Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 09:05 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tízre növelné a jegybank felügyelőbizottságának létszámát az LMP
Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a felügyelőbizottság mandátuma hamarosan lejár, ezért az Országgyűlésnek új tagokat kell majd választania.

Hangsúlyozta, hogy az LMP-nek korábban többször is gondjai voltak az MNB működésével, és több nyilvánosságra került problémát is az a Róna Péter tárt fel, aki a Lehet Más a Politika jelöltjeként került a felügyelőbizottságba.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy a közgazdászt ezek után az MNB "nemkívánatos személynek minősítette" és fel is jelentette jó hírnév megsértéséért.

Schmuck Erzsébet ismertette: az LMP újra Róna Pétert készült javasolni, miután az MSZP, a Párbeszéd és a DK is elfogadhatónak tartja, hogy egy közös jelöltet állítsanak, a Jobbik ugyanakkor ragaszkodik saját jelöltjéhez, Nyikos Lászlóhoz, ezért Róna Péter nem indul a pozícióért, mert ő csak közös jelöltként vállalta volna ezt.

Hozzátette, emiatt várhatóan minden ellenzéki pártnak saját jelöltje lesz, akik közülük a parlament gazdasági bizottsága választ ki egy embert.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 10:41
Címkék: Schmuck Erzsébet, Róna Péter, Lehet Más, Róna Pétert, Nyikos Lászlóhoz, közgazdászt ezek,
Kommentek
OGY Krónika 8. rész (napirend után)
szervezethez csatlakozva, hanem országon belül kell kezelni a problémát; erre pozitív példaként Romániát említette, amely önálló, független korrupcióellenes ügyészséget állított fel.

Ágh Péter (Fidesz) Celldömölk várossá nyilvánításának negyvenedik évfordulójáról emlékezett meg napirend után, felidézve a település Árpád-korig visszanyúló történelmét és az utóbbi évek fejlesztéseit.

Halála századik évfordulója alkalmából Quittner Zsigmond építészre emlékezett Fónagy János (Fidesz).

Schmuck Erzsébet (LMP) a kiskunhalasi veszélyeshulladék-telep kármentesítését kérte számon a kormányzaton napirend után felszólalva, míg frakciótársa, Ungár Péter a beszélni vagy írni képtelen, de gondolatait belül megélő, megőrző afáziás betegek problémájáról szólt.

Lukács László György (Jobbik) a fogyatékos emberek világnapja kapcsán a fogyatékkal vagy fogyatékosokkal élők problémáira, az előttük álló kihívásokra hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy ők alkotják a társadalom több mint négy százalékát.

A
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 16:36
Krónika 5. rész (kérdések)
elmondottakat kifejtette: uniós kötelezettség miatt volt szükség az augusztusban életbe lépett változásokra, a kormánynak mérlegelési lehetősége nem volt, ha nem veszik figyelembe az előírásokat, kötelezettségszegési eljárás indult volna Magyarország ellen.

Közölte, a módosítások bevezetését részletes vizsgálatok előzték meg és csökkent azok száma, akiket az intézkedés után érint a zajterhelés.

LMP: a környezet állapota összefügg a krónikus betegségek megjelenésévelSchmuck Erzsébet (LMP) a 2017-es, Magyarország közegészségügyi helyzetéről szóló tanulmányból idézve közölte, a környezet állapotának romlása és egyes káros környezeti tényezők súlyosabbá válása szoros összefüggést mutat a magyar lakosság krónikus, idő előtti halálozáshoz vezető megbetegedésével. A kockázati tényezők közé sorolta a szálló port, a beltéri levegőminőséget, az elektromágneses terhelést, a hőhullámos napokat, a hormonháztartást zavaró anyagokat. Nem gondolják, hogy időszerű lenne egy nemzeti
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 15:45
Krónika 1. rész (napirend előtt: fogyatékkal élők, CEU, túlmunka, klímacsúcs)
foglalkoztatott munkavállalóknak, valamint az őket alkalmazó munkáltatóknak szükséges, mert ezzel a jelen gazdasági környezethez igazodó munkakörülményeket alakíthatnak ki.

