Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 18:57 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Meghosszabbította termelésének leállítását a cseh Skoda autógyár
A korábbi döntés alapján a március 18-án leállított termelést április 6-án kellett volna megújítani, de az alacsony kereslet miatt a cég vezetése több mint egy hetet hosszabbított.

"Ezzel a továbbra is nagyon alacsony keresletre reagálunk, amely az állam által elrendelt értékesítő helyek bezárásának következménye Csehországban és az Európai Unió számos más országában" - áll abban a levélben, amelyet a Skoda menedzsmentje küldött pénteken az alkalmazottaknak írja a CTK hírügynökség.

Prágai közlés szerint az új koronavírussal Bohdan Wojnar, a Skoda igazgatótanácsának egyik tagja is megfertőződött.

A Skoda alkalmazottai a kényszerszünet ideje alatt március 18-tól március 29-ig fizetésük 70 százalékát, később pedig 75 százalékát kapják.

A Skoda, amely a német Volkswagen konszern tagja, Csehországban mintegy 34 ezer embernek ad munkát, ezzel az ország egyik legnagyobb munkaadója. A termelés leállítása idején csak mintegy 1000-1200 embernek van munkája a gyárakban. Tavaly a Skoda 1,24 millió személygépkocsit gyártott.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:52
Címkék: Európai Unió, Bohdan Wojnar, cseh Skoda, korábbi döntés, március 18-án, alacsony kereslet,
Kommentek
Az Analogba költözik a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató
A Fülesbagoly eredetileg a Kobuci Kertben lett volna a nyár elején, ám akkor még nem tarthatnak zenei rendezvényeket. A könnyűzenei versenyen fesztiválos koncerteket, lemezszerződést, rádiós jelenlétet és tévés fellépést lehet nyerni - írták a szervezők hétfőn az MTI-nek.

A tehetségkutatóra Magyarországról, illetve magyar lakta határon túli településekről jelentkezhetnek hangszeres előadók, együttesek a könnyűzenén belül bármilyen műfajban és stílusban, legyen az pop, rock, dzsessz, ska, hiphop, blues, metál, reggae, punk, funky, szving, country. Már lehet nevezni a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon.

A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol húsz-húsz perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között van Andásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) főtitkára, Warnusz Zsuzsa zenész, zenepedagógus, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és László G.
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 10:21
Koronavírus - Spanyolországban a járvány kezdete óta először ötven alá csökkent a napi halálozás
Az elmúlt egy nap során 48-an haltak bele a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta fertőzésbe, amely eddig 27 940 emberéletet követelt a dél-európai országban.

Az igazolt fertőzöttek száma 344-gyel emelkedett 24 óra alatt és meghaladta a 233 ezret.

A minisztérium a héten nem közölte a fertőzésből meggyógyultak számát a tartományoktól kapott adatok alapján készített jelentésében.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója madridi napi online sajtótájékoztatóján elmondta: az összesítésben nem szerepel Katalónia, mivel "hitelesítési problémák" merültek fel a kapott tájékoztatásban, de becslése szerint a keleti tartománnyal együtt a napi új fertőzöttek száma 400, a halálos áldozatok száma "félszáz" körül lehet.

Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter szokásos heti parlamenti szakbizottsági meghallgatásán beszámolt róla, hogy az országban elvégzett koronavírus-vizsgálatok száma már meghaladta a 3,78 milliót.

Bejelentette, hogy a
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 20:03
Koronavírus - Szlovákiában enyhítettek a korlátozásokon, de meghosszabbították a határellenőrzést
Az osztrák, magyar, cseh és lengyel határon bevezetett ellenőrzések meghosszabbításáról szerdai ülésén határozott a kormány, amely a döntést a kór terjedésének visszafogásával indokolta. Egyelőre nem tudni, hogy Szlovákia mikor készül határainak megnyitására, vagyis annak a korlátozásnak a feloldására, amely alapján az ország területére egyelőre csak saját hazatérő állampolgárai léphetnek be. Újságírói kérdésre válaszolva Igor Matovic kormányfő nem erősítette meg, hogy erre június 15-én kerülhetne sor.

