Belépés
2020. június 01. hétfő | 23. hét | 153. nap | 20:59 | Tünde
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cannes - A némafilmes kutyája nyerte a jubileumi kutyasztár-versenyt
A filmes kutyák díját 20 éve adják át hagyományosan a Croisette-en a cannes-i filmfesztivál idején. 2011-ben a Palm Dog-díjat A némafilmes című játékfilm kutyasztárja, Uggie, a Jack Russell terrier kapta.

A jubileum alkalmából a szervezők úgy döntöttek hogy idén az eddigi győztesek közül választják ki az elmúlt két évtized legjobbját. A Palm Dog of Palm Dog-díjat pedig a néhai Uggie-nek szavazták meg.

A virtuális ceremóniát pénteken rendezték meg a Palm Dog-verseny honlapján. A 2015-ben kimúlt Uggie gazdája, Omar von Muller egy különleges nyakörvet vehetett át a szervezőktől.

"Uggie nagyon büszke lett volna, örökre megőrizzük ezt a díjat" - mondta el Muller. Mint hozzátette, Uggie dublőre, Dash viseli majd a nyakörvet. Dash szintén részt vett A némafilmes forgatásán, és ha kellett helyettesítette Uggie-t.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a díjért folyó versenyben szerepelt még Otis, a Jóban-rosszban kutyasztárja, a Fel! című animációs filmből Dug, a beszélő golden retriever és a tavalyi győztes, a Volt egyszer egy Hollywood kutyasztárja, Sayuri is. Von Muller egyébként dolgozott a Tarantino-film befejező, kutyás akciójelenetében is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 18:23
Címkék: Palm Dog-díjat, Jack Russell, Palm Dog, Palm Dog-verseny, Hollywood Reporter, némafilmes kutyája,
Kommentek
Cannes - Jim Jarmusch filmjének kutyaszereplője kapta a Palm Dog-díjat
A film harmadik főszereplője, a néhány hónappal ezelőtt elpusztult Nellie elsősorban kifejező mimikájával győzte meg az angolszász kritikusokat.

A Cannes-ban visszatérő vendégnek számító 63 éves amerikai rendező Paterson című alkotása egy harmóniában élő fiatal pár, a szabadidejében verseket író buszsofőr és háztartásbeli felesége, valamint kutyájuk banális hétköznapjait ódaszerűen dolgozza fel.

"A kutya nagyon tehetségesen improvizált. Olyan kutya volt, aki kiválóan írta meg a saját szerepét" - mondta Jim Jarmusch a film bemutatója előtti sajtótájékoztatón Cannes-ban.

Miután Nellie már nem él, egy hozzá hasonló kutya helyettesítette őt a fotózáson.

A 2001 óta létező Palm Dog-díjat, amelyet a mustra fődíja, az Arany Pálma (Palme d'or) előtti tisztelet jeleként alapítottak, egy angolszász filmkritikusokból álló bizottság ítéli oda a seregszemle nem hivatalos programrészeként.

A cannes-i fesztivál díjkiosztó ünnepségét vasárnap este tartják.
velemenyezd, 2016. május 21. szombat, 07:04
Elpusztult Uggie, A némafilmes kutyasztárja
idomárja, Omar von Muller Facebook-bejegyzése szerint kedden altatták el.

A 2002-ben született Uggie kölyökként alig kerülte el a sintértelepet, megmenekülését a kutyaidomár Mullernek köszönhette, aki a szórakoztatóiparban való szereplésre nevelte az állatot.

Uggie először reklámokban tűnt fel, mielőtt Michel Hazanavicius The Artist - A némafilmes című filmjében a főhős hűséges társát alakíthatta. A Jean Dujardin és Bérénice Bejo főszereplésével készült fekete-fehér alkotás 2012-ben öt Oscar-díjat nyert, Uggie-t pedig a cannes-i filmfesztiválon a legjobb kutyaalakításért járó Palm Dog-díjjal jutalmazták. Emellett Uggie lett az első kutya, amely 2012-ben otthagyhatta mancslenyomatát a hollywoodi Grauman's Chinese Theatre előterében.

A négylábú végül 2012-ben vonult vissza hivatalosan, ám ezután is feltűnt kisebb szerepekben, például a Key & Peele című amerikai televíziós vígjátéksorozatban. Emellett egy emlékirat is megjelent Uggie, the Artist: My Story címmel, amelyet a kutya nevében Wendy
velemenyezd, 2015. augusztus 12. szerda, 16:51
Magyarország a Fehér Isten című filmet nevezi Oscar-díjra
Az Oscar-díjra nevező kilenctagú bizottságban Andy Vajna filmszakmai kormánybiztos mellett a filmszakmai döntőbizottság általa felkért tagjai - Divinyi Réka, Havas Ágnes, Kovács András Bálint, Miskolczi Péter - mellett Deák Krisztina filmrendező, Király István vágó, Máté Tibor operatőr, valamint Lovas Balázs forgatókönyvíró kapott helyet. A döntést többségi szavazás útján hozta meg a bizottság - olvasható közleményben.

A több mint 200 kutya részvételével forgatott, Cannes-ban díjazott mozifilm egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el egy olyan utópisztikus világban, ahol a származás sorsdöntő kérdéssé válik.