Felhatalmazást kap a kormány, hogy a munkaerőkölcsönzés minimális díját rendeletben határozza meg; ez garantálja, hogy a munkavállalók hozzájussanak a garantált bérminimumhoz, minimálbérhez, illetve hogy a közterheket a munkáltatók befizessék - magyarázta.LMP: a német autógyárak fontosabbak a kormánynakSchmuck Erzsébet (LMP) a Katowicében vasárnap kezdődött klímacsúcs miatt kérdezte azt, milyen álláspontot képvisel a kormány: elkötelezett az éghajlatváltozás megállítása mellett, vagy azon országok közé tartozik, amelyek ki akarják magukat vonni ebből.

Szerinte a magyar kormány szinte semmit nem tesz, 2015-től minden évben a szén-dioxid-kibocsátás átlagosan 5,6 százalékos növekedése tapasztalható. Hozzátette: a német autógyárak kiszolgálása fontosabb, mint a magyar emberek egészséges.

Kitért arra, az
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 13:17
Krónika 9. rész (földforgalmi törvény)
akkor tudná pártatlanul ellátni a tevékenységét, ha nem Győrffy Balázs fideszes képviselő vezetné, és megszabadulna Jakab István parlamenti alelnök és az általa vezetett Magosz "gyámsága" alól.

A korábbi, a Földet a gazdáknak! programot úgy kommentálta: a Fidesz "keselyűhadának" lett kiszolgáltatva a magyar vidék.

Összegzése szerint a mostani javaslat célja, hogy a Fidesz "fegyelmezhesse" a neki nem tetsző agrárvállalkozásokat.

LMP: a javaslat a nagybirtok érdekeit szolgálja

Schmuck Erzsébet (LMP) a termőföldek adásvételében kulcsszerepet játszó földbizottságok, illetve a kamara szerepének változását tartalmazó javaslatról azt mondta: az a nagybirtok és a nagytőke érdekeit képviselő szervezetek munkája, a kormány a termőföldet politikailag akarja "áramoltatni".

A javaslat elfogadása esetén a képviselő-testületek a jövőben nem vennének részt az eljárásban, amivel tovább csorbul a közösségi kontroll, a bíróságok pedig nem változtathatnák meg a döntést - közölte.

Azt mondta, az
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 13:58
Krónika 2. rész (napirend előtt: környezetvédelem, határon túli magyarok, véradók napja)
LMP: garancia kell arra, hogy nem valósul meg a csarna-völgyi beruházásSchmuck Erzsébet (LMP) azt vetette a kormány szemére, hogy 2010-ben felszámolta az önálló környezetvédelmi minisztériumot, később pedig súlytalanná tette a háttérintézményeket is. A kormány politikája mindig arról szól, miképpen lehet egy beruházás Fideszhez közel álló vállalkozójának érdekét a környezetvédelmi érdek elé helyezni - értékelt. Hozzátette: az elmúlt évek rombolását a közelmúltban tökélyre vitték, az Agrárminisztérium környezeti államtitkársága munkatársainak 40 százalékát leépítették.

A képviselő garanciát kért arra, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban fekvő Csarna-völgyében soha nem valósul meg a kisvasút-beruházás. Az LMP-s politikus önálló környezetvédelmi minisztérium felállítását sürgette.

Nagy István agrárminiszter azt kérte, hogy a képviselő csak akkor kiáltson farkast, amikor az valóban jön. Cáfolta a negyvenszázalékos elbocsátásról szóló hírt, szerinte összesen 2,7 százalékról van
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 10:48
LMP: véget kell vetni a kukaholdingrendszer ámokfutásának
Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes keddi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: Orbán Viktor és kormánya láthatóan nem tudja megoldani azt a feladatot, hogy "ne álljon a lakásunk előtt a szemét". Sérelmezte, hogy 116 településen került veszélybe a hulladék rendszeres elszállítása.

Az ellenzéki politikus, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke a problémákat a szektor 2011-es államosítására vezette vissza, amikor "betiltották" a nem állami közszolgáltatók működését, a rezsicsökkentés miatt befagyasztották a díjakat, miközben a szolgáltatókat újabb adókkal, költségekkel sújtották.

