Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 19:28 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Impeachment - Trump védői a tárgyaláson Joe Bidenre különösen nagy figyelmet fordítottak
Pam Bondi, a jogászcsapat tagja - aki korábban floridai államügyész volt - videórészleteket mutatott be Joe Biden egyik nyilvános pódiumbeszélgetéséből, amely még 2018 januárjában volt.

A Külügyi Kapcsolatok Tanácsának rendezvényén Biden akkor nevetve mesélte el, hogy alelnökként hogyan közölte az ukrán vezetőkkel, hogy amennyiben nem távolítják el Viktor Sokin államügyészt, akkor búcsút mondhatnak az Egyesült Államok egymilliárd dolláros hitelgaranciájának. Viktor Sokin államügyészként vizsgálatot indított a Burisma ukrán gázcéget érintő korrupciós gyanú miatt. Ennek a cégnek volt igazgatósági tagja Biden fia, Hunter Biden.

Mintegy félórás beszédében Bondi hangsúlyozta: az impeachment-menedzserek a vád előterjesztése és az érvelés során a múlt héten "több mint 400 alkalommal" utaltak Bidenre és a Burismára, de "soha nem mutatták be a teljes képet".

A jogásznő idézett a képviselőházi bizottságok előtti meghallgatásokon megszólaltatott tanúkat - köztük George Kent volt magas rangú külügyi tisztségviselőt -, akik korrupt cégként írták le a Burismát. Bondi igazoltnak látta, hogy Donald Trump felvetette a gázipar ügyeinek esetleges megvizsgálását.

Biden kampányfőnöke, Andrew Bates még a tárgyalás során, "konspirációs elméletnek" minősítve, közleményben utasította vissza Pam Bondi megközelítését. Több republikánus szenátor - köztük Ted Cruz, John Barrasso, Joni Ernst - azonban újságíróknak azt mondta: Bondi érvelése "darabokra tépte" a Trump elleni vádat.

A szenátusi tárgyalás szüneteiben egyébként a republikánus politikusok reagáltak John Bolton menesztett nemzetbiztonsági tanácsadó megjelenés előtt álló könyvére, és az abban foglalt - hétfőn a The New York Times című lapban megszellőztetett - információkra. Egyes szenátorok közölték: hajlanak arra, hogy megszavazzák tanúk, köztük Bolton beidézését a tárgyalásra. Mások azonban - mint például Mark Meadows észak-karolinai republikánus - azon meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a kiszivárogtatás szándékos volt, így akartak volna nyomást gyakorolni a republikánusokra a tanúk beidézésének megszavazásában.

Adam Schiff, az impeachment-menedzserek csoportjának vezetője - szintén újságíróknak nyilatkozva - azt állította, hogy a demokratáknak nem volt közük a kiszivárogtatáshoz, és csak arról van szó, hogy a republikánusok "halálosan rettegnek" az igazság teljes feltárásától.Elemzők ezzel kapcsolatban emlékeztettek arra, Schiff korábban azt is tagadta, hogy a képviselőház általa vezetett hírszerzési bizottságának köze lett volna a Trump-Zelenszkij telefonbeszélgetését kiszivárogtató személyhez, ám később kiderült, hogy a mindmáig névtelen kiszivárogtató a hivatalos bejelentés előtt egyeztetett a bizottság munkatársaival.

Stephanie Grisham, a Fehér Ház szóvivője a Fox televíziónak nyilatkozva "szomorúnak" mondta a Bolton-könyv részleteinek kiszivárogtatását.

Későn este lépett a szenátusi terem pódiumára a Trump védelmét ellátó jogászcsapat egyik sztárja: Alan Dershowitz.

