Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:07 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Otthoni köhögés elleni szirup – finom és alkoholmentes
Itt a tél, a hideg idő és a köhécselés időszaka. A természetnek azonban erre is van számtalan megoldása, de most vegyünk szemügyre egyet közülük, azt amely egyrészt könnyen elkészíthető, finom és nem mellesleg alkoholmentes is, tehát a család szinte minden tagja használhatja.

A lándzsás ütifű csodaszirupot szinte mindenki ismeri, ebben az esetben azonban kiegészítjük ezt a remek gyógynövényt néhány másikkal, úgymint tüdőfűvel, szöszös ökörfakkóróval és kakukkfűvel.

Első lépésként a gyógynövényekből egy erős főzetet kell készíteni az alábbiak szerint:
- 1,5 liter víz
- 50g kakukkfű
- 30g lándzsás útifű
- 30g ökörfarkkóró
- 30g tüdőfű
- 100g barnacukor
- 250g méz

A gyógynövényeket a forró de nem lobogó vízbe szórjuk majd 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük a főzetet majd az így kapott kivonatot kis lángon tovább főzzük még 20 percig. A kivonatot továbbra is melegen tartjuk kis lángon és hozzáadunk 100g barnacukrot, amit folyamatos kevergetés mellett feloldunk benne - ettől lesz szirupos az állaga. Ezek után hagyjuk a kivonatot testmelegre kihűlni (kb. 30-37°C) mikor aztán feloldunk benne 250g lehetőleg akác- vagy hársmézet. Az így kapott szirupot üvegekbe töltjük és hűtőben, vagy hűvös helyen tároljuk. Szükség esetén naponta 2-3 alkalommal fogyasztunk belőle 1-1 kanállal vagy a már langyosra hűlt bodza- vagy hársfa teához adjuk.

Fontos tudni, hogy gyógynövényekből készült bármilyen főzet esetén nem ajánlatos fém edényeket vagy eszközöket használni, mivel ezek a hatóanyagokat károsíthatják. Ha nincs más megoldás, melegíthetünk fém lábosban vizet, amibe egy üveg edényt állítunk szintén vízzel te, amelyben azután összefőzzük a hozzávalókat.

Figyelem, gyerekek 2 éves kor alatt ne kapjanak se mézet, se méztartalmú élelmiszert!
suzymama, 2018. január 03. szerda, 14:33
Címkék: köhécselés időszaka, természetnek azonban, család szinte, lándzsás ütifű, esetben azonban, remek gyógynövényt,
Kommentek
Egyre kelendőbbek az egészséges és fenntartható gazdálkodásból származó termékek Németországban
termékekre is. A Rügenwalder húsipari vállalat 2014 óta árul húsmentes termékeket, ma már bevételének 30 százaléka ebből származik, és arra számítanak, hogy ez az arány hamarosan 40 százalékra emelkedik. A ZDF arra is kitér, hogy amikor a Lidl kínálatában megjelent a Beyond Meat hamburger, amely zöldborsóból előállított fehérjéből és céklából készült, olyan gyorsan elkapkodták, hogy a két héttel későbbi, újabb szállítmány érkezéséig üresen álltak a polcok a boltban.

A ZDF riportja kiemeli, hogy az alkoholmentes söröket is egyre többen társítják a sportosabb és egészségesebb életmóddal, miután feleannyi kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos sör. Ez az oka annak, hogy mára 500 fajta alkoholmentes sör kapható a sörnagyhatalom Németország piacán. Az ilyen termékek piaci részesedésre elérte a 7 százalékot, és iparági becslések szerint hamarosan 10 százalékra emelkedik, míg a hagyományos sörök utáni kereslet egyre csökken.

A GfK adatai szerint a legújabb fogyasztói trend az, hogy egyre több vásárló
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 20:23
Az 1968-as Új Gazdasági Mechanizmus gebinben
és olyan sikerrel termesztették a primőr paprikát, paradicsomot, meg minden mást, hogy ellátták vele nemcsak hazánkat, hanem Nyugat-Európát is.
Az akkor telepített (és azóta elöregedett) szabolcsi almások ontották a finom, zamatos magyar almát - az őszibarackosok és szilvások úgyszintén - a közben létrehozott tartósító üzemekbe és a piacokra. Világhíressé vált az ekkor beindított szeszfőzdék cseresznye- barack és szilva pálinkája. Szőlészetek sikerrel gyártották a magyar találmányú, alkoholmentes szőlőlét... STB.

A szerződéses háztájiban dolgozók szépen gyarapodtak anyagilag és ők voltak azok a vidéki parasztok, akik látástól-vakulásig dolgozva elsőként vehettek maguknak Trabant- és Wartburg gépkocsit, majd Zsigulit...

