Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:12 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Negyedmillióan vettek részt Tel-Avivban a meleg méltóság menetén
A város huszadik alkalommal rendezte meg szokásos éves seregszemléjét a másság tiszteletére, amelyet egyre jelentősebb érdeklődés övez nemcsak Izraelben, hanem szerte a világon.

A Közel-Kelet legnagyobb ilyen rendezvényén vidám hangulatban, szivárványos zászlók alatt a helyi hagyományok szerint együtt meneteltek az ünneplő tömegben a szexuális kisebbségek képviselőivel a heteroszexuálisok, ez utóbbiak közül sokan melegek rokonai, családtagjai.

Ron Huldai, a város polgármestere beszédében bejelentette, hogy a jövőben le fognak bontani minden jogi akadályt egészen addig, amíg meg nem valósul a szexuális kisebbségek teljes jogegyenlősége.

Külföldi vendégek tízezrei is szolidaritást vállaltak az izraeli felvonulókkal, mivel az utóbbi években a város egyik turista nevezetessége lett a különösen színpompás és örömteli hangulatban zajló méltóságmenet.

Az idei fő attrakció Netta Barzilai szereplése volt, aki a közelmúltban nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, és ezzel elnyerte Izrael számára a fesztivál jövő évi megrendezésének jogát az ország fővárosában. Miri Regev kulturális miniszter bejelentette, hogy a dalversenyt csakis Jeruzsálemben lehet megtartani, ahogy ez legutóbb 1999-ben, az ország legutóbbi eurovíziós győzelme után történt.

A rendezvényen felvonult számos politikus is, köztük Tamar Zandberg, a baloldali liberális Merec párt vezetője és Meir Ohana, a jobboldali Likud párt melegfrakciójából, aki partnerével és ikergyermekeivel menetelt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 15:57
Címkék: Netta Barzilai, Eurovíziós Dalfesztivált, Miri Regev, Tamar Zandberg, Meir Ohana, meleg méltóság,
Kommentek
MSZP: megszűnőben van a sajtószabadság Magyarországon
Őrsi Gergely azt mondta, a Fidesznek az a kifejezés, hogy a sajtó szabad, azt jelenti: a Fidesz-közeli oligarcháknak - Habony Árpádnak, Mészáros Lőrincnek és Nyerges Zsoltnak - szabad médiát vásárolni, majd azt utána a Fidesznek szabad állami hirdetésekkel működtetni, nem egy esetben veszteségesen.

Egy normális demokráciában egy sajtótermék tulajdonosa a médiáját befektetésnek tekinti és nem fegyvernek egy nagyobb, korrupcióra épülő játszmában - jelentette ki.

Az MSZP-s politikus szerint nem normális, hogy a fideszesek azt mondták a HírTV-vel történtekről, elégtételt éreznek, és elismerték azt is, hogy az ő tévéjük volt, amit elvettek tőlük.

Szerinte az a fő kérdés, mit éreztek azok az emberek, akiktől egyik napról a másikra elvették a szabad tájékozódás lehetőségét, megszüntették az általuk nézett tévéket, internetes portálokat, újságokat.

Emlékeztetett arra, az MSZP múlt héten népszavazási kezdeményezéseket nyújtott be, hogy az állami hirdetéseket igazságosan -az olvasottság, a
velemenyezd, 2018. augusztus 02. csütörtök, 12:05
Zágrábi lap: az uniós csatlakozás óta legalább negyedmillióan hagyták el Horvátországot
A legtöbben Németországba, Ausztriába és Írországba vándoroltak ki, és az említett országok regisztrációi alapján az látszik, hogy a javuló horvát gazdasági eredmények ellenére sem csökkent a kivándorlási kedv az utóbbi öt évben - írta a lap.

A német statisztikai hivatal adatai szerint például a tavalyi esztendőben több mint 56 ezer horvát állampolgár jelentkezett be a német hivatalokban, és a Jutarnji List tájékoztatása szerint ilyen sok horvát áttelepülésre az utóbbi tíz évben nem volt példa. Emellett Ausztriában és Írországban is több mint ötezren jelezték munkavállalási és letelepedési szándékukat. Ez azt jelenti - írta a zágrábi újság -, hogy csak a tavalyi évben több mint 65 ezren hagyták el az országot, vagyis naponta mintegy 180-an.

