Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:36 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terrorizmus - Veszélyes anyag birtoklása és terrorgyanú miatt elfogtak egy tunéziai férfit Németországban
A 29 éves férfit kedden vették őrizetbe otthonában feleségével együtt. Az ügyet szerdán magához vonta a szövetségi legfelső ügyészség, mert egyelőre nem lehet kizárni, hogy a férfi terrorcselekményre készült. Állam elleni súlyos bűncselekmény előkészítésének úgynevezett kezdeti gyanúja miatt indítottak eljárást ellene - mondta az ügyészség egy szóvivője német hírportálok beszámolói szerint.

A Kölner Stadt-Anzeiger című lap értesülése alapján a gyanúsított lakásában ricint találtak. A ricin a ricinus nevű növény magjából kivont, rendkívül mérgező fehérje, biológiai fegyverek hagyományos hatóanyaga.

Az értesülést hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg.

A kölni lap hírportálján közölt beszámoló szerint a tunéziai férfi 2016 novemberében érkezett Németországba. Rendőrségi ügye eddig nem volt. Azért került a hatóságok látókörébe, mert értesülést szereztek arról, hogy nagy mennyiségű veszélyes anyagot szerzett, és tárol az otthonában. Megfigyelés alá vették, majd kedd este egy terrorelhárító egység lecsapott a négygyermekes házaspár lakásra. A gyanúsított német feleségét időközben elengedték.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 16:52
Címkék: Kölner Stadt-Anzeiger, tunéziai férfit, ügyet szerdán, szövetségi legfelső, szóvivője német, gyanúsított lakásában,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Tovább csökkent a menedékjogi ellátásban részesülők száma Németországban
A menedékkérők ellátásáról szóló törvény alapján 2018 végén 411 ezren kaptak juttatásokat, ami 12 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 469 ezerhez képest. Az ellátottak száma így sorban a harmadik évben csökkent a 2015-ben elért 975 ezres csúcs után.

Tavaly az ellátottak 64 százaléka férfi, 36 százaléka nő volt, 68 százalékuk 18 és 64 év közötti, 31 százalékuk 18 év alatti, 1 százalékuk 64 év feletti volt. Állampolgárság szerinti bontásban a legnagyobb csoportot az afganisztániak alkották 63 ezer fővel, utánuk az irakiak és a szíriaiak következtek 43 ezer, illetve 23 ezer fővel.

A menedékkérők - egyedülálló felnőttek esetében - rendszerint havonta mintegy 150 euró (50 ezer forint) költőpénzt kapnak, valamint szállást és természetbeni juttatásokat további nagyjából 200 euró értékben. Az ellátásuk tavaly 4,7 milliárd euróba került, ami 17 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest.

Menedékjogi ellátásra csak azok a külföldiek jogosultak, akik menedékjogi kérelmük elbírálására
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 17:02
Illegális bevándorlás - Berlin csak átmenetileg fogadja az Olaszországba érkező menedékkérők 25 százalékát
Steffen Seibert kormányszóvivő a földközi-tengeri migrációs útvonalon érkező menedékkérők szétosztásáról a máltai Vittoriosában szeptember 23-án elfogadni tervezett megállapodásról nyilatkozva hangsúlyozta, hogy korlátozott időre szóló mechanizmusról van szó, és továbbra is törekedni kell egy "szolidáris európai megoldásra, amely nagyon sok európai vállra teríti szét a terheket".

Björn Grünewälder belügyminisztériumi szóvivő hozzátette: el kell kerülni, hogy a megállapodás hatására még többen vágjanak neki a tengernek, ezért az ilyen, úgynevezett vonzó - pull - hatás kiküszöbölésére rögzítik, hogy meg lehet változtatni az elosztási mechanizmust, ha jelentősen emelkedik az érkezők száma.

Mindketten kiemelték, hogy a megállapodás csupán rendszerbe foglalja az utóbbi bő egy évben kialakult gyakorlatot. Aláhúzták: nem megfelelő, hogy hosszadalmas egyeztetést kell folytatni a menedékkérők szétosztásáról minden egyes alkalommal, amikor kiköt egymenedékkérőket szállító hajó. Ezt az állapotot szünteti
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 14:22
Szakértő: a baloldal politikai témává teszi a klímaváltozást
Közölte: az emberi tevékenység károsan befolyásolja a Föld bioszféráját, ez tudományos probléma, amelynek megoldását azonban nem segítik a politikai érdekek.

Véleménye szerint a természetvédelem ügyének legtöbbet éppen a magukat "zöldnek maszkírozó" baloldali erők ártanak, amelyek szakmaiság nélkül érvelnek.

Németországban például a zöldek elérték, hogy ne épüljön atomerőmű, de emiatt jelentősen megnőtt a fosszilis energia okozta környezetszennyezés. Ugyanakkor Magyarországon csökkent a kibocsátás és 2030-ra az energia előállítása karbonsemleges lesz - magyarázta a szakember.

Ferencz Orsolya azt mondta: a megoldáshoz higgadtságra, józanságra, szakmaiságra van szükség, nem klímavészhelyzetre, amelyről senki nem tudja, mit jelent.
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 19:40
Konrád György halála - Német méltatások
korszakában "liberális politikai kommentátorként" tevékenykedett, és olyan nézeteket hangoztatott a NATO-ról és a háborúról, az EU-ról és Magyarországról, amelyek "nem tették boldoggá sem Orbán Viktort, sem Konrád nyugati rajongóit".

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemelte, hogy Konrád György "hídépítő volt Kelet és Nyugat között", és míg a kommunista rendszerben a belső emigrációt választotta, a rendszerváltás után "világszerte befolyásos értelmiségivé vált", akinek különösen Németországban volt tekintélye.