Ugyanakkor április végétől folyamatosan enyhítik a kormány által márciusban bevezetett, a kór terjedésével indokolt korlátozásokat. A negyedik szakasz szerdán kezdődött, elindítását már hétfőn bejelentette Igor Matovic. A korábbi szakaszokban az üzletek és szolgáltatások, a sportpályák, a rövid távú szállást nyújtó intézmények, illetve az éttermek teraszai nyithattak meg.

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) listája szerint ezekhez szerdán csatlakozhattak a bevásárlóközpontok és távolságtartási
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 15:38
Diákhitel Központ: csaknem tízezren igényelték a Diákhitel Pluszt
Magyar Péter azt mondta: múlt héten megkezdték a folyósítást, ezen a héten pedig már ezres nagyságrendben utalják a pénzt az igénylőknek.

A hitelt egy év türelmi idő után, 5 éven belül kell visszafizetni. Érvényes rá az állami családtámogatás, vagyis a második gyermek születésekor az édesanya diákhitelének a felét, míg a harmadik gyermek megszületése esetén a teljes tartozást elengedi a Diákhitel Központ - tájékoztatott a vezérigazgató.

Hangsúlyozta: tavaly egész évben 11 600 új szerződést kötöttek, idén várhatóan majdnem 40 ezer diák igényli majd a diákhitelek valamelyikét.

A hiteltörlesztési moratóriummal jelenleg mintegy 50 ezren élnek - tette hozzá Magyar Péter.

Emlékeztetett: meghosszabbították a Diákhitel1 és a Diákhitel2 igénylési határidejét, a 2019/2020-as tanév II. félévében június 15-ig, a 2020/2021-es tanév I. félévében december 31-ig. A meghosszabbított igénylési határidőben mód nyílik a korábban igényelt diákhitelek összegének megemelésére is. A Diákhitel1-et pedig az
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 09:22
Koronavírus - A megnövekedett forgalom és a járványügyi intézkedések miatt alakult ki torlódás a magyar-román h
Laura Bondar főfelügyelő, a határrendészet nagyváradi területi igazgatóságának szóvivője az MTI-nek elmondta, az utóbbi napokban jelentősen megnövekedett a forgalom a határokon, és a Magyarországon átutazók számára kialakított folyosók miatt a személyforgalom a nagylaki és a borsi határátkelőhelyekre korlátozódik. Hozzátette: a járvány kezdete óta nem változtak a romániai járványügyi szabályozások, így a beléptetés - az iratok ellenőrzése, a lázmérés, a kitöltött járványügyi nyilatkozat áttekintése, a belépővel folytatott párbeszéd - személyenként 5-10 percet vesz igénybe, ezért alakultak ki a torlódások.

Vasárnap délután a román határrendészet honlapján elérhető Trafic online jelzőrendszer szerint a Nagylak-Nagylak1 országúti határátkelőhelyen hét sávon léptették be Romániába a személygépkocsikat, de így is nyolc óra a várakozási idő. A jelzőrendszer a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhelyen hatsávos beléptetés mellett ötórás várakozást, az Ártánd-Bors határátkelőhelyen pedig hétsávos beléptetés
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 16:01
Koronavírus - Novák Katalin: felértékelődött a családok szerepe a járvány idején
Novák Katalin azt mondta, a kormány szeretné, ha mindenki érezné, "egyetlen magyar sincsen egyedül, akkor sem, amikor koronavírus van Magyarországon, akkor sem, ha nehezebb az életünk, mint a hétköznapokban".

"Tíz éve dolgozunk azon, hogy Magyarország egy családbarát ország legyen, nem értük el ezt a célt, de folyamatosan közelebb jutottunk hozzá" - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: "a családbarátság azt jelenti, figyelünk minden generációra".

Novák Katalin emlékeztetett rá, a baloldali kormányok idején a válságok alatt megszorításokat vezettek be, onnan vettek el, ahol leginkább szükség volt a pénzre, megkurtították a családtámogatásokat, megszüntették a 13. havi nyugdíjat.