Az összehasonlítás kedvéért a Jutarnji List azt is közölte, hogy a teljes jogú uniós tagság elnyerése előtti évben, 2012-ben az említett három országba összesen 4 és félszer kevesebben költöztek el, vagyis 14 300 horvát állampolgár döntött úgy, hogy máshol
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 12:01
Taxisok tüntettek az Uber fuvarmegosztó ellen a román kormány épülete előtt
A kormány székháza elé több száz taxis és néhány tucat buszsofőr sorakoztatta fel járművét, forgalmi akadályt okozva a román főváros egyik legfontosabb útkereszteződésében. A háromórás megmozdulás idején a COTAR-hoz tartozó bukaresti taxisok beszüntették a munkát és nem szállítottak utasokat sem.

A kétnaposra tervezett megmozdulás folytatásáról letettek azt követően, hogy a COTAR tárgyalóküldöttsége ígéretet kapott a kormánytól: egy hónapon belül meghozzák a tiltakozók által sürgetett - a szigorú személyszállítási szabályokat az internetes fuvarmegosztóra is kiterjesztő - rendeletet.

A taxisok azt kifogásolják, hogy míg az ő működésüket számos engedély beszerzéséhez kötik, és alapfeltétel a kizárólag személyszállításra használt gépkocsi, az Ubernél bárki személyszállításra használhatja autóját. Az internetes alkalmazás azt teszi lehetővé, hogy az Uber fuvarmegosztó szolgáltatást használó autósok és utasok egymásra találjanak.

A taxistüntetésre reagálva az Uber szerdán nyilatkozatban
velemenyezd, 2017. április 26. szerda, 12:02
Negyedmillióan látták a Velencei Építészeti Biennálét
Az idei seregszemle 14 százalékkal több látogatót vonzott, mint a 2014-es építészeti biennálé - közölte az MTI-vel szerdán a magyar részvételt szervező Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú).

Az érdeklődők 45 százaléka 26 éven aluli volt, és a rendezvényről idén négyezernél is több újságíró tudósított.

Záróközleményében a biennálé elnöke, Paolo Baratta kiemelte: immár általános vélemény, hogy a seregszemle a legjelentősebb viszonyítási pont az építészet világában.

Az idei főkurátor, Alejandro Aravena Jelentés a frontról című kiállítása sok tekintetben emlékezetes marad - vélte Paolo Baratta, aki szerint a chilei főkurátor inspirációja nyomán a civil társadalom szembesülhetett annak lehetőségeivel, hogy jobban alakítsa ki az emberi élettereket akár a városközpontokban, akár a perifériákon.

Alejandro Aravena hangsúlyozta, hogy a kiállítás nem csupán a tudás megosztásának egyfajta módja: élményt is építettek. "A tanulás folyamata elsősorban érzelmi szinten történik, és ez az,
velemenyezd, 2016. november 30. szerda, 18:15
Csaknem negyedmillióan sportoltak itthon az Európai Diáksport Napján
A magyar kezdeményezésre létrejött európai esemény hazai központi rendezvényét a Bp. Honvéd Tüzér utcai atlétikai pályáján tartották. Balogh Gábor, a szervező Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke elmondta: idehaza idén tizedszer rendezték meg a diáksport napját, amely már évekkel ezelőtt felkeltette az Európai Unió figyelmét. Hangsúlyozta: ebben az évben 290 ezer euró támogatást kaptak az EU-tól arra, hogy legalább tíz tagállamban szervezzék meg az Európai Diáksport Napját.

"Sikerült túlteljesíteni a tervet, mert a mai napon húsz országban összesen több mint egymillió diák sportolt legalább két órát, s vett részt az egyetlen kötelező versenyszámban, a 2016 méteres váltófutásban" - jelentette ki az MDSZ elnöke, aki büszkén számolt be arról, hogy a rendezvény magyar védjegyet is kapott az EU-ban.

