Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 06:36 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs jele Földön kívüli intelligens életnek a szomszédos csillagrendszerekben
"Nincs odaát egy elképesztően fejlett civilizáció, amely hihetetlenül erős adókészülékkel próbálna kapcsolatba lépni velünk" - mondta Danny Price, a Kaliforniai Egyetem berkeley-i campusának asztrofizikusa, aki a The Astrophysical Journal című folyóiratban publikált tanulmány vezető szerzője volt.

A szakember szerint kollégáival ugyan egyelőre nem találtak semmit, de számos magyarázat lehet a Földön kívüli intelligens élet jeleinek hiányára. Előfordulhat, hogy rossz frekvencián kutattak, vagy a földi interferencia zavarta meg a vizsgálatokat.

"Bárhogy is legyen, minden ilyen kutatás számára korlátot jelent az emberiség jelenlegi technológiai fejlettsége" - tette hozzá.

A mostani vizsgálat a Jurij Milner orosz milliárdos által finanszírozott Breakthrough Listen nevű program része. A 2015-ben indult, tíz éven át tartó és 100 millió dollárból megvalósuló kezdeményezés célja, hogy "lehallgasson" egy esetleges földönkívüli kommunikációt két, a világ legerősebbjei közé tartozó űrteleszkóp segítségével.

A mostani kutatás keretében a szakemberek egymillió gigabájtnyi rádióhullám adatot elemeztek, több mint ezer csillagot vizsgálva a Földtől 160 fényévnyi távolságon belül. Több ezer érdekes jelet észleltek a kutatás során, ám végül mindegyikről kiderült, hogy földi eredetű, például műholdakkal függ össze.

A kutatók az összes általuk gyűjtött adatot elérhetővé teszik a nagyközönség számára a Breakthrough Listen archívumában.

Price tervei szerint a jövőben a Dél-afrikai Köztársaság déli-délnyugati részén elterülő, félsivatagos Karoo régióban működő MeerKAT rádióteleszkóp segítését is igénybe veszik a Földön kívüli intelligens élet keresésére irányuló erőfeszítéseikben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 11:22
Címkék: Danny Price, Kaliforniai Egyetem, Astrophysical Journal, Jurij Milner, Breakthrough Listen, Dél-afrikai Köztársaság,
Kommentek
Szegedi bioinformatikai kutatást támogat a Mark Zuckerberg alapítványa
tükrözik a szervezet működésének hibáit. E dinamikus változások precíz elemzéséhez rendkívül nagy segítséget jelentenek a nagy érzékenységű mikroszkóprendszerek és bonyolult informatikai feldolgozó rendszerekkel való összekapcsolásuk.

Horváth Péter, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Mikroszkópos Képfeldolgozó és Gépi Tanulási Csoportjának vezetője úttörő munkát végez a mesterséges intelligenciával támogatott, sejtalapú elemzés területén: a kutatócsoportja által fejlesztett, folyamatosan tanuló intelligens szoftverek akár többmilliárdnyi sejt között is képesek felfedezni új fenotípusokat - emlékeztet a közlemény.

A szegedi kutatók által kialakított mikroszkóprendszer azonban ennél is többet tud: precízen körülvágja és kiemeli a mintából a megjelenésük alapján részletesebb vizsgálatra érdemes sejteket. A szegedi eredményekre az élettudományok legnagyobb szaktekintélyei is felfigyeltek, a kutatói párbeszéd pedig értékes kapcsolódási pontokat fedett fel.

Horváth Péter az MTI-nek elmondta: a
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 17:02
ITM: a Huawei megerősíti szerepvállalását a magyar infokommunikációs szektor fejlesztésében
A dokumentumot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Vu Pi-csiang, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója írta alá. Az ITM és a Huawei között létrejött megállapodás a 2018. november 6-án, Kínában elfogadott közös nyilatkozatban foglaltakat bővíti ki konkrét feladatok meghatározásával.

A megállapodás szerint a cég tovább folytatja magyar egyetemistáknak szóló kínai technológiai tanulmányutak szervezését, elindítja a Huawei mérnöki tréning programokat, és ezekkel a tervek szerint a következő öt évben mintegy 200 magyar fiatalt szeretnének mérnöki ismeretanyaghoz juttatni. A tudástranszfert támogatja a vállalat közeljövőben létrehozandó magyarországi képzési és tanúsítási központja (HAINA) is.

A közlemény idézi Palkovics László, innovációs és technológiai minisztert, aki elmondta: a szándéknyilatkozat új távlatokat nyithat meg Magyarország és a Huawei kapcsolatában, Magyarország legjobb szakemberei vehetnek részt a kínai cég csúcstechnológiát alkalmazó és fejlesztő
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 13:51
Szép napot mindenkinek!
"bőség" időszakának tekintik. Az érett gyümölcs példázza az érett és komoly embert, aki az év többi részében végzett fáradságos munkáját piheni ki.
A nyár az érettséget, az élet kiteljesedését jelenti, és bennünket is arra serkent, hogy ugyanígy érezzünk. Ez az analógiák játékából fakad, amelytől nagyon nehéz függetleníteni magunkat. Nem arról van szó, hogy kerüljünk ki a természet hatása alól. Ellenkezőleg, érezzük magunkat érettnek, teljesnek, telítődjünk napsugárral, vagyis energiával, és intelligensen használjuk ki a nyár adta lehetőségeket. Nemcsak a testnek kell pihennie, nemcsak a testnek kell éreznie ezt a teljességet, a belső embernek is engednünk kell, hogy nyara teljes legyen, és megszabaduljon a mindig jelen lévő gondoktól.

