Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 23:41 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - NATO: fel kell készülni egy esetleges jövőbeli, akár más természetű krízis kezelésére
Stuart Peach marsall, a szövetséges országok vezérkari főnökeinek videokonferenciáját követően tartott sajtótájékoztatóján aláhúzta, a jelenlegi bizonytalan időkben fontosabb, mint valaha a szövetségesek közötti szolidaritáson alapuló együttműködés a koronavírus okozta krízisből való kilábaláshoz, Európa biztonságának, a közeli régiók és a távolabbi partnerországok békéjének megőrzéséhez.

A békére és a biztonságra leselkedő veszélyeket sorolva kiemelte, hogy a vírussal összefüggésben egyre szélesebb körben terjedő hamis információk alááshatják a demokráciákat, Oroszország az elmúlt hetekben több ízben megsértette szövetséges országok légterét, Afganisztánban pedig egy kórház és civilek ellen követtek el robbantásos merényletet még törékenyebbé téve az ország biztonsági helyzetét. Irakkal kapcsolatban Peach arra hívta fel a figyelmet, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet felszámolására irányuló erősfeszítések még nem vezettek végleges sikerre. A nemzetközi koalíció nagy erőkkel folytatja küzdelmét az elért eredmények megőrzéséért - mondta.

Tájékoztatása szerint a csütörtöki ülés folyamán a NATO-tagállamok arról biztosították egymást, hogy a koronavírus-járvány okozta krízis nem érinti hátrányosan a kollektív védelmet. Az elrettentés és védelem politikájának fontosságát hangsúlyozták minden lehetséges fenyegetéssel szemben. Kiemelték továbbá a katonai missziók szerepét Afganisztántól Koszovóig a hosszan tartó béke elérése és megőrzése érdekében.

A tábornagy elmondta, hogy a koronavírus-járvány terjedése ellen vívott harc sikere érdekében a NATO a civil hatóságok rendelkezésére bocsátja katonai képességeit. Légierejének igénybevételével részt vesz az alapvető gyógyszerek, a létfontosságú eszközök, valamint az orvosi és ápolói személyzetet szállításában. Felhasználja a tagállamok orvosi, tudományos és technológiai ismereteit és erőforrásaikat a megfelelő válaszlépések biztosításához.

A NATO Katonai Bizottságának elnöke végezetül kiemelte: arra kell törekedni, hogy a jelenlegi egészségügyi válság ne változzon a globális biztonságot veszélyeztető válsággá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 20:53
Címkék: Stuart Peach, Iszlám Állam, Afganisztántól Koszovóig, NATO Katonai Bizottságának, esetleges jövőbeli, szövetséges országok,
Kommentek
Koronavírus - Mintegy 60 amerikai egyetem támogatja a Harvard és az MIT perkeresetét a külföldi diákokra vonatk
Az amerikai bevándorlási hivatal július elején jelentette be, hogy külföldi diákok az ősztől nem tanulhatnak tovább olyan egyetemeken, amelyeken a koronavírus-járvány miatt csakis online oktatás folyik. Az érintett diákoknak vagy el kell hagyniuk az Egyesült Államokat, vagy át kell iratkozniuk személyes oktatást folytató egyetemekre. A döntés érvényes azokra a külföldi diákokra is, akik most érkeznének az amerikai egyetemekre. Ők nem kapnak beutazó diákvízumot, ha a 2020-2021-es tanévre csakis online kurzusokat hirdető egyetemeken tanulnának. Az intézkedés azonban nem vonatkozik azokra a diákokra, akik olyan intézményekben tanulnak vagy kutatnak, ahol teljes egészében, vagy részben személyesen folytatódik az oktatás. Az ő esetükben azonban az oktatási intézményeknek igazolniuk kell, hogy az oktatás részben személyesen folyik.

Ötvenkilenc felsőoktatási intézmény vasárnap este, közös levélben fogalmazta meg és csatolta támogatását a Harvard Egyetem és a massachusettsi műegyetem, az MIT korábban
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 21:22
Merkel: nem biztos a megállapodás a rendkívüli EU-csúcson
Angela Merkel kiemelte, hogy hosszú még az út a megegyezésig, és "hidakat kell építeni" a tagországok között. Az a legfontosabb, hogy nagyszabású és erőteljes csomagot állítsanak össze, mert a koronavírus-járványból eredő kihívás "hatalmas", és nem lehet "törpe" léptékű megoldással válaszolni rá.