A Fehér Isten a filmes és színházi munkáival egyaránt világszerte elismert Mundruczó Kornél hatodik nagyjátékfilmje, magyar-német-svéd koprodukcióban készült, vezető producere Petrányi Viktória. A forgatókönyvet Mundruczó Kornél Wéber Katával és állandó alkotótársával, Petrányi Viktóriával írta. A filmet sok fiatal alkotó jegyzi: operatőre Rév Marcell, vágója Jancsó
velemenyezd, 2014. augusztus 06. szerda, 14:43
Cannes - Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje fődíjat nyert kategóriájában
A rendezőnek a film "egyetemességéért és a felejthetetlen élményért" odaítélt Un certain regard elnevezésű elismerést a zsűri elnöke, Pablo Trapero argentin filmrendező, forgatókönyvíró, producer adta át a Fesztiválpalota Debussy-termében rendezett ünnepélyes átadón. A közönség hosszú ovációval ünnepelte Mundruczó Kornélt, aki a forgatókönyv társszerzőjével, Wéber Kata színésznővel közösen vette át a díjat.

A rendező köszönetet mondott a cannes-i fesztiválnak, amiért meghívta legújabb filmjét a szerinte legjobb programba, valamint alkotótársainak és a több mint kétszáz kutyának, amelyekkel a Fekete Isten forgatta.

A 39 éves rendezőnek ez a hatodik filmje, és az ötödik, amely meghívást kapott a világ legrangosabb filmes találkozójának hivatalos programjába. Közülük a Delta 2008-ban elnyerte a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének díját.

A Fehér Isten magyar-német-svéd koprodukcióban készült, vezető producere Petrányi Viktória.

Mundruczó Kornél alkotása révén először szerepelt a
velemenyezd, 2014. május 23. péntek, 21:36
Cannes - Mundruczó Kornél filmjének kutyafőszereplője kapta a Palm Dog-díjat
A díjat a film rendezője vette át pénteken a fesztivál brit pavilonjában. A Fehér Istent a fesztivál második legjelentősebb versenyszekciójában, az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű programban mutatták be.

A díjat 2001 óta ítéli óta a cannes-i filmfesztiválon egy angolszász filmkritikusokból álló zsűri, amelynek idén Kate Muir (The Times), Dereck Malcolm, Peter Bradshaw (The Guardian), Kaleem Aftab (The Independent), Robbie Collin (THe Telegraphe) and Damon Wise (Empire Magazin) voltak a tagjai.

Magyar filmben szereplő kutya először érdemelte ki a fődíjat.

A Kutya Pálma zsűrijének díját, a második elismerést Roxy Mielville kapta, aki Jean-Luc Godard-nak a hivatalos versenyprogramban bemutatott Adieu au langage (Búcsú a nyelvtől) című 75 perces versenyfilmjében játszott. A különdíjat pedig Moujik gazdája vihette haza Betrand Bonello francia rendező Saint Laurent című filmjében nyújtott alakításáért.

A filmes és színházi munkáival is világszerte elismert Mundruczó
velemenyezd, 2014. május 23. péntek, 16:15
Nyugdíjba vonul A némafilmes című mozisiker kutya szereplője
mozicsillag gazdája és egyben idomárja.

Uggie a Jean Dujardin által alakított George Valentin legjobb barátját játssza a tíz kategóriában Oscar-díjra jelölt A némafilmes című produkcióban. Az aranyszoborra ugyan nincs esélye a híres kutyának, de azért van már mit elásnia a hátsókertbe: a Reese Witherspoon és Robert Pattinson főszereplésével készült Vizet az elefántnak (Water for Elephants) című romantikus vígjátékban nyújtott alakításáért ugyanis a 2011-es cannes-i filmfesztiválon megkapta a Palm Dog díjat.

A híres kutyus a Dash névre keresztelt testvérének adja át a stafétát. "Uggie tízéves, és rengeteg munka van a háta mögött. Most szeretne inkább otthon pihenni. Így ha a jövőben valaki vele akar filmet forgatni, akkor kénytelen lesz beérni a testvérével" - idézte Von Mullert a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása (www.telegraph.co.uk).

Dash már a hollywoodi némafilmkorszak végén játszódó mozisiker forgatásán is beugrott olykor a testvére helyett. A Michel Hazanavicius
velemenyezd, 2012. január 26. csütörtök, 19:53
Képek, videók
0 a kutyaszán.png
lovaszmarika
2019. január 27. vasárnap, 18:24
0 jégszobor és kutyaszán.
lovaszmarika
2015. február 20. péntek, 15:47
Husky kutyaszán
erzsikepuskas
2014. március 04. kedd, 08:13
kutyaszán.jpg
szicu
2013. április 18. csütörtök, 11:59
kutyaszán30113.jpg
maroka
2013. január 13. vasárnap, 11:38
kutyaszán20113.jpg
maroka
2013. január 13. vasárnap, 11:29
kutyaszán0113.jpg
maroka
2013. január 13. vasárnap, 11:29
kutyaszán.gif
szicu
2012. augusztus 22. szerda, 07:31
Kutyaszán otthon.gif
pacsakute
2012. július 22. vasárnap, 09:59
WT-Metall_kutyaszllt_u tnf
steinhart
2011. április 18. hétfő, 14:25
kutyaszn.jpg
skorpiolilike
2010. augusztus 24. kedd, 20:44
kutyaszán.jpg
mezixy
2010. január 02. szombat, 19:58
csabatya dijat vesz át.jp
maroka
2018. április 10. kedd, 11:29
péter átveszi a díjat1230
maroka
2017. december 30. szombat, 23:05
Emmy-díjat kapott a film
durcimarcika
2017. november 21. kedd, 18:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.