Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 01:03 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pio atya legfájdalmasabb sebe, amelyről csak Karol.....
Pio atya legfájdalmasabb sebe, amelyről csak Karol Wojtyłának beszélt.
Pietrelcinai Szent Pio azon kevés szentek egyike, akik magukon viselték Krisztus szenvedésének látható és tapintható jeleit. Pio atya legfájdalmasabb stigmája a vállsebe volt, amelyről nem is beszélt senkinek, csak a későbbi II. János Pál pápának.
.............


Pio atya borzalmas kínokat szenvedett vállsebe miatt, ez is megerősíti azt, amit Jézus közvetlenül feltárt Szent Bernátnak, vagyis hogy Szent Vállán egy nagyon fájdalmas és ismeretlen seb tátongott. (Szent Bernát kérdésére, hogy melyik volt a legfájdalmasabb sebe, Krisztus azt mondta: ,,Volt a vállamon egy háromujjnyi mély sebem, melyet a keresztem okozott. Ez sokkal több kínnal járt, mint a többi szenvedésem. Erre az emberek keveset gondolnak. Ez majdnem teljesen ismeretlen. Azért tiszteld ezt a sebet, s bármit kérsz e sebre való hivatkozással, megadom neked. Mindazok, akik tisztelni fogják vállsebemet, kegyelmet, irgalmasságot nyernek." (Magyar katolikus lexikon)
Pio atya sebzett vállának fájdalmával kapcsolatban megdöbbentő felfedezést tett a szent halálát követően egyik kedves barátja, lelki fia, Pietrelcinai Modestino testvér.
A laikus testvér, aki egyben Pio atya földije is volt, bizonyos ház körüli teendőiben segítette őt hivatásszerűen. A szent egyszer azt mondta neki, hogy az egyik legnagyobb fájdalom számára az, amikor a trikóját le kell vennie. Modestino testvér nem értette, hogy mi van a mondat hátterében, arra a fájdalomra gondolt, amit az okozott, hogy a trikó hozzáért Pio atya oldalsebéhez. Csak akkor jött rá a valódi okra, amikor az elhunyt és jövendőbeli szent ruhadarabjait rendezgette annak halála után három évvel, 1971. február 4-én.
A házfőnök azzal bízta meg Modestinót, hogy gyűjtsön össze minden dolgot, ami Pio atya tulajdona volt, és megfelelően szortírozva lepecsételt nejlonzsákokba helyezze őket. Észrevette, hogy a trikón van egy nagy folt a jobb váll tájékán, a kulcscsonthoz közel. A folt átmérője körülbelül tíz centiméteres volt (többé-kevésbé akkora, amekkora a torinói leplen is látható). A trikó lehúzása valóban nagyon éles fájdalommal járhatott, ha a seb nyitott volt, és a csontok még töröttek. Nem tudni azonban, hogy a holttest csontjainak töréseit megvizsgálták-e.
,,Ezt a felfedezést rögtön elmondtam a rendfőnök atyának - emlékezett vissza a 2011-ben 94 évesen elhunyt Modestino testvér -, aki azt mondta, hogy írjak egy rövid beszámolót. Pellegrino Funicelli atya is, aki évekig segítette Pio atyát, bizalmasan elmondta, hogy amikor többször is segített az atyának levenni az általa viselt gyapjútrikót, mindig felfigyelt a jobb vagy a bal vállán egy körkörös véraláfutásra."
Ráadásul ,,egy fontos megerősítést kaptam magától Pio atyától - tette hozzá a testvér. - Egy este, mielőtt elaludtam, nagy hittel hozzá imádkoztam: »Drága Atya, ha valóban sebes volt a vállad, adj nekem egy jelet.« Elaludtam. Ám - pontosan 1 óra 5 perckor ezen az éjjelen, miközben nyugodtan aludtam, a vállam hirtelen élesen megfájdult, annyira, hogy felébredtem. Olyan volt, mintha valaki egy késsel megsebezte volna a kulcscsontomat. Ha ez a fájdalom még néhány percig tartott volna, azt hiszem, meghaltam volna. Ezzel egyidejűleg egy hangot hallottam, ami azt mondta: »Így szenvedtem én!« Intenzív illat övezett, és betöltötte az egész cellámat. Isten túlcsorduló szeretetét éreztem a szívemben. Még egy különös érzésem volt: miután elmúlt ez az elviselhetetlen fájdalom, még fájdalmasabb volt. A testem el akarta utasítani, de a lelkem - megmagyarázhatalan módon - vágyott rá. Nagyon fájdalmas és kellemes volt egyszerre. Most már értettem!"
Pio atyának erről a sebéről senki sem tudott, csak a későbbi Szent II. János Pál pápa, és hogy csak neki árulta el a szent ferences, annak különleges oka kellett hogy legyen.
A Pio atya nyomában. A titkos önéletrajz (Padre Pio sotto inchiesta. L'autobiografia segreta) című könyvben, amelyet Francesco Castelli atya - Karol Wojtyła boldoggá avatásával foglalkozó történész és a Romano Guardini Tudomány és Vallás Nemzetközi Társaságának modern és kortárs egyháztörténeti docense - gondozott, a szerkesztő-szerző arról számol be, hogy Andrzej Maria Deskur bíboros egy interjúban arról beszélt, 1948 áprilisában Karol Wojtyła atya és a stigmatizált szerzetes találkozott egymással. E találkozás alkalmával mondta el Pio atya a későbbi pápának, hogy - a kezén és a lábán, valamint az oldalán található öt seb mellett - létezik ez a legfájdalmasabb sebe.
- Karol Wojtyła honfitársának azt árulta el, hogy csak a stigmáiról beszélt Pio atyával. Egyetlenegy kérdést tett fel neki, azt, hogy melyik stigmája fáj neki a legjobban. Meg volt győzödve, hogy a szívénél levő, de Pio atya meglepő módon azt mondta: ,,Nem, legjobban a vállsebem fáj, amiről senki sem tud, és nem is kezelik."

