Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 15:27 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Négyezer doboz cigarettát találtak a vámosok egy átalakított autóban
A közlemény szerint a több ezer cigarettát egy román kisbusz utánfutóján lévő autóban találták; a buszon kilenc ember utazott.

A csempészárut, amit a műszerfal, a padlólemez, a lökhárító és a küszöb házilag kialakított rejtekhelyeibe tettek, Django és Jenny, a NAV szolgálati kutyái szagolták ki.

A pénzügyőrök a több mint ötmillió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint az átalakított gépjárművet lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a sofőr ellen.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 09:21
Címkék: átalakított autóban, közlemény szerint, több ezer, román kisbusz, buszon kilenc, küszöb házilag,
Kommentek
Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet
Kovács Ákos pénteki és szombati fellépésére új programot állított össze.

"A repertoárt teljesen átalakítottuk az idén játszott két műsorhoz képest. Beillesztjük az új dalokat, illetve előveszünk élőben nagyon régen vagy még soha nem játszott számokat" - mondta az énekes korábban az MTI-nek.

Szeptemberben megjelent Hazatalál című EP-jét jelenlegi zenekara tagjaival, Lepés Gábor billentyűssel, Madarász Gábor gitárossal és Bánfalvi Sándor dobossal készítette.

Az 50. életévét idén betöltött Ákos sűrű évet zár decemberben. Megjelent önéletrajzi jellegű könyve, a Visszaszámlálás, tavasszal akusztikus, kórussal kísért turnéja volt, a nyári fesztiválokon rockos műsorral lépett fel; idén több mint 140 ezer néző előtt játszott. Áprilisi dupla Müpa-koncertjének anyaga hangját és képét is rögzítették és a közeljövőben kiadják.

Ákos a harminc évvel ezelőtt alakult Bonanza Banzai frontembereként lett ismert a nyolcvanas években, a zenekarral 1995-ig kilenc albumot jelentetett meg. Szólóelőadóként
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 09:51
A Nestlé átadja a Szerencsi védjegyet a Szerencsi Bonbon Kft.-nek
5,5 milliárd forintot fordított a szerencsi üzemre. Legutóbb, 2015-ben 180 millió forintért épült ki itt új gyártósor, amelynek köszönhetően 100 új munkahely is létrejött. A szerencsi gyár több mint 500 embernek biztosít megélhetést, a beszállítókkal együtt azonban ettől sokkal több családnak biztosít jövedelmet - mondta.

Noszek Péter,a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy cégük 1991-ben vásárolta meg a Szerencsi Csokoládégyárat. Még a kilencvenes években a helyi gyártást átalakították, ennek köszönhetően mintegy 30 országot ellátó, régiós kávé- és kakaóitalópor-gyártási és -csomagolási központ lett Szerencs, sőt egyik közkedvelt termékük fejlesztőcsoportja is a városban dolgozik. Megemlítette, hogy a Szerencsi Bonbon Kft.-vel régóta jó kapcsolatot ápolnak, például üzemük területén működik a helyi cég egyik gyártósora.

Az ügyvezető igazgató elmondta: annak érdekében, hogy a csokoládégyártás hagyományát Szerencs a jövőben is büszkén ápolhassa, a Nestlé Hungária Kft. úgy
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 18:35
Nemzetközi Eucharisztia üzenete mára
A pusztába kiáltónak a szava: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit! A völgyeket töltsétek fel, a hegyeket, halmokat hordjátok el, ami görbe, legyen egyenessé, a göröngyös változzék sima úttá, és minden test meglátja az Isten üdvösségét. Lk 3,4-6

Ha egyszer Isten ereje átalakította szívünket, megtörténhet az a csoda, hogy hatásunkra környezetünk is átalakul.
Loyolai Szent Ignác
maroka, 2018. december 09. vasárnap, 22:11
Illegális bevándorlás - Salvini: a szabályok módosítása nélkül Róma nem támogatja a Sophia-művelet folytatását
érkezett Olaszországba tavalyhoz képest, ami december 5-ig valamivel több mint 23 ezer embert jelent. Az olaszországi táborokban több mint 141 ezren tartózkodnak, 24 százalékkal kevesebben mint tavaly ilyenkor. 2017-ben 131 ezer, az idén több mint 41 ezer menedékkérelmet nyújtottak be humanitárius indokkal. Az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy ezeknek a kérelmeknek 66 százalékát elutasítják.

Az olasz belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a nevével fémjelzett migrációs-biztonsági csomag, amely átalakította a menedékkérelmek rendszerét, szigorítva a humanitárius menekültjog feltételeit, nem visszamenőleges hatályú, az eddig benyújtott kérelmeket elbírálják.

"Egyetlen nőt, gyermeket, beteget nem teszek utcára a menekülttáborokból" - hangoztatta Matteo Salvini.

