Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 18:11 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terroristák moszkvai letartóztatásáról számolt be az orosz biztonsági szolgálat
Az FSZB szerint az elfogott személyek között ketten orosz állampolgárok voltak, hárman pedig közép-ázsiai köztársaságokból érkeztek Oroszországba. A gyanúsítottak rejtekhelyén a hatóságok egy Kalasnyikov gépkarabélyt, egy Makarov pisztolyt, lőszert, egy házilag előállított robbanószerkezetet, valamint olyan kommunikációs eszközöket foglaltak le, amely az Iszlám Állam szervezetőitől kapott utasításokat tartalmaztak.

A csoport tagjai ellen büntetőeljárás indult.

Az FSZB két nappal korábban azt közölte, hogy elfogott egy orosz állampolgárságú férfit, aki a szélsőséges ukrán Jobboldali Szektor szervezet követőjeként robbantásos merényletre készült Murmanszkban.

Egy nappal korábban, kedden Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója a Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság évértékelő tanácskozásán közölte, hogy a biztonsági szervek koordinált fellépéssel ötven "terrorista irányultságú bűncselekményt" hiúsítottak meg idén.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:58
Címkék: Iszlám Állam, Jobboldali Szektor, Alekszandr Bortnyikov, Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság, orosz biztonsági, elfogott személyek,
Kommentek
Rendőrség: továbbra is ismeretlen a németországi Limburgban történt teherautós ütközés háttere
nélkül eltávolította egy teherautó sofőrjét a vezetőfülkéből, majd a járművel néhány métert megtéve egy kereszteződésben fékezés nélkül nekihajtott az előtte álló járműnek. Ennek következtében egymásba csapódott hét személygépkocsi és egy kisteherautó. Nyolc ember és a gyanúsított könnyebb sérüléseket szenvedett.

Véletlenül a közelben tartózkodott a szövetségi rendőrség több munkatársa, akik a gyanúsítottat elfogták és átadták a helyi rendőrségnek. Az Offenbach járásban élő férfi előzetes letartóztatásáról kedden dönt az illetékes bíróság.

Két helyszínen házkutatást tartottak, lefoglaltak a többi között mobiltelefonokat és adathordozókat. Az eset hátterének vizsgálata még tart, a cselekmény indítékáról nincsenek adatok, a nyomozást minden lehetséges irányban folytatják - áll a közleményben, amellyel az LKA nem erősítette meg azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a hatóságok terrortámadásnak minősítették a történteket.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a gyanúsított 2015-ben érkezett
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 16:12
Nemzetközi körözést adtak ki a legnagyobb orosz autókereskedő cég alapítója ellen
műveletnek a hatóság szerint részese volt egy ciprusi cég és egy osztrák bank is. (A rubel jelenleg mintegy 4,6 forintot ér.)

Az osztrák állampolgársággal is rendelkező gyanúsított ártatlannak valotta magát, s azt mondta, hogy mindaddig nem tér vissza Oroszországba, amíg nem ejtik a vádat ellene. Orosz hírügynökségi jelentések szerint Petrov biztosra veszi, hogy Ausztria nem fogja őt kiadni.

Petrov ügyvédje, Alekszandr Makarov politikai indíttatásúnak nevezte az eljárást a védence letartóztatásáról folytatott pénteki moszkvai bírósági tárgyaláson. Mint mondta, a hivatalosan gazdasági bűncselekmény ügyében vizsgálódó SZK figyelmét felkeltették ügyfelének az orosz ellenzékkel fenntartott kapcsolatai. Egy nyomozó például augusztus elején olyan fényképeket foglalt le Petrov lakásán, amelyek az üzletembert a néhai Borisz Nyemcov társaságában ábrázolták.

Petrov, aki 2007-től kezdve parlamenti képviselő is volt a szociáldemokrata Igazságos Oroszország párt színeiben, 2016-ban hagyta el az országot.
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 16:52
NAV: kétmilliárdos költségvetési csalást megvalósító bűnszervezetet számoltak fel
Kedden döntenek a zalaegerszegi halálos testi sértés gyanúsítottjának letartóztatásáról
Pirger Csaba tájékoztatása szerint az 50 éves férfi többszörös visszaesőnek számít, 2017-ben feltételesen szabadult emberölés miatt kiszabott fegyházbüntetéséből.

A későbbi áldozatával 2018 telén a zalaegerszegi hajléktalanszállón ismerkedett meg, szerelmi viszony szövődött közöttük, élettársként tekintettek egymásra. Mindketten hajléktalanok voltak és rendszeresen sokat ittak.

A múlt hét péntekén is Zalaegerszegen bolyongtak, majd a délutáni órákban a parkerdőbe mentek, ahol estig erősen ittas állapotba kerültek. Éjszaka a férfi szeretkezni akart a nővel, de ő visszautasította a közeledést.

Társa ezután olyan súlyosan ütlegelte és rugdosta, hogy a nő a bántalmazás során elszenvedett sérülésekbe a helyszínen belehalt. Holttestét szombat reggel járókelők fedezték fel.