A hivatalosan az Európai Diáksport Napja - Magyarország elnevezésű rendezvény fővédnöke Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke, a rendezvény fővédnöke
velemenyezd, 2016. szeptember 30. péntek, 12:22
Több mint negyedmillióan látták a Puskás-kiállítást Manchesterben
Az eredetileg januárig tervezett kiállítást a nagy sikerre való tekintettel a befogadó intézmény a gyűjtemény kezelője, a Puskás Intézet engedélyével két hónappal megtoldotta.

A futballmúzeumban kiállítottak mintegy 70 felbecsülhetetlen értékű ereklyét, köztük azt a zászlót, amit David Wright angol csapatkapitány adott a Népstadion kezdőkörében Puskás Ferencnek a 7-1-re végződött magyar-angol találkozón 1954. május 23-án. Emellett az érdeklődők megtekinthették többek között Puskás olimpiai aranyérmét, vb-ezüstérmét, a helsinki olimpiai döntőben viselt cipőjét, Real Madrid-mezét, a spanyol bajnokság gólkirályának járó Pichichi-trófeákat, a spanyol bajnoki címért járó kupákat, a BEK-serlegek kicsinyített másolatát, a FIFA-érdemrendet és a FIFA Puskás-díjat.

Könyvbemutató-körút keretében népszerűsítették a kiadók és a szerző Szöllősi György Puskás című életrajzi könyvének angol nyelvű kiadását Manchesterben, Belfastban, Glasgowban és Londonban, Puskás-emléktáblát avattak a glasgow-i Hampden Park
velemenyezd, 2016. április 12. kedd, 14:41
Közel negyedmillióan látták Manchesterben a Puskás-kiállítást
A puskas.com beszámolója szerint a befogadó intézmény a gyűjtemény kezelője, a Puskás Intézet engedélyével két hónappal toldotta meg az eredetileg januárig tervezett tárlat nyitva tartását.

Karácsonyig több mint 150 ezer, február végéig pedig már 235 644 látogató tekintette meg a szeptemberben nyílt tárlatot.

A futballmúzeumban kiállítottak mintegy hetven felbecsülhetetlen értékű ereklyét, köztük azt a zászlót, amit David Wright angol csapatkapitány adott a Népstadion kezdőkörében Puskás Ferencnek a 7-1-re végződött magyar-angol találkozón 1954. május 23-án. Emellett az érdeklődők megtekinthetik többek között Puskás olimpiai aranyérmét, vb-ezüstérmét, a helsinki olimpiai döntőben viselt cipőjét, Real Madrid-mezét, a spanyol bajnokság gólkirályának járó Pichichi-trófeákat, a spanyol bajnoki címért járó kupákat, a BEK-serlegek kicsinyített másolatát, a FIFA-érdemrendet és a FIFA Puskás-díjat.
velemenyezd, 2016. március 01. kedd, 17:47
Képek, videók
tel aviv
relisisi
2017. november 15. szerda, 13:20
20161005 tel aviv.JPG
relisisi
2016. december 02. péntek, 15:26
20160817 tel aviv uj.jpg
relisisi
2016. december 02. péntek, 14:54
20160817 tel aviv regi ha
relisisi
2016. december 02. péntek, 14:53
tel-aviv.jpg
relisisi
2015. október 08. csütörtök, 16:05
tel-aviv
relisisi
2015. augusztus 18. kedd, 15:16
2014 vb barzilia.jpg
maroka
2014. június 20. péntek, 23:44
eurovizió dal.jpg
maroka
2017. május 10. szerda, 08:24
Euróvízióra - benevezés.p
anci-ani
2014. szeptember 11. csütörtök, 09:38
mirinda-kép22.jpg
53ilona
2017. március 24. péntek, 17:57
mirinda-kép.jpg
53ilona
2017. március 24. péntek, 17:56
Mardi Miriam MIATTAD.jpg
feviroza
2015. január 24. szombat, 10:27
Mardi Miriam bennünk a
feviroza
2015. január 24. szombat, 10:15
MARDI MIRIAM1.jpg
feviroza
2015. január 24. szombat, 09:50
Mardi Miriam ŐRIZLEK.jpg
feviroza
2015. január 24. szombat, 09:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.