Miért kellett napi 16-20 órát dolgozniuk?

Azért, mert a TSZ-tagságukkal együtt járt, hogy ledolgozzák a TSZ-ben a napi kötelező nyolc órát és csak az azon túli munkával tudták megművelni (a család leszázalékolt- rokkant-
furaila, 2019. június 06. csütörtök, 14:33
Sörszövetség: az ágazat fejlődését a fenntarthatóság és a technológiai újítások határozzák meg
igazgatója szintén azt emelte ki, hogy hatalmas kihívást jelent - a vállalatnak és az egész ágazatnak - a fenntarthatóság, azon belül a karbonsemlegesség elérése, az ivóvízhasználat mérséklése és a csomagolóanyagok újrahasznosítása is.

Rámutatott, hogy Európában magas az egy főre jutó alkoholfogyasztás, ezért törekedni kell a felelős sörfogyasztás népszerűsítésére, vagyis arra, hogy az emberek a mennyiség helyett a minőség felé forduljanak.

Spanyolországban már 13 százalékot tesz ki az alkoholmentes sörök részesedése - jegyezte meg.

Paolo Lanzarotti, az Asahi Brewers Europe vezetője szerint a fogyasztói trendek az ízesített alkoholmentes sörök felé mutatnak. Ezen termékek részesedése mintegy 16 százalékot tesz ki a szlovák piacon. A vállalat törekvései között szerepel, hogy a szegmens a Dreher portfóliójában is erősödjön a jövőben, amellyel szélesebb közönség megszólítására lesznek képesek.

Kántor Sándor az MTI-nek azt is elmondta, hogy a nemzetközi trendekhez hasonlóan a növekvő
velemenyezd, 2019. június 03. hétfő, 23:53
Agrárgazdasági Kutató Intézet: csökkent az agrár-külkereskedelem aktívuma, de nőtt a feldolgozott termékek arán
agrárexport aránya a teljes nemzetgazdasági exporton belül esett, 2017-ben 8,8, 2018-ban 8,3 százalék volt. Az agrárimport aránya évek óta 6 százalék körül alakul, 2017-ben 6,0 százalékot, 2018-ban 5,9 százalékot ért el.

A 24 mezőgazdasági és élelmiszeripari árucsoport közül 14 exportértéke nőtt az előző évhez viszonyítva. Legjobban a dohány és termékei árucsoport árbevétele nőtt (+65 millió euró). Az ital, szesz, ecet exportja 49,4 millió lett több az előző évinél, főként az ásványvíz, ízesített alkoholmentes italok, valamint a borexport növekedése miatt. A legnagyobb visszaesés a gabonaféléknél volt: az exportérték 377,1 millió euróval (25 százalékkal) 1161,5 millió euróra csökkent a búza, a kukorica és az árpakivitel visszaesése miatt. Az olajos magvak exportja 71,9 millió euróval, a gyümölcsféléké 54,1 millió euróval maradt el a 2017. évitől.

Az AKI kiadványa szerint a 24-ből 16 mezőgazdasági és élelmiszeripari árucsoport importértéke nőtt, a legnagyobb mértékben az állati takarmányé, 53,6
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 14:31
Alkoholmentes gyógynövény kivonat készítése
Általában a gyógynövény tinktúrákat alkoholos kivonatból készítik, viszont a gyógynövény kivonatoknak létezik egy alkohol mentes változata is amit kimondottan gyerekeknek ajánlanak, ez pedig a glicerines kivonat. Igaz hogy az alkoholos kivonat hatékonyabb, viszont az is köztudott hogy az alkoholos tinktúra fogyasztása nem ajánlott gyermekek számára.

Mi a növényi glicerin?

A növényi glicerin egy tiszta, szagtalan folyadék, amit növényi olajokból állítanak elő. Alapja lehet például szója-, kókusz-, vagy dióolaj. A glicerin kinyerését nagy hőmérsékleten, nyomás alatt végzik. A végeredmény egy édes folyadék mely nem metabolizálódik a szervezetben, mint a cukor. A legjobb minőségű glicerin bio alapanyagból nyerhető.

Friss növények ideálisak a glicerines tinktúrához, olyan friss virágok és aromás növények, mint a bodza, levendula, citromfű, menta, kamilla, ibolya és
pacsakute, 2019. március 11. hétfő, 21:34
Sörszövetség: több sört értékesítettek tavaly a belföldi piacon
Pécsi Sörfőzde Zrt. - adatközlésével valósult meg.

Az elemzés szerint a prémium és szuper prémium sörök eladásának növekedése robbanásszerű volt, addig a középkategóriás termékek eladása csekély mértékben, mintegy 1 százalékkal csökkent, a gazdaságos, saját márkás sörök piacának szűkülése tovább gyorsult. Utóbbi termékek piacára a vezető gyártók tavaly már 8 százalékkal kevesebbet szállítottak.

