Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 06:38 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Oktatás


A zen hagyományai szerint a tanító maga küldi el a tanítványait saját ellenfeléhez. A tanítványok csak egy évig tanulnak a mestertől, aki aztán így szól hozzájuk: "Most menj, és keresd fel az ellenfelemet, keresd fel a másik mestert. Mert amit én megosztottam veled, az csupán az igazság egyik oldala - a másik oldalát pedig csakis ő tudja elmondani neked."

Osho
foldinefehereva, 2019. február 11. hétfő, 19:48
Címkék: tanító maga, tanítványait saját, tanítványok csak, évig tanulnak, másik mestert, igazság egyik,
Kommentek
A Glasgow-i Egyetem jóváteszi, hogy annak idején haszna volt a rabszolga-kereskedelemből
származott belőle.

Az egyetem jelenlegi campusának megépítéséhez szervezett gyűjtés vizsgálata például kimutatta, hogy 23 olyan adományozó is volt 1866 és 1880 között, akit üzleti érdekek fűztek a rabszolga-kereskedelemhez az Újvilágban. Stephen Mullen, a tanulmány társszerzője emlékeztetett arra, hogy Glasgow annak idején a dohánybárók és a cukorarisztokrácia otthona volt, sokan közülük pedig az egyetem öregdiákjai voltak.

A Glasgow-i Egyetem múltjának vizsgálatáról szóló hírek nyomán más oktatási intézmények is hasonló kutatásba kezdtek, köztük a Cambridge-i Egyetem. A Bristoli Egyetem pedig katedrát kínált a rabszolgaság történetének vizsgálatára és az intézmény hozzá fűződő kapcsolatai feltárásának felügyeletére. A Kelet-londoni Egyetem kormányzótanácsa százmillió fontos adományt tartana a jóvátétel megfelelő formájának a kisebbségi diákokat segítő alap számára.

Vannak azonban, akik bírálják a Glasgow-i Egyetem döntését. Joanna Williams szerző és egyetemi tanár szerint az intézkedés azt
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 12:52
Gulyás Gergely: a közoktatásra fordított forrás a legjobb beruházás a jövőbe
Gulyás Gergely példamutatónak nevezte a mintegy 250 millió forintból, hazai és uniós források segítségével megvalósult beruházást, kiemelve, ha ehhez a fejlesztéshez hasonló módon, jól veszik igénybe a támogatásokat, akkor azok hosszú távon fognak hasznosulni.

Jobb hasznosulás és befektetés aligha lehet az oktatásnál - jegyezte meg a miniszter, hozzátéve, a felújított kollégium nyolcvan, a katolikus gimnáziumban tanuló diák és a szakképzésben részt vevők számára biztosít lakhatást.

Kifejtette, a kormány elsősorban az intézményi kereteket tudja biztosítani, de tartalommal feltölteni csak a kollégiumihoz hasonló közösségek tudják. Az, hogy milyen lesz az ország jövője, elsősorban a közoktatásban dől el, ezért fontos az erre a célra szánt támogatások jó felhasználása - közölte.

Gulyás Gergely azt mondta, a teljesen megújult kollégiumot ősztől használó tanulók irigylésre méltó helyzetbe kerülnek, és remélhetőleg olyan közösségeket alkotnak majd, amelyek túlélik a diákok által itt töltött
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 22:35
Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös a kínai Luohe városával
Hiesz György (MSZP-DK) polgármester az eseményen elmondta: a kínai delegáció konkrét, megvalósítható javaslatokkal érkezett.

"Bízom benne, hogy együttműködésünk nem csupán a két város, hanem a két ország érdekeit is szolgálja majd" - fogalmazott, hozzátéve, hogy Gyöngyös nyitott az új kínai testvérvárosával tervezett széleskörű - a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a sport területét is felölelő - kapcsolatra.

Emlékeztetett: küldöttségük a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közvetítésével májusban látogatott Kínába, ahol előkészítették a testvérvárosi megállapodás alapjául szolgáló dokumentumokat.

A szerződést a képviselő-testület jóváhagyása után csütörtökön Gyöngyös polgármestere és Luohe önkormányzatának vezető tanácsadója, Hao Huijie látta el kézjegyével.

Hao Huijie kiemelte: csaknem hárommillió lakosú városuk Kína élelmiszerközpontja, ezért elsősorban ezen a területen lát gyors és eredményes együttműködési lehetőséget. Egyúttal meghívta a mátraaljai település vállalkozóit,
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:09
Önkormányzat 2019 - Újra indul Szolnok Fidesz-KDNP-s polgármestere
Hangsúlyozta: Szolnok jó példa arra, hogyan lehet egy megyei jogú városnak részt vennie a kormányzat által 2010-ben kitűzött országépítő munkában. Kormányzati cél, hogy Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon Európában, olyan ország legyen, ahol jó élni - közölte.

Mint mondta, a Nekünk Szolnok az első! nevet viselő, a polgári oldal által kidolgozott programban szerepelnek mindazok az elemek - a családok támogatásától az iparfejlesztésen át az útépítésekig -, amelyek egy város gazdasági fejlődéséhez további lendületet adnak, könnyebbé teszik a családok életét, új munkahelyeket tudnak létrehozni.

Szalay Ferenc és a képviselőjelöltek eddigi munkája a garancia arra, hogy ez a program megvalósulhat - mondta Varga Mihály, hozzátéve: a kormányzat ehhez támogatólag tud csatlakozni, példaként említve a Modern városok programot.

