Fidesz azzal, hogy
velemenyezd, 2019. augusztus 24. szombat, 18:52
A gyarmatosítás véres története (Részletek)
* A gyarmatosítás történelméből

"Új földeket kell találnunk, amelyek nyersanyagkészletét könnyedén ki tudjuk sajátítani, ugyanakor kizsákmányolhatjuk az olcsó rabszolga-munkaerőt, amely a gyarmatok őslakosainak formájában a rendelkezésünkre áll. Ezen gyarmatok ugyanakkor a gyáraink által előállított termékfelesleg szempontjából is hasznosíthatók felvevőpiacként."

Cecil John Rhodes, a Királynő tanácsosa, a Brit Korona (titkos társaság) gyarmatügyi megbízottja, Cape Colony miniszterelnöke, Rhodesia névadója (1853-1902)

Kolumbusz Kristóf 1492-ben lépett Amerika földjére, az angol kormány pedig 1997-ben adta vissza Hongkongot Kínának - ezen két esemény foglalhatja keretbe a gyarmatosítás történelmét, amely elemi szinten határozza meg korunkat és világunkat, globális gazdaságunkat és jelen társadalmi viszonyainkat. Az imperialista nagyhatalmak - Anglia, Spanyolország, Franciaország, Hollandia,
eposz, 2019. március 16. szombat, 08:00
Külföldi sajtó Magyarországról - Brit lap a kormány iránti bizalom növekedéséről, francia lap a külföldi ösztön
A Financial Times cikke a Bertelsmann Alapítvány német nonprofit szervezet 41 iparosodott országot vizsgáló, kedden megjelent tanulmányának megállapításait ismertetve azt írta, hogy a polgárok bizalma a Magyarország, Lengyelország és Törökország illiberális kormányzatai iránt növekszik, annak ellenére, hogy ezekben az országokban hanyatlóban vannak a demokrácia normái. Az okok között azt emelték ki, hogy a demokrácia nem gyökeresedett meg kellőképpen a szóban forgó társadalmak jelentős részének politikai tudatában.

A tanulmány Magyarország esetében megállapítja, hogy "a jogállamiság Orbán Viktor kormányzása alatt jelentősen csorbult", de a többi országhoz hasonlóan növekszik az emberek kormányzatba vetett bizalma. Amíg 2007-ben 25 százalék bízott a kormányban, addig 2017-ben már 38 százalék.

Noha sok magyar, lengyel és török elfogadja a liberális demokrácia elleni küzdelmet, "a népesség jelentős része ellenzi a demokrácia pusztulását mindhárom országban" - idézte a Financial Times cikke a
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:22
Megszállás? Brüsszel zsoldosokat akar Hazánkba küldeni
tanár, a szentendrei ferences gimnáziumban - a legádázabb kommunista korban, amikor a tanári kar egyik tagja az iskolából nem a kolostorba ment, hanem jelenteni -, úgy tanította a történelmet, hogy leadta az anyagot, ami kötelező volt, majd eltétetett a padról papírt és ceruzát és: ,,most elmondom, hogy volt" kijelentéssel megtanította az igazságot. A diákok közül soha senki nem jelentette fel...

De vegyünk néhány hazug állítást az utolsó száz esztendő magyar történelméből, amely állításokat a történészek körmük szakadtáig védenek, hiszen egy életen át ezeket a hazugságokat hirdették, s azt gondolják, ha most változtatnának rajta, úgy egy élet munkája veszne oda. Pedig egy paradigmaváltás a magyar történelem területén mindinkább szükségesnek látszik.

