Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 10:45 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
London felvilágosítást kér Irántól a brit tartályhajó ügyében
A minisztérium szóvivője péntek este közölte, hogy Penny Mordaunt védelmi minisztert tájékoztatták a fejleményről, és a tárca "elemzi a helyzetet".

Hasonló tartalmú közleményt adott ki péntek este a brit külügyminisztérium.

Péntek estére összehívták a brit kormány különleges helyzetekben ülésező tanácskozó testületét (COBRA).

A Stena Impero nevű hajó tulajdonosa, a Stena Bulk és a hajótér kereskedelmi hasznosításáért felelős cég, a Northern Marine Management péntek este Londonban kiadott közös tájékoztatása szerint a 2018-ban épült, 49 683 tonna vízkiszorítású tartályhajót nem azonosított kis naszádok és egy helikopter közelítette meg, miközben a hajó a Hormuzi-szoroson kelt át.

A két vállalat közleménye szerint a Stena Impero nemzetközi vizeken haladt.

A tájékoztatás szerint a két cég jelenleg nem tud kapcsolatba lépni a hajóval, amely északi irányba fordult és Irán felé tart.

A közlemény szerint a fedélzeten 23 fős legénység tartózkodik; személyi sérülésről nem érkezett hír.

A két vállalat közölte, hogy szoros kapcsolatban áll az ügyben a brit kormánnyal.

Iráni naszádok a múlt héten is megpróbáltak feltartóztatni egy brit olajszállító tartályhajót a Perzsa(Arab)-öbölben.

A brit védelmi minisztérium és az amerikai fegyveres erők egybehangzó múlt pénteki közlése szerint a British Heritage nevű tartályhajót az iráni Forradalmi Gárda őrnaszádjai próbálták megállítani a Hormuzi-szorosban.

A brit királyi haditengerészet egyik fregattja, a Montrose azonban a tartályhajó és a naszádok közé állt és távozásra szólította fel az iráni hajókat, amelyek vissza is vonultak.

A brit védelmi minisztérium a minap a legmagasabb, "kritikus" szintre emelte a brit kereskedelmi hajózás fenyegetettségére vonatkozó, az iráni partokhoz közeli térségre érvényes figyelmeztetését.

A hónap elején a brit királyi haditengerészet Gibraltárnál lefoglalta a Grace 1 nevűiráni tartályhajót azzal a gyanúval, hogy a raktérben lévő kétmillió hordó kőolajat a hajó Szíriába akarta szállítani, megsértve az Európai Unió által a szíriai rezsimmel szemben bevezetett szankciókat.

A gibraltári önkormányzat éppen pénteken további harminc nappal, augusztus 20-ig meghosszabbította a Grace 1 kihajózási tilalmát.

Jeremy Hunt brit külügyminiszter a héten arra tett javaslatot Iránnak, hogy a tartályhajót elengedik, ha a teheráni kormány szavatolja, hogy a rakomány nem jut Szíriába.

Irán a Grace 1 lefoglalása után azonban kilátásba helyezte, hogy ellenlépésként lefoglal egy brit kereskedelmi hajót.

Sir Richard Dalton, az Egyesült Királyság volt teheráni nagykövete a BBC televíziónak nyilatkozva péntek este kijelentette: nagyon meglepőnek tartja, hogy ebben a helyzetben a Stena Impero tulajdonosai megkockáztatták a hajó katonai kíséret nélküli átkelését a Hormuzi-szoroson.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 21:42
Címkék: Penny Mordaunt, Stena Impero, Stena Bulk, Northern Marine Management, British Heritage, Forradalmi Gárda,
Kommentek
Kocsis: az Országgyűlésben szerdán történtek is igazolják a fegyelmi változtatások szükségességét
valótlanságot állít, amit aztán szinte cáfolni is alig lehet.

Közölte, nem igaz, hogy a véleménynyilvánítás szabadságát korlátoznák, mindenki elmondhatja véleményét az Országgyűlésben. A szerdai vitában az ellenzéknek a vezérszónoki körben ötször 30 perc állt a rendelkezésére, míg a kormánypártoknak kétszer harminc perc.

Kocsis Máté visszautasította azt is, hogy a képviselők ellenőrzési joga sérülne. Az állami szervek továbbra is kötelesek lesznek a képviselői munkát segíteni, és a szükséges felvilágosítást megadni, előzetes egyeztetés alapján tájékoztatást lehet majd kérni. Arra nem lesz mód, hogy képviselők berontsanak közintézményekbe, akár éjszaka is, és ott randalírozzanak - jegyezte meg a kormánypárti politikus.