Kiemelte: Szalay Ferenc polgármester és csapata nevéhez kötődik az új ipari park kialakítása, a helyi gazdaság fellendülése, és a várost választotta a Stadler
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:08
Kásler: emberhez méltó életformát kell átadni a gyerekeknek
Kásler Miklós a Klebelsberg Központ intézményvezetőinek kinevezési ünnepségén úgy fogalmazott: azt szeretnénk, ha a gyerekek az ősi kultúra, értékrend, az európai és keresztény értékek mentén élnék le az életüket, abban, ami a magyarság elmúlt ezer évének gondolatiságát meghatározta.

Köszöntőjében a tárcavezető kitért arra, hogy a Belső-Ázsiából érkezett magyarság a kereszténység felvételével, ősi küldetéstudatával, hagyományaival, jellegzetes gondolkodásmódjával - fészket rakva a Kárpát-medencében - Szent István óta alakítja iskolarendszerét. Az 1400-as évek egyetemalapításaitól kezdve a magyarság - hagyományait megőrizve - "valami mást" teremtett ezen a területen, nemcsak a gondolkodásában és kultúrájában, hanem az élet minden területén - tette hozzá.

Utalva a kormány családbarát politikájára, Kásler Miklós azt mondta, a családi lét értelme a nemzet fenntartása, és az emberi élet célja a gyermek.

A kinevezett intézményvezetőkhöz szólva a miniszter azt mondta, az önök felelőssége nagy,
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:59
Csaknem ezer helyi közösség jött létre a Cselekvő közösségek projektnek köszönhetően
Az összegzés szerint a projektzáró sajtótájékoztatót csütörtökön tartották Szentendrén.

A közlés szerint Fülöp Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte: ez volt az első alkalom, hogy a múzeumok, a közművelődési intézmények és a könyvtárak módszertani központjai összefogtak egy nyitott, aktív és együttműködő társadalom fejlesztésének érdekében. A projekt eredményei várhatóan hatással lesznek a kulturális szakterület fejlődési irányaira az elkövetkező 10-15 évben.

Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója elmondta, hogy a projekt a kulturális intézményrendszer eszközeivel segítette az önkormányzatok, múzeumok, könyvtárak, közművelődési intézmények, civil szervezetek és a lakosság közötti kapcsolatok megerősödését, nagy mértékben hozzájárult az aktív közösségek számának növeléséhez.

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője kiemelte
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:58
Szép napot mindenkinek!
alig több, mint 9 millió magyar belakhatnánk.
Az én világomban nincs magántulajdon. Az én világomban, nincs éhség. Az én világomban Mammon éhezne, nem az emberek.
Nos, az én világomban minden fiatal párnak lenne otthona, nem lenne kérdés, hova szülje a gyerekeket, lenne közös ruhabolt, ahova ( ma is divatos módi: turkáló) leadnák a kinőtt és elhoznák a használható ruhadarabokat. Köztudott, egy pici baba nem elhasználja, csupán kinövi pikk-pakk a ráaggatott méregdrága rucikat.
Lenne olyan oktatás, ahol az Életre nevelnék a gyerekeket, ahol nem csak sok felesleges lexikális áltudást magolnának be, hanem elsajátítanák a kétkezi munka szépségét.
Ahol rá tudnának csodálkozni egy-egy kihajtott növényre, ami az általuk elvetett Magból nő ki, ahol a fülükbe csipogna a sok szárnyas reggelenként, amikor szórják nekik a Magot.
Egy világ, ahol nem csak az lenne a lényeg mi van a bankszámlán, az aktuális plazaakciókban, a fiúk autói hány lóerőt rejtenek.
Az én világomban visszaadnám az
kirscha, 2019. augusztus 22. csütörtök, 10:26
Versegi Beáta-Mária katekézise nemzeti ünnepünkön
Versegi Beáta-Mária katekézise nemzeti ünnepünkön: Isten szeret köztünk lenni.
............
Versegi Beáta-Mária, a Nyolc Boldogság Közösség szerzetese, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus oktatási referense tartott katekézist a zarándokoknak az Eucharisztiáról államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án Budapesten, a Szent István-bazilika előtt bemutatott ünnepi szentmise előtt. A tanítást az alábbiakban olvashatják.
Isten szereti az ünnepet. Isten szívesen lép be a mi történelmünk valóságába. Szeret köztünk lenni.
Isten a világ történetének kezdetén teremtő szeretetével létbe hívta a földet és eget, a csillagokat és az idő járását, a tengert és a szárazföldet, a növényeket és állatokat. Megteremtette az embert saját képére és hasonlatosságára. Teremtő munkája után megajándékozott bennünket a hetedik nappal. A béke napjával, az ünneplés idejével. Megteremtette a hetedik napot, hogy az ember megtanuljon Isten
maroka, 2019. augusztus 21. szerda, 23:20
Képek, videók
Oktatás Japánban.jpg
menusgabor
2018. február 22. csütörtök, 21:53
Az oktató mama oktatása.j
chillik
2017. augusztus 01. kedd, 04:08
Tanár tüntetés oktatas_ko
megyerimihaly
2016. február 13. szombat, 23:55
Az oktatás....jpg
pacsakute
2015. november 04. szerda, 20:41
tűzrakó oktatás
orban47
2015. május 22. péntek, 18:44
O.V.-oktatás-.jpg
agica2004
2015. február 07. szombat, 18:11
O.V.-oktatás.jpg
agica2004
2015. február 07. szombat, 18:08
oktatas.jpg
menusgabor
2014. április 20. vasárnap, 18:44
A modern oktatás....jpg
pacsakute
2013. december 18. szerda, 19:28
oktatás.jpg
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:52
Modern oktatás....jpg
pacsakute
2013. június 12. szerda, 17:46
a tanítók.jpg
sz719eszter
2018. március 18. vasárnap, 14:15
Tanító vagyok.jpg
pacsakute
2018. február 12. hétfő, 16:14
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
Az életem erre tanított.j
pacsakute
2017. november 09. csütörtök, 23:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.