Nem beszélünk Európa legnagyobb problémájáról, a pánszlávizmusról, amely két háborúba és drámai helyzetbe sodorta a keresztény Európát, s amely még ma is lázasan törekszik egy szláv Közép-Európa megteremtésének
menusgabor, 2018. szeptember 14. péntek, 21:15
G. Hajnóczy Rózsa: Bengáli tűz (1943)
mert nem tudta elviselni a második világháború szörnyűségeit) a Bengáli tűz évitzedeken átívelő újrakiadásait (jómagam az 1957-es kilencedik(!) kiadást olvastam régen és most is). Érdekes hibrid ez a könyv, egyszerre önéletrajz, beszámoló az indiai hétköznapokról, és egy izgalmas regény, amelynek középpontjában egy szerelmi négyszög áll a házaspár ismeretségi köréből. Azonban mindenekelőtt egy korrajz, minőségi lektűr, amelynek az igazi értékét az adja, hogy egy olyan időszakot örökít meg India történelméből, amely már nem létezik, az angol fennhatóság alatti időszak utolsó éveiben érkeztek Germanus-ék az országba, már elkezdődött a változás Gandhi hatására, azonban még uralkodtak (angol fennhatóság alatt) a mahardzsák, nem dúlta fel a háború Kasmírt, Dardzsilingben kényelmes körülmények között meglátogathatták az európai turisták Kőrösi Csoma Sándor sírját, és a Himalájánál kényelmes hotelben hallgathatták a hegymászók élménybeszámolóját. A Bengáli tűznek megvannak a maga hibái, de biztosan megperzseli az
skorpiolilike, 2018. március 25. vasárnap, 16:52
Chick Corea, John Scofield, Jack DeJohnette a Müpában
A Müpa közönsége már többször találkozhatott az idén 77 éves Chick Coreával. Játszott szólózongorán, Gary Burton vibrafonossal duóban, kisebb együttesekkel és saját hattagú turnébandájával, a Vigillel együtt is. Július 3-án egy régi-új formációval, a nyolcvanas évek végén alakult Chick Corea Akoustic Band 21. századi reinkarnációjával tér vissza a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe. A formációban játszó John Patitucci bőgős és Dave Weckl dobos is Corea felfedezettje, aki mostanra saját jogon is a dzsessz színtér elismert zenésze.

Július 5-én ad koncertet az amerikai dalszerző-énekesnő, Melody Gardot. A New Jersey-i születésű művészt eleinte jobban vonzotta a divat világa, ám 19 évesen elütötte egy terepjáró, súlyos fej-, gerinc- és neurológiai sérüléseket szenvedett, és orvosa javaslatára kezdett el komolyabban foglalkozni a zenével. Some Lessons: The Bedroom Sessions című kislemezével a figyelem középpontjába került, 2006-os debütáló albuma, a Worrisome Heart óta három nagylemeze jelent meg. A
velemenyezd, 2018. február 04. vasárnap, 09:11
Képek, videók
CRSE történelme
crse
2015. január 26. hétfő, 18:48
A történelmet.....jpg
pacsakute
2013. október 20. vasárnap, 07:29
Magyarország történelme p
margoboszi
2010. szeptember 20. hétfő, 12:12
A jövő történelme1000.jpg
hollygergo
2009. február 15. vasárnap, 17:43
maxime.gif
ibolya1964
2007. február 14. szerda, 20:05
DodgeWC54Ambulance2482 529
wiwat
2013. július 26. péntek, 06:13
Wartburg 353 S Ambulance
farkas1945
2012. november 18. vasárnap, 11:07
Land Rover Ambulance (198
farkas1945
2012. június 23. szombat, 13:31
elizabeth_taylor_by_ma ria
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:47
Elizabeth Moon- A boldogs
sanci81
2018. január 28. vasárnap, 15:55
H-ELIZABETH-SAROLTA.jp g
cserhat3
2018. január 03. szerda, 18:03
Charlotte Elizabeth Diana
agica2004
2015. június 24. szerda, 16:36
Hölgy tube Elizabeths.jpg
mbartis
2015. június 14. vasárnap, 10:38
elizabeth 2.jpg
cologne53
2015. május 20. szerda, 16:37
Tube Elizabeths.jpg
mbartis
2015. február 03. kedd, 20:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.