Guiseppe Conte aláhúzta, hogy gyorsan kell cselekedni, mert a járvánnyal együtt járó válság a belső piac és az egész EU széttöredezéséhez vezethet, ami a járványt legkevésbé megszenvedő országoknak sem lenne jó. Minél előbb meg kell állapodni, mert "a legjobb megoldás sem jó, ha későn érkezik" - mondta az olasz kormányfő.

Egyaránt hangsúlyozták, hogy sok a közös elem a német és az olasz kormány elképzeléseiben, és mindketten üdvözölték az Európai Tanács elnöke, Charles Michel minapi javaslatait a 750 milliárd eurósra tervezett helyreállításai alapról és a 2021-ben kezdődő hétéves időszakra szóló, hozzávetőleg ezermilliárd eurós költségvetésről.

A közösségi támogatások felhasználását világos
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 20:42
Koronavírus - Fizetéscsökkentések és elbocsátások várhatók a horvát lapkiadóknál
A Styria Lapkiadó Vállalat - a Vecernji List című politikai és a Poslovni Dnevnik című gazdasági napilap, valamint a 24sata című bulvárlap kiadója - közölte: megválik harminc alkalmazottjától, valamint 5-25 százalékkal csökkenti a fizetéseket. A vállalatnál attól tartanak, hogy az elbocsátások ősszel folytatódni fognak.

A konkurens Hanza Media, a Jutarnji List című napilap kiadója már több újságírójától vált meg eddig, és 30 százalékkal csökkentette a béreket. Hasonló intézkedéseket hozott a Novi List és a Glas Istre című regionális napilap is.

A Styria üzleti okokra hivatkozva nem kommentálta az elbocsátásokat és a fizetéscsökkentéseket. A Hina mindazonáltal emlékeztetett Boris Trupcevicnek, a Styria igazgatójának és egyben a horvát Lapkiadó Vállalatok Egyesülete elnökének egy májusi nyilatkozatára, miszerint az újságok és a magazinok példányszáma a járvány csúcsán 25 százalékkal, a hirdetésből származó bevételek pedig 50 százalékkal estek vissza.

Trupcevic akkor úgy értékelte: a
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 20:42
Koronavírus - Több amerikai milliomos a gazdagokra kiszabott adók emelését sürgeti
aláírók, akik Milliomosok az emberiségért néven hívják magukat, a gazdagokra kivetett adók állandósított emelését javasolták. A csoport tagjai között van például Abigail Disney, a Disney-birodalom örököse, Jerry Greenfield, a jégkrémeket, szorbetteket, fagylaltokat árusító Ben & Jerry vállalatbirodalom társalapítója, de csatlakozott hozzájuk mások mellett Richard Curtis brit forgatókönyvíró-filmrendező és Sir Stephen Tindall, Új-Zéland egyik leggazdagabb embere is.

Levelükben leszögezték: a koronavírus-járvány olyan nagy károkat okozott, hogy ezeket már nem lehet egyszerű adakozással orvosolni. "Nem számít, mi milyen nagylelkűek vagyunk" - fogalmaztak, s kiemelték, hogy a világban mindenütt kormányzati felelősségvállalásra van szükség. Hangsúlyozták, hogy az egészségügyi vagy az oktatási rendszerek megfelelő finanszírozása csakis a gazdagok állandó adóemelésével biztosítható.

"A világ tízmillióival ellentétben nekünk nem kell aggódnunk munkánk és lakásunk elvesztése vagy amiatt, hogy nem tudjuk
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 20:32
13 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
13 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt
2020, július 13 - 08:44

Mindössze 13 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 579 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 127 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. A kormány ezért döntött bizonyos országok esetében a beutazási szabályok
eva6, 2020. július 13. hétfő, 20:16
Koronavírus - Törökországban kevéssel ezer felett stagnál az új fertőzöttek napi száma
A napi esetszámok a hatósági intézkedések enyhítését követően, 900 körüli értékekről indulva június közepén néhány nap alatt 1600 közelébe, a május közepi szintre jutottak. A mutató azóta még nem járt alacsonyabban 1003-nál.