A nemzetközi példákról szólva kiemelte, hogy az angol parlamentben a leghosszabb felfüggesztés 12 hónap volt, az érintett képviselő később le is mondott a mandátumáról. Egy képviselőt pedig azért függesztettek fel, mert hazugnak nevezte a védelmi miniszter - hozott egy másik
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:33
Lengyel EP-képviselők: a lengyel kormány nem tervezi büntetni a szexuális felvilágosítást
Igazságosság (PiS) EP-képviselői manipulációnak minősítették a csütörtöki brüsszeli állásfoglalást. Beata Mazurek, a PiS volt szóvivője azt hangsúlyozta, hogy a bírált kezdeményezés nem kormánytervezet.

Ryszard Legutko filozófiaprofesszor, az Európai Konzervatívok és Reformerek EP-frakciójának társelnöke kijelentette: az állásfoglalással az Európai Unió (EU) újabb hatásköröket próbál elvenni a tagállamoktól. "Az EU-nak semmi köze ahhoz, milyen módon tartanak egyes országokban szexuális felvilágosítást" - húzta alá.

Anna Zalewska, aki lengyel oktatási miniszter volt, mielőtt EP-képviselővé választották volna, rámutatott: a lengyelországi iskolarendszer minden szintjén szerepel a tantervekben a szexuális felvilágosítás, és csak a szülők választására bízzák, hozzájárulnak-e ahhoz, hogy gyermekük részt vegyen vagy sem az ilyen tanórákon.

Az ellenzék nevében a lengyel Baloldali Demokratikus Szövetség listájáról EP-képviselővé választott volt kormányfő, Leszek Miller arra hívta fel a figyelmet,
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:23
Rossz propaganda
együtt." Efézus 4,31

Életünk tele van provokáló helyzetekkel, amelyek valóban odáig vihetnek bennünket, hogy kijövünk a béketűrésből. A következő esetekben talán magunkra ismerhetünk: a pincér leönti forró kávéval a karunkat, vagy pedig sokáig megvárat a kiszolgálással. Hazatérünk legújabb szerzeményünkkel, és otthon azonnal megállapítjuk, hogy a csodaszép valaminek hibája van. S ha megpróbáljuk visszaadni és a pénzünket visszakövetelni, a kereskedő arcunkba nevet. Vagy téves menetrendi felvilágosítást kapunk, és lekéssük a repülőgépet. Alig egy hete vagyunk egy új autó tulajdonosai, amikor egy vigyázatlan autós behorpasztja az ajtaját. Az áruház pénztárosa kárunkra téved, és amikor ezért szólunk, durván elutasít. A szomszéd a gyermekek közti civódásért a mi gyerekünket teszi felelőssé, holott tudjuk, hogy az ő gyereke a hibás. Egy másik szomszéd kihoz a sodrunkból hangos sztereozenéjével. Egyik munkatárs szüntelenül bosszant, valószínűleg azért, mert tudja, hogy hívő keresztyén vagyok. A
kalmanpiroska, 2019. október 12. szombat, 21:53
Gyermekmentő szolgálat: tízéves a biztonságos internetezést segítő program
konzorciumvezetőként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul.

Azt szeretnék elérni, hogy minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak. Céljuk, hogy egyszerre hívják fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és teremtsék meg a segítségnyújtás lehetőségét.

Sterner Zoltán, az NGYSZ oktatója a konferenciát nyitó előadásában azt hangsúlyozta, hogy a felvilágosítást minél fiatalabb korban el kell kezdeni, mivel már a 6-7 éves gyerekek is böngésznek az interneten, ismerik a közösségi oldalakat.

A szakértő elmondta, hogy több mint száz oktatójuk tart a biztonságos internetezést segítő ingyenes oktatást diákok és felnőttek körében szerte az országban.

Sterner Zoltán kitért arra is, hogy az NGYSZ a Legfőbb Ügyészséggel is együttműködik a gyermekek kibertérben való biztonsága érdekében.

Kósa Éva, az ELTE egyetemi tanára arról beszélt, mit
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 11:21
Brexit - Johnson: jó esély van a megállapodásra, de a "kapitulációs törvény" nem segít
Johnson rendszeresen ezzel a kifejezéssel illeti azt az ellenzéki kezdeményezésre elfogadott törvényt, amely megtiltja a megállapodás nélküli kilépést az EU-ból és előírja, hogy a Brexit-egyezmény elmaradása esetén a miniszterelnöknek kezdeményeznie kell az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnál a jelenleg október 31-én esedékes kilépés elhalasztását három hónappal, vagyis 2020. január 31-ig.