Az ízesített sörök 317 ezer hektoliterre nőtt forgalma 5 százalékos bővülésnek felel meg, az alkoholmentes szegmens értékesítése újabb csúcsot döntött, a kategória mérete 116 ezer hektoliterre nőtt tavaly - írták.

Kitértek arra is, hogy a szövetség tevékenysége kiterjed a sörkultúra és a minőségi sör népszerűsítésére is. Tavaly folytatódott a szervezet "Sör mi több" nevű kezdeményezése, amely többek között a minőségi sörnek a magyar gasztronómiában betöltött tradicionális szerepét, a csapolt sör és a hozzá tartozó vendéglátás fejlődését kívánja erősíteni. A 2014-ben kezdődött munkának köszönhetően
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 14:11
KSH: tovább javult a háztartások jövedelmi helyzete tavaly
érzékeltette a területi különbségeket.

Janák Katalin közölte, hogy 2017-ben az egy főre jutó átlagos személyes célú kiadás 1 millió 106 ezer forintot tett ki. Folyó áron 8,2, reálértéken 5,7 százalékos növekedést mértek az egy évvel korábbihoz képest. Emelkedik a szabadon felhasználható jövedelem -tehát amit nem élelmiszerre, lakásfenntartásra és közlekedésre költenek - aránya.

A legfelső jövedelmi ötöd fogyasztási kiadása több mint 3,7-szer annyi, mint a legalsóé.

Élelmiszerekre és alkoholmentes italokra 273 ezer, lakásfenntartásra és háztartási energiára 221,6 ezer, közlekedésre és szállításra pedig 128,8 ezer forintot fordítottak az emberek éves szinten átlagosan fejenként, ez a három legjelentősebb tétel.

Vizsgálták a szubjektív jólétet is - emelte ki a főosztályvezető. Ez arról szolgáltat információkat, hogy az emberek miként érzik magukat. A mutatókban sok pozitív változást tapasztaltak a korábbi évekhez képest.

Az élettel való elégedettséget valószínűsíti, ha valaki 24 éves
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 13:36
Érdekesség
tápanyaghoz.

13.A fogyókúrát cukortartalma ellenére is segíti, hiszen víz- és rosttartalma rendkívül magas.

14.A vörös és a fekete szőlő nagyon gazdag antioxidáns hatású flavonoidokban, így védi az ereket és segítséget nyújt a tumorok, az érelmeszesedés és a szívkoszorúér-problémák megelőzésében.

15.A vörös és fekete szőlő antioxidáns hatása még a borkészítés során sem csökken jelentősen!

16. Az ún. ,,kontyalávaló" édesbor vagy fojtott must eredetileg teljesen alkoholmentes volt, ezért ajánlották a konty alá, vagyis nők részére.

17.Nemcsak belsőleg, de külsőleg is igazi csodagyümölcs: a bőrre fiatalító, hidratáló, vitalizáló és méregtelenítő hatást gyakorol, az E- és C-vitamin antioxidáns hatását pedig jelentősen túlszárnyalja a vörös szőlő magjából készült kivonat.

18.Ínycsiklandó desszertek alapanyagja: lekvárt, szőlőbefőttet készítenek belőle, kelt tésztába, fánkba, rétesbe is használják.

19.Hússal kombinálva is remek
kirscha, 2018. november 06. kedd, 19:40
Képek, videók
sör alkoholmentes.png
kicsoda57
2016. május 02. hétfő, 21:57
alkoholmentes.jpg
basikele
2012. szeptember 11. kedd, 03:13
alkoholmentes.jpg
bnedora
2010. február 27. szombat, 21:35
Alkoholmentes sörfogyaszt
markarmih
2009. február 01. vasárnap, 18:46
alkoholmentes_morguefi le_
agnia
2006. december 31. vasárnap, 08:37
Advent időszaka.jpg
sznejuci
2012. december 02. vasárnap, 09:53
Férfiasság időszakai
anci-ani
2012. június 09. szombat, 23:48
A természetnek legalább n
mester126mari
2012. november 18. vasárnap, 23:34
A természetnek
irmus
2009. április 05. vasárnap, 18:14
Hódolat a természetnek
szonyisandor
2008. január 12. szombat, 16:54
Visszaadva a természetnek
baraber
2007. május 15. kedd, 20:07
család.jpg
menusgabor
2019. szeptember 12. csütörtök, 21:45
péter családja lovagol.jp
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 13:01
elefánt család.jpg
agica2004
2019. augusztus 15. csütörtök, 20:13
Harry családja.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 19:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.