Az olasz katolikus egyház által működtetett humanitárius szervezetek adatai szerint azonban a Salvini-rendelet legalább 40 ezer embert foszt meg az eddig kapott humanitárius engedély meghosszabbításának lehetőségétől. Ezek az emberek vagy az
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 12:21
Idézetek az evangéliumból
Örök életet adok nekik, nem vesznek el soha, nem ragadja ki őket a kezemből senki. Jn 10,28

Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön. Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő az én váram, nem rendülök meg. Zsolt 62,2-3

Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koszorúját.Jel 2,10

Krisztus jelenléte a szentmisében meg-megújuló valóság." - hangzott el Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek tegnapi prédikációjában.
A beszéd teljes szövege itt olvasható:

Hozzád emelem lelkemet, Uram, Istenem, benned bizakodom.Zsolt 52,1-2a
Uram, nem vagyok méltó, hogy betérj házamba. Csak szólj egy szót, és szolgám meggyógyul!
Mt 8,8

Istenünk, az Úr letörli a könnyet minden arcról... Iz 25,8

További jó adventi készülődést kívánunk sok-sok CSEND-el az ÚR
maroka, 2018. december 05. szerda, 10:19
Nagy István: a jövőben is ösztönözni kell a szójatermesztést
A miniszter a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület által szervezett rendezvényen ismertette, hogy idén Magyarországon mintegy 60 ezer hektáron 174 ezer tonna szója termett, ami hektáronként 2,9 tonnás termésátlagot jelent. Ez jó eredménynek tekinthető, ugyanakkor a célkitűzések között szerepel, hogy mind a termőterület, mind a mennyiség növekedjen. Ennek elősegítése érdekében állami támogatások állnak rendelkezésre, és jelentős tudományos munka zajlik.

Nagy István hangsúlyozta, hogy Magyarország deklarálta GMO-mentességét, ami piaci előnyt jelent. Cél, hogy legalább 100 ezer hektáron 300-350 ezer tonna szóját állítsanak elő, amivel az import mintegy fele kiváltható lenne.

Kitért arra is, hogy a világon 10 éven belül 40 százalékkal több fehérjére lesz szükség, amelyet húsból vagy fehérjenövényekből lehet kielégíteni. Bár jelentős növény a szója, ugyanakkor egyéb fehérjeforrásokat is be kell vonni a termesztésbe.

Zászlós Tibor, a NAK
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 15:01
EKF 2023 - Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés Debrecen pályázatát
közös alkotást, a partnerséget hordozza magában, míg a horizon kifejezés a Hortobágyból kiindulva a végtelen, ámde inspiráló térre, a biodiverzitásra, a szabadságra, az új távlatok megnyitására, a léptékváltásra utal. A cím tehát metaforikusan a sokrétű párbeszédet és a város előtt álló új kulturális távlatok szellemiségét tükrözi - magyarázták a sajtótájékoztatón.

"Egy újabb álom előszobájában vagyunk" - fogalmazott Papp László, felidézve, hogy az elmúlt években Debrecen gazdasági fejlődése átalakította az egész régiót, szeretnék, ha ez megtörténne a kulturális életben is és a város a térség kulturális centrumává válna. Papp László a részletekről elmondta: pályázatuk 32 programelemet tartalmaz, fontos elemként van jelen mindegyikben az európaiság. A polgármester "győzelemre esélyes anyagnak" nevezte a dokumentumot, amely "olyan új szervezeti struktúrákat akar előhívni", amit akkor is érdemes lesz magvalósítani, ha esetlegesen nem nyerik el a kulturális főváros címet.

Papp László emlékeztetett
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 12:59
Érdekesség
vélnek. Közel egy évtizedes fejlesztés után már a próbaköröknél tartanak a technikusok. Az ABL-rendszert ballisztikus rakéták megsemmisítésére tervezték egy sok megawattos lézersugár segítségével, ami a fény sebességével szel át nagy távolságokat. A nagy energiájú sugár, ami nagyjából egy kosárlabda átmérőjével rendelkezik, addig hevíti a rakéta falát, amíg az szerkezetileg meg nem hibásodik és visszazuhan a földre. Ideális esetben a rakétát kilövő területén landol. Az igencsak méretes fegyvert egy átalakított Boeing 747-400F hordozza, melyben helyet kapott egy nagy energiájú oxigén-jód kémiai lézer, egy kifinomult sugárirányító rendszer "deformálható" tükrökkel, amik pontos célzást és tüzelést tesznek lehetővé a légköri zavarokon keresztül is, valamint egy hadműveleti központ, ahol folyamatosan nyomon követik és meghatározzák a lehetséges célpontokat. A gyártó szerint ez a nem mindennapi fegyver egyetlen feltöltéssel akár negyven rakétát is képes lesz
kirscha, 2018. november 06. kedd, 18:29
Képek, videók
0 átalakított egér.png
lovaszmarika
2012. szeptember 20. csütörtök, 15:01
ÁTALAKÍTOTTAK.jpg
mamoka41
2008. november 20. csütörtök, 20:32
átalakított satfinder
raczandris
2007. április 30. hétfő, 02:12
Alida átalakított
monchica
2006. november 29. szerda, 10:54
Alida kicsit átalakított
monchica
2006. november 29. szerda, 10:51
Átalakított nyomtató 1
bluebier
2006. június 22. csütörtök, 13:15
átalakított zár 005
lacee84
2006. május 12. péntek, 11:58
átalakított zár 004
lacee84
2006. május 12. péntek, 11:57
átalakított zár 003
lacee84
2006. május 12. péntek, 11:55
átalakított zár 002
lacee84
2006. május 12. péntek, 11:54
átalakított zár 001
lacee84
2006. május 12. péntek, 11:53
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
ezer szónál többet mond.j
agica2004
2017. január 05. csütörtök, 17:33
Több ezer emberrel.....jp
pacsakute
2013. július 19. péntek, 19:07
Több ezer ülő arany Buddh
gigi55
2011. május 05. csütörtök, 19:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.