A társaságok jó része emiatt alulfinanszírozottá vált, majd csődközeli helyzetbe került, ráadásul a díjbeszedés is a "kukaholdinghoz" került, amely gyakran késve és kevesebbet oszt vissza számukra, miközben saját vezetői milliós fizetéseket kapnak - mutatott rá.

Schmuck Erzsébet lehetetlen helyzetnek nevezte, hogy a katasztrófavédelem száll be a szemétszállításba, és feltette a
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 13:31
Krónika 5. rész (interpellációk)
területen - hangsúlyozta.

Rétvári Bence rögzítette: amit korábban tao-forrásként megkaptak az intézmények, összegszerűen ezentúl is meg kell kapniuk, de egy mindenki számára átláthatóbb, tisztességesebb rendszerben.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 106 igen, 31 nem és 3 tartózkodó szavazattal jóváhagyta.

LMP: milyenek az Albertirsa-Kecskemét nagyfeszültségű távvezeték hatásai

A 40 kilovoltos Albertirsa-Kecskemét távvezeték hatásairól érdeklődött frakciótársával, Schmuck Erzsébettel közösen benyújtott interpellációjában az agrárminisztertől Csárdi Antal LMP-s képviselő.

Arról beszélt: az általa felhozott témában elégtelen volt a szakmai és a társadalmi egyeztetés.

Az ellenzéki képviselő szerint a beruházás védett területeket és tanyákat is érint, az utóbbiakon élő félezer családnak "a biztos jövő helyett legfeljebb némi kártalanítás jár".

Válaszában Farkas Sándor parlamenti államtitkár az új vezeték két megye áramellátás-biztonságát javítja, illetve lehetővé
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 17:42
Krónika 1. rész (napirend előtt: hulladékgazdálkodás, CEU, klímaváltozás, lakástakarék)
tett a magyar felsőoktatás színvonala és a CEU között. Majd felsorolta, hogy több egyetemi rangsorban is számos magyar felsőoktatási intézmény szerepel.

Felháborítónak minősítette, hogy a politikus a tudomány szabadságát, a szólás szabadságát azonosítja a CEU ügyével. Ha pár hónap múlva elsétál a Közép-Európai Egyetemre, akkor ott tanárokat és diákokat fog látni, akik tanítanak és tanulnak - közölte.LMP: nem szabad elfogadni a második éghajlatváltozási stratégiátSchmuck Erzsébet (LMP) szerint az Országgyűlés által most tárgyalt második nemzeti éghajlatváltozási stratégia más most elavult, ezért azt nem szabad megszavazni. A kormánynak át kell dolgoznia a stratégiát - közölte. Szorgalmazta, hogy egy új, valós körülményekre és fenntartható alapokra épülő stratégia legyen az iránymutató, a dokumentumban elérhető, konkrét célok és dátumok szerepeljenek.

Közölte, támogatják azt az uniós törekvést, hogy szigorítsák az autók okozta szén-dioxid kibocsátást 2030-ra, ezért
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 15:02
Képek, videók
0 Erzsébet krnő és a kato
lovaszmarika
2018. december 16. vasárnap, 10:28
szent erzsébet kenyere111
maroka
2018. november 18. vasárnap, 14:36
szent erzsébet ápoló.jpg
maroka
2018. október 23. kedd, 10:52
turmezei_erzsebet_a_ve gig
menusgabor
2018. október 09. kedd, 21:19
erzsebet-kiralyno-orra -el
agica2004
2018. október 02. kedd, 21:04
Lukács Erzsébet
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:11
Farkas Erzsébet
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:19
Erzsébet és Fülöp 1947 ut
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:46
Erzsébet és Fülöp esküvőj
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:46
Erzsébet és Fülöp kb.1943
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:45
Erzsébet és Fülöp.jpg
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:44
Erzsébet és Fülöp-kutyuso
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:44
péter részerdemény1215.jp
maroka
2018. december 15. szombat, 14:02
péter1108.jpg
maroka
2018. november 08. csütörtök, 17:34
erdő péter biboros1102_2.
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.