Beszéde előtt a jogász fontosnak tartotta ismételten elmondani, hogy 2016-ban Hillary Clintonra, a demokraták elnökjelöltjére szavazott. Beszédét azzal kezdte, hogy egy elnök alkotmányos felelősségre vonásához bűncselekmény elkövetésére van szükség. A hatalommal történt visszaélés szerinte nem ez a kategória.Dershowitz kifejtette: tanulmányozta az Egyesült Államok alapító atyáinak impeachmentre vonatkozó állásfoglalásait és arra jutott, hogy a Donald Trump ellen megfogalmazott két vádpont - a hatalommal történő visszaélés és a kongresszus akadályozása - közül egyik sem szerepel az alkotmányos felelősségre vonási eljárással "büntetendő" vétkek között. Mint fogalmazott: az alapító atyáknak "egészen biztosan nem állt szándékukban kiterjeszteni (az impeachmentet) az olyan homályos és nem büntetőjogi vádakra, mint a hatalommal történt visszaélés és a kongresszus akadályozása". Az alkotmányjogász szavai szerint a kongresszus "a saját nézeteivel" akarja helyettesíteni az alkotmányt.

Kitért a John Bolton könyvében foglaltakra, és leszögezte: nem impeachmentet maga után vonó cselekedet az sem, ha Donald Trump valóban azt mondta a menesztett nemzetbiztonsági tanácsadónak, hogy Kijev addig nem kapja meg a megszavazott katonai segélyt, amíg nem segít Joe Biden és fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeinek feltárásában.

A szenátusi tárgyalás kedden, helyi idő szerint kora délután folytatódik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 07:04
Címkék: Külügyi Kapcsolatok Tanácsának, Viktor Sokin, Egyesült Államok, Hunter Biden, George Kent, Donald Trump,
Kommentek
PM: az uniós kifizetések felgyorsították a kiadások növekedését január-februárban
százalékos, idén 17,5 százalékos volt az érvényes járulékkulcs.

Akiadási oldalon a lakásépítési támogatásokra fordított kiadások összege az év első két hónapjában 41,7 milliárd forint volt,15,3 milliárd forinttal több az egy évvel korábbinál a családi otthonteremtési kedvezmény kiterjesztése nyomán, valamint a többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel-tartozásánakcsökkentésére nyújtott támogatás kibővítése következtében.

A családi támogatásokra február végéig összesen 66,6 milliárd forintot fordítottak, ugyanannyit, mintaz előző év azonos időszakában, ezen belül viszont a családi pótlékra 2,5 százalékkal több, gyermekgondozást segítő ellátásra viszont 14,4 százalékkal alacsonyabb összeg ment el.

A január-február havi nyugdíjkifizetések 37,2 milliárd forinttal, 602,8 milliárd forintra emelkedtek a tavalyi év magasabb inflációja miatt 0,7 százalékos kiegészítő nyugdíjemelés, és az idei évre tervezett 2,8 százalékos emelés hatására.

Az Egészségbiztosítási alapon belül a legnagyobb
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 13:02
Nőtt az Audi Hungaria árbevétele tavaly
Nyereségük azonban 85 millió euróval 355 millió euróra (124,3 milliárd forint) csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Tavaly összesen 1 millió 968 ezer 742 motor készült Győrben, 14 ezer 441-gyel több, mint 2018-ban. A gyártósorról legördült járművek száma az előző évhez képest 64 ezer 817 darabbal, 164 ezer 817-re nőtt.

A vállalat tavaly 372 millió euró értékben fektetett be győri gyártótelephelyein, 44 millió euróval kevesebbet, mint 2018-ban. A vállalat alapítása óta az összberuházás értéke Győrben meghaladja a 11,5 milliárd eurót. A tavalyi beruházások döntő részét új járműmodellek és motortípusok gyártásfelfutására, valamint a szerszámgyártás új gyártóberendezéseire fordították.

Tavaly indult el az Audi Q3 Sportback, az RS Q3 és annak Sportback változata, valamint az elektromos hajtásláncú (mild-hibrid technológiájú) Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártása. A motorgyártás területén hét új motorváltozat gyártása kezdődött el.

A vállalat múlt év végén összesen 12
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 11:52
Koronavírus - Juval Harari történész: fokozni kell a nemzetközi együttműködést a járvány leküzdéséhez
A világhírű izraeli történész, akinek könyveit ötven nyelvre fordították le az elmúlt években, annak fényében nyilatkozott a helyi tizenkettes kereskedelmi csatorna Uvda (Tény) című műsorának, hogy a közel-keleti országban szerdára 40 százalékkal 427-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma.