Forrás: Aleteia; Il Pellegrino di Padre Pio-OGGI
Fotó: Aleteia
Magyar Kurír
maroka, 2019. május 19. vasárnap, 13:20
Címkék: Karol Wojtyłának, Pietrelcinai Szent Pio, János Pál, Szent Bernátnak, Szent Vállán, Szent Bernát,
Kommentek
Stigma, amiről csak II. János Pál pápa tudott
átöltözni, több alkalommal is a jobb vagy bal vállán kör alakú vérfoltot vett észre.
........
Wojtyla, a bizalmasa:
Pio atya életében csak a jövendő II. János Pál pápának beszélt erről a sebről. Francesco Castello történész beszámolt Wojtyla atya és Pio atya 1948. áprilisában San Giovanni Rotondóban történt találkozójáról. Pio atya valószínűleg ekkor beszélt bizalmasan a ,,legfájdalmasabb" sebéről. Modestino testvér később azt is elmondta, hogy Pio atya a halála után álmában magyarázatot adott neki:
,,Egyik éjjel, elalvás előtt imádkoztam és kértem őt: Drága atyám, ha valóban viselted ezt a sebet, adj valami jelet! Aztán elaludtam, de éjjel 1 óra 5 perckor a vállamban érzett erős fájdalom hatására felriadtam álmomból. Olyan volt, mintha valaki késsel döfködte volna a lapockámat. Ha a fájdalom még néhány perccel tovább tartott volna, azt hiszem, belehaltam volna.
maroka, 2019. április 25. csütörtök, 14:03
Jézus elutasítása
elcsodálkozott, és azt kérdezték maguktól: ,,Honnan van ennek a fiatalembernek ekkora bölcsessége?" De azután rájöttek, hogy Jézus az ácsmester Józsefnek a fia. A tömegek lekicsinyelték. Nem hittek benne. Mindennek a tetejébe Jézus semmilyen csodát nem tudott közöttük tenni, meg kellett küzdenie az elutasításukkal, és egy időre szinte tehetetlenül magára maradt. A Gecsemáné-kertben, amikor haláltusáját vívta a keresztre feszítés előtti estén, szülővárosának visszautasító magatartása, élete egyik legfájdalmasabb emléke lehetett. De Jézus nem állt meg sem Názáret, sem a kereszt után. Krisztusnak küldetése volt, olyan szenvedélyes célja, amiért érdemes volt továbbmennie.
*
Szent Lukács leírja az egész eseményt, a názáretiek visszautasítását, hogy egyben előre vetíti Jézus végső elutasítását. A harag, az indulat a világosa érzékelhető feszültség visszaköszön majd a nép dühében, amely Jézus halálát követeli Pilátustól. Az ellenséges hangulat megismétlődik Jézus keresztútján. A názáretiek a
maroka, 2019. február 03. vasárnap, 13:25
Isten éltesse a nyolcvankét éves Ferenc pápát!
nagymamája átadott neki egy levelet, mely valamennyi unokájának szólt. Az ifjú Jorge Mario zsolozsmáskönyvében őrizte az üzenetet, mely így szól:
- ,,Legyen hosszú és boldog életetek. De ha egy napon a fájdalom, a betegség vagy egy szeretetett személy elvesztése vigasztalansággal töltene el, akkor jusson eszetekbe, hogy egy sóhaj a tabernákulum előtt, ahol a legnagyobb és legnemesebb vértanú van, és egy pillantás Máriára, aki a kereszt lábánál áll, egy csepp balzsamot hinthet a legmélyebb és legfájdalmasabb sebekre."
- 1973-ban kinevezték az argentin jezsuita provincia élére. 1992-ben püspökké szentelték, majd 1998. február 28-án kinevezték Buenos Aires érsekévé, Argentína prímásává. A 2001. február 21-án tartott konzisztóriumon Szent II. János Pál bíborossá kreálta, a következő szavakkal: ,,Ma délelőtt a katolikus Róma szerető öleléssel veszi körül az új bíborosokat, tudatában annak, hogy egy jelentős új lapot ír kétezer éves történetében". Ez pedig már egy másik történelmi
maroka, 2018. december 18. kedd, 12:41
Kohut Katalin: Megsárgult lapok
Kohut Katalin: Megsárgult lapok

