Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 01:37 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az meg mi, hogy Semjén, még csak el sem szégyenlette magát, miután kiderült: sportból ölt háziállatokat...?
https://24.hu/belfold/2018/03/11/150-eve-kihalt-a-vad-renszarvas-s vedorszagban-tehat-semjen-haziallatokra-lovoldozott/

...És még ez a féreg nevezi magát keresztényinek...

,,A sportvadászokról, illetve a vadászatból sportot űzőkről: Aki képes puszta kedvtelésből orvul lepuffantani egy — háreme élén büszkén őrködő — szarvasbikát, csak mert úgy gondolja: annak agancsdísze jól mutatna a flancos-francos nappalijában, az nyilvánvalóan egyéb gazságokra is képes!... Ha pedig az ilyen alak kérkedőn dicsekszik is alávaló gaztettével (tetteivel), akkor az a véglény az én szememben semmivel sem különb egy gyalázatos gazembernél!" / Vulpes ,,Scepticus" Optimus Prætor «foxworkinspace» Baksay-Róka Béla

Az ilyeneknek (is) pusztulniuk kell a magyar közéletből!
foxworkinspace, 2018. március 14. szerda, 00:51
Címkék: Baksay-Róka Béla, féreg nevezi, vadászatból sportot, flancos-francos nappalijában, nyilvánvalóan egyéb, ilyen alak,
Kommentek
Regionális munkacsoport létrehozását kezdeményezte Brassó megye prefektusa a medveügy rendezésére
vadásztársulati képviselő és vadvédelmi szakember vett részt azzal a céllal, hogy megvitassák a megnövekedett medveállomány által gerjesztett problémákat.

Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke felszólalásában kijelentette: nem a medveállomány megtizedelése a cél, hanem az egyensúly helyreállítása az ember és a medve együttélésében. Hozzátette: a medve helye az erdőben van. Az a tény azonban, hogy a Kárpát-kanyar településein a medve az utcákon sétál, és az istállókból viszi el a háziállatokat, az egyensúly megbomlását jelzi. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott politikus elmondta: összesítették az elmúlt öt év Kovászna megyei vadkáraira vonatkozó adatokat, és azt látták, hogy exponenciálisan nő a bejelentett esetek száma. Kijelentette: meg kell oldani, hogy a medvék által okozott károkat azonnal megtérítsék.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat RMDSZ-es elnöke felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy az emberi élet védelmét kell a törvények
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:32
Megállapodott a rókaveszettség felszámolásáról a magyar és az ukrán agrártárca
Az Agrárminisztérium keddi közleménye szerint a 2020-ig szóló megállapodás a kárpátaljai vakcinázási kampányokra vonatkozik. Az ottani beavatkozás Magyarországnak és az Európai Uniónak is érdeke, ezért a vakcinákat uniós társfinanszírozással helyezik ki csaknem 10 ezer négyzetkilométeren - írták.

Az emberre is veszélyes, akár halálos kimenetelű agy- és gerincvelő-gyulladást okozó veszettség ellen a tünetek jelentkezése után nincs gyógykezelés, ezért csak megelőzéssel lehet védekezni.