"Korunk egyik jelentős eseménye lesz ez a járvány, amelynek következményei hosszú távon kísérnek majd minket" - mondta. "Világkatasztrófává változtathatja a koronavírust, ha felerősödnek miatta a nemzetközi ellenségeskedések és az együttműködés hiánya" - vélekedett, hozzátéve, hogy ez esetben egy esetleges következő járványnál "még nagyobb bajjal szembesülünk". "Ha viszont sikeres lesz az együttműködés, akkor az emberiség számára ez 'a gép szárnyat érő könnyű csapás' lesz, noha gazdasági, társadalmi és kulturális következményei így is nagyon súlyosak lehetnek".

Manapság az együttműködése azt jelenti, hogy amit egy orvos reggel fölfedez Milánóban, az este már életeket menthet Tel-Avivban - magyarázta.
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 13:21
Koronavírus - Lakatos Tibor: csalók próbálják becsapni az időseket
is kihirdetett fontosabb intézkedéseket, az egyes bolttípusok nyitvatartását, a kulturális és sportrendezvények megtiltását, valamint az országhatárok - magyarokat nem érintő - lezárását.

Erre utalva arra hívta fel a figyelmet, hogy a budapesti és a debreceni repülőtér működésének korlátozása nem érinti a reptéri tranzitforgalmat. A repülőtársaságok felelőssége annak eldöntése, hogy a járatokat közlekedtetik-e - fűzte hozzá.

Ismertetése szerint kedd 0 órától 12 óráig csaknem 600 embert fordítottak vissza Magyarország határáról, és 1300 ember léphetett be.

A hegyeshalmi torlódásra utalva elmondta, a román és a magyar rendészeti szervek közötti megállapodás értelmében kedd 21 és 24 óra között a román és a bolgár állampolgároknak, szerda 0 órától 5 óráig már csak a román állampolgároknak teszik lehetővé az átutazást Magyarországon, meghatározott útvonalon.

Arra a kérdésre, hogy az Országgyűlés - tekintettel a képviselők nagy számára - meddig ülésezhet, Lakatos Tibor azt mondta: a parlament
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 18:33
Koronavírus - Betiltják a tömegrendezvényeket Szerbiában
regisztráltak Szerbiában, a járvány továbbterjedésének megelőzése érdekében pedig az eddigi intézkedések mellett további lépésekre van szükség.

A szerb kormány keddi döntése értelmében Szerbia lezárta a határait a járvány gócpontjaiból érkezők előtt. Kedden például több, Olaszországból érkező utast nem engedtek leszállni a repülőgépről a dél-szerbiai Nis repülőterén, és helyszíni jelentések szerint a szerb-horvát határról eddig több mint 50, míg a szerb-magyar határról körülbelül 15 utazót fordítottak vissza.

A válságstáb szerdai ülését követően a köztársasági elnök közölte: a következő időszakban a sportrendezvényeket nézők nélkül szervezik meg, betiltják a zárt térbe szervezendő tömeges rendezvényeket, valamint lezárnak néhány kisebb határátkelőt, hogy átláthatóbbá váljon, kik lépnek be az országba. Az államfő és a kormány azt kérte, hogy sem a katolikus, sem az ortodox húsvéti ünnepekre ne jöjjenek haza Szerbiába azok, akik ezt megtehetik, főleg, ha olyan országból érkeznének, ahol jelentős
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 13:31
Koronavírus/Szerbiai választások - A köztársasági elnök lemondta pártja minden kampányrendezvényét
kampány a múlt szerdán kezdődött, akkor írta ki az államfő a választást.

Szerda reggelig 12 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szerbiában, a járvány kezelésével megbízott válságstáb pedig megelőző intézkedések bevezetését javasolta. Az ország lezárta a határait a járvány gócpontjaiból érkezők előtt, kedden például több, Olaszországból érkező utast sem engedtek leszállni a repülőgépről a dél-szerbiai Nis repülőterén, a szerb-horvát határról pedig eddig a jelentések szerint több mint 50 embert fordítottak vissza. Az iskolákat egyelőre nem zárták be, de az oktatási miniszter kijelentette, ha indokoltnak látják, és az egészségügyi szakemberek ezt javasolják, akkor a tanítást is beszüntetik. Mindezen felül Aleksandar Vucic pártelnökként az SNS márciusi kampányrendezvényeinek lemondása mellett döntött.