A jelenlegi kormány ezzel szemben úgy döntött, 2021-től fokozatoson visszavezeti a 13. havi nyugdíjat. 2021-ben egy, 2022-ben két, 2023-ban három, 2024-ben négy heti 13. havi nyugdíjat kapnak vissza a magyar nyugdíjasok. Ez a támogatás bőkezűbb lesz a korábbinál: bővül a jogosultak köre, és nem lesz felső
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 13:11
Koronavírus - Szerbia kötelezővé teheti a maszk- és kesztyű viselését, Montenegróban megnyíltak a strandok
ám a távozó miniszterelnök alkotmánybírósághoz fordult, mert szerinte a tavalyi választás győztes pártjából, az általa vezetett Önrendelkezésből kellett volna új kormányfőt választani, ellenkező esetben előrehozott választásokat kell tartani. Az alkotmánybíróság május végéig felfüggesztette az új kormányfő kinevezésének folyamatát.

Észak-Macedóniában péntekről szombatra 1723-ról 1740-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Sztevo Pendarovszki államfő pénteken további 14 nappal meghosszabbította a szükségállapotot nyugat-balkáni országban. A köztársasági elnök azt kérte a kormánytól, hogy fokozatosan enyhítsen a korlátozó intézkedéseken, hogy folytatódhasson a megszokott élet. Észak-Macedóniában március 18-án hirdettek szükségállapotot harminc napra, amit április 16-án meghosszabbítottak további 30 napra, ez szombaton járt le. Az államfő bejelentése azt jelenti, hogy a hónap végéig marad a rendkívüli jogrend Észak-Macedóniában.

Montenegróban majdnem két hete stagnál a fertőzöttek száma,
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 10:11
Koronavírus - Franciaországban 20 ezer alá csökkent a kórházban ápoltak száma
lélegeztetőgépen, 96-tal kevesebben, mint csütörtök este, de pénteken még mindig 438 új beteget vettek fel a kórházakba, és 64 súlyos beteg került újonnan lélegeztetőgépre.

Március 1. óta 141 919 fertőzöttet regisztráltak, az elmúlt 24 órában 563 új esetet mutattak ki. A járvány kezdete óta 98 192 fertőzött került kórházba, közülük 60 488-an távoztak gyógyultan.

Miközben a franciák az általános karantén feloldása utáni első hétvégéjükre készülnek, a párizsi önkormányzat októberig meghosszabbította a kilakoltatási tilalmat azokban a szociális lakásokban, amelyeknek bérlői nem tudják kifizetni a bérleti díjat.

A kormány egyébként a kijárási korlátozások március közepi bevezetésekor két hónappal hosszabbította meg a kilakoltatások tilalmát az egész országban, majd a parlament is megnövelte a tilalom időtartamát a július 10-ig meghosszabbított egészségügyi rendkívüli állapot végéig.

"Ez jó dolog, de nem elégséges" - mondta Ian Brossat főpolgármester-helyettes a Le Parisien című napilapban
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 22:26
Képek, videók
Meghosszabbitott f.kar ??
raczandris
2007. január 29. hétfő, 20:07
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Messier 13 bohdan petecki
hollyka
2014. március 22. szombat, 21:51
Moha-.Skoda.jpg
agica2004
2018. július 01. vasárnap, 20:40
Moha-Skoda.jpg
agica2004
2018. július 01. vasárnap, 20:29
Moha-Skoda Felicia.jpg
agica2004
2018. július 01. vasárnap, 20:20
Moha--Skoda.jpg
agica2004
2018. július 01. vasárnap, 20:16
Skoda 120.jpg
agica2004
2015. március 18. szerda, 12:37
Skoda busz.jpg
agica2004
2015. március 18. szerda, 12:36
Skoda 100.jpg
tyityusz
2015. január 13. kedd, 16:27
SKODA.bmp
tyityusz
2015. január 13. kedd, 16:27
Skoda
lazsoma
2014. január 10. péntek, 17:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.