Hétfőn - miként vasárnap is - 19-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben. A halálos áldozatok száma ezzel 5382-re emelkedett az országban. A halálesetek napi száma június közepe óta nem esett 15 alá.

Az elmúlt 24 órában az intenzív osztályon fekvő betegek száma némileg nőtt, 1209-ről 1223-ra, miközben a lélegeztetőgépre szorulóké ezúttal 409-ről 402-re csökkent.

A gyógyultak száma 1156-tal 195 671-re emelkedett, ők teszik ki az esetek már csaknem 91,5 százalékát.

A 83 milliós országban eddig mintegy 4,02 millió vírustesztet végeztek el.
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 20:12
Illegális bevándorlás - Frontex: az év első felében csaknem egyötödével visszaesett az illegális határátlépések
A jelentés szerint a visszaesés a koronavírus-járvány hatásainak tulajdonítható. Január elejétől körülbelül 36 400 határsértést jegyeztek fel, csökkenő trend elsősorban a földközi-tengeri térség nyugati és keleti migrációs útvonalain volt érzékelhető. Júniusban az illegális határátlépések száma 200-zal nőtt az előző havi értékekhez képest, a határellenőrök ebben a hónapban 4500 esetről tájékoztattak.

A felmérésből kiderült továbbá, hogy a múlt hónapban a nyugat-balkáni lett a legaktívabb migrációs útvonal: júniusban ott 2050-en próbáltak törvénytelen módon belépni az Európai Unió területére, 70 százalékkal többen, mint májusban. Az idei év első felében ebben a régióban 9300 határsértőt regisztráltak, ami 73 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakában mért adatokhoz képest. A jogtalan határátlépők többségében szíriai és afgán származásúak voltak.

A keleti mediterrán útvonalon érkezők esetében júniusban mintegy 200 illegális határátlépést észleltek a hatóságok, ez a
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 20:02
Koronavírus - A kormány várja az egészségügyben dolgozók véleményét
Közleményükben azt írták: a koronavírus-járvány, a pandémia több olyan lépés meghozatalára kényszerítette az egészségügyi ellátást, amelyek felhívták a figyelmet az egészségügyi rendszer sérülékeny pontjaira.

A jobb és még eredményesebb védekezés, a hatékonyabb egészségügyi ellátás érdekében áttekintik az egészségügyi rendszert és előkészítik annak megújítását.

A munkát az Emmi és a Belügyminisztérium nemzetközi és magyar szakértők bevonásával megkezdte.

Úgy fogalmaztak: "a feladatot - valamennyi magyar állampolgár és egészségügyi dolgozó megelégedésére - csak akkor tudjuk elvégezni, ha az állampolgárok és valamennyi elkötelezett egészségügyi dolgozó véleményét is meghallgatjuk, és az átalakítás során figyelembe vesszük". Ezért kérik az egészségügyben dolgozókat a rendelkezésükre bocsátott kérdőív kitöltésére, hogy javaslataikkal segítsék az eredményes átalakítást - áll az Emmi közleményében.
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 20:02
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Ghan(Stuart Highway) Ausz
farkas1945
2014. november 06. csütörtök, 16:32
Stuart Chase.gif
zsu74
2013. november 24. vasárnap, 21:16
Stuart Wilde.jpg
zsu74
2013. november 24. vasárnap, 21:16
Jill Stuart csipkés kolle
farkas1945
2013. június 08. szombat, 11:20
Wiliam II-Stuart Mary
lovaszmarika
2011. január 29. szombat, 12:37
Stuart Little fogat mos.g
pici08
2011. január 22. szombat, 12:59
Tankok stuart7.jpg
sztana45
2010. június 10. csütörtök, 00:21
Tankok stuart6.jpg
sztana45
2010. június 10. csütörtök, 00:21
Tankok stuart5.jpg
sztana45
2010. június 10. csütörtök, 00:21
Tankok stuart4.jpg
sztana45
2010. június 10. csütörtök, 00:21
Tankok stuart2.jpg
sztana45
2010. június 10. csütörtök, 00:20
Tankok stuart1.jpg
sztana45
2010. június 10. csütörtök, 00:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.