A választásokat egyébként bojkottáló ellenzéki pártok is szerdán jelentették be, hogy lemondják tömegrendezvényeiket a járvány megfékezése érdekében, a Dveri nevű szélsőjobboldali párt pedig egyenesen
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 10:41
Krónika 8. rész (azonnali kérdések)
ki.

Úgy fogalmazott: a migrációs politika miatt itthon és külföldön is támadásoknak voltak kitéve, ennek ellenére a kormány eredményesen védte meg a határokat.

A politikus azt kérdezte, hogy a magyar emberek továbbra is számíthatnak-e a kormányra a határvédelem és az országvédelem területén.

Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár kijelentette: Magyarország álláspontja az, hogy minden uniós tagállamnak meg kell védenie a külső határokat. Hozzátette, eddig több, mint egymilliárd eurót fordítottak erre a célra, miközben az unió csak húsz millió eurós támogatásra tett ígéretet.

A kormány reagált görög-török határon kialakult helyzetre, Orbán Viktor miniszterelnök összehívta a biztonsági kabinetet és döntöttek a déli határ további megerősítéséről - hívta fel a figyelmet.

Jobbik: mit tesz a kormány egy cégcsőd áldozataiért?

Dudás Róbert (Jobbik) arról kérdezte a pénzügyminisztert: mit tesz a kormányzat a 2016-ban csődbe ment Palóc Nagykereskedelmi Kft. károsultjai érdekében,
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 18:47
Koronavírus - Fauci: az olaszhoz hasonló "drákói" intézkedések nem várhatók,de "minden megtörténhet"
Fauci kifejtette, hogy nem akar senkit megrémíteni, de mivel a vírus gyorsan terjed, ezért fel kell készülni bármilyen intézkedésre. Kifejtette, hogy a helyzet rosszabbodni fog, s az időseknek és a krónikus betegeknek különösen vigyázniuk kell magukra.

Az orvosprofesszor kitért a kaliforniai Oaklandnál várakozó Grand Princess üdülőhajó esetére is - amelyet San Franciscótól fordítottak vissza -, és elmondta: azt javasolta, hogy engedjék a hajót kikötni és az utasokat partra szállás után vessék alá a vírusteszteknek azért, hogy elkerüljék a Japánban megállított Diamond Princess üdülőhajón történteket, vagyis azt, hogy az összezárt utasok egymást fertőzzék meg.

Fauci közölte: az Egyesült Államokban eddig "messze kevesebb" vírustesztet végeztek, mint más országokban. Megismételte az amerikai alelnök és az egészségügyi hatóságok vezetői figyelmeztetését: az időskorúak és a súlyos betegséggel küszködők ne menjenek olyan helyekre, ahol sokan vannak, és különösen tartózkodjanak a külföldi
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 21:03
Képek, videók
karominta_forditottal. jpg
kotos
2009. május 14. csütörtök, 23:38
tárgyaláson
sanci81
2017. szeptember 02. szombat, 15:18
Tárgyaláson
tnemarika
2012. szeptember 28. péntek, 14:08
Stoh a tárgyaláson
tinka1951
2011. június 21. kedd, 10:21
Tárgyaláson - a súgó
barkaszjudit
2009. október 24. szombat, 07:06
Űzleti Tárgyaláson Partne
ildike46
2008. augusztus 07. csütörtök, 18:34
A mai kapcsolatok attól ü
sanci81
2018. július 18. szerda, 18:23
a kapcsolatok.jpg
sz719eszter
2018. június 30. szombat, 16:52
emberi kapcsolatok.png
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:28
Az emberi kapcsolatokban.
pacsakute
2014. július 02. szerda, 20:33
Csak azok a kapcsolatok..
pacsakute
2013. szeptember 13. péntek, 21:47
Mácz István kapcsolatok
sacimama
2013. június 17. hétfő, 15:12
Kapcsolatok.jpg
pacsakute
2013. április 30. kedd, 20:39
testi kapcsolatok
elisha24
2013. április 16. kedd, 13:27
A kapcsolatok olyan,mint
anitahajdu
2013. április 12. péntek, 06:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.