Kifejtették: mostanság távoznak az élők sorából az utolsó, évszázados jelentőségű személyiségek, akik a huszadik század borzalmaiból okulva "kiálltak a népek megbékéléséért", és nem hittek "hamis eszményekben, amelyekkel a bukott ideológiák kecsegtettek".

Magyarország különösen sok ilyen személyiséget adott a világnak, köztük Kertész Imrét, Heller Ágnest, Esterházy Pétert és a most elhunyt Konrád Györgyöt - írták.

A többi között hozzátették, hogy Konrád György élete
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 15:39
Labdarúgó NB I - Huszti Szabolcs hosszabbított Székesfehérváron
"Úgy érzem, van bennem annyi, hogy további egy évig még biztosan segíteni tudjam a csapatot. Szerencsére ez a gondolat kölcsönös volt a klub részéről is, így hamar megállapodtunk a folytatásról. Az elmúlt másfél évben ünnepelhettünk bajnoki címet, Magyar Kupát és csoportkörös szereplést, azért dolgozunk minden nap, hogy hasonló sikerek várjanak ránk a folytatásban is" - mondta a 36 éves Huszti Szabolcs az együttes honlapján.

"Óriási fegyvertény, hogy másfél évvel ezelőtt minket választott, az azóta eltelt időben pedig mind a pályán, mind az öltözőben bizonyította, hogy nemcsak remek játékos, de remek ember is" - fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató.

Az 51-szeres válogatott Huszti a Ferencvárosban tűnt fel, majd 2005-ben szerződött külföldre, játszott Franciaországban, Németországban, Oroszországban és Kínában, mielőtt 2018 januárjában hazatért Magyarországra.
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 14:31
Magyarországon tartják a guppi díszhal tenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását
A szervezők mintegy 70 tenyésztőtől megközelítően 200 halpár nevezésre számítanak 18 országból, a rendezvényre külföldi vendégeket várnak, köztük a nemzetközi szövetség korábbi elnökét Belgiumból, bírák érkeznek Lengyelországból, Szlovákiából, Ausztriából és Franciaországból.

A lakosság számára nyilvános programon október 5-én és 6-án nézhetik meg az érdeklődők a díjazott halakat, konzultálhatnak a tenyésztőkkel, illetve lehetőség lesz vásárlásra is.

Európában sok évtizedes hagyománya van a guppi díszhal tenyésztésnek, az első versenyt 1954-ben Németországban szervezték. A hazai guppi-tenyésztők száma az utóbbi években jelentősen megnőtt, a munka komoly szakmai felkészülést, kitartást igényel, mivel egy-egy változat kialakítása, úgymond letisztítása, akár 3-5 évet is igénybe vehet - mondta Pasaréti Gyula, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének elnöke.
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 07:05
Átadták a Tolnay Klári-díjakat Mohorán
legkedvesebb madarát ábrázoló díjat a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület ítéli oda.

Nagy Anna először a debreceni Csokonai Színházban játszott, 1966 és 1994 között a Madách Színház tagja volt, 1975-től nyolc évig nem szerepelt színpadon, 2013-tól pedig a Nemzeti Színházban vendégszerepel.

Rátkai Erzsébet Jászai Mari-díjas iparművész, színházi látvány-, díszlet- és jelmeztervező, érdemes művész. Dolgozott Kecskeméten, Veszprémben, Budapesten a Madách Színházban, de tervezett Németországban, Finnországban, Ausztriában vagy Norvégiában is. Számos zenés darab és tévéfilm jelmezét tervezte, mint a Tévedések vígjátéka vagy az Egy szoknya, egy nadrág.

Szegedi Erika Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész a Katona József, majd a Vígszínház tagja volt. Számos magyar filmben szerepelt, így a Míg új a szerelem című tévéfilmben, a Szinbádban, vagy a Holnap lesz fácán című vígjátékban.

Cserhalmi György, a nemzet színésze dolgozott Debrecenben és Veszprémben, tagja volt a
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 19:02
Meghalt Marton László Kossuth-díjas rendező
Marton László 1943-ban született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező tanszakának elvégzése után 1968-ban kezdte a pályát a Vígszínházban. 1979-1985 között főrendező, 1987-től 2009-ig a Vígszínház igazgató-főrendezője, 2009-től 2017-ig főrendezője volt.

Tanított a Színház- és Filmművészeti Főiskolán és külföldön: Finnországban, Kanadában, Londonban is. Vendégrendezőként többször dolgozott Helsinkiben, Louisville-ben (USA), Tel-Avivban, Kanadában, Németországban.

Színházvezetőként a régi vígszínházi hagyományok folytatására törekedett. A közönség számára vonzó műsorpolitikát alakított ki: klasszikusokat, zenés darabokat, musicalokat is műsorra tűzött. Sikeres rendezései közé tartozik a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Szentivánéji álom, a II. Richárd vagy A padlás.

1975-ben Jászai Mari-díjat kapott, 1984-ben Érdemes, 1990-ben Kiváló művész címmel, 2000-ben Hevesi Sándor-díjjal, 2003-ban Kossuth-díjjal tüntették ki. 2004-ben elnyerte az egyik legelőkelőbb
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 09:21
Képek, videók
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
86 Ulm Németországban
djedgar
2008. július 10. csütörtök, 09:01
terrorizmus.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:12
Putyin- terrorizmus.png
agica2004
2015. december 12. szombat, 22:27
a terrorizmus új formája
ninetta
2007. április 11. szerda, 13:39
Van nálam egy kölnis üveg
anci-ani
2014. január 16. csütörtök, 23:19
Köln-Németország.jpg
pacsakute
2013. augusztus 02. péntek, 16:34
094 2-ért Köln
angelina2006
2013. március 23. szombat, 16:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.