Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 13:25 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 4. rész (törvényszéki végrehajtás)
Fidesz: új jogintézményt is bevezet a javaslatVitányi István (Fidesz) elmondta, a törvényjavaslat a jogrendszer koherenciájának biztosítása mellett új jogintézményként vezeti be a végrehajtási eljárást megelőző hatósági átvezetést, valamint a behajthatatlan követelések adóhatósági nyilvántartását segíti elő.

Emlékeztetett arra, hogy a NAV 2018. január 1-jétől általános közigazgatási végrehajtó szervként működik, azaz feladata az adótartozások, az adók módjára behajtható köztartozások és egyéb köztartozások behajtása. Hozzátette: szintén a NAV látja el a törvényszéki végrehajtási feladatokat 2019. január 1-jétől; a folyamatban lévő ügyeket is átkerülnek hozzá 2020-tól, így a törvényszéki végrehajtói jogállás megszűnik.

Közölte, pontosítják a vagyonelkobzás, a büntetőeljárásban elrendelt zár alá vétel szabályait. A NAV-nak átadott ügyekről közölte, 2019. december 31-én folyamatban lévő ügyekben szünetel a végrehajtás az ügy adóhatósághoz történő beérkezésétől számított 30 napig.

Beszámolt arról is, hogy ha a végrehajtás kizárólag adótartozás behajtására irányul és az adós meghal, akkor az eljárás az adós halálával megszűnik. Az elektronikus árverésekkor az adós által át nem vett, illetve az árverési vevő által megvásárolt ingóságok esetében a törvényjavaslat lehetővé teszi megsemmisítés helyett azok karitatív célú felhasználást - ismertette.A Jobbik több javaslatot is megfogalmazottVarga-Damm Andrea (Jobbik) úgy értékelte, indokolt volt a büntetőeljárásban elrendelt zárlat fogalmának egységesítése. Reményét fejezte ki, hogy nem a gazdag adózók járnak jól azzal a rendelkezéssel, miszerint a NAV lemond egyes, 2019. december 31-ig fennálló államot megillető követelésekről.

Felhívta arra a figyelmet, hogy az Európai Bizottság javaslatára módosítja az előterjesztés a büntető törvénykönyvben (Btk.) a tiltott piacbefolyásolás tényállását, mert az az EB megítélése szerint nem teljes körűen tartalmazta a vonatkozó uniós irányelv rendelkezéseit.

Elismerését fejezte ki a kormányzatnak, hogy megteremti a hatósági adóátvezetés intézményét.

Több elvárást is megfogalmazott a kormánynak, így szorgalmazta, hogy ne lehessen végrehajtás alá vonni a létfenntartáshoz minimálisan szükséges - javaslata szerint 90 ezer forintos - összeget. Azt is javasolta, hogy az adóst és családtagjait ne lehessen addig kilakoltatni, amíg más, megfelelő elhelyezést nem biztosítanak számukra. Kezdeményezte azt is, hogy a végrehajtók minden befolyt összeg után részletesen és tételesen számoljanak el, jelezzék, mennyi még az adós hátraléka.KDNP: az elmúlt években fokozatosan szigorodtak a végrehajtói munka feltételeiVejkey Imre (KDNP) értékelése szerint a Fidesz-KDNP az elmúlt években fokozatosan szigorította a végrehajtói munkavégzés feltételeit. A mostani javaslat célja, hogy a követelések behajtása a jövőben ne a végrehajtók, hanem a NAV feladatkörébe tartozzon - közölte.

Elmondta, a piaci visszaélésekről szóló uniós irányelvnek történő teljes megfelelés érdekében módosítják a Btk.-t., illetve az Alkotmánybíróság határozata miatt pontosítják a megismételt bírósági eljárásban felmerülő bűnügyi költségek szabályozását a terhelt mentesítésével.

MSZP: a végrehajtásokat mindaddig fel kellene függeszteni, amíg a parlament nem ad komplex választ

Varga László (MSZP) arról beszélt, hogy különböző végrehajtási eljárások során a sokadik bőrt is lehúzták sok magyar emberről. A lakhatásnak alapjognak kellene lennie, ami a végrehajtásokat is érintené - mondta, hangsúlyozva: a létfenntartás minimumát biztosítani kell minden magyar családnak.

Szerinte a kormány nem kezelte megfelelően a devizahitel-helyzetet, különösen a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokban.

A szocialista politikus javaslata szerint a végrehajtásokat mindaddig fel kellene függeszteni, amíg az Országgyűlés nem tud komplex választ adni a kérdésre.

A Ház előtt fekvő törvényszéki végrehajtási törvényjavaslat túlfizetést, közfoglalkozatást érintő elemeit ugyanakkor rendben lévőnek nevezte Varga László.