,,Az olvasó megszokta, hogy a legfájdalmasabb kérdéseket felvető művek végén is lel valami útmutatást vagy ajánlatot a megoldásra, amely fölvert lelkiismeretét megnyugtassa, ha csak annyira is, hogy még sincs veszve minden, mert lám, ha akadt, aki felfedezte a bajt, lesznek, akik meg is gyógyítják."
Illyés Gyula

Több is esett Mohácsnál! - hangzik a mondás, de vajon a magyarokon kívül a IV. Titkos háborúban milyen dicsőségei vesztek oda Európának? A válasz a szerepekről nem tudó, soha nem csatározó és soha színjátékban, egyéb műben nem található, s fellelhető emberek.

Megsárgult olcsó könyvtárnyi anyag őrzi a múltat. Micsoda értékek voltak ezek könyvek, mindenki tudta annak idején, hogy az intelligencia összefügg az olvasottsággal, s akkor még a régiek könyvbeli karakterek bemutatásával is ábrázolták a jellemet, s jellemtelenségeket. Szükség volt a hősökre, eszményt jelentettek a példázatos életek, melyen ma már csak nevetnek, sárba tiporva
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:29
50 éve hunyt el Pio atya
át a bűnösök szívén, és nagy szeretettel bánt velük." A fiatal Karol atyára igen nagy hatást tett a kapucinus szerzetes szentsége, a stigmák, valamint a tapasztalt hatalmas tömeg, aki az atya gyóntatószékéhez járult.

A pápa későbbi elmondása szerint ő és Pio atya találkozásuk rövid percei alatt egyetlen dologról beszélgettek: Pio atya stigmáiról. A fiatal Karol atya megkérdezte a szerzetest, vajon melyik stigma okozza neki a legtöbb fájdalmat. A fiatal pap úgy gondolta, hogy a legfájdalmasabb minden bizonnyal a szerzetes szívén viselt sebhely lehet, ám ő így válaszolt kérdésére: ,,Nem, a legjobban az a seb fáj, amely a vállamon van, amelyikről senki sem tud és nem is áll semmiféle kezelés alatt."

