Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 22:32 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Oláh Gipsy Beats: elkészítette első lemezét a roma supergroup
"A csapat létrejötte az egykori Erzsébet téri Gödör Klubban működött Athe Sam roma összművészeti fesztiválhoz köthető. A rendezvény szervezőjeként nem tudtam eldönteni, melyik roma zenekar nyissa meg a fesztivált, ezért azt találtam ki, hogy valamennyi résztvevő együttes lépjen színpadra egy közös produkcióval" - idézte fel Kovács Antal gitáros, énekes, az Oláh Gipsy Beats vezetője az indulást az MTI-nek.

A formációban a legkiválóbb hazai roma zenekarok képviselői szerepelnek egyszerre; a Romano Drom, a Szilvási Gipsy Folk Band, az Ando Drom, a Ternipe - a műfaj világszerte kedvelt zenekarai. A zenészek és táncosok által alkotott csapat közös muzsikálása a valóra vált álmokat, a barátság és az oláhcigány muzsika együttes varázsát nyújtja. A repertoár a négy zenekar slágereiből és az oláh cigányzenei kultúra alapjait képező hagyományos dalokból áll.

"Mai köntösbe öltöztetett, tradicionális alapokon nyugvó zenét játszunk, folytatva azt az utat, amelyet az 1999-től létező Romano Drommal korábban elkezdtünk. A Romano Drom már különböző modern hangzásokat hozott össze, vegyítette a dzsesszt, az arab zenei világot, a flamencót, a katalán rumbát. Nyitottak voltunk és vagyunk az igényes popirányzatok felé is, mert úgy gondoljuk, hogy sokkal befogadóbb, ha olyan hangszeres kísérettel ötvözzük az autentikus zenét, amelyből ismerős ritmusok és dallamvilágok köszönnek vissza" - fejtette ki Kovács Antal.

A dalokat a Romano Drom vezetője hangszerelte közös hangzássá. Különlegességet jelent a hét énekes egyszerre megszólalása, a rézfúvósok a balkáni zenei világot hozzák, és erőteljesen jelen van a dob és a basszus is, amely olykor a reggae ritmusait idézi. A Fonó Records gondozásában most megjelenő albumon 13 dal hallható.

"A produkció mostanra érlelődött meg annyira, hogy úgy éreztük, mindenképpen lemezre kívánkozik. Az anyag az elmúlt kilenc évet, a részes zenekarok dalainak újragondolt változatait tartalmazza, két kivétellel, hiszen a Kirchima, valamint a Kerke dyesa új szerzemény" - mondta az Oláh Gipsy Beats vezetője.

Az Oláh Gipsy Beats csütörtöki koncertjén a Kobuci Kertben a lemezen hallható dalok mellett a tagok anyazenekarai által ismertté tett más számok, slágerek, valamint az oláh cigány zenei kultúrát meghatározó darabok is elhangzanak. Előzenekarként a Kék Láng együttes lép színpadra.

Az Oláh Gipsy Beats tagjai: Kovács Antal - szólógitár, ének (Romano Drom); Lakatos Béla - kanna, ének (Ternipe); Dobi Matild - ének (Ando Drom); Farkas István - mandolin, ének (Ternipe); Szilvási István - kanál, ének (Szilvási Gipsy Folk Band); Tintér Gabriella - ének; Balogh József - gitár, ének (Romano Drom), Kovács Máté - kanna, perka, dob (Romano Drom); Seres Vilmos - szaxofon, klarinét, harmonika; Bordás Péter - basszus.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. augusztus 10. szerda, 11:01
Címkék: Oláh Gipsy Beats, Gödör Klubban, Athe Sam, Kovács Antal, Romano Drom, Szilvási Gipsy Folk Band,
Kommentek
Pop-, rock-, dzsessz- és folkkoncertek karácsonytól az újévig
Muzikumban pedig a legendás erdélyi rockcsapat, a Metropol zenél.

December 28-án a Palladio Orchestrával 100 gitár lesz egy színpadon a Sportarénában, a Müpában a Muzsikás játszik, a London Community Gospel Choir a Budapest Kongresszusi Központban, a Ghymes a Szent István-bazilikában, a Brains újra fellép az Akváriumban, ugyanitt zárja az évet a Blahalouisiana, a Barba Negrában Anna and the Barbies-koncert lesz, a Kerekes Band az A38-on, a Supernem a Dürerben, a ColorStar a Gödör Klubban, az East Gipsy Band és az Oláh Gipsy Beats a Fonóban, a Jónás Vera Experiment a Trafóban, a Nana Vortex a Muzikumban, a Budapest Voices a MOMkultban, Hamvai P.G. a Symbolban, a Keep Floyding pedig a Showbarlangban játszik.