Ukrajnában a veszettség a háziállatokat és a vadállatokat is veszélyezteti, már emberek is haltak meg veszettségben - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:11
Hőség - A háziállatokat is óvni kell a hőgutától
Az Orpheus Állatvédő Egyesület hétfői közleménye szerint a kutyák önszántukból soha nem mozognak a tűző napon a nagy kánikulában, ha mégis ezt kell tenniük, mindezt nehezebben viselik a nagyobb testű, sötét színű kutyák, mint a kisebb testű, világos színűek. A kutya nem tud izzadni, ez komoly nehézséget okoz számára, mert pusztán a lihegéssel történő hővesztés néha, bizonyos körülmények között nem elegendő, ilyenkor az állat keresi a hűvös helyet, padlót, amelyre ráfekve hűtheti magát.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület azt tanácsolja, hogy a nagy nyári hőségben a nagyobb sétákat a kora délelőtti és késő délutáni órákra időzítsék a gazdák, az állatok számára mindig legyen hűvös hely, ahova a napsugárzás elől szabadon elbújhatnak, az élelem mellett naponta többször legyen friss ivóvizük, valamint soha ne hagyják háziállataikat egyedül autóban, még nyitott ablaknál se. Érdemes arra is figyelni továbbá, hogy a naptól felhevült aszfaltot is kerüljék el lehetőség szerint, hiszen ez könnyen égési sérülést is
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 14:18
Itt az igazság: Európaiak uralják és zsigerelik ki Afrikát
kiválik a francia gyarmatbirodalomból, a párizsi elit annyira dühös lett, hogy elpusztíttatott mindent, amiről úgy vélte a francia gyarmatosításnak köszönhetően jöhetett létre az afrikai országban.

Háromezer francia hagyta el Guineát, és amit nem tudtak magukkal vinni, azt a földdel tették egyenlővé. Lerombolták az iskolákat, az óvodákat, a közigazgatási épületeket, tönkretették az autókat, a mezőgazdasági gépeket, a könyveket, az orvosságokat, a kutatási intézet eszközeit, megölték a háziállatokat és az áruházak ételeit felégették, vagy megmérgezték.
Ezzel minden gyarmat számára világossá vált, hogy a franciák elutasítása súlyos következményekkel járhat. Nem is mert senki Sékou Touré nyomába lépni. Egyedül a guineai miniszterelnök volt elég bátor, hogy véghezvigye, amit jelmondatában is hangoztatott "inkább választjuk a szabadságot szegénységben, mint a jólétet szolgaságban."

Sylvanus Olympionak, a Togói Köztársaság első elnökének sikerült egy középutas megoldást találnia. Nem
menusgabor, 2018. július 15. vasárnap, 21:30
Szép estét kívánok mindenkinek!
égen, a föld felett pedig röpködjenek madarak. Úgy is történt.Isten megteremtette fajtájuk szerint a nagy tengeri állatokat és mind az élőlényeket, amelyek mozognak vagy a vízben úszkálnak. És a röpködő madarakat is, ugyancsak fajtájuk szerint. Isten látta, hogy ez jó. Isten megáldotta őket és így szólt: Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a tengerek vizét, s a madarak is szaporodjanak a földön. Este lett és reggel: az ötödik nap.
Hozzon elő a föld élőlényeket fajuk szerint: háziállatokat, csúszómászókat és mezei vadakat fajuk szerint. Úgy is történt. Isten megteremtette a mezei vadakat fajuk szerint, a háziállatokat fajuk szerint és az összes csúszómászót a földkerekségen, fajonként. Isten látta, hogy ez jó. Isten újra szólt: Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá. Ők uralkodjanak a tenger halai, az ég madarai, a háziállatok, a mezei vadak és az összes csúszómászó fölött, amely a földön mozog.Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt,
kirscha, 2018. június 28. csütörtök, 21:34
Szénanátha otthoni kezelése
Otthoni gyógymódok a szénanátha (allergiás rhinitis) kezelésére :

Ez egy allergiás reakció, amelynek során az immunrendszer túl erősen reagál bizonyos belélegzett anyagokra és a szervezet egyes kémiai anyagokat választ ki, amelyek allergiás tünetekhez vezetnek.

Egyesek hajlamosabbak a szénanáthára, mint mások. Hajlamosító tényezők közé tartozik, ha a családban más is allergiás volt, ha más allergia már fennáll, a legyengült immunrendszer és a passzív dohányzás. Ezen felül férfiaknál gyakoribb, mint nőknél.

Leggyakrabban fa és fű pollenek váltják ki ezt. Más allergének lehetnek még: a poratkák az ágyban, penész spórák a levegőben és az állatszőr.

