Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 09:10 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Valamennyi piac esett
A részvénypiac forgalma 12,3 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán elmondta: valamennyi piac esett, hajnalban az ázsiai piacok, majd lényegében minden európai piac. Az Egyesült Államokban is 0,8-1 százalék közötti mínuszok vannak - tette hozzá. A magyar börzén az OTP vezette az esést, jelentős forgalom mellett. Esett a Magyar Telekom és a Richter is, annak ellenére, hogy egy ideje mindkét cég vásárolja saját részvényeit - jegyezte meg Kababik József.

Kifejtette, nem volt túl jó napja a forintnak sem. Délelőtt elérte a 320 forintot az euróval szemben, sőt, kicsit fölötte is volt, majd vissza tudott erősödni 319,20-ig, hogy a nap végére újra 320 forint legyen. Egy dollárért 270 forintot kellett adni.

Az üzletkötő szerint az olasz belpolitikai válság áll a figyelem középpontjában, a hitelminősítők már jelezték, amennyiben euroszkeptikus kormány jön, amely nem tartja be a költségvetési hiánycélt, le kell minősíteni az olasz államadósságot. Az olasz hozamok 3 százalék környékére emelkedtek. Hozzátette, a török helyzet sem javult, pénteken pedig még Spanyolországra is figyelnek majd a befektetők. (A spanyol belpolitika aktuális eseménye, hogy a szocialisták bizalmatlansági indítványt nyújtottak be Mariano Rajoy miniszterelnökkel szemben, az Állampolgárok nevű liberális középpárt pedig előrehozott parlamenti választások kiírását követelte egy korrupciós ügy következményeként.)

A Mol árfolyama 28 forinttal, 1,09 százalékkal, 2552 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 165 forinttal, 1,68 százalékkal, 9650 forintra esett, forgalmuk 7,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,71 százalékkal, 417 forintra gyengült, forgalma 287,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,69 százalékkal, 5250 forintra csökkent, forgalmuk 954,7 millió forintot ért el.

A BUMIX 4048,87 ponton zárt kedden, ez 50,64 pontos, 1,24 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 18:22
Címkék: Kababik József, Erste Befektetési Zrt, Egyesült Államokban, Magyar Telekom, Mariano Rajoy, részvénypiac forgalma,
Kommentek
BÉT - Magas forgalom mellett esett a BUX
A részvénypiac forgalma 15,1 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán elmondta, a világ tőzsdéin az elmúlt napokhoz hasonlóan általában jó hangulat volt. Az ázsiai tőzsdék folyamatosan emelkedtek, Európában is szinte minden fontosabb tőzsdeindex fölfelé ment, a német DAX index például 0,5 százalékkal, míg a lengyel piac stagnált. Az amerikai piacokon 0,15 százalék körüli emelkedést lehetett látni a magyar tőzsde zárásakor.

A magyar piac ugyanakkor megint esett, magas forgalom mellett. Minden blue chip gyengült, a legnagyobb mértékben a Mol, de nem tudott talpra állni az OTP sem. A múlt hét sztárpapírja, a Richter, amely több jó hír után tudott 5160 forintig emelkedni, már csütörtökön elveszítette a lendületét, és a hét utolsó napján tovább esett, árfolyama közeledik az 5000 forinthoz. A Magyar Telekom, bár jelentős pluszban is volt napközben, ugyancsak veszített értékéből
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:59
BÉT - Alacsony forgalom mellett emelkedett a BUX
A részvénypiac forgalma 5,8 milliárd forint volt, a vezető részvények, az OTP kivételével, erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán elmondta, egész Európában jó volt a hangulat, szinte mindenhol pluszokat lehetett látni. Az amerikai piacokon is enyhe pluszok vannak, ami az S&P 500 és a Nasdaq-index esetében újabb történelmi csúcsot jelent.

Hozzátette, a magyar tőzsde is jól szerepelt, a legjobban a Mol teljesített, 0,77 százalékos emelkedéssel. A BÉT-en azonban még mindig alacsony a forgalom, még ahhoz képest is, hogy nyár van - mondta az üzletkötő.

A Mol 22 forinttal, 0,77 százalékkal, 2880 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott, 10 200 forintot ért, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal, 404 forintra nőtt, forgalma 164,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal,
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 09:58
BÉT - Emelkedett a BUX, a Mol volt a nap "sztárja"
A részvénypiac forgalma 13 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött a pénteki záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy szinte az összes európai piac emelkedésben van, például a lengyel index több mint másfél százalékkal nőtt, és a német DAX index is fél százalékos pluszban van. Az amerikai piacokon 0,1-0,2 százalékos pluszokat lehet látni - tette hozzá.

A kedvező nemzetközi hangulatban jól szerepelt a magyar tőzsde is, a BUX index nagyon magas forgalom mellett átlépte a 37 ezer pontot. A nap "sztárja" a Mol volt 4,6 százalékos emelkedésével, mellette jól szerepelt a Richter is, az OTP ugyanakkor magas forgalom mellett esett.

Kitért arra is, hogy a keddi kamatdöntés a várakozásoknak megfelelő volt. A forint a kamatdöntés után picit gyengült, de utána visszaerősödött, 323,40 forintot kell adni egy euróért - mondta az üzletkötő.