Erről a sebhelyről az atya haláláig valóban senki sem tudott. Úgy tűnik, a szent életű szerzetes maga nem tett említést róla senkinek, kivéve a jövendőbeli pápát. Pio atya egyetlen helyen sem ír vagy emlékezik meg erről. Csupán egyetlen egyszer mondott annyit egy falujából
menusgabor, 2018. szeptember 23. vasárnap, 19:30
A francia elnök újabb gesztus tett az algériai háborút követő sérelmek helyrehozatalára
köztársasági elnök a hivatalos közlönyben megjelent rendelet szerint hat veteránt tüntetett ki a Becsületrenddel, s összesen 37-en kaptak állami elismerést azért, amit Franciaországért tettek.

A tragikus sorsú veteránok kitüntetése tíz nappal azután történt, hogy Emmanuel Macron elismerte, az algériai háborúban a francia katonák rendszeresen alkalmaztak kínzásokat.

Az algériai háborúban Franciaország oldalán harcoló katonák, az úgynevezett harkik sorsa a két ország közötti kapcsolatok egyik legfájdalmasabb oldala, amely közel hatvan éve terheli a francia társadalmat és emlékezetpolitikát.

Mintegy 150 ezer algériai harcolt Franciaország oldalán a függetlenségpártiakkal, a Nemzeti Felszabadítási Front (FLN) harcosaival szemben a különösen kegyetlen, és az erőviszonyokat tekintve kiegyenlítetlen háborúban, amelyet merényletek, kínzások, emberrablások kísértek.

A francia kormány képviselői és az Algériai Köztársaság ideiglenes kormányának meghatalmazottai 1962. március 18-án írták alá az
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 16:08
Csillagok találkozása .
hogy változtasson az életén.
Egy szép napon arra ébredt, hogy a párkapcsolat sokkal több, mint amit eddig megtapasztalt.
Egy kapcsolatban két Csillag van, de rá kellett ébrednie, hogy mennyire magányosan, de szabadon élt eddig és kezdett beszűkülni az élettere.

Nem beszélt róla, soha senkinek, csak magát emésztette belülről.
Félt! A félelmei egyre nagyobbak lettek és rájött lassan, hogy ha új életet kezd, el kell szakadnia a Csillaggyermekeitől is és talán ez tűnt a legfájdalmasabbnak ezt még magának is nehéz volt bevallania.

Egyre többször menekülni akart az új Csillagtól.
Sokszor átgondolta, mit is szeretne, de nem mert szembenézni a benne lakozó érzelmekkel,
érzésekkel, mert azt tanulta és gyakorolta eddig is, ha falakat emel, maga köré, ha elbújik, akkor nem lesz sebezhető.

Vágyott a fejlődésre, de nem hitte, hogy ennyi nehézséggel jár.

A fénye fakóbb lett.
Egyedül élt, a saját világában és nem foglalkozott azzal, hogy van valaki
kittybp, 2018. augusztus 29. szerda, 22:01
Képek, videók
A legfájdalmasabb dolog.j
pacsakute
2013. július 27. szombat, 17:35
Legfájdalmasabb
tucs
2008. november 16. vasárnap, 07:53
Karol Wojtyla Wadowice sz
reper
2010. augusztus 21. szombat, 20:23
Szent_Pio_atya.jpg
paka68
2016. január 30. szombat, 16:41
Szent Pio
simonmveronika
2007. február 06. kedd, 19:15
Mária pócs_jános pál pápa
maroka
2019. június 25. kedd, 19:51
jános pál pápa0614.jpg
maroka
2019. június 14. péntek, 22:07
jános pál pápa erekje0519
maroka
2019. május 19. vasárnap, 17:43
jános pál pápa grafiti.jp
maroka
2019. május 03. péntek, 18:23
jános pál pápaés terézany
maroka
2019. május 01. szerda, 14:10
jános pál pápa0425.jpg
maroka
2019. április 25. csütörtök, 14:06
2_jános pál pápa0417.jpg
maroka
2019. április 17. szerda, 08:37
fiatalon jános pál pápa03
maroka
2019. március 28. csütörtök, 17:20
boldog jános pál pápa0123
maroka
2019. január 23. szerda, 11:09
Szent II_jános pál pápa.j
maroka
2019. január 06. vasárnap, 23:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.