Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 16:12 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Személyautóban tíz szír migránst szállító embercsempészt ítéltek el Tatabányán
Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint az elkövető autóját március 26-án éjjel állították meg. Az illegális menekültek a kocsiban egymás ölében ültek, a csomagtartóból három ember került elő.

A vizsgálat adatai szerint a férfi a migránsokat a román-magyar határ közelében, Magyarország területén vette fel gépkocsijába, hogy őket Ausztriába vigye.

A Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt az ügyészség indítványa alapján 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. Ennek letöltése után kitoloncolják és három évig nem léphet Magyarország területére.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 16:23
Címkék: Horváth Sándor, Tatabányai Járásbíróság, elkövető autóját, illegális menekültek, kocsiban egymás, csomagtartóból három,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Cseh embercsempészt tartóztattak le Vas megyében
A gyanú szerint a férfi a szerb-magyar határ közelében egy erdős területen vette fel járművébe a hat illegális migránst azzal a szándékkal, hogy fejenként ezer euróért Bécsbe vigye őket. A rendőrök azonban szerda éjjel Felsőszölnökön - a magyar-szlovén-osztrák hármashatár közelében - egy közúti ellenőrzés során megállították és elfogták őket - tartalmazza a főügyészségi közlemény.

Székely Tamás hozzáfűzte: a járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően a szökés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt rendelte el egy hónapra a gyanúsított letartóztatását.
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 10:52
Illegális bevándorlás - Bakondi: az elfogott embercsempészek és az illegális migránsok száma is emelkedett
Bakondi György azt mondta: már június végére annyi embercsempészt fogtak el a hatóságok, mint tavaly egész évben.

Kifejtette, az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt az országok lezárták határaikat. A hadsereg és rendőri erők bevetésével bebizonyosodott, hogy ha megvan a szükséges politikai akarat, a határokat le lehet zárni.

Ennek következtében sok migráns rekedt a görög szigeteken és a balkáni útvonal országaiban. Most viszont megszűntek a járvány miatti korlátozások, így megkezdődött - például - a migránsok tömeges átszállítása a szigetekről a kontinensre - hívta fel a figyelmet Bakondi György, hozzátéve, hogy ennek nyomán a magyar határokon is erősödő migrációs nyomást tapasztaltak az elmúlt hetekben.

A belbiztonsági főtanácsadó kitért arra is, hogy már a sokadik alagutat fedezték fel a határkerítésnél, de arra is volt példa, hogy létrákat vittek oda. Az embercsempészek megfelelő díjazásért minden segítséget megadnak, hogy a migránsok átjussanak a kerítésen - jegyezte meg
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 21:42
Illegális bevándorlás - Bakondi: politikai akarat birtokában megállítható lenne az illegális migráció
Bakondi György kedden, a témában rendezett budapesti háttérbeszélgetésen közölte: a koronavírus-járvány miatt Európa nemzetállamai igen szigorú határintézkedéseket vezettek be, amelyek hatására a spanyol, az olasz és a balkáni illegális migrációs útvonalon jelentősen csökkent a mozgás az elmúlt hónapokban. A korlátozások feloldásával azonban - a 2019 hasonló időszakát is meghaladó intenzitással - újraindult a migráció - mutatott rá. Ha a politikai akarat meglenne, akkor "igenis meg lehetne állítani az illegális migrációt, tehát nem igaz az ezzel ellentétes liberális mantra" - értékelt.

Bakondi György egyúttal reális célnak nevezte, hogy az Európai Unió határain kívül állítsák meg az illegális bevándorlást.

A migrációs helyzet alakulásáról felidézte, hogy február 28-án a határnyitásról szóló sajtóhírek bátorítására migránsok több száz tagú csoportjai egymás után indultak el a törökországi menekülttáborokból az unió felé. Bakondi György figyelemreméltónak nevezte, hogy köztük csak elenyésző
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 14:42
Illegális bevándorlás - Török embercsempészt tartóztattak le a román hatóságok
A határrendészek az illegális migráció megfékezését célzó péntek hajnali művelet során Temeskirályfalva (Cralovat) területén, 120 kilométernyire a Nagyalak-Csanádpalota határátkelőtől ellenőrizték a gyanús járművet. A helyszínre egy egészségügyi egységet is kihívtak, hogy végezze el a jármű utasainak járványügyi szűrését, majd a határrendészet székhelyére kísérték őket.