Zárszó

Latorcai János levezető elnök lezárta az általános vitát, Völner Pál igazságügyi minisztériumi államtitkár pedig zárszavában azt mondta: technikai jellegű módosításról van szó. Az ellenzéki felszólalásokra válaszul jelezte, a törvényjavaslat az adótartozások sorsára nem tér ki, a levonások pedig ma is szabályozottak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 13:38
Címkék: Vitányi István, Varga-Damm Andrea, Európai Bizottság, Vejkey Imre, Varga László, Latorcai János,
Kommentek
Krónika 3. rész (határozathozatalok)
vissza korábban, közülük pedig mintegy 28.500 család közölte, élni kíván az állam által biztosított rendkívül kedvezményes visszavásárlási feltételekkel részletfizetés, vagy egy összegű vásárlás formájában.

A parlament jelenlegi döntésének eredményeként mintegy 650 család jelezheti otthona visszavásárlási szándékát.

A Ház döntése emellett arra is lehetőséget biztosít, hogy a korábban egyösszegű vásárlást tervezők részletfizetéssel törlesszék ingatlanuk vételárát.

Törvénymódosítás a törvényszéki végrehajtók feladatainak átadásáról

Az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosító javaslatot, amely részletesen szabályozza a törvényszéki végrehajtók és az állami adó- és vámhatóság közötti, több lépcsőben zajló feladatátadás-átvételt.

A képviselők 144 igen szavazattal, 29 tartózkodás mellett hagyták jóvá az igazságügyi miniszter erről szóló javaslatát.

A parlament az idei év elejétől rendelte el, hogy a végrehajtást az állami adó- és vámhatóság foganatosítja, ha törvény másként
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:13
Krónika 12. rész (bizottsági jelentések vitája, napirend után)
Bizottsági jelentések vitái

Egyetértés alakult ki a törvényszéki végrehajtással összefüggő törvénymódosításokat tartalmazó előterjesztésről. A kormány indítványát ugyanis Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Mesterházy Attila (MSZP) is támogatta.

Fazekas Sándor (Fidesz) az ingatlan-nyilvántartást és egyes közigazgatási hatósági eljárásokat érintő törvénymódosítás céljának az egyszerűbb, átláthatóbb, hatékonyabb ügyintézést nevezte. A javaslat a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel is összefügg, a társasházi ügyintézéssel kapcsolatban - mondta.

Az előterjesztéssel Varga-Damm Andrea és Mesterházy Attila is egyetértett.

Az állampolgársági törvény módosításának bizottsági jelentését tárgyalva Fazekas Sándor (Fidesz) elmondta: a javaslat előzménye, hogy több mint egymillió ember honosítás által szerzett kettős állampolgárságot. A javaslat elfogadásával a többi között kiterjesztik az egyablakos ügyintézést, egyszerűsítik a határon túli magyarok ügyintézését.

A változtatásokat Demeter Márta
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 07:03
Szakképzésről és öntözéses gazdálkodásról tárgyalnak a képviselők
A parlament hétfőn kezdődött kéthetes ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek. A Ház ekkor három nemzetközi szerződés kihirdetéséhez járulhat hozzá.

Az Országgyűlés az ülésnap további részében hét előterjesztésről tárgyal. Napirendre kerül az igazságügyi miniszter törvényszéki végrehajtással összefüggő, valamint az emberi erőforrások miniszterének egészségügyi tárgyú jogharmonizációs változtatási javaslata is.

Vitát tartanak az innovációért és technológiáért felelős tárcavezető azon indítványáról, amely egy új törvényt hozna létre a szakképzésről.

Terítékre kerül továbbá az agrárminiszter öntözéses gazdálkodásról szóló jogszabályjavaslata is.

A parlament szerdán folytatja munkáját.
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 08:01
Új alkotmánybíróról és a legfőbb ügyészről szavaznak
A házelnök - a parlament honlapján elérhető - napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Nagy-Bozsoky József korábbi MDF-es képviselőre emlékezéssel kezdődik, amit napirend előtti felszólalások követnek.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll rendelkezésre, majd három személyi javaslatról döntenek egyórás titkos szavazáson.

Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyész újraválasztására Áder János köztársasági elnök tett javaslatot. Handó Tünde, az OBH vezetője Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyét veheti át a Fidesz-KDNP jelölése után. Szalayné Sándor Erzsébet pedig a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó ombudsmanhelyettesi posztot töltheti be megválasztása esetén.

A képviselők szintén az első ülésnapon tehetik fel azonnali kérdéseiket, amire ezúttal is hatvan perc áll rendelkezésre.

Kedden reggel 9 órától napirend előtti felszólalások indítják az ülésnapot, majd három nemzetközi szerződés kihirdetéséről határoznak.

