Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:02 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Anyukám ! Egy idézettel köszöntelek , Te tudom érteni fogod
Anyukám ! Egy idézettel köszöntelek, Te tudom érteni fogod

"A héten messziről, az ország másik feléből keresett meg valaki egy gyermeklélektani problémával. Amikor a fiatalasszony belépett, valami különös sugárzás töltötte be a szobámat. Még nem találkoztam vele, megkérdeztem, ki is ő, honnan, miért jött. Azt is - mert úgy sugározta Krisztust,-hogy honnan jutott ehhez a sugárzáshoz. Persze nem így kérdeztem, hanem: ki tanította meg Jézus Krisztus szeretetére? Akkor nagyon meghatóan beszélt az édesanyjáról, aki egyedül nevelte fel, mert édesapja elveszett a háborúban. Ezt mondta róla:

-Alázatosabb, derűsebb, és szelídebb embert, mint az édesanyám, még életemben nem ismertem.
Megkérdeztem, hogy szószékre vihetem-e, amit elmondott? Hozzájárult.

Tehát: Kislány volt még, amikor portörlés közben véletlenül leütötte az édesanyja Bibliáját, és a Bibliából számtalan kis cédula hullott ki a földre. Így mesélte:

Tudja, amikor ezeket a kis cédulákat kezdtem összeszedni, az egyiken a saját nevemet láttam és elolvastam: "Marika a kórházban van". Valóban az előző hetekben, kórházban voltam, édesanyám mindennap meglátogatott, mindennap hozott valamit, bátorított, vigasztalt, valami szövődményes betegségem volt. Nem értettem, hogy az az édesanya, aki engem mindennap meglátogatott a kórházban, miért írta ezt fel egy cédulára, miért tette bele a Bibliába, hiszen feljegyzés nélkül sem feledkezhetett meg erről!

Így talált rám az édesanyám, hogy ott guggoltam a földön, szedegettem össze a papirkákat, rakosgattam vissza a Bibliába, és ezt a cédulát a kezemben tartottam. Amikor meglátta, elmosolyodott, mellém guggolt, és megkérdezte:

- Ugye, nem érted, kislányom? - Nem, édesanyám, nem!

-Tudod, én egyedül nevellek, de a sok gondot, bajt, nem tudnám elviselni egyedül. Édesapádat Isten hazaszólította. Ha valami probléma, nyomorúság súlyosodik rám, feljegyzem egy kis cédulára azt, ami a legjobban aggaszt, beteszem a Bibliába, rácsukom a fedelét, otthagyom és megyek tovább, végzem a dolgomat. És tudom, hogy a gondomat, amit oda leírtam, belehelyeztem Isten tenyerébe: e nélkül nem bírnám ki az életet. Ha majd nem akarsz ideges, feszült, kapkodó asszony lenni, tégy hasonlóképpen, rád hagyom ezt a Bibliát.

Rám is hagyta, és megtaláltam benne pirossal aláhúzva ezt a sort:

"Minden gondotokat hagyjátok őrá, mert neki gondja van rátok".

Édesanyám még azt is elárulta nekem, hogy az esztendő utolsó napján, az volt a szilveszteri öröme, hogy az egész éven át berakott cédulákat rendszerezte. Jobb oldalra rakta azokat, amelyeket Isten el is intézett, csodálatosan megoldott abban az évben. Baloldalra azokat, amelyeket még nem. Istennek legyen hála, minden évben kevés maradt baloldalt! Azokat visszatette a Bibliába. Ám azt is elmondta, hogy négy-öt évnél tovább egyetlen cédula sem maradt a Bibliában, mert a mi Istenünk Gondviselő Isten. Csodálatosan, magától megoldja a problémákat, ha mi is megtesszük, ami rajtunk áll. Ha nem adunk vissza Istennek olyan feladatot, amit Ő ránk bízott.

Végül azt mondta a fiatalasszony: - Tudja, ez a legdrágább örökségem, ez a Biblia, benne az aláhúzott Ige, és néhány cédula.

Amikor kikísértem, utána néztem, és akkor jöttem rá, miért olyan tündöklő, belső békességet sugárzó ez a fiatalasszony. Miért és hogyan tudja a benne megsűrűsödött életet feloldani.