Az allergiás rhinitisnek két fajtája ismerete, a szezonális (szénanátha) és az évelő, amely egész évben előfordulhat. A tünetek közé tartozik, az eldugult orr, a viszkető orr, a nedvesedő szemek.

Olyan tünetekhez is vezethet ez, mint a kaparó torok, a száraz köhögés, a fejfájás, a fáradékonyság, a gyengeség és a
pacsakute, 2018. június 14. csütörtök, 09:38
Elmész te a pitlibe! – De mi az a pitli?
Nagyszüleink szalonképes szitokszava volt a pitli, de tudod, hogy mihez kellett valójában a pitli? Itt az ideje, hogy fény derüljön a titokzatos szó eredetére.
Petrás Gabriella

A régi öregektől gyakran hallhattuk anno azt a fajta kedves szitkozódást, amivel ugyan kedvesen, de mégis melegebb éghajlatra küldtek el minket. Az ,,elmész te a pitlibe" hallatán tudtuk, hogy nem komoly a haragjuk, de azon talán el sem gondolkoztunk, mi is az a pitli. Pedig ha nagyszüleink vidéken, pontosabban falun éltek, és még háziállatokat, nevezetesen teheneket is tartottak, akkor a pitli minden nap végén előkerült, így akár mi is találkozhattunk vele.

A híres, neves pitli

A pitlinek, vagy más néven a fejősajtárnak fontos szerep jutott a fejésnél, jellemzően fehér, bordó vagy kék színekben juthattak hozzá a piacon a falubéliek.

forrás:nlcafe.hu/magyarorszagkul
anna4459, 2018. május 16. szerda, 17:24
Húsvéti vigília, Urunk feltámadásának ünnepe 0331
röpködjenek madarak." Isten megteremtette fajtájuk szerint a nagy tengeri állatokat és mind az élőlényeket, amelyek mozognak vagy a vízben úszkálnak. És a röpködő madarakat is, ugyancsak fajtájuk szerint. Isten látta, hogy ez jó. Isten megáldotta őket, és így szólt: ,,Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a tengerek vizét, s a madarak is szaporodjanak a földön." Este lett és reggel: az ötödik nap. Aztán szólt Isten: ,,Hozzon elő a föld élőlényeket fajuk szerint: háziállatokat, csúszómászókat és mezei vadakat fajuk szerint." Úgy is történt. Isten megteremtette a mezei vadakat fajuk szerint, a háziállatokat fajuk szerint és az összes csúszómászót a földkerekségen, fajonként. Isten látta, hogy ez jó.
Isten újra szólt: ,,Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá. Ő uralkodjék a tenger halai, az ég madarai, a háziállatok, a mezei vadak és az összes csúszómászó fölött, amely a földön mozog." Isten megteremtette az embert saját képmására: Isten
maroka, 2018. március 31. szombat, 00:44
Képek, videók
Háziállatok
irmus
2015. március 09. hétfő, 07:04
Gyermekek és háziállatok
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 11:47
szégyenlem magam!
margo44
2008. február 22. péntek, 22:28
0408_lg_optimus_2x_and roi
cpuculer
2011. június 02. csütörtök, 22:06
Optimus Prime
djnetti
2007. május 20. vasárnap, 19:05
Unicron lábán Optimuszok
judynator
2006. december 12. kedd, 17:32
Baksay Árpád +.jpg
farkas1945
2011. március 19. szombat, 10:44
Miért nevezik Magyarorszá
margoboszi
2013. december 17. kedd, 17:48
Miért nevezik Magyarorszá
cipello
2013. december 14. szombat, 19:57
ki minek nevezi...
magdaseppa
2008. március 13. csütörtök, 21:23
vadászat után.jpg
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:54
Vadászat közben
sanci81
2017. január 04. szerda, 13:33
vadászat.jpg
sz719eszter
2016. június 30. csütörtök, 11:21
vadászat 9.JPG
feviroza
2015. május 01. péntek, 08:50
vadászat 8.JPG
feviroza
2015. május 01. péntek, 08:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.