A szavazások után hét
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 07:04
Legfőbb ügyészt és alkotmánybírót választ a Ház jövő héten
A házelnök - parlament honlapján elérhető - napirendi javaslata alapján az ülés jövő hétfőn 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Nagy-Bozsoky József, korábbi MDF-es képviselőre történő emlékezéssel kezdődik, amit napirend előtti felszólalások követnek.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll rendelkezésre, majd három személyi javaslatról döntenek egyórás titkos szavazáson.

Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyész újraválasztására Áder János köztársasági elnök tett javaslatot. Handó Tünde, az OBH vezetője Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyét veheti át a Fidesz-KDNP jelölése után. Szalayné Sándor Erzsébet pedig, a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó ombudsmanhelyettesi posztot töltheti be megválasztása esetén.

A képviselők szintén az első ülésnapon tehetik fel azonnali kérdéseiket, amire ezúttal is hatvan perc áll rendelkezésre.

Kedden reggel 9 órától napirend előtti felszólalások indítják az ülésnapot, majd három nemzetközi szerződés kihirdetéséről határoznak.

A szavazások
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 20:22
Uniós törvényszék: jogszerűen törölték a Rubik-kocka formáját átvevő európai uniós védjegyet
A védjegyet a játék jogait birtokló, többek között Rubik Ernő szellemi tulajdonjogait is védő brit Seven Towns cég jegyeztette be még 1999-ben, de a német Simba Toys 2006-ban megtámadta, arra hivatkozva, hogy a kocka - miután elforgatható - olyan műszaki megoldást tartalmaz, amely miatt csak szabadalomként részesülhet oltalomban, de védjegyként nem.

A Simba Toys német játékgyártó az említett védjegy törlését kérte az EUIPO-tól, amely előbb elutasította, majd egy uniós törvényszéki döntés nyomán helybenhagyta azt. A Rubik's Brand Ltd, amely jelenleg a vitatott védjegy jogosultja, megtámadta a Törvényszék előtt az EUIPO ezen utóbbi határozatát.

A luxembourgi székhelyű Európai Unió Törvényszéke ítéletében az EUIPO-val egyezően úgy ítélte meg, hogy a játék alkotta jellemző kockaforma nem választható el sem a rácsos szerkezettől, sem pedig a termék azon funkciójától, hogy a kis kockákból álló sorokat vízszintesen és függőlegesen el lehet forgatni.

Az ítélet szerint a kockaformát tehát nem
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 12:31
Román hírportál: nehezen viselte a romániai börtönéveket a nyíregyházi lövöldöző
A sátoraljaújhelyi kórház korábbi tüdőgyógyász orvosának, D.S.-nek a 2016. augusztus 31-én szerelemféltésből elkövetett nyíregyházi gyilkosságért és súlyos testi sértésért kell felelnie a magyar bíróságok előtt, miután Romániában letöltötte a fegyvercsempészetért és tiltott fegyverviselésért kirótt három év és négy hónapos büntetését.

A férfit a nyíregyházi tragédia másnapján Kolozsváron tartóztatták le, és megtalálták nála a gyilkosságnál használt fegyvert. Akkor elismerte a nyíregyházi gyilkosságot, és azt vallotta, hogy azért szökött Romániába, mert Magyarország polgárai általában is ellenérzéseket táplálnak a románokkal szemben, és tettével kapcsolatban "kifejezetten ellenséges" közhangulat alakult ki.

Az Ebihoreanul.ro portál összeállítása szerint az orvos nem tudta elfogadni az elmúlt három évben a romániai börtönviszonyokat, állandó harcban állt a többi elítélttel, a börtönőrökkel, és általában a romániai büntetés-végrehajtási rendszerrel. A három év során az orvos perek sorozatát
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 12:18
Képek, videók
a Királyi Törvényszéki Pa
farkas1945
2013. december 25. szerda, 10:50
Törvényszéki látkép_2.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:58
Törvényszéki látkép_1.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:56
Törvényszéki Héják.hu.jpg
rambobby
2007. június 07. csütörtök, 11:53
Vitány
irmus
2011. március 01. kedd, 07:22
Vitány.jpg
evamama0108
2010. február 05. péntek, 20:07
Vargáné Andrea
irmus
2014. augusztus 08. péntek, 19:49
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
2 7VeJleF4teMMLLOcLbt68G
lovaszmarika
2019. június 15. szombat, 19:39
vej.jpg
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:49
O.V.-Tiborcz vej.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 21:04
vej.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:49
Rendőr vej
sanci81
2015. június 29. hétfő, 19:31
hnp63vej89a.jpg
janos53
2011. május 07. szombat, 07:37
Lányom, unokáim, volt vej
feiglmiklos
2006. július 10. hétfő, 21:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.