December 29-én az amerikai diszkókirálynő, Gloria Gaynor ad nagykoncertet a Sportarénában, a Punnany Massif duplázik a Müpában, a Bëlga évzáró bulit tart az Akváriumban, ugyanitt a másik teremben a BioRoBoT játszik, Wolf Kati a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel a BKK-ban, Ferenczi György és a
velemenyezd, 2016. december 19. hétfő, 12:11
Könnyűzenei koncertek az év utolsó napjaiban
Arénában.

December 29-én lesz Fenyő Miklós hagyományos ünnepi koncertje az Arénában, a Magna Cum Laude az UNICEF-fel együttműködve jótékonysági céllal lép fel a BKK-ban, az Anima Sound System Shalom című 20 évvel ezelőtti lemezét játssza el az Akváriumban, a Bin-Jip és Jónás Vera az A38-on, a Kistehén és az ef. Zámbó Happy Dead Band a Gödörben zenél, Rájátszás popköltészeti estet rendeznek a Trafóban.

Szintén december 29-én a Trio Midnight a BJC-ben lép fel, a 30Y kocsmakoncertet tart a Müpában, az Oláh Gipsy Beats roma supergroup a Fonóban ad műsort, a Paddy And The Rats a Barba Negrában lesz látható és hallható, a Supernem pedig a Dürerben.

December 30-án a Csík Zenekar és vendégei (Presser Gábor és Karácsony János) a Syma-csarnokban játszanak, Demjén Ferenc a Sportarénában lép fel (vendég: Charlie), a Szabó Balázs Bandája az A38-on, a Hot Jazz Band a MOMkultban előszilveszterezik.

A Pokolgép a Barba Negrában, a Mobilmánia a Club 202-ben zúz, Jazz Előszilveszter lesz a Dresch
velemenyezd, 2015. december 26. szombat, 08:50
Pop-, rock-, dzsessz- és folkkoncertek karácsonytól az újévig
Arénában.

December 29-én lesz Fenyő Miklós hagyományos ünnepi koncertje az Arénában, a Magna Cum Laude az UNICEF-fel együttműködve jótékonysági céllal lép fel a BKK-ban, az Anima Sound System Shalom című 20 évvel ezelőtti lemezét játssza el az Akváriumban, a Bin-Jip és Jónás Vera az A38-on, a Kistehén és az ef. Zámbó Happy Dead Band a Gödörben zenél, Rájátszás popköltészeti estet rendeznek a Trafóban. Szintén december 29-én a Trio Midnight a BJC-ben lép fel, a 30Y kocsmakoncertet tart a Müpában, az Oláh Gipsy Beats roma supergroup a Fonóban ad műsort, a Paddy And The Rats a Barba Negrában lesz látható és hallható, a Supernem pedig a Dürerben.

December 30-án a Csík Zenekar és vendégei (Presser Gábor és Karácsony János) a Syma-csarnokban játszanak, Demjén Ferenc a Sportarénában lép fel (vendég: Charlie), a Szabó Balázs Bandája az A38-on, a Hot Jazz Band a MOMkultban előszilveszterezik. A Pokolgép a Barba Negrában, a Mobilmánia a Club 202-ben zúz, Jazz Előszilveszter lesz a Dresch Quartettel és a
velemenyezd, 2015. december 19. szombat, 12:11
Ünnepi programok a Fonóban
A koncerten nemcsak a csapat szokásos, táncos és vidám repertoárja hallható, hanem olyan adventi és karácsonyi dalok, amelyek méltón hozzájárulnak a szentestére történő várakozásához - mondta el Bognár Szilvia a műsorban.