A pihenés nem a zenén, az italokon, a legújabb divaton, a tenger vagy a hegyek közelségén múlik (noha ezek a tényezők is segíthetnek). Az ember számára a pihenést tevékenységeinek váltogatása hozza. Ha elfáradtunk a hosszú hónapokon át végzett
kirscha, 2019. június 29. szombat, 10:32
Maja öngyógyítás
hogy ez a gyógyító/szeretet energia felemelkedik a gerincvelőnkben és belép az agyba. Érezzük, ahogy az agyunk megduzzad ettől az energiától. Érezzük a terjeszkedő nyomást a halántékunknál és a homlokunknál. Töltsük fel teljesen az agyunkat a Teremtőnk szeretetével és gyógyító energiájával kb. két percig.

3. lépés: Most állítsuk meg a bejövő zöld fényt a mellkasunknál. Helyezzük bele gondolatainkat a fejünket nyomó zöld fénybe arról, hogy milyen gyógyulást szeretnénk. Lássuk, ahogy ez az intelligens energia lassan belép a gerincvelőnkbe a koponyaalapnál. Az idegrendszerünket vezetőként használva engedjük a zöld fényt lassan, nagyon lassan, lefelé haladni. Lássuk, ahogy ez a fénykorong lefelé halad a testen keresztül, akár egy lift. Állítsuk meg a zöld korongot 20-30 másodpercre a test bármely részén, amit kritikusnak tűnik, mint a szív, gyomor stb. Érezzük, hogy a méreganyagok kilökődnek ellazult testünkön keresztül. Érezzük a megtisztulást a zöld gyógyító korong feletti részeken. Érezzük, hogy az
pacsakute, 2019. június 03. hétfő, 10:56
Az ember teremtése
,,Isten az ember teremtésével egy olyan lényt akart létrehozni, akivel végül megértetheti parancsainak és tilalmainak okát, ahogyan egy gyerekkel is megértethetik a szülei, hogy mit szabad és mit nem; úgyhogy az ember intelligens módon és - szabad akarata révén - önszántából engedelmeskedjen Istennek."

-David Gooding és John Lennox-
kalmanpiroska, 2019. május 01. szerda, 20:17
Az igazi angyal
Az igazi angyalt a kedélyéről lehet megismerni.
Lényéből szüntelenül árad valami megmagyarázhatatlan derű.
Olyan lelkiállapot, melyet az ember csak akkor él át néhány pillanatig,
amikor felragyog a nap.

Müller Péter
klarika47, 2019. április 14. vasárnap, 07:42
Intelligens élelmiszerlánc-biztonsági elemző rendszert épített ki a Nébih
A Nébih csütörtöki, MTI-nek küldött közleménye szerint a projekt egyik kiemelt célja a hatóság meglévő adatelemző rendszereinek optimalizálása és korszerűsítése volt. A fejlesztéssel a rendszerbe áramló több és jobb minőségű élelmiszerlánc-információ révén javult az adatok elemezhetősége, a közöttük lévő kapcsolatok feltárása és a Nébih kockázatelemzési rendszereinek hatékonysága.

Az új rendszerrel kiépült az élelmiszerlánc egységes adatmodellje és információmenedzsmentje, ami főleg az állategészségügyi törzsadatok kezelésében hoz előrelépést, és támogatja a Nébih helyszíni ellenőrzéseit, valamint a tevékenység-regisztrációs folyamatokat is. A rendszer a későbbiekben elemenként tovább bővíthető, újabb élelmiszerbiztonsági szakterületekre is kiterjeszthető.

Az Intel rendszerfejlesztés egy újabb fontos lépés volt a hazai élelmiszerláncban felmerülő kockázatok, aktuális problémák gyorsabb és hatékonyabb kezelése felé - írták. Az ügyféloldali folyamatok újraszervezésével és elektronizálásával
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 15:12
Képek, videók
INTELLIGENS KREMES 01.JPG
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:04
intelligens nők
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:35
intelligens-kremes-az- oko
snbela44
2016. március 13. vasárnap, 08:58
intelligenskr..JPG
lilagondolatok
2014. november 18. kedd, 15:08
Ha intelligens vagy....jp
pacsakute
2013. április 27. szombat, 12:01
Intelligens régiók Mo.-n
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:18
Imi-0807--intelligens- obj
johannanna
2012. augusztus 08. szerda, 10:19
Imi-0807-1-intelligens -ob
johannanna
2012. augusztus 08. szerda, 10:18
M545R913 intelligens obje
suzymama43
2012. március 17. szombat, 16:28
intelligens windows.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:21
intelligens krémes1.jpg
jpiros
2011. december 09. péntek, 18:59
Intelligens macska!
alliteracio
2009. március 15. vasárnap, 20:58
Danny.jpg
winxclubervin
2015. július 15. szerda, 21:10
Jane and Danny.jpg
winxclubervin
2015. július 15. szerda, 20:59
Jane_tickling_Danny.pn g
winxclubervin
2015. július 15. szerda, 20:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.