Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:18 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Oktatás


A zen hagyományai szerint a tanító maga küldi el a tanítványait saját ellenfeléhez. A tanítványok csak egy évig tanulnak a mestertől, aki aztán így szól hozzájuk: "Most menj, és keresd fel az ellenfelemet, keresd fel a másik mestert. Mert amit én megosztottam veled, az csupán az igazság egyik oldala - a másik oldalát pedig csakis ő tudja elmondani neked."

Osho
foldinefehereva, 2019. február 11. hétfő, 19:48
Címkék: tanító maga, tanítványait saját, tanítványok csak, évig tanulnak, másik mestert, igazság egyik,
Kommentek
MNB-ügyvezető igazgató: Magyarországnak a jövőben át kell térnie a tudásalapú gazdaságra
Palotai Dániel kiemelte: erős Magyarországot kell építenünk, olyan országot, ahol javul az élet minősége, ehhez megfelelő fizetéseket kell adni a dolgozóknak, magas színvonalú egészségügyet és versenyképes oktatást kell teremteni. Elengedhetetlen ehhez a stabil államháztartás fenntartása - hangoztatta a jegybank főközgazdásza. Jelezte: az MNB a közeljövőben komplex versenyképességi csomagot hoz majd nyilvánosságra, azt követően, hogy a jegybank már tavaly 180 pontos versenyképességi javaslatcsomagot dolgozott ki.

Palotai Dániel jelezte: igen nehéz kitörni egy országnak a közepes fejlettség csapdájából, az elmúlt évtizedekben ez alig hat országnak sikerült, nevezetesen Ausztria, Finnország, Írország, Szingapúr, Japán és Dél-Korea tudta ezt sikeresen megvalósítani.

Rámutatott: a magas, átlagon felüli növekedési rátát felmutató időszakok gyorsan kifulladnak, az esetek hat százalékában sikerül csak hét éven keresztül, vagy azon túl, átlag feletti bővülést elérnie egy-egy sikeres országnak.

A
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 14:21
Gulyás: a kormány döntött a falusi csok szabályairól
vitatottak-e, akkor sem fizeti ki az EU. Ezekben az esetekben nincs értelme a vitát folytatni, ez történt ebben az esetben is - mondta.

Kitért arra is, a minisztérium 2017-ben döntött úgy, hogy ne kerüljenek a számlák a kiküldendőek közé, mert kihasználtuk a keretet.

Az ukrán választásokra vonatkozó kérdésre azt mondta, bíznak abban, hogy az új adminisztrációval szót lehet érteni, mert a jelenlegivel nem sikerült. Ukrajnának most a kisebbségi jogokat eltipró kormánya van, amely "egy félfasziszta" oktatási törvényt fogadtatott el - tette hozzá, jelezve: továbbra is azt várják, Ukrajna változtasson a jogszabályon.

A részben orosz tulajdonú Nemzetközi Beruházási Bank a miniszter szerint ugyanolyan jogosultságokat kap Magyarországon, mint bármely más nemzetközi pénzintézet az EU tagállamaiban.

Az egészségügyre, és az egyes kórházakban felmondott érsebészekre vonatkozó kérdésekre Gulyás Gergely azt mondta, vannak hiányszakmák az egészségügyben, ahova nehéz orvost találni, de az ellátás
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:11
Szijjártó: az európai biztonsághoz járulnak hozzá a bevándorlási nyomást nem segítő afrikai országok
Szijjártó Péter Luís Filipe Tavaresszel, a Zöld-foki Köztársaság külügyekért és közösségekért felelős miniszterével, védelmi miniszterrel tárgyalt.

A megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón kijelentette: aki újabb migrációs hullámok inspirálására törekszik, a zsoldos terroristák európai visszatérését könnyíti meg, ami felelőtlen politika.

Miután a nemzetközi koalíció leverte az Iszlám Államot, a terrorszervezet taktikája jelentősen megváltozott: elkezdte visszaküldeni az európai országokból érkezett zsoldos terroristákat - mondta a miniszter.

Közölte: támogatni kell azokat az országokat, amelyek nem akarnak kibocsátó vagy tranzitországgá válni a migráció vonatkozásában, és komolyan veszik a határvédelmet.

A Zöld-foki Köztársaság ilyen ország - mutatott rá.

Szijjártó Péter közölte: Magyarország a déli nyitás politikája keretében hangsúlyt helyez arra, hogy egyes afrikai országokkal, ahol az együttműködés lehetősége adott, szorosra fűzze a kapcsolatokat.

A Zöld-foki
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 10:31
KSH: 11,3 százalékkal nőtt az átlagkereset 2018-ban
A decemberi 2,7 és a tavaly éves átlagban 2,8 százalékos inflációval számolva a reálkeresetek az év utolsó hónapjában 7,3, a tavalyi egész évet tekintve 8,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.

A növekedésre a munkaerő-kereslet élénkülése, a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással - fűzte hozzá a hivatal.

Tavaly decemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél közfoglalkoztatottak nélkül számolva 371 700 forint volt, 9,1 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A nettó kereset 247 200 forint volt.

A vállalkozásoknál 10,5 százalékkal 375 ezer forintra emelkedtek a bruttó és 249 400 forintra a nettó átlagkeresetek. Ezen belül a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 10:31
Őrizetbe vették a szkopjei parlament volt elnökét és több egykori magas rangú politikust
A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolója szerint a szerdai rendőrségi akcióban a volt parlamenti elnök mellett elfogták Szpiro Risztovszki volt oktatási minisztert és Mile Janakieszki egykori közlekedési minisztert. A gyanú szerint az elfogottak segítettek abban, hogy a parlament előtt tiltakozó tömeg 2017. április 27-én be tudjon törni az épületbe. Tettüket az ügyészség terrorista összeesküvésnek minősítette, amelynek célja az alkotmányos rend és biztonság aláásása volt.