Sok-sok stílusban jó előadókkal találkozhat a közönség a két ünnep között a Fonóban: a Babra zenekar, valamint Herczku Ági és a Banda 27-én, a Góbé és Sena Dagadu 28-án, az Oláh Gipsy Beats 29-én lép színpadra. December 30-án a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint duó, a Dresch Quartet és a BG 5, 31-én az erdélyi Szászcsávási banda és a Téka zenekar ad koncertet - ismertette a programokat Horváth László, a Fonó ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: ami nem fér be a Fonó falai közé, azt kivitték a város külöböző helyszíneire, így Lajkó Félix az Erkel Színházban, a Csík Zenekar a Syma Rendezvényközpontban, a Muzsikás a Müpában várja a közönséget.
velemenyezd, 2015. december 09. szerda, 12:20
Ma van a nemzetközi roma nap
majd többek között ellátogatnak a Mátyás téri Gallery8 roma galériába is.

A Polgár Alapítvány szervezésében a régi grundok hangulatát idéző utcai sportprogram lesz a VIII. kerületi Rákóczi téren.

A roma napon idén először adják át az Aranypánt-díjat annak az embernek, aki tíz jelölt közül a legtöbb szavazatot kapta a Roma Sajtóközpont olvasóitól. Portrékon keresztül tíz hétköznapi hőst mutattak be, akik roma közösségek és roma civil szervezetek ajánlásai alapján váltak jelöltté.

Az Oláh Gipsy Beats ingyenes koncertet ad este az A38 Hajón. A formációban a Romano Drom, a Szilvási Gipsy Folk Band, és a Ternipe csapatának tagjai álltak össze.

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalában roma képzőművészek alkotásaiból összeállított kiállítás nyílik délután. A rendezvényen köszöntőt mond Szalayné Sándor Erzsébet nemzetiségibiztos-helyettes és Kathy-Horváth Lajos, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója.

A Cigánykerék - Roma értékek fesztivál gálaestjét Langerné Victor Katalin,
velemenyezd, 2015. április 08. szerda, 07:05
Roma világnap - Egy roma supergroup, az Oláh Gipsy Beats az A38-on
A formációban négy kiváló hazai roma zenekar képviselői szerepelnek együtt, egy színpadon. A Romano Drom, a Szilvási Gipsy Folk Band, az Ando Drom és a Ternipe nemcsak Magyarországon, hanem világszerte kedvelt formációk. Tagjaik közül tizenkét zenész és táncos alkotja az Oláh Gipsy Beatset - közölték a szervezők az MTI-vel.

A supergroup ritkán lép fel, különleges koncertjein a valóra vált álmok, a barátság jelenik meg az oláh cigány muzsikában. Az Oláh Gipsy Beats repertoárja a négy zenekar slágereiből és az oláh cigány zenei kultúra alapjait képező hagyományos dalokból áll.

A műsorban hallható dalokat a Romano Drom vezetője, Kovács Antal hangszerelte közös hangzássá. A hét énekes, a rézfúvósok, a basszus és az erőteljes ritmusok mai modern fúziója egyedi, különleges hangzást ad a produkciónak. Az előadást tüzes, improvizatív táncosok színesítik, a háttérben pedig archív 20. század közepi és mai roma életképek láthatók.

Az Oláh Gipsy Beats produkció szereplői: Kovács Antal (szólógitár,
velemenyezd, 2015. április 02. csütörtök, 10:41
Képek, videók
Givenchy - elegáns gipsy
farkas1945
2013. május 26. vasárnap, 11:54
Gipsy és antik virágmintá
farkas1945
2013. március 16. szombat, 12:38
Gipsy trend.jpg
farkas1945
2013. március 16. szombat, 12:38
gipsy.jpg
skorpiolilike
2011. május 15. vasárnap, 18:34
gipsy.gif
szicu
2011. január 30. vasárnap, 19:24
Fantasy_Gipsy_by_patsl ash
szabokatalin64
2010. május 29. szombat, 09:46
gipsy poncho2.jpg
talamusz
2010. március 09. kedd, 16:51
gipsy poncho.jpg
talamusz
2010. március 09. kedd, 16:51
Iris-Gipsy Beauty
karoly49
2010. február 05. péntek, 16:03
Fantasy_Gipsy_by_patsl ash
gizellalapu
2009. december 18. péntek, 07:45
közben elkészítettem a go
sarkadykati
2016. március 25. péntek, 14:50
Így is elkészítettem.
sargarozsa15
2013. október 12. szombat, 14:35
elkészítettem a kávét....
szupermami
2011. június 12. vasárnap, 23:23
elkészitettem rántot husi
csilla663
2011. május 31. kedd, 21:36
elkészítettem a kávédat..
szupermami
2010. október 21. csütörtök, 19:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.