A rendőrség még szombaton elfogta a férfit, akit halált okozó testi sértéssel gyanúsítanak. A szökés veszélyére tekintettel a Zala Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatását, amelyről a bíróság kedden dönt majd
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 16:02
Az 1981-es katowicei bányászsztrájk leverésében való részvétellel gyanúsítanak egy volt lengyel belügyest
sztrájk leverése során 9 bányász veszítette életét, 21-en megsérültek. Ez volt a Wojciech Jaruzelski tábornok által kihirdetett, több tucat ember halálával és tízezrek internálásával járó hadiállapot első és egyben legvéresebb tragédiája.

A gyanúsított nem ismerte el bűnösségét, és nem volt hajlandó vallomást tenni.

A Roman S. terhére rótt tettekért 10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az IPN ügyésze szerdán fordul a bírósághoz, hogy az döntsön Roman S. három hónapos előzetes letartóztatásáról.

A gyanúsított ellen 2013-ban európai elfogatóparancsot adtak ki. A férfi a 90-es évek elején Németországba költözött, lemondott lengyel állampolgárságáról, és német állampolgár lett. Németország nem volt hajlandó teljesíteni a lengyel kiadatási kérelmet. Roman S.-t végül május közepén vették őrizetbe horvátországi útja során, és a múlt héten szállították Lengyelországba.

A Wujek bányában kitört sztrájk brutális leverésében részt vevő ZOMO-tagok többségét elhúzódó perek után, 2008-ban
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:20
Venezuelai válság - Óva intette állampolgárait a venezuelai utazástól az Egyesült Államok
A külügyi tárca megjegyezte: előfordulhat az is, hogy a venezuelai hatóságok nem értesítik az amerikai nagykövetséget amerikai állampolgárok letartóztatásáról, és megtagadhatják vagy veszélyesen hosszú ideig késleltethetik a konzuli látogatást a fogvatartottaknál.

A már a dél-amerikai országban tartózkodóknak a minisztérium azt ajánlotta, hogy sötétedés után ne utazzanak városok között, este kerüljék el a caracasi nemzetközi repülőteret, és Caracasban se menjenek ki az utcára, ne szálljanak be nem hivatalos taxiba és ne használják a repülőtér környékén lévő pénzkiadó-automatákat.

A külügyminisztérium javasolta a demonstrációk elkerülését is, továbbá szorgalmazta, hogy az amerikai állampolgárok regisztráljanak a minisztérium által működtetett Okos Utazó Program internetes oldalán, amelynek révén értesülhetnek az aktuális helyzetről és riasztásokról.

A Miami Herald című lap kedden azt közölte, hogy Venezuela miami konzulja is - a venezuelai washingtoni nagykövetség katonai attaséjához
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 23:22
A lengyel kormánypárt nem állít saját jelöltet a meggyilkolt gdanski főpolgármester helyére
A legutóbbi, kevesebb mint három hónapja lezajlott lengyel helyhatósági választásokon Adamowicz egyértelmű győzelmet aratott Gdanskban - idézte fel Kaczynski a PAP lengyel hírügynökségnek nyilatkozva. A PiS ezért úgy döntött, hogy nem állít saját jelöltet az időközi választáson - tudatta a pártelnök.

A gyilkosság áldozatául esett Adamowicz a jelenleg ellenzékben lévő Polgári Platform (PO) alapító tagja volt, és 1998 óta megszakítás nélkül vezette az észak-lengyelországi nagyvárost. A tavaly novemberi helyhatósági választásokon független jelöltként választották újra. A kétfordulós választáson a PiS jelöltje volt a fő riválisa, s vele szemben Adamowicz a voksok közel 65 százalékával nyerte meg a második fordulót.

Az időközi választást a főpolgármester halálát követő 90 napon belül kell kiírni. Kedden a lengyel kormányfői hivatal főnöke, Michal Dworczyk az eddigi gdanski első főpolgármester-helyettest, a PO-tag Aleksandra Dulkiewiczet kérte fel, hogy biztosként vállalja Gdansk város ideiglenes
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 09:51
Képek, videók
Obama-terroristák.jpg
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 19:25
iszlám kép.jpg
maroka
2019. október 23. szerda, 12:04
Iszlám építészet.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 21:26
Rafale -vadász iszlam ell
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:15
iszlam.jpg
rzsi-
2015. január 27. kedd, 13:41
Iszlám mecset, Nairobi.jp
jegesmedve21
2012. szeptember 14. péntek, 09:29
Iszlám Hodzsa minarett (H
pacsakute
2012. január 13. péntek, 21:09
Aljun iszlám vár XI. sz.
reper
2009. november 06. péntek, 19:52
A Kereszt győz az Iszlám
caris11935
2009. szeptember 04. péntek, 09:57
iszlám sziklamecset.jpg
biharijudit
2009. május 25. hétfő, 10:16
Spanyolország - iszlám te
mandalina
2008. január 19. szombat, 18:29
Iszlám palota.jpg
solanum
2006. augusztus 24. csütörtök, 08:22
A Sziklamecset az iszlám
chessmaster
2006. június 28. szerda, 15:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.