Három pontban szeretném summázni, mit kaptam ebből az életből kilépett Igéből. Először: sokszor azt hisszük, mi segítünk valakin, aztán kiderül, hogy Ő segít mirajtunk. Ehhez a nagy ajándékhoz képest, amit ebből a történetből kaptam, semmiség volt az a kis pszicho-pedagógiai tanács, amit én tudtam adni.

A második gondolat: Most értettem meg, hogyan függ össze Péter levelében az alázat és a gondviselés. Mindig úgy véltem, hogy a két mondat két különálló gyöngyszem, lazán felfűzve egy gondolat-sorra, nincs logikus összefüggés a kettő között. ,,Alázzátok meg magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. Minden gondotokat hagyjátok Őrá, mert neki gondja van rátok." (1Pét 5,6-7) Azt hittem, ez a két mondat nem függ össze. Összefügg! Igenis, nagyon nagy alázat kell ahhoz, hogy letegyem Isten kezébe a gondomat, hogy elhiggyem azt, hogy nem kell nekem egyfolytában görcsösen reszketni: ha én nem tudom ezt elintézni, akkor ki tudja? Ha nem tudom megoldani, akkor ki fogja megoldani? Igen, előbb meg kell alázkodni. Hiszen kevés múlik rajtunk, nagyon kevés. De nagyon sok az Istenen.

Próbáld meg, amit ettől a fiatalasszonytól tanultam! Én megpróbálom: amikor megsűrűsödik bennem az élet és valami nagyon nyom, akkor ezen túl leírom egy cédulára, és beteszem Péter levelébe. Aztán majd szilveszterkor előveszem, és valószínű, addigra Isten meg is oldotta. És ha szilveszterre nem, a következő szilveszterre biztosan. Szeretnék olyan sugárzó, derűs, alázatos békességes lenni, mint a ,,bizalom-cédulás" fiatalasszony.

A harmadik, amit szeretnék tovább adni, hogy van fordított testamentum is. Az Isten úgy szeretett minket, hogy ránk hagyta az Ő Fiát, az Úr Jézus Krisztust. Ez az újtestamentum. És van olyan testamentum, amikor én hagyhatok valamit Istenre. Van ilyen is. Nem akármilyen istenre, hanem Arra testálhatom rá gondjaimat, bajaimat, Akiről ezt mondja a Szentírás: ,,Aki tulajdon Fiát sem kímélte, hanem Ő mindnyájunkért odaadta - ránk testálta - hogy ne ajándékozna Vele együtt - Vele EGYÜTT, nem nélküle! Mindent!"

- Mindent, amire valóban szükségünk van. Mert hátha nincs. De ha van, akkor azt nekünk ajándékozza.

Befejezésül olvassuk el, mit mond nekünk Jézus ugyanerről a témáról!

“Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok, hogy mit együnk, és mit igyunk, vagy mit öltsünk magunkra. Mindezt a pogányok kérdezgetik. A ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először az Ő országát, és igazságát (ti. magát Jézust) és ezek is mind megadatnak nektek. (Amire igazán szükségünk van). Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért, elég minden napnak a maga baja" (Mt 6, 31-34).

Merjük, tudjuk ezt elhinni, hogy oldódjon bennünk a megsűrűsödött élet. “

Gyökössy Endre
koszegimarika, 2019. május 05. vasárnap, 08:37
Címkék: Jézus Krisztus, Édesapádat Isten, Istenünk Gondviselő Isten, Jézus Krisztust, Vele EGYÜTT, Gyökössy Endre,
Kommentek
köszöntő
Kedves Marika!

Köszöntelek születésnapodon, jó egészséget, sok boldogságot, hosszú életet szeretteid körében, minden szépet és jót kívánok szeretettel, Ani

Mindenben a jót, s a szépet keresd,
S ki megérdemli, nagyon szeresd!
Gondolj ránk is, a barátaidra, akik itt vannak neked.
Mosolyod aranyozza be a világot,
Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok!
lovaszmarika, 2019. szeptember 12. csütörtök, 12:55
Mély tisztelettel üdvözöllek eső!
"Mély tisztelettel üdvözöllek, eső! Köszöntelek, égi pöttyenések, vonuló felhők morzejelei... Ne is nézzétek őket felnőtteket, vízcsepptől félőket, ahogy futnak-menekülnek előletek ernyőjük oltalmába, házuk fedele alá. (...) Kedves csöppek, ti csak nekünk estek, akiknek még bőre örömmel fogadja alig észrevehető érintéseteket... Ti vagytok az állandóság, a mindig másnak és mindig ugyanannak érzékeny egyensúlya, a jelen idő, amit egyes szám első személyben csak mi merünk végigélni, felosztva és megnyújtva a tünékeny pillanatot, ahogy a tenger osztja meg magát újra meg újra felcsapódó tarajos hullámokba."