Johnson, aki vasárnap, a kormányzó Konzervatív Párt manchesteri éves kongresszusának nyitónapján nyilatkozott a BBC televízió politikai magazinműsorában, a törvényre utalva kijelentette: ha Brüsszelnek az a sejtése támad, hogy reális esély van az Egyesült Királyság benntartására az EU-ban, az megfosztja a brit kormányt tárgyalási mozgásterének jelentős részétől.

Johnson egyértelmű igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a törvény ellenére továbbra is lehetséges-e a megállapodás nélküli Brexit október 31-én.

Kitért ugyanakkor annak a kérdésnek a megválaszolása elől, hogy milyen módon
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 14:21
Gazdag programkínálattal várja a látogatókat a Magyarság Háza
folytatódnak a családi mesedélelőtt programjai. A sorozat keretében vasárnap délelőttönként elsősorban külhoni magyar fellépők, zenés, mesés, táncos előadásokkal várják a családokat. Az előadást követően pedig külhoni kézművesek mutatkoznak be.

Mint mondta, nemcsak a hagyományok, hanem a modernitás is megjelenik az intézményben: új sorozatuk keretében havonta egy alkalommal szerdánként könnyűzenei koncerteket rendeznek, a legfrissebb irodalmi kiadványokról pedig Irodalom Szalonukban kaphatnak felvilágosítást az érdeklődők. A Magyarság Háza Szabadegyetemén mindig aktuális kérdések kerülnek terítékre, így például legközelebb azt a témát járják körbe, hogy létezik-e még hagyományőrzés Magyarországon -tette hozzá.

Csibi Krisztina közlése szerint a Mi, magyarok című rendhagyó tanóra keretében általános iskolásoknak és középiskolásoknak is kínálnak programokat az intézményben. Elmondta, hogy a Magyar Népmese Napján szeptember 30-án a Székelyföldi Legendáriummal közösen szerveznek előadást diákszínjátszók
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 12:31
Megkötötte az első babaváró hitelszerződéseket az OTP és Erste Bank
Az OTP az MTI-vel közölte: a bank már több ügyfelének is folyósította a szabadon felhasználható babaváró támogatást. Az első igénylések Veszprém és Zala megyéből érkeztek. Az igénylők 30 év körüliek, és mindkét esetben a maximálisan igényelhető, 10 millió forintot folyósította a hitelintézet.

A bank közölte azt is, hogy a honlapján található kalkulátor segítségével az érdeklődők kiszámolhatják a havonta fizetendő törlesztő részletet, de egy kérdőív segítségével a jogosultságukat is ellenőrizhetik.

Az OTP Bank felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy már az igényléskor hozzák magukkal a babaváró támogatáshoz szükséges társadalombiztosítási jogviszonyról szóló hatósági bizonyítványt, amelyet az illetékes megyeszékhelyen működő egészségbiztosítási pénztári feladatkörben eljáró járási hivatalok adnak ki. Ha a hatósági bizonyítvány nem áll rendelkezésre, akkor a termékről csak tájékoztatást tudnak nyújtani a fiókokban.

Az MTI kérdésére az Erste Bankban elmondták: az indulás napján - július
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 16:51
Képek, videók
felvilágosítás.jpg
dnemethk
2012. február 01. szerda, 10:11
1288103623_koshka-mord ash
boraborella
2011. június 30. csütörtök, 10:33
Imperial_Palace_Tokyo_ Pan
menusgabor
2018. január 30. kedd, 18:16
Imperial Saregresi.jpg
charlotteani
2018. január 26. péntek, 19:59
1Mister President Imperiu
charlotteani
2016. március 22. kedd, 21:51
the_imperial_state_cro wn_
kkm
2015. október 20. kedd, 15:40
imperial_crown_of_indi a_5
kkm
2015. október 20. kedd, 14:45
coin_imperial_colombe. png
yvett789
2015. május 28. csütörtök, 11:56
Imperial Pheasant.jpg
durcimarcika
2015. május 16. szombat, 22:28
Imperial Russia ;Kína-Mon
farkas1945
2014. november 09. vasárnap, 17:48
Imperial Russia ; luxus f
farkas1945
2014. november 09. vasárnap, 17:48
Imperial Russia ; kétszem
farkas1945
2014. november 09. vasárnap, 17:48
Imperial Russia ; I.osztá
farkas1945
2014. november 09. vasárnap, 17:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.