Kihallatásuk során a furgonban elbújtatott külföldiek szíriai állampolgároknak mondták magukat, és azt állították, hogy a török járművezető illegálisan akarta átjuttatni őket a román-magyar határon, hogy Nyugat-Európába jussanak.

A török sorőr ellen embercsempészés, utasai ellen pedig illegális határátlépés gyanújával indult büntető eljárás.

Ez már a második embercsempész-fogás a héten Temes megyében: szerdán afrikai, illetve arab országokból származó migránsokat Románián és Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttató, 16 tagú embercsempészbanda felszámolását jelentették be a román hatóságok.
velemenyezd, 2020. június 06. szombat, 12:52
Illegális bevándorlás - Bakondi: erősödik a tömeges, jogellenes határátlépés, több katona és rendőr szolgál a h
éjjellátó készülékekkel, hőkamerákkal őrzik Magyarországot.

Hozzátette: sokan próbálkoznak bejutni Magyarországra például Hercegszántónál, ahol a mocsaras területen nem lehet kerítést építeni, és külön kockázata van a folyókon való átjutási próbálkozásnak is, úgyhogy a honvédség és rendőrség csónakokkal is járőrözik.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint összesen több mint tizenegyezren érkeztek idén a magyar határokhoz a szerb, horvát és a román szakaszon. Arról is beszámolt: idén már 125 embercsempészt fogott el a rendőrség, alapvetően olyan külföldieket - afgánokat, szíreket -, akik átmeneti oltalmazotti státuszba kerültek valahol Európában és most igyekeznek az eddigi embercsempészek szerepét átvenni

Bakondi György figyelmeztetett: a balkáni útvonalon vannak olyan embercsoportok, amelyek a koronavírus miatt az útvonal valamelyik országában - például Görögországban, Szerbiában vagy Bosznia-Hercegovinában - rekedtek. Ahogy a járvány miatti intézkedéseket feloldják, ez a több mint
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 09:21
Illegális bevándorlás - Letartóztatták az M1-es autópályán elfogott embercsempészt
Azt írták: a Komárom-Esztergom megyei járőrök a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján péntek délelőtt az M1-es autópályán ellenőriztek egy szerb rendszámú személygépkocsit. A járműben a szerb sofőrön kívül hatan utaztak, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök az utasokat meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a 29 éves sofőrt pedig embercsempészés gyanúja miatt hallgatták ki.

A szerb férfit őrizetbe vették, az ügyészség indítványára pedig az illetékes bíróság vasárnap elrendelte a letartóztatását - tették hozzá.
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 20:27
Illegális bevándorlás - Embercsempészt vettek őrizetbe és bevándorlókat fogtak el a rendőrök Baranyában
A közlemény szerint a mohácsi rendőrök a horvát határ közelében lévő Kölked mellett szerdán délután fogtak el nyolc - szír és iraki állampolgárságú - illegális bevándorlót és az autó ukrán sofőrjét, amikor egy francia rendszámú autót ellenőriztek.

A bevándorlók nem rendelkeztek okmányokkal, személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőrt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés elkövetése miatt indítottak ellene büntetőeljárást, az autót lefoglalták.

A rendőrségi közleményben kitértek arra, hogy ugyancsak szerdán az esti órákban hat - magát szírnek valló - illegális bevándorlót tartóztattak fel a rendőrök szintén Kölked térségében.
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 08:51
Képek, videók
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Tatabányán
theophane
2009. június 22. hétfő, 23:25
Flirt randevú Tatabányán
vitez79
2008. december 02. kedd, 09:54
Talent Tatabányán
vitez79
2008. december 02. kedd, 09:44
Tatabányán készült.jpg
bubsza
2008. július 14. hétfő, 16:38
Régi kép Tatabányán.....a
adam19900715
2006. július 06. csütörtök, 18:38
Tatabányai Turul madár
andomanyi
2012. március 18. vasárnap, 22:48
tatabanyai.jpg
basikele
2012. február 26. vasárnap, 08:51
Tatabányai varrótábor 201
bubsza
2011. július 18. hétfő, 20:16
elkövető ölében
rozsmalom
2012. augusztus 10. péntek, 20:18
Menekültek menedéke 2. ol
furaila
2020. március 06. péntek, 00:37
Menekültek--.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:31
O.V.-Menekültek.jpg
agica2004
2015. szeptember 27. vasárnap, 18:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.