A Mol 126 forinttal, 4,60 százalékkal 2866 forintra erősödött, 3,5
velemenyezd, 2018. augusztus 21. kedd, 20:22
BÉT - Alulteljesítő volt a magyar tőzsde
A részvénypiac forgalma 7,2 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán elmondta, az elmúlt egy hétben a magyar tőzsde felülteljesítő volt, jóval többet emelkedett, mint az európai vagy az amerikai börzék. Kedden azonban ennek ellenkezőjét lehetett látni, szinte csak a magyar tőzsde ment lefelé, a befektetők realizálták a profitokat - mondta. Az üzletkötő kiemelte a Magyar Telekom jó teljesítményét, amely 3,5 százalékos emelkedéssel zárt. Hozzátette, a távközlési cég csütörtökön reggel publikálja gyorsjelentését, és pénteken reggel az OTP is jelenteni fog.

A Mol 22 forinttal, 0,77 százalékkal, 2852 forintra gyengült, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP ára nem változott, 10 650 forintot ért, forgalma 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 14 forinttal, 3,50 százalékkal, 414 forintra erősödött, forgalma 275,2 millió forint volt.

A
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:07
BÉT - Szakértő: alulteljesített a magyar tőzsde az európai piacokhoz képest
A részvénypiac forgalma 11,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán elmondta, bár az európai piacokon inkább jó volt a hangulat, a magyar tőzsdeindex esett, alulteljesített. A forgalom ugyanakkor magas volt - tette hozzá.

A szakértő közölte: a BUX esését leginkább az OTP részvényeinek gyengülése okozta. A Mol és a Magyar Telekom árfolyama is csökkent, a vezető részvények közül a nap nyertese a Richter volt.

A Mol 28 forinttal, 1,03 százalékkal, 2692 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,39 százalékkal, 10 320 forintra esett, forgalmuk 6,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7,50 forinttal, 1,86 százalékkal, 396 forintra gyengült, forgalma 258,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,20 százalékkal, 4960 forintra erősödött, a részvények
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 18:11
BÉT - Elemző: a nemzetközi piacok és a BUX-index is esett
A részvénypiac forgalma 12,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán elmondta, az Amerikai Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háború hatására estek a nemzetközi részvényindexek és ezekhez hasonlóan a BUX-index is gyengült 1,50 százalékkal.

A vezető részvényekről megjegyezte, hogy legnagyobb mértékben a Mol veszített értékéből.

Kabaik József arról is beszámolt, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntő ülése után közölte, a monetáris politika 5-8 negyedéves horizontján a jelenlegi laza monetáris kondíciók már nem tudnak fennmaradni. Az elemző szerint ennek a bejelentésnek volt köszönhető a forint euróval szembeni erősödése, ugyanis a magyar fizetőeszköz a korábbi 325 forintról 322 forintra erősödött az MNB tájékoztatása után.

A Mol 58 forinttal, 2,19 százalékkal, 2594 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 18:02
BÉT - Alulteljesítő volt a BÉT
A részvénypiac forgalma 11,8 milliárd forint volt. A vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest, a Mol és az OTP árfolyama esett, a Richteré és a Magyar Telekomé erősödött.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 aktuális csatornán elmondta, míg a hétfői, közel 3,5 százalékos emelkedéssel felülteljesítő volt a BUX index, a keddi 1,39 százalékos eséssel - amit a Mol vezetett -, inkább alulteljesítő. Európában inkább jó volt a hangulat, a német tőzsde közel 1 százalékot emelkedett, de volt másfél százalék pluszban is.

Kifejtette, a BUX index lényegében egész nap negatív tartományban volt, kora délután volt egy pillanat, amikor plusz 1 pontig tudott emelkedni, de utána megint esett. Kiemelte, hogy megalakult az olasz kormány. Nagyjából azt akarják tenni, amit ígértek, aminek nem örültek a piacok, a tízéves olasz államkötvény hozama megint elkezdett emelkedni - mondta.

A Mol 70 forinttal, 2,53 százalékkal, 2700 forintra gyengült, 2,6 milliárd
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 17:57
Képek, videók
Kabaré nagyhete 01.jpg
chillik
2018. január 08. hétfő, 05:57
Kabaré nagyhete 02.jpg
chillik
2018. január 08. hétfő, 05:56
Kabaré nagyhete 03.jpg
chillik
2018. január 08. hétfő, 05:56
Kabaré nagyhete 04.jpg
chillik
2018. január 08. hétfő, 05:55
Kabaré nagyhete 05.jpg
chillik
2018. január 08. hétfő, 05:55
katinka és vb kabalái..jp
maroka
2017. július 24. hétfő, 11:08
FB 2017.03.20. kabala.jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 14:02
vizesvb kabalái.jpg
maroka
2017. április 21. péntek, 16:47
Kabala 01.jpg
chillik
2017. március 04. szombat, 10:54
Kabala 02.jpg
chillik
2017. március 04. szombat, 10:54
FB 2017 kabala.jpg
dnemethk
2017. január 08. vasárnap, 11:01
kabaré-14.PNG
astropapa58
2016. december 27. kedd, 15:52
Befektetési Tanácsadó
sanci81
2015. június 22. hétfő, 20:06
1 unciás befektetési aran
tvnati
2012. november 15. csütörtök, 07:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.