ÖRKÉNY ISTVÁN
koszegimarika, 2019. szeptember 10. kedd, 15:07
Facebookon kaptam
Drága barátnőm! Szeretettel köszöntelek. Nagyon szép estét csodaszép álmokat kívánok neked puszillak drága barátnőm
eva6, 2019. szeptember 05. csütörtök, 21:02
Üdvözlet - Szeptember
Köszöntelek szeptember.
Egy kis szomorúsággal is- több ok is lenne rá, de
itt és most: ez az utolsó belépésem?
De kapom a számlát, mert maradni szeretnék, mint tag.
A mai nap akkor még jöhetek a képekkel.
De ha kilépek? akkor még ma visszaengednek?
Szomorú Vasárnap.
lovaszmarika, 2019. szeptember 01. vasárnap, 08:14
Facebookon kaptam Krisztinától
Szia drága barátnőm...Kellemes kora estét ,jó pihenést kívánok sok
eva6, 2019. augusztus 25. vasárnap, 20:32
Facebookon kaptam szülinapomra
Szeretettel köszöntelek! Boldog születésnapot kívánok!
eva6, 2019. augusztus 22. csütörtök, 21:10
Facebookon kaptam szülinapomra
Drága Évikém! Születésnapod alkalmából sok sok szeretettel köszöntelek! Legyél nagyon boldog!!! Millió puszi
eva6, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:19
Szép napot mindenkinek!
Dr Kriston István

SZÓLJANAK A HARANGOK A SZEGÉNYEKÉRT,
AKIKNEK ISTENÜK E VILÁGON MÁR NINCSEN.
KÖSZÖNTELEK CSELÉDORSZÁG!
RABSZOLGA ORSZÁG LETTÜNK!
MÁR NINCS MI ELLEN TILTAKOZNI, ANNYI A SÉRELEM..
FELSOROLHATATLANOK A RÉTEG KÖVETELÉSEK.
6,4 MILLIÓ SZEGÉNY TEKINGET JOBBRA ÉS BALRA:
KARÁMOK MINDKETTŐ: A JOBB ÉS BAL IS.
NINCS MÁS KITÖRÉSI PONT: KORMÁNYT ELKERGETNI.
Hazugságban élünk (!) Az országunk közjavait ellopták (elprivatizálták) és osztaléka magántulajdonosok zsebébe vándorol. Ami maradt azt most lopják szét, versenyre képtelen "gázszerelő-típusú" és közpénzen felhizlalt tőkéseknek. A főként német ipari - autóipari - nagyüzemek pedig a munkaerőt tartják rabszolga szíjon az
kirscha, 2019. augusztus 19. hétfő, 11:16
Képek, videók
köszöntelek.png
sz719eszter
2018. december 16. vasárnap, 08:11
koszontelek8.gif
vicus54
2018. szeptember 24. hétfő, 22:25
koszontelek13.gif
vicus54
2018. július 06. péntek, 22:10
koszontelek_az_oldalam on_
menusgabor
2018. június 29. péntek, 22:37
koszontelek__az__oldal on_
menusgabor
2018. június 23. szombat, 20:33
Köszöntelek.jpg
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:36
219koszontelek.gif
vicus54
2018. január 29. hétfő, 06:56
JÉZUS-KRISZTUS.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:21
Jézus a Krisztus
dandej
2018. március 29. csütörtök, 16:59
Jézus Krisztus.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:24
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
jezus-krisztus-feltama das
borigit
2016. május 30. hétfő, 14:11
Megváltás Jézus Krisztus
sacimama
2016. március 26. szombat, 09:32
PJ Jézus Krisztus.jpg
sz719eszter
2016. március 20. vasárnap, 18:45
Jézus Krisztus
irmus
2016. március 20. vasárnap, 14:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.