Mivel Trajko Veljanoszki az új összetételű parlamentnek is tagja, képviselői mentessége miatt néhány órán belül elengedték. Az ügyészség egyelőre nem kérte a mentesség visszavonását. Szabadon bocsátását követően Veljanoszki újságíróknak azt mondta, nem követte el a terhére rótt bűntényeket.

A jobboldalt támogató tüntetők azt követően törtek be a szkopjei parlamentbe 2017. április 27-én, hogy a szociáldemokraták és az albán kisebbségi pártok új házelnököt választottak meg anélkül, hogy erre felhatalmazást kaptak volna. A
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 08:41
Huszonhat közintézmény kapott napelemeket Kiskunfélegyházán
Csányi József (Nemzeti Fórum) elmondta: az energetikai beruházás a Bács-Kiskun megyei önkormányzattal kötött konzorciumi együttműködésben valósult meg. Ezzel Kiskunfélegyháza is részesévé válik annak az országos folyamatnak, amit a szakemberek napelem-forradalomként emlegetnek - tette hozzá.

Az elnyert európai uniós forrásból a Kiskunfélegyházán egy időben megvalósuló három napelemes projekt keretében 26 helyszínen összesen 626 kilowatt összteljesítményű háztartási méretű kiserőművet telepítettek. A beruházás a villamosenergia-fogyasztásban éves szinten tízmilliós nagyságrendű megtakarítást eredményez, ami a jövőben egy megújulóenergia-alap részét képezheti, amiből további napelemes beruházások létesülhetnek.

A legnagyobb összegű projekt keretében mintegy 201 millió forint értékű energetikai korszerűsítést végeztek el a település hat általános és három középiskolájában, ezzel nagyrészt kiváltva az elektromosenergia-fogyasztást.

Megújuló energia hasznosításával korszerűsítették mintegy
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 07:04
Katolikus óvoda épül Pakson
Az egyházmegyének az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint egy Kossuth utcai több mint 700 négyzetméteres volt óvodaépületben alakítják ki az intézményt, amely szeptembertől fogadja a gyerekeket. A Kalkuttai Szent Teréz oltalmába ajánlott óvodában kezdetben két csoportban 50, később négy csoportban mintegy száz kisgyermek nevelésével foglalkoznak majd.

Az óvoda létrehozását a katolikus oktatás iránti igény növekedésével indokolták.

A közleményben kitértek arra, hogy az egyházmegye tíz településen összesen 23 oktatási, nevelési intézményt működtet, köztük Pakson a Balogh Antal Katolikus Általános Iskolát és Gimnáziumot. Az iskolákban összesen mintegy 4500 diák tanul, és több mint 400 pedagógust foglalkoztatnak. A paksi a tizedik lesz katolikus óvodáinak sorában.

A pécsi egyházmegye az elmúlt években csaknem nyolcmilliárd forintból fejlesztette közoktatási intézményeit, ezek között folyamatban van a paksi katolikus iskola felújítása is.
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 07:04
Franciaország az antiszemitizmus jogi kategóriáját kiterjeszti az anticionizmusra
terjeszteni az anticionizmusra is, mert az "egy modern formája az antiszemitizmusnak". Külön törvényi szabályozás azonban nem várható az anticionizmus büntethetőségére.

Emmanuel Macron kezdeményezte minden rasszista és antiszemita egyesület, illetve csoport feloszlatását, amely közül három szélsőjobboldali szervezetet (Bastion social, Blood & Honour Hexagone és Combat 18) meg is nevezett.

"Az antiszemitizmus nem a zsidók problémája, hanem a köztársaság problémája" - mondta az államfő, arra kérve az oktatási minisztériumot, hogy mérje fel a zsidó szervezetek által jelzett azon problémát, miszerint több zsidó vallású gyerek az utóbbi időben antiszemitizmus miatt otthagyta az állami iskolákat.

Francis Kalifat, a CRIF elnöke beszédében arra kérte a franciaországi muzulmánokat és imámokat, hogy vegyék fel a harcot az antiszemitizmus ellen és "fejezzék be a zsidók iránti gyűlölet vallási igazolását".

Kedd este a politikai pártok felhívására tízezrek tiltakoztak mintegy hetven francia városban
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 07:04
Képek, videók
Oktatás Japánban.jpg
menusgabor
2018. február 22. csütörtök, 21:53
Az oktató mama oktatása.j
chillik
2017. augusztus 01. kedd, 04:08
Tanár tüntetés oktatas_ko
megyerimihaly
2016. február 13. szombat, 23:55
Az oktatás....jpg
pacsakute
2015. november 04. szerda, 20:41
tűzrakó oktatás
orban47
2015. május 22. péntek, 18:44
O.V.-oktatás-.jpg
agica2004
2015. február 07. szombat, 18:11
O.V.-oktatás.jpg
agica2004
2015. február 07. szombat, 18:08
oktatas.jpg
menusgabor
2014. április 20. vasárnap, 18:44
A modern oktatás....jpg
pacsakute
2013. december 18. szerda, 19:28
oktatás.jpg
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:52
Modern oktatás....jpg
pacsakute
2013. június 12. szerda, 17:46
a tanítók.jpg
sz719eszter
2018. március 18. vasárnap, 14:15
Tanító vagyok.jpg
pacsakute
2018. február 12. hétfő, 16:14
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
Az életem erre tanított.j
pacsakute
2